Backus je bil izumitelj Fortrana. Vidim, eni zavijate z očmi “KWA?”. Fortran je bil prvo široko uporablen visokonivojski programski jezik. Prvi uporaben.
Teden, ki postaja zgodovina me je nagradil z 2x obiskom Kopra. Oba dveva je blo vreme bolšje kot tu. Hrana je iz Mornarčka. To je tak mala kantina tam ob tržnici s pogledom na morje. Natakar prijazn, plac prijeten.
No v pondelk so jih še meli, v soboto ne več, ker ni bilo ulova 🙂
Hrana dobra, tako da vam priporočam obisk Mornarčka
Cene:
Kalamari cvrti ali na žaru s pomfrijem 13,7€
Plošča za enega 22,5€
Školjke na buzero 10,8€
File brancina z zelenjavo 13,1€
Cocacola 3,1€, malo pivo 3€,Cedevita 2,7€ in deci Malvazije 1,6€
Pametna za dns: Žviš sam 1x, ampak če to počneš prav, je 1x dovolj. Mae West
Dobr mi je k tamala trenira basket in da ma še neki filinga se premikat po igrišču, to je res de best. Rad špilam z njo, prot njej ne tolk. Ker krije. Ker pokriva. Ker hoče špilat obrambo.
Pizda, dej fotru mal placa… dej da se obrnem.
No in ker špila obrambo ma zdej longeto. Tipična košarkaška, dobila je žogo v prst. No nam reku, da je bil prst z preostalimi prsti med mojimi prsti in je pol žoga priletela, ampak je. Jebat ga… taki so kontaktni športi. Aja, zmagu sn tut! 🙂
Ajda Burgers & more je pršlo iz enga kiosta, tle pr Metalki… dle majo kr neki poslovalnc pa kr neki teh burgerjev spečejo. Prjazni, hrana pa pač… burgerji. Ajde sj dobite še kaj… pa fseeno.
Premium steak burger meni
Trgana govedina, jajce… pa ostalo. No jajc sede full, ni pa cool, če je le ta že steku… ma valda se zgodi. Sj štekam. Tak burger vas pride slabih 13€, no fsaj jajc ne bi rabu stečt.
Pametna za dns: Ne rin prstov, ke kamor ne spadajo.
Teden je mim in smo spet tle… na počitnicah. Dle mam tmalo tolk staro, da si želi, da za počitnice delam. Yup, da ma internet samo zase, da ji noben ne sika, da si naj nardi zajtrk, da nj se obleče, pele psa vn, če si je umila zobe in take bedne fore.
Internet ima samo zase, to je to.
Če bi še pes zravn srfu, verjetn že ne bi blo tolk fajn.
Ajde je pa res, da je fajn, ker valda bo dle med počitnicami ona “zjutri” furala psa vn. Psica je stara let pa pol in to zjutri se ji je premaknilo iz pete na cca pol deveto. Yup tut ona že rada mal odspi.
Šli smo v Kaščo Mrlačnik k že dolg nismo bli tam. Brez rezervacije smo dobili mizo za cca uro pa pol (pol pa bejžte), pol je bla rezervirana naprej. Kelner tak, kt da bi bil skos mal jezn. Korektn, ne morš pa rečt, da je bil prjazn. Pač… un pogled in filing, da fak.
Ribsi s krompirčkom, vas bodo pršli malce manj k 16€. Dobri. Taki k morjo bit.
Pametna za dns: Vse se bo digitaliziralo, razn WC papir.
Dobit pir kar tako za darilo je lepo, še lepš je če to Brugse Zot. Gre za en res top pir, ki mi ga je Luka prinesel na ribe. Luka hvala ti.
Brugse Zot je iz Brugesa… dej ne seri, valda zato tako ime 🙂 Zot je pivo iz začetka tisoščetlja, pivovarna pa obstaja že 6 generacij iste familije.
Zot – norec, torej pravo pivo zame, ima 6% naklona in je must. Če ga kje vidite probajte. Okus je poln.
Naslednja dva sta domača. Poskočni zajec in zviti lisjak. Oba sta zvarjena v Clef pivorarni. Glede na to da mi temni pirčki niso neki ravn top, je njihov stout Poskočni zajec velik bolši k lager Zviti lisjak, za katerega priporočam obvoz.
Poskočni zajec ima 6% naklon. Dobr ohlajen je tak močn kavast pir. Kupil si ga ne bi.
Redko kdaj spijem kakega lagerja ki je mim in ta Zvit lisjak je mim. Kisel in nikakor ne potegne.
Dobro da je v tem sklopu bil Zot, ki tole objavo kar dvigne 🙂
Pametna za konc je od Zota: Ne le uživati v življenju, ampak v njem intenzivno uživati. Tako vsakodnevni življenjski trenutki kot nori trenutki. Življenja ne jemlji preveč resno. Ponoreti! Uživajmo skupaj. Nazdravimo temu!
Slovenska matica (SM) ima tradicijo že več k 150 let nepretrganega kulturnega in znanstvenega dela, kar je za tovrstna združenja redkost tudi v evropskem okviru. Jup… nj traja!
Fašnk je! Pust je! Ok, za presotali del Slovenije še ne… pr nas pa je že in to je un cajt, k iz taščine kuhne zadišijo najbolši krofi.
Krof je pecivo iz kvašenega testa, hitr pečeno v olju. Ta peka je kr umetnost, da ti rata tale krofovski rob. Krofi brez polnila so bobi, če pa full fališ obliko lahko dobiš pa flancate. Itak da ne, uno je druga umetnost, je pa testo enako.
Pametna za dns: Na Trojanah prodajo od 2k do 5k krofov dnevno (ob pustu še več!)
Ponavadi si oblačila nastavim v kopalnico, gor na pralni stroj. Tako da ne hodim kje po stanovanju in v jutranjih urah budim ženo, froce al pa psa. To nočmo. No in tko me tam čakajo mokre cunje. Hmmm mokre? Večer pred tem sem obešal perilo in možno, da je blo tolk mokro, mi prešine čez možgan. Hitr zbudim fse in najdem nove cune. Suhe. Usedem se v predsobi, da se še obujem in pičim v delovne zmage, pa slišm tm iz kolanice klop. Neki kapla?
Klop.
Pogledam, pipa zaprta. Nč ne kapla… gotov mam prisluhe. Klop.
Na pralnem stroju vidim par kaplic. Fak. Vidim iz bojlerja neki kapla. Valda nau 80l vode kr padl vn? Ali bo?? Hmmm kaj če bo kira od mojih punc kaj tam mutila in jo strese? Ubije? Hmmm ne valda, da nau…
Pičim na šiht in že na poti najdem “soseda”, ki popravla te zadeve. bojler.si mi bo pomagal. Pokličem Srečka mal mu kr rečem, da je bojler starejši k 10let, da verjetn bol, da kupm novga pa unga zmontiramo. On ne… popravilo te pride pol bojlerja. Hmmm ok. Valda. Dražji 80l bojlerji so okol 250€. Pride Srečko z novo Teslo in že se počutim tut jes k teslo. V eni torbici računalnik, v drugim grelc in ovojnica… pa valda orodje. Razmontira bojler in reče, da bi dle nardila račun. 420€ menjava obojnice in grelca. No ja pa čiščenje bojlerja, a ne, to ne smem pozabit. Jaz pridno plačam, on pridno sestavi bojler.
Vprašam ga še, če bo čik, kavo, kaj drugega spil? Valda ne morm človeka po takmu hitrm fuku kr pustit.
Hobotnca. Dle sem jedu hobotnco v Vino&Ribe in v Via boni.
V V&R dobite poleg hobotnice, še župco. Tole vas pride 7,9€. Kosi krompirja so bli mogoče prevelki, ampak zadeva okusna za nek “štant”.
V via boni zgleda res malce drugače. Lovke hobotnice so okusne in njami. Za malco je, za kosilo ne. Cena 23€.
Pametna za dns: Predn skočte, preverte o globini vode oz. predn menjate grelc, preverte če vas nov bojler res ne pride ceneje.
Ob zadnem službenem pregledu me je dohtarca ošvrknla z kotom očesa in mi odjavla, da mam več k 50 pik in da morm h dermatologu. Valda, ona je dohtar, ona hitr šteje, ona ve in jaz nebodi ga len, k se ne gledam v ogledalo grem h dermatologu.
Z ženo valda. Kak desc pa bi bil.
Prvo dohtarca pregleda njo, pol se zamenjava v ambulanti in začne se zaslišvanje zakaj sn tam… in podobno. Aja več kot 50 pik? Hmmm… Ona me malo pospreja in reče, neki v tem smislu, da mogoče jih je 50 ampak da ne bo štela. Pogleda par pik. Vse ok.
D: Gospod slikite se. Pol se pa slikite še 1x čez let in primerjite slike. Če vam to ne gre, pa si najdte koga k to zna.
Js v tišini razmišlam, če koga poznam, k bi to znal…
D: Lahko pa tut ženi rečete, da vas pregleda. Ona vas lahko. Če pa boste vi njo, pa to ni dobr, k moški itak nikol nč dobr ne nardite. Sj zihr mate kako hči nj jo kr ona pregleda. Bo bolš.
Js v tišini… ne razmislam več.
Pregled je seveda bil samoplačniški.
Maky mi je prnesu tega Novyja od Maistra. Novy ima ime po Lili, to je bla ena zanimiva ženska. Drugič o tem… lah edin o LLLju neki. Po vojni so na njeno pobudo (v šali) ustanovili LLL – ligo lepe lenobe, kot protest na kulturno ozračje.
Pir… Novy je en tak lep “ne”ipast pir. Nežn, spomladanski… ravn za tole snežno vreme! 😉 Ima 5% naklon.
Usekal me je tolk v vratu, da povedat ne morm, kaj šele napisat! Pa ne, da bi naredu kak tak gib ali da bi se zbudil tko kriplast, ampak kr ko sred dneva je ratal… ratal tolk hudo da sn ostal na bolniški. No in skor po tednu tablet in obračanja boka namest vrata zvem, da bi me žena lah rešla z enim dobim udarcem!!!
No pred novim letom so pofsod potekali novoletni sejmi, s štanti, ker so stregl hrano in pijačo. Cene so ble… še bl prfuknene k moj vrat.
Gyros s krompirčkom in perčkom je bil 18€, ampak usaj per pa gyros sta bla dobra.
Pametna za dns: Ne suki se za krilci, če si star oz. nis ugret.
Na pa je nov let pa prazniki mim. Konc teh kratkih tednov. Pičimo proti pomladi. No še prej pa Zlata lisica, pa kurentovanje (zgleda, da smo zimo že odgnali?), pa Alyjev rojstni dan…
Z Dejanom sva skočla v Hooda in tm sm za finto vzel šiščančji sendvič oz. Hood chicek sandwich, k mu rečejo oni. Ocvrt piščanc mi je cool, še bl če maš izkoščeno bedro povaljano v riževi moki. V burgerju so še kumarce pa zelje. Pišče se je prej mariniralo v “skrivni” marinadi…
Morm priznat, da mi je bil tale burger zlo fšeč.
Chicken, krompirčk pa Dejanov burger z dvema 3dc pirčkoma vas bo pršlo slabih 30€. Dost bolano, kam so šle te cene in da se tega ne navadim.
Pametna za dns: Zakaj je božič bil zelen? Ker Olimpija! 😉
To spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki so potrebni za boljšo uporabniško izkušnjo. Potrdi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.