17.avgust 2012 – malca 2458 (l. 1955 se je rodila Branka)


Ej mat… fseeeee najbolše! Mislm res noro pa tko… da si zdržala dva taka sinova kt sma mia z Alyjom 🙂 Ahhh ja, sj vem… težko ti ni blo… oz. to je blo, zihr pa je neki… dougjcat ti ni blo! 😉
No sj tut za naprej ti ne bo… 😉

Zaj pa gremo u domačo kuhno… z Janjo sma pekla in tko sma si rekla, dejma narest neki domačga, pa vndar mogoče med mularijo pozablenga… in tu je: špehovka al pa eni rečejo tut potica z ocvirki al pa ocvirkofca al pa postružnjača…
Recept je nekak izi:
400g moke, 1-2dc mleka, žlička soli, cukra, 2 žlici olja, kvas (suh, svež… kokr hočte 🙂 ), jajce… to skup zmešate v testo
futrovnik

Testo pol pustite vzhajat… fsaj urco na toplem
futrovnik

Pol sma pa mia tole lepo dala v protvančk. Razvalala na cca 1cm, dodala zaseko, pač po želji… pa česn pa za povrh lahke ocvirke
futrovnik

Pečico segreješ na full… in pol k je topla lepo flikneš ocvirofko notr… in pečes na 180 cca tolk cajta da je pečen 🙂 🙂 25min… tm tm
futrovnik

futrovnik

futrovnik

futrovnik
Mmmm tipično slovensko… tipično domače!

Pametna za dns: Francozi francoskemu poljubu rečejo angleški poljub.