16. maj 2013 – malca 2549 (l.2010 se je rodila Ajdaaaaaa)


Ajda, mogoče boš tole brala čez leta… FSEEEEEEEEE naaaajjjjjbooooolšeee!

Danes z Adventure Slovenia jemo na Gradu. Ljubljanskem gradu.

Umetnosti revne kuhinje na Ljubljanskem gradu – Lorenzo Cogo mudel ma šele 26 let in velja za čudnežnega dečka kuhne! Njegova restavracija ima že Michelinovo zvizdico, ki jo je dobil po enem letu ko je odprl svojo restavracijo. Kr top. Kr hitr.
Na grad ga je povabila Ana Roš…

APERITIV: Tokata 2009 (tokaj) – piščančja jetrna pašteta.
futrovnik
Tokaj je tut mesto na Madžarskem… in ja še eno vino za katerga se kregamo čigavo je oz. kdo loh upurabla ime tokaj. Hmmm. Butast, tko k fse te pizdarije…

1. hod: Lorenzo Cogo – Morsko dno zelo intenzivno, ideja morja, meta, lososova vlakna, bučke, salikornija, esenca limone
futrovnik

2. hod: Lorenzo Cogo – Kanelon z mrzlo bivoljo skuto ajdova kaša, svež origano, zelo mediteransko, lahkotno, slan zabaione, črni sezam
futrovnik

3. hod: Ana Roš – Črni ječmen in bakalar na belo zelo intenzivno, sladkoba krompirja, suha salama, rezijanski česen, kremnost bakalarja, pikantno zeliščno olje, ostriga
futrovnik

4. Hod: Lorenzo – Cogo Skoraj hladno telečje srce divji šparglji, divji radič izpod snega, sladki koren, lardo
futrovnik

5. Hod: Ana Roš – Volovski rep hribovsko korenje, fermentirano pod listi orehov, oreh, bezeg, krompir z okusom po mandljih
futrovnik

6. Hod: Ana Roš – Kruh z mortadelo, jagode, luštrek in zeleni šparglji
futrovnik

7. Hod: Lorenzo Cogo – Sladka artičoka (artičokov sorbet, kreša, kavni čips)
futrovnik

Pa še neki za poplaknt
futrovnik

Pametna: Belgija ima muzej jagod.