Malica 2854 (l.1999 po 22 letih restavratorskih del je v Milanu spet na ogled da Vincijeva Zadnja večerja)


Njemu je padla ketna s pecikla, men kamen od srca… Rogli je ratal in cel svet mu privošči. Valda če pa njega res spremla smola, no če ne smola, pa ma najslabši pecikl na Giru, a ga fseeno dobi. Bravo Primož.

Primož je bla trgovinca s perom na Trubarjevi, ki je ni več. Zdej je San francisko tm na poljanski cesti in dns bo tole zadnje iz tam. Fsaj zdi se mi…

O Green gold pivovarni sem neki pisal oz. mel en njihov pirčk v rok in zadeva trakrat je bila OK. Pivovarna je tm iz Spodnjih Gruševlj… pr Tepanjah, da bo laži. Na strani imajo napisan, da v središču spodnje Savinske doline. Ja valda, v središču centra Šmarja Sap. K je to res velko. Dva njihova pira sem mel na mizi in sta bila kr globoko razočaranje. Mogoče zarad vrstnega reda pitja… pred njima sem spil Brewdog Puppet master in potem tale dva. Oba mu nista segla do kolen.

Povodni mož ima 5,8 naklona. Leta 2017 naj bi bilo tole pivo leta in France bi rekel Enga še lahka. Jup, ampak ne tega.

Sledil je rocket queen ima skor 7% naklona. Hmmm morm rečt, da je komad Gunsov velik bolši… Aja pa kwa je to fora s pločevinkami? Prvo jih natisneš pa npolniš, prodajaš po 70centov, potem pa dodaš nalepko da jih lahko pridajaš po 4€?

Isti pir, le pločevinka je…

No najbolši ta večer je bil Brewdogov Puppet master.

Gre za west coast ipo, ker je tudi bil povodni mož, pa je bil povodni mož le senca tega. Puppet master je poln okusa, poln tega kar vam green gold obljublja, Brewdog dostavi. Tole ni amaterček. Pir je pol okusa citrosov in sadja, hkrati pa dost grenk, da veš da gre za pir. Naklon 6.5.

In ker je bil večer kar klančast smo končal z močkotom.

Nasty riff ima kar 14% naklona in je lepo zaključil večer. Pir serviraš na sobni temperaturi in seveda se pripravi, da se vse obrne na glavo. Kakavova zrna, cimet, vanilija, limonina lupina, pomarančna lupina, habanero čili in ancho čili pol se pa pejt. Okusov poln temnjak.

Torej če sta prva dva bila malce mimo, sta zadnja dva v tej objavi dostavila vse.

Pametna za dns: 4 kolesa premikajo delo, 2 kolesi premikata dušo.

Malica 2853 (l.2006 izvedejo referendum o odcepitvi Črne Gore)

Radiski napovedovalec Harold Camping je napovedal konec sveta na današni dan. No leta 2011. Mogoče pa ga samo nismo razumel, takega sveta kot je bil 2011 res ni več. Mogoče.

Piz** ne vem od koga sem jedel tale burger. Hobotnica burger.

Črna bombetka s sipinim črnilom, popečene lovke hobotnice, popečene bučke, paprika, čebulna majoneza, česnjev paradižnik in salatina. Ne slatina, ne solata ampak salatina.

Tak burger vas bo stal 11€ in men je žal… ni to to. Je ok, za 1x na let, ne pa da bi si ga naročil naslednič k bom šu mimo tega štanta.

Zravn burgerja sede pivo… no v tem primeru niti ne, bi bl sedla zravn kaka malvazija.

Arrogant bastard ale je temnjak z 7,2 naklona. Pir prhaja iz ameriške pivovarne Arrogant Consortia. Pir sam je dost grenk, karamelast. Če bi ga dobil zravn zgornga burgerja hja… bi čutil samo tale pirčk.

Pametna za dns: Ne obstaja kozmetika za lepoto, kot je to sreča. Ja pa iiii.

Po pameti!

Malica 2852 (l.1984 se je rodil Mark Zuckerberg)

Učer smo fsi trije gledal Evrovizijo, ocenjeval in sodelovali. Itak te zanima kok se tvoj okus z musko ne ujema s tvojim frocom, za Janjo pa vem, da nekako nimava tam tam okusa za musko. Tu sva se še nekako našla oz. fsi smo se in Cha Cha Cha je bil naš favorit. Ajde mogoče še Norveška… naša posadka mi je bla pa tko, OK za nekje v ozadju, da pač neki prekriva ostale zvoke.

Rezultati evrosonga so pač taki k so, še 1x več so pokazal strokovnjaki da majo več pojma k narod, tako pri nas kot v tujini. ŠČ!

Prvo pejmo na Punkt, Kotje 3a… na Koroško, ki jo ob petkih dobite tut na odprti kuhni. Burger Chichago za 8€.

Hmmm brez tega Uniona, bi bil to kr tko… ma vržen dnar stran. Nam reku, da je slab, je pa majhen in za malco tko tko. Korošci, malo bo preteklo vod pod mostovi, ko bom spet prišel h vam.

Julebock ima 4,5 naklona in prihaja iz Norveške. Dobr pir, ki naj bi ga užival tm v božičnih časih no in ker vreme ne fali dost, mi je tale prov sedu ob kosilcu. Učas bi reku, da kava k kava, ampak ne… zdej te kave že ločim in tale ni napačen.

Naslednga probite indijansko izgovoriti…

Mahounova ipa prhaja iz Španije, tko da uno indijansko narečje nč ne pomaga tle. Ipa s 4,5 naklona, fletno flaško, dobro aromo in pač… ipasta.

Zadn dns bo… star znanc.

Hazy Jane oz. Meglena Janja, če bi bla Jane Janja, pa to ni. Brewdog je tolk velka pivovarna, da je vse samo avtomat, avtomat sadja k ga ma okus tale Ipa. Fletn, poletn… lahk. Domač. 5% naklon, ki Rogli ne bi povzroču neki težav.

Pametna za dns bo evrosongasta: Živimo v mavričnem kaosu.

Malica 2851 (l.1985 se je rodila Ashley Harkleroad)

Večina vas je že slišala za celski plac Star pisker. Malce, žar… in podobno no in če si iz Ljubljane ne rabš ravn v Cele, ker Cele pride h tep na Odprto kuhno.

Star pisker – svinska lojtra

Hmmm rebrca. Ne gredo v nobeno stran, da bi dol padu in za 13€ bi res pričakoval neki več k… k… tole.

Pametna za dns: Delate 8 ur na dan?

No pametna niti ni bla pametna, ker je blo retorično fprašanje.

Malica 2850 (l.1944 nacisti v Trstu mučijo in obesijo 51 primorskih Slovencev)

V preteklosti so pšenično pivo »Weizen« proizvajali benediktinci v Nemčiji. Ja in tale nasledn vajcen je iz tm gori… Meni izjemen in dober pšeničen pir.

Tale pšeničnik ima 5,4 naklona. Fletna aroma in za ob vsako priložnost.

Nasledn bo bl zanimiv. Močko. Stone Imperial ipa 26th.

Jup, ko vidiš pločevinko veš, da bo neki… drugačnega. In res. Tale ipa ima 9,7 naklona in je pitna pri kakih 14tih stopinjah… torej ne iz hladilnika. Pirček zvarijo 1x na let ob obletnici pivovarne. Letos praznujejo 27 let, imerial ipa pa leto manj. Moram rečt, da zlo dobr, fletn pir, ki pa ni za nažret se ga oz. hitr se konča ta zabava.

Je pa prijetn za ob fletni večerji al pa močnemu zajtrku, korkol čte. Toplo priporačam vseem.

Pametna za dns: Na zdravje nam, na zdravje vam, na zdravje Stone IPA in na zdravje še enemu čudovitemu letu. Ps. tut futrovnik te dni praznuje 15let!

Malica 2849 (l.1836 so med kopanjem temeljev za Kazino našli kipa Emonca)

Ili jesi, ili nisi.

Lav je srbska pivovarna v rokah Calsberga. Varijo ga v Čelarevu. Hmmm če slišite za to mesto prvič, ni frke… tut jes sn. Valda če pa v “mestu” živi samo cca 5k folka. Lav je druga največja pivovarna, prva je seveda Jelen.

Lav ima 4,5 naklona in je tak lepo pitn pir.

O naslednm piru sn pisal tu.

Banjaluška pivovarna in svetlo pivo. Za naslednga… sn se malo jebal.

Ne z okusom. Crni Djordje je kr dobr temnak, jebal sn se z prevodom. Črni Đorđe, je tut iz Banje Luke. Ime je dobu po Đorđe Petrovićom. Dorđe je bil vodja prve srbske ustaje proti Osmanom (turkom). Velko ime, za dobro pivo!

Zadni je bil prav tako temn.

Gre spet za Banjaluško pivovarno. Temno pivo. Dost cool, ni pa Karađorđević al pa njihov svetu pir.

Pametna za dns: Najbolši način napovedat prihodnost je… da jo sam ustvariš.

Malica 2847 (l.1912 RMS Titanic opravi testiranja na morju)

Ko sem se preselu v Šmarje Sap sem se selil na vas… 11 let kasnej to ni več vas. To je MESTO. Razlaga.

Učas so me na ulci pozdravlal, dns ne več. Dns mamo dva izvoza iz avtoceste in tko prehitimo marsikatero večje mesto. Recmo Slovenj Gradec, Trbovle… no pa da nam izival. Izvozov mamo tolk k Maribor pa Celje in kakšnga več k Ptuj… Mamo šolo, pekarno, trgovino… Cerkeva mamo clo več, k fsega tega.

Jup Šmarje Sap je mesto.

Pejmo jest. Neki smo bli v Aleji in tm fsak naroči svoje… js sn mel Larsa pa Svena, na krožniku Svena in res… to ni burek.

Burek, res ni nikol TOLK razfookan, kt tole k sn jes dobil.

Nori znansvenik in poletni spol… al neki.

Summer sexal – 4,4dc in 5,8 naklona. Fletna poletna IPA, ki ne izstopa in si jo pač ne zapomniš.

Pametna za dns: Ob zmagi si zaslužiš pivo, ob porazu da potrebuješ.

Malica 2846 (l.1943 Gubčeva in Cankarjeva brigada v bitki v Jelenovem žlebu premagata bataljon italijanske divizije Macerata)

Dns bo rdeča nit Cankar… torej ne sam Cankarjeva brigada ampak tut Cankarjev dom.

Kok od vas vas ve, da je v CDju menza odprta za fse? No jes nisn tega vedu. Greš dol v klet in se zapeleš z dvigalom gor v 5 štuk…

CD

Izjemn izgled. Plac lep. Hrana pa… pač k v menzi.

Hmmm srdelce

Srdelce za malco vas pridejo 8,5€. Zraven dobite še kozarček vina. Krompirjeva solata je bla top, srdelce malo manj, je pa dejstvo da bom še šel… če nič drugega zaradi ambienta.

Pametna za dns: Lajf je k platno na katerga je smiselno nanest čim več farb. Sam tko bo pisan in iskriv. (Danny Kaye)

Malica 2845 (l.1966 se je rodila Anja Rupel)

Tile vikendi res samo še padejo mimo in vedno ne ujamem te nedelje, da bi objavil kak futr al dodatek.

Dns je drugač. Dns sn tle. Dns bomo šli v nov plac. Da buda oz. Da bu da. Azijska fuzija in bar. Al neki tko. Plac stoji pr Šubički oz. kr na Šubički, tm k je bla učas založba kaset in plošč. Tm sn si kupu svojo prvo kaseto… Agropop. Pa se je lepo povezal z Anjo.

Za jest sn si naroču jajčne rezance s piščancem.

Rezanci s pišlancem

Začetek ok… ampak kaj ko se ta pikantnost hitro zgubi. V času kosila, vas bo tale jed pršla 9,2€ in za kosilo je to to. Ni mi bil ravno presežek, še manj se mi je pa zdelo vredno tega dnarja. Torej, če bo to zadn plac na zemli, nam lačn, dokler pa obstaja še kaj drugega v okolici me hitr ne bodo vidl več.

Kr lepo se je vse dvignlo… 10€ za malco je realnost, nimamo kaj.

Pametna za dns: Moški, ki ugane žensko starost je vejretno pametn, ni pa ravn bistr (Lucille Ball).

Malica 2844 (l.1946 se je rodila Liza Minnelli)

Prsežem, da je fčeraj bil še petek, eto… pa je tle že pondelk! Kurac pa fse skup! 🙂

Najhitrejši skiro v Lublan. Loh bi se mi tko rekl… skratka ob novi službi, ki je malce dle od železniške postaje sn si mogu umislt še nov prevoz… u resnic sn samo hčerki spizdu skiro. Poganjalčka, da nau pomote in namest 15min peš, rabim cca 6min s skirojem.

Adrenalinsko. Pešči so cool, oni grejo svojo pot… ostali skiroji, kolesa, to pa ni več tolk cool… nimajo ene traektorije. Oni pač sekajo malo ke malo ke… in je že na tvoji tirnici. Pa ajde, če si star k jes, veš pa upočasniš in greš počas mimo… ne morš pa računat na: pred “banko koper” majo dvojn tepih in če je preprit z vodo, potem se skiro ustavi, no ti na skiroju se ne ustaviš tako hitro in letiš. Skoraj.

Kolo od skiroja skor paše v kanale po Lublani… skor. Če si na njemu pa točno paše. Paše tolk da se skiro takoj ustav, ti odskočiš (valda si spretn pa na fse prpravlen). Kanal odleti na svojo stran, skiro z njim. Tolk močno se je skiro zarinil, da sem s skirojem dvignil kanal in ga nastavil nazaj na njegovo mesto.

Skratka… adrenalin pred službo in zato pol sede kak pir.

Tle je spet en sosed. Še en dobr madžar – Jam 52.

Jam52 s 5,2 naklona

Jam52 je tipična ipa s fletno piksno. Pir, ki kar kliče po pomladi oz. poletju.

Pametna za dns: Fermentacija je verjetn večji izum k ogenj!