Malica 2840 (l.2022 sta Urša Bogataj in Nika Križnar osvojili zlato in bronasto kolajno na OI)

V ozadju špila Dubioza…

Pa smo tle. Prvi dnevi novega šihta so za mano. Fajn izkušnja… nostalgična, predvsem ker sem zraven svoje osnovne šole. Fletno.

Ampak zdej gremo h bivšim sodelavcem… pa da vidimo ali bodo ostali bivši ali bodo postali pijatelji oz. kolegi s katerimi grem na kavo/pivo. Bivši so mi poklonl kar 48 pirčkov, tako da če nič drugega, nek del mene so poznali.

Dns bomo naskočl Pelicona. O treti tableti in Yes boss sn ze pisal, dns pa izpostavimo Walter W.

Walter s 5% naklona

Wolf, mislim Walter je tak top pomladn pir. Meni izjemen, Janji ne tako. Nefiltriran, nepastiliziran in zorjen v steklenici pšeničn pir. Zelo zelo fin in bi kar rekel, da meni njihov najljuPši pir.

Treta tableta

Treta tableta… o njej sn pisal tle in mnenja ne spremenim. Še zmer fin.

Yess boss!

Zdej pa presenečenje, o Yes bossu nisn še pisal pa se mi zdi, da je najbol razširjen. Gre za pale ale stil pirčka. Torej takoj veš kaj pričakovat. Ne pade ne levo ne desno, ampak je tm.

Trojki iz wajdowšne bom dodal še eno belo nalepko. Vega.

Vega 4,7 naklona

Vega 100% ni tista Vega iz leta 2016, ker tale je dost ok. Pale ale pač. Aroma močna, okus dobr in dejansko dns bi si ga še kupu. Ne vem, a se mi je okus obrnu v tolkem cajtu, ali so pa spremenili recept ali pa dobili kakega novega varilca 😉

Pametna za dns: Če želite spoznat osebo svojih sanj, pjte spat.

Malica 2839 (l.1907 – ustanovljena Slovenska kmečka zveza)

Ta naša država je tolk mala, da se vsi štekamo in se ne delimo. Sküper sva najboukšiva oz sküper smo najboukši!

Ja ja vem, da ste poštekal, da bo sledil neki štajerskega (in pretep!). Prekmurskega sem mislu, k gre za pivovarno over Mura. Mal čudn, da je over Mura na obeh straneh. Dejansko je za njih tut Union over Mura…

Pa dobr. Pajdaš je tle.

Pajdaš s 4,5 naklona

Lager. Enostavn. Nekak ne fališ. Lepa piksna, pir pa kot pir.

Pametna za dns: Ponavad v svetu niso pametni uni k prebijajo led, ampak pogumni.

Pjte vn… led je!

Malica 2838 (l.2001 začne delovati wikipedia, kot samostojen projekt)

Med rokometom, košarko, skoki in smučanjem najdem jes cat za blog. Ma svaka čast! Lahko bi reku…”Logično bi blo, če bi bil ženska bi to sfural za šalo”, tko pa ne morm. Če kej delam, delam sam to. Jebat ga… defekt.

Jutr bo sneg in jutr mam zdravniški pregled za novo službo. Novo službo? Hmmm ja. Shit happens in tako po treh letih pa pol menjam službo. Mešani občutki. Tak naval. Mal olajšanja, mal skrbi, mal veselja in kar nekaj žalosti. Yup, pa čeprav sn bil manj časa kot v prejšnji firmi (18let) mi zdej ni nič laži. Prov nič in zdej… zdej upam in si želim, da je to zadnja menjava službe. Kurba, nč nam reku, k očitno se belga kruga največ poje. Mislm zarečenga!

Čili in limeta al pa chili & lime sta dva placa v Ljubljani. En v BTCju na food placu, drug v rudniški suprnovi, slednjega sva z Janjo obiskala. Ona je usekala po Quesadilli s piščancem jes pa po burritu z govedeno. S in Z sn prov postavu. Bravo jes pa fse mogoče slavistke!

Quesadilla je tortilija nafilala s sirom in včas tut z mesom. Odvisno od dnarja. Torej če si predstavljate, da gre za mehiško jed, je v večini s sirom, bogatejši so tej jedi dodali še meso. Originalna tortilija se potem segreje na ognju in to je to.

Quesadilla s piščancem

Js sn ga seku po trgani govedini v tortiliji. Morm rečt, da na pogled je zgledalo malo… sem se pa napokol, da joj!

Burrito s trgano govedino

Še pridem!

Cene govej burito je 9,5€, quesadilla 8,3€ reserved dogs pivo 4dcl 3,9€ in 2dcl 2,9€.

Pametna za dns: Taprav frend je un k je s tabo, pa čeprav bi raj bil kje drugje.

Malica 2837 (enga leta se je rodil Žagar)

Bošty fse najbolše!

O Madžarskih perih sn še pisal in tle bodo še trije, ne tako dobri kot Bubu, pa fseeno dobri.

Ker majo ženske prednost, začnimo z Gigi. Gigi ga seka po sladkem in dost vas bi poštekal, da seka na med. Valda, vsebuje med in ingver.

Gigi – 4,5 naklona

Morm rečt, da se mi je tale dopadu največ od fseh treh današnjih.

Sledi Bojler…

Bojler s 6% naklonom

Bojler je pač ipa. Popularn, ne prnese pa nč tacga, da bi te fuknlo na rit.

Henry s 5,2% naklonom

Hja. Tale bi bil Alyjev, torej zihr ni moj. Henry je tko… za kamijonžije. Tak temn, močn.

Pametna za dns: Pa je nov let za nami in se bodo dogajale samo lepe in dobre stvari.

Malica 2836 (l. 1954 se je rodila Annie Lennox)

Annie fse najbolše! Za pivo daš, ko se vidimo.

Kajtimar… Skozi piva pivovarne Kajtimar spoznamo del zgodovine slovenske srednjeveške dežele Karantanije, hmmm to si želijo oni, pa ne vem. Predvsem je to pivo zame, ki ga ne bom več naročil. Spletna stran sicer fenomenalna, pakiranja super… ampak okus pa meni neki ne štima, je pa res da je to stvar posameznika in samo njega.

Z Janjo sva šla v pravlično Antico na pico in pivo.

Capricciosa

Naročila sva dve capricciosi, eno brez gob in eno z, pa jih nisva dobila istočasno, kako da fak ti to ne rata? To je pa dejansko edina stvar, k me je zmotla- hrana je super, plac nor, pivo… paaah.

Kajtimar

Mah, je Janja bolš nardila, k si je Uniona naročila, ampak tko k sn reku… vedno stvar okusa.

Pametna za dns: Včas sprejmeš tut kako odločitev, k ni ravno fajn, sam zato da se kej zgodi.

Malica 2835 (enga leta se je rodila Mojca)

Mojca FSE najbolše!

Pa da bo res… Sörmüvek je pivovarna naših sosedov Madžarov in obstaja že 30let, tko da majo kr neki izkušn. Sedim in ga srkam… jebe me to, da si ga delim z Janjo in da je mali. Premali.

Bubu 4,2 naklona

Bubu ma 4,2 naklona okus vleče na praznike… oz. spominja, vleče pa na jabolko in cimet. Seveda da vleče če vsebuje tudi jabolka, cimet, sok črne pese… skratka tole je MUST in en bolših perov k sn jih pil. Aly hvala. Baje se, ga da dobit tut v Lidlu, če pa ne… ene 4h vožne v eno smer tut ni ravn tolk velik.

Aja pa še to, če grete dol… darila tut sprejemam.

Pametna za dns: Obriš si nos!

Malica 2834 (l.1968 se je v Vzhodni Nemčiji rodila atletinja Britta Bilač)

Zdej k je zima, zdej paše bordet. Logično kdo bo v vročini jedu neko ribjo čorbo. Jed z res posebnim vonjem, k vrjetn marsikoga odvrne je res fina itak kako pa ne če gre za mešenico rib, rakov in školk. Skratka vse kar se recimo ni prodal v ribarnici oz. kar je ostalo.

Logično je tudi, da jed poznajo pofsod ker poznajo morje torej jadranske sosede… pr Talajanih dobite brodetto, v franciji bouillabaisse, moqueca v Braziliji pr Hrvatih in pr nas je pa bordet. Receptov je tolk, kolkr je kuharjev oz. ostankov rib… Še ena finta priprave je, jed se med kuhanjem nikol ne meša. Logično, če ne bi ribe razpadle.

Bordet

Zravn paše pečena polenta in valda kozarček našega.

Pr Mičotu na lublanski tržnci vas bo jed pršla 7€.

Pametna za dns: Veš da je mrzlo zuni, če greš vn pa je mrzlo zuni.

Malica 2833 (l.1979 sem se rodil jaz)

Bravo js al pa moja mat pa fotr, da sta me nardila, za ostalo sn itak poskbel js. Fse najbolše meni in dns se vrti fse okol mene… drugač mi pade krona iz glave!

Kratk bom. Na zdravje fseem, ki me poznate… hahahaha Neeee fseeno bom kratk, pokličte za pivo.

O westmalle sn že pisal in oni ni bil dobr. Oni je bil kava, tale dns pa je bil goody. Gre za abbey tripel per, kar pomeni da so mel neki duhovniki prste zrav. Če so bli duhovniki, gre v večini za belgice al pa nemce. Tle so bli uni taprvi. Dost folka bi misnlo, da gre za pale alu oz. spominja nanj, se pa ponavadi za to sorto uporablja bolši ječmen… no fsaj včaih je blo tko in seveda blejgijske kvasovke, ki drugače obdelajo to brozgo.

Trappist triple z 9,5 naklona

Kr neki nalona za tale pir, ki se ga pa ne čuti ravno. Lih z h kaki večerji ali kosilu, h čokolinu ne paše.

Pametna za dns: Bolš bit mal glup, k mal pametn.

Malica 2832 (l.2008 tovarno Zastava zapusti zadnji Yugo)

No in glede na to, kak pleh je mel tale Yugo… je fprašanje če še dela oz. ga je pojedla rja.

Rja. Kira beseda je to. Korozija, ni pa nč bolš. Oksidacija. Ma petj u kurac… oz. pleh je že šel.

Okrasil ste že za nov let? Vete kje boste za nov let? To so una tipična vprašanja, kot je tipična goveja juha v nedelo pr kosilu. Res je da smo zadna leta praznoval pr tašči pa tastu, ker otroc pač je pa tut res, da smo bli zadnji leto doma… ker karantena. Oboje mi je ok, ker itak nov let komi prčakam. In letos za nov let jih bom mel že 43! No… če. Navsezadnje je nov let čez mesec pa 10 dni…

Potrbin je gostilna pod Trojanami. Domač plac z domačo hrano. Poleg dunajca lah dobite še kruh…

Bečki odrezak
Puranji z gobicami

Morm pa rečt, da so me mal presenetle cene… ampak ja, dns je itak pofsod vse navito.

Pametna za dns: Djte prvo za kavo gor, pol se bomo pa pogovarjal.

Malica 2831 (l.1944 začetek napada Nemcev in domobrancev na osvobojeno ozemlje v Beli krajini)

It kupovat čevle z malo je tko, k če bi s taščo šel v šoping. Povsod jo je dost, nč ji ni prov. K predelaš cel BTC in ne najdeš enih pofu*** čevlev veš, da neki ni ok. Verjetn k tmala reče, da bi mela čevl 35, ji umes noga zraste in bi moral bit 36. Ko proba 36 ji verjetno odpadejo nohti in… in to 100x. Na koncu po kar nekah urah matranja smo našl čevle tle v sosedni suprnovi. HB!

In pol prideš dam in si želiš narest kavo na očiščenem kavomatu (zjutri sn ga spucal s kisom, da je voda prov lepo tekla čez nejga) in ta neki zaštrajka, začne se delat oblak pare… Iza zakriči ekspodiral bo in se skrije za šank, k je dala glavo dol je kavomat razneslo… lep prizor. Šalca razfookana, kava povsod. Stene, omare, plošlice, tepih… fse od kave. No vsaj pok je bil lep, pa vonj tudi… Bolš, da se ta vikend izogibam vsemu.

S psom v Mariboru it jest v nedeljo je kr projekt. Našl smo gostilno Anderlič, k ni ravn nek presežek, je pa to uno kosilo s katerim ne boš razočaran, če maš rad dunajce!

Gobova juha
Cordon bleu
Jurkina torta

Jurka je stara domača sorta grozdja. Narod jo ma predvsem rad, ker ni tako občutljiva in valda potem ni treba neki škropit. Vem da se uporabla za sladice in kot sadje, sokove ne vem kok kej dost se pa preša pa predeluje v vino.

Pametna za dns: Pjte volt.