Malica 2720 (l.1892 se je v Pulju rodil eden izmed utemeljiteljev vesoljske tehnike, raketni inženir slovenskega rodu Herman Potočnik)


Kaj bi blo če bi mudel z vzdevkom Noordung živel mal več? Herman je živel samo 36 let, a vseeno velja za pionirja astronavtike. Napisal je zanimivo knjigo  Problem vožnje po vesolju – raketni motor (1928).

No to je un cajt… k ma Janja rojstni dan in ko naju je z Izo pela ven jest. Rekla je, da bi morsko, reku sn da bi Operno klet in Operna klet je bla! Super nostalgičen plac. Fletno zrihtana… edin na WC ne smeš it, ker je mrzlo za popizdit. Natakarji več kot profiji… vejo kaj ponudit in potem izbrano hrano pokombinirajo z vini… na konc so nas pa še počastili z domačim šnopsom in mali so v istem kozarčku prnesl jabolčni sok oz. kt je reku natakar kindersnaps!… ne morm povedat, kako se ji je dopadlo!

Plošča za dva in polneni kalamari na žaru. Mogoče malo premalo za nas tri… mislm, valda, mala ne je kruha niti krompirja, je pa odlomla orado,

Orada, lignji na žaru, polnjeni ligni, škampi na žaru, kraljevi gamberi, dagnje na buzero (najjaća zadeva na tej plati), pečen krompir… ki je bil tudi odličen!

Cena… hja, ni lih poceni je pa dobro. Malo zmoti wc, ampak natakarji in ambient vrne nazaj…

  • Plata za 2 45€
  • Polnjeni ligni s pršutom 11,5€
  • Malvazija dc 1,3€
  • Limonada 2€
  • Fanta 2,5€

Pametna za dns: Ženske, ki berejo romantične romane, seksajo 2x pogosteje kot ostale… zatorej kupujte ženskam romantiko!