30.junij 2011 – malca 2026 (l. 1980 se je rodil Grega)

Kaj je bolš k joške? Odgovor sledi… Oz. je tm na eni slikci.
Svetlana mi je tole poslala… da bo dan slajši!

Torta na svežem luftu
futrovnik

Mafni na svežem luftu
futrovnik

Mmmmm puding! 🙂
futrovnik
Torej… kwa je bolš k joške? Ja take joške k se jih da dejansko pojest! 😛 he he he

Pa še tale… dle k je poletje, se lohka date poslikat s kano! Woo hoo! Kje? Kako? Kaj? Najlaži je da si dodate Trgovino Marrakesh na facebooku in mau počekirate slikce in stopte v kontakt z njimi! 😉
Kana
futrovnik

Lah pa počekirate tut internetno stran Trgovine Marrakesh.

30.junij 2011 – malca 2025 (l. 1980 se je rodil Grega)

Jaaaa Kozo! Fse najbolse! 😉

K pridete na 24ur.com… mate tm eno lepo novico “Slovenija nov problematičen otok evroobmočja”. Hmmm antipropaganda? No zarad tega naj bi se tuji investitorji še bl izogibal našemu trgu… ampak itak ni panike, sj mi itak nočmo tujcev kot vlagateljev…
Ahhh bo že, politikov bi se znebil, pa bi blo dost bolš. Ajd pa mene za kralja! Hmmm ajde princa. Kralj se slis staro! 😉

Tinina Kolumbija je na vrsti! In najmi bo! 😉

Ribica z omako
futrovnik

Piščančji zrezek s česnovo omako
futrovnik
Česen… ta vrjetno ni kitajski! 😉 Česn je cool, ker uspeva dost dobr po celem svetu… Sorodniki so mu čbula, por, šarlotka, drobnjak.
Pr česnu je zanimiv, da se jedem lahko dodaja v N količinam. Ni zgorne omejitve… Česn je u naši zgodovini že od… piramid!
Česn goody fpliva na srčnožilni sistem… Zmašuje pritisk, možnost rakastih obolenj… Prav tako pa poveča odpornost imunskega sistema… torej manj prehlada za fse! 😉 Učas so česn upurablal tut prot hripavosti in kašlju. Drugač pa je itak znano… česn je rastlinski antibijotik!

Piščančji zrezek s sirom
futrovnik

Solate
futrovnik

Pečene banane
futrovnik

Pridelava česna…
Kitajska
12.088.000 ton letno!
Indija
645.000 ton letno,
pol so pa še južna koreja, rusija, zda, egipt, španija… ampak ja… 77% svetovnega česna pridelajo kitajci!
Česn kao smrdi… mmm ma se požvižgan na to, men je hud! 😉

29.junij 2011 – malca 2023 (l. 1978 se je rodila Nicole Scherzinger)

Dns je Grški dan. Dns je Nevin dan. Bolš drugo… k prvo bi šlo na ulco pa demonstriral. 😉 Mislm sj jih štekam… Politiki jim prvo nakradejo fse, kar oni ne pa tajkuni… in zdej pričakujejo od folka da bo šparal. Dhooo. Jih štekam. Štekam tut Nemce, k so rekl da zarad krize ne bodo dal Grčiji tolk posojila kot so misnli… ne štekam pa naših šerifov. Ker pač Irci ne bodo dal nič, Nemci manj… bomo mi dal več! Kurac! A tolk dobr nam gre? … … oz. bolš bo tko… KURAC! Dobr nam gre! Očitno! 😉

No pejmo zaj h grški hrani s Krete

Polnjeni buckini cvetovi
futrovnik

Orade, zravn pa še gigantes in horta
futrovnik
Gigantes je u bistvu fižol zapečen u omaki iz paradižnika… Znano komu pod podobnim imenom? 😉
Horta… če vem prow je pa ena zelenjava… 😉 wow Andrej si pametAn. Gre za kuhano zelenjavo podobno špinači… pomoje. Streže se jo z limono in olivnim oljem.

Pečene paprike
futrovnik

Mmmm lačn!

29.junij 2011 (l. 1978 se je rodila Nicole Scherzinger)

Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger s polnim imenom… Nikol fse najbolše!

Neva mi je zaj poslala, kr neki grških jedi… specjalitet in začel bomo z najbolšo in najbol znano! Mythos! 😉 Mytos ma najbol prodajno istoimensko pivo… dhooo. Drugač pa pivovarna spada pod Carlsperg od leta 2008.

Mythos – 5% teže
futrovnik

Perčk je zlo podobn našima dvema legendama… pomoje da clo bol Unionu, kot Laškemu. Skratka… dobr perčk je! 😉

28.junij 2011 (l. 2004 so Slovenija, Latavija in Estonija vstopile v ERM-2)

Varka bo tale objava… 😉 Warka. Strong Warka…
Drugač Warka je mesto na Polskem pa tut ime pivovarne Warka… jah valda k je iz tega mesta. Pivovarno so zagnal že leta 1478. In v fsej globalizaciji so fantje iz Zyvec group kupl tole pivovarno. Živca so pa kupl Nizozemci.

Warka Strong 7% alkota
futrovnik

Okus… hmmm pitn k svinja. Spominja na cajdrčke… tko, da niti nimaš filinga da ma 7% naklona! 😉

28.junij 2011 – malca 2022 (l. 2004 so Slovenija, Latavija in Estonija vstopile v ERM-2)

V Adventure Slovenia svojim tujim gostom dodobra predstavmo tut našo kulinariko!

Tle vam predstavlamo piranskega brancinčka v soli in seveda… krompirček
futrovnik

Belo vino na solinah…
futrovnik

Piran…
futrovnik

Brancin… jap riba k žvi tut u Jadranu. No shit. Zraste lahko tudi do enega metra in teže kar 10kg! Makina! Brancin je drugač tipična roparica in se hran z manšimi ribami pa raki. Hmmm ampak ajde, morskega teži dobimo… vrjetno se nam na krožnikih pojavjo brancini iz ribogojnc. Pač brancin se da u izi gojit. U ribogojnicah dosga težo 25-30 dekagrami.

28.junij 2011 – malca 2021 (l. 2004 so Slovenija, Latavija in Estonija vstopile v ERM-2)

ERM – European Exchange Rate Mechanism, dvojka je pa sam zato ker je ERM-2, biu neka nadgradnja ERMja. To je kokr eno predpravljalno obdobje za prevzem eura. Leta 1999 je bla v ERM-2 vključena danska krona, leta 2004 pa slovenski tolar, litovski litas, estonska krona, leta 2005 pa še Ciper, Latvija in Malta. In dns… mamo €.

Torej vključitev v ERM-2 pomen, da je za dano valuto v naprej določeno centralno tečajno razmerje glede na €. Tečaj valute lahko variira okrog tečajnega razmerja, k je pa že prej določeno. 1€ = 239,64 Sit. Burek je bil 300Sit, dns je 2,5€.
Drugač smo mel pa lepe bankovce… Trubarja, Valvazorja, Vego, Jakopiča, Gallusa, Plečnika, Prešerna, Kobilico in Cankarja. Najs.

Julija je bla oz. je naročila kitajsko iz Hallo Kitajca… Čuje se dobro!

Kislo pekoča juha
futrovnik

Pečeni rezanci s piščancem
futrovnik

Riž
futrovnik

Sojini kalčki
futrovnik
Cene:
Kislo pekoča juha 2,7€
Pečeni rezanci s piščancem 6,8€
Sojini kalčki 2,7€

27.junij 2011 (l. 1862 se je rodil Janez Puh)

Dns je nostalgičn dan… Tole slikco mi je poslal brat… Aly! Zravn gre pa še ono… se spomnš, k smo se podil s kolesi, s potolčenimi koleni, se frnikulal, strel s fračami (mat če bereš, se niiiiismo mi)… in pol še Bibita!

Bibita
futrovnik

Drugač je to… gazirana pjača z okusom pomaranče in bi se dala mešat z alkoholom 😉 (to je za mlajše)
Pa še tole… Bibita se je rodila leta 1987 v Fructalu. Bibita pomaranča in Bibita tonic.

Bravo. Več tega!
Svoje slikce loh pošlete na peroksid@hotmail.com ali lajfjelep@gmail.com .