Malca 2614 (l.1946 je bil ustanovljen UNESCO)


Dns me je presenetu njami mail njami zgodb. 22. novembra bo prva konferenca kulinaričnih blogerjev v Sloveniji. Najs! No skratka preberte si več na njihovi strani.

z Janjo sma delala tortilije. No tortilij dobesedno ne, sma jih pa napolnila… pa spekla pa te fore. Skratka simpl fora, kupte tortilije in v isti stačuni majo ponavad na isti polici še kak guacamole namaz pa načo sir. (mislm men te dve stvai sedeta zravn… enim ne).

Namaz gvakumole loh tut simpl sami nardite. Zanj nucate: Avokado, limonin sok (loh tut limetin), mlet poper, sol, mal čebule, česna in valda čilija. Lahko dodate tut manjši paradižnik. No… in pol, k mate fse to, to samo zmiksate do daske, tako da lahko mažete. Simpl.

Torej nadev za tortilije, mia popečema na kocke narezanga purana al piščanca, dodaš mal čebule, paradižnika, krouzo, paprike…  Tortilije namažeš z gvakumole namazom in nacho sirom, dodaš nadev. tortilije zrolaš, zapikaš z zobotrevci (fajn je da se vidjo, tako da jih lahko jedci odstranijo in ne pojejo! 🙂 ).

Flikneš vse skup v pekač, poribaš sir in pečeš… pečeš, dokle se sir ne stopi, oz. rob mal ne potemni… tm na ene 180 😉

2014-02-02 11.50.39

2014-02-02 11.50.47 2014-02-02 11.51.45 2014-02-02 11.54.16-1 2014-02-02 12.05.34 2014-02-02 12.07.03-1

Pametna za dns: Bencin ne zmrzne. Sploh polet ne.