21.februar 2012 – malca 2337 (l.1933 so slovesno odprli ljubljanski Nebotičnik)


Prhaja pomlad in poletje… mmm toplo bo! Sonček bo… no in če še nimate kakih novih poletnih cunc vam svetujem, da obiščete trgovinco Marrakesh na Trubarjevi 19 v Ljubljani in izkoristite neverjetne popuste kar do 40% na fse izdelke. Jap… poceni in dobro se lahko prpravte zaj na poletje!
+ še kak fletn okrask za flet si lahko najdete! 😉

Zaj pa poglejmo kako torto so pripravli Živi za rojstni dan…
Prjateljica Amadea ji je za rojstni dan “spekla” torto v kateri je osnova biskvitna rolada in kisla smetana z mešanim sadjem, za dekoracijo pa raffaello in chupa chups lizike 😛
futrovnik

futrovnik

He he he se vam čuje sneto… Meni se… in ideja je full dobra! Bravo Amadea za tole, bravo Živa za fotko! 😉

2 thoughts on “21.februar 2012 – malca 2337 (l.1933 so slovesno odprli ljubljanski Nebotičnik)

  1. Za vse morebitne zainteresirance: v osnovi se recept za tole imenuje ”sadna bomba” 🙂
    Rulada je razrezana na cca. 0,5 cm debele rezine, s katerimi obložimo skledo poljubne velikosti. Obod je napolnjen z mešanico kisle (2/3) in sladke smetane (1/3), koščki sadja (najboljše se obnesejo breskve) ter nekaj želatine, katero smo raztopili v soku kompota, da vse skupaj ostane ”na mestu”. Ko s to kremo napolnimo celo skledo, še zgornji del obložimo z rezinami rulade.
    Tortica je nato dve uri počivala v hladilniku, potem pa pristala obrnjena ”na glavo” na podstavku. Izživljanje z rafaellom in lizikami pa je bil predvsem plod takratne inspiracije 😀

Comments are closed.