Ajda, mogoče boš tole brala čez leta… FSEEEEEEEEE naaaajjjjjbooooolšeee!
Danes z Adventure Slovenia jemo na Gradu. Ljubljanskem gradu.
Umetnosti revne kuhinje na Ljubljanskem gradu – Lorenzo Cogo mudel ma šele 26 let in velja za čudnežnega dečka kuhne! Njegova restavracija ima že Michelinovo zvizdico, ki jo je dobil po enem letu ko je odprl svojo restavracijo. Kr top. Kr hitr.
Na grad ga je povabila Ana Roš…
APERITIV: Tokata 2009 (tokaj) – piščančja jetrna pašteta.
Tokaj je tut mesto na Madžarskem… in ja še eno vino za katerga se kregamo čigavo je oz. kdo loh upurabla ime tokaj. Hmmm. Butast, tko k fse te pizdarije…
1. hod: Lorenzo Cogo – Morsko dno zelo intenzivno, ideja morja, meta, lososova vlakna, bučke, salikornija, esenca limone
2. hod: Lorenzo Cogo – Kanelon z mrzlo bivoljo skuto ajdova kaša, svež origano, zelo mediteransko, lahkotno, slan zabaione, črni sezam
3. hod: Ana Roš – Črni ječmen in bakalar na belo zelo intenzivno, sladkoba krompirja, suha salama, rezijanski česen, kremnost bakalarja, pikantno zeliščno olje, ostriga
4. Hod: Lorenzo – Cogo Skoraj hladno telečje srce divji šparglji, divji radič izpod snega, sladki koren, lardo
5. Hod: Ana Roš – Volovski rep hribovsko korenje, fermentirano pod listi orehov, oreh, bezeg, krompir z okusom po mandljih
6. Hod: Ana Roš – Kruh z mortadelo, jagode, luštrek in zeleni šparglji
7. Hod: Lorenzo Cogo – Sladka artičoka (artičokov sorbet, kreša, kavni čips)
Pa še neki za poplaknt
Pametna: Belgija ima muzej jagod.