Malca 2666 (l.2010 se je rodila Ajda)


Pivo s frendi v štepancu je k kak film al pa kaka nadaljevanka. Včasih komedija, drugič kriminalka, pa spet limonada… V enem tako malem lokalu, v tako velikem naselju lahko vidiš vse. Propadle duše, navdušene in napihnene najstnike, natakarco k maldane prefuka stranko zarad neokusnega komentarja (hvala kurcu, da ga), starčka, k je že 100 let star in še vedno pijan, dobre nasmejane prjatle, zgodbe iz mladosti…

Tko se začne moj petek če smo doma… in če smo doma vem, da bo Janja prpravla neki njami za kosilo. V soboto je prpravla vratovino. Vratovina je men top… najbolše kar mi loh date na pikniku na krožnik, če ni rib. Če bi ble pa ribe, bi pa oboje vzel. Ribo pa še vratovino! Mmmm nebesa!

No Janja ni kurla žara doma, ampak je vratovino premazala z gorčico in njenimi semeni. Pustila marinirat čez dopoldan. Pol je meso lepo popekla v ponvi,in nato še  dalje v pečici. Zravn je dodala paradižnik, paprike… Mmmm božansko, ampak za piko na I je nardila kruhov cmok (mia, doma ne vržema drobtince kruha stran) in SČ (smetanovo-čebulno) omako. Noro. Zmlatu sn dva zrezka… polizal krožnik. Iza je zmlatla zrezek in polizala krožnik. Božansko vam povem.

2016-05-14 12.28.422

Slika je mal bl taka… ker se mi je pač mudilo!

Pametna za dns: V antični kitajski so ljudje delal samomor tako, da so pojedli kilo soli! Kuhane? Pečene? WTF… mislm zakaj bi hotu pojest kilo soli… uuuu še bolša, zakaj bi hotel delat samomor???