24.junij 2014 – malca 2587 (l.1991 slovenska skupščina določi sedanjo slovensko zastavo in grb)


Škampi na buzero. Res se dolg spravlam h temu da bi jih naredu… res dolg, ampak 1x poleti bom. Oblubm. Tokrat so tle Boštjanovi. Pa pejcmo čez recept.

Kila škampov je cca za 3 osebe (odvisn kok kruha boste meli zravn:) )

15 minut: pražiš 6 strokov česna (tri stoke stisneš, tri nasekljaš) in 1 čebulo pražiš na navadnem olju. Pazi: Praži počasi, da se česen ne zažge. Pogosto mešaš.

Dodaš 6 olupljenih pelatov (ali eno konzervo) narežeš na kocke ali zmelješ (stisneš), dodaš nasekljan peteršilj, origano, 1 dcl vode, en na drobno nasekljan korenček, 1 ščepec popra, 3 ščepe soli. Kuhaš 15 minut, da počasi vre.

Doliješ 3 dcl belega vina, 2 dcl vode, 1 dcl olivnega olja in mešamo 15 minut na da počasi vre – z odkrito posodo da izhlapeva voda in vino.

Dodaš oprane škampe in (klapavice – školjke) in dušiš 15 minut: 5 minut pred koncem dodaš 4 žlice drobtin, da zgostiš omako.

mms_img1359365016
mms_img-138689623

Najs. Dobr tek.

Pametna za dns: Levo pljučno krilo je manjše od desnega.