Malica 2734 (l.1999 je Mile Ačimovič dosegel neverjeten zadetek s sredine igrišča in bil junak slovenske zmage proti nogometašem Ukrajine)

Ta gol je bil res nor. No pa ajde… LOO∙BLAH∙NAH je lokalna kraft pivovarna s fletnim imenom, ki pove fse. 🙂
Njihova stran je skromna, ampak ima skor fse. Ajde manka še štacuna. Gre za pivovarno ustanovljeno leta 2016, nimajo tradicije imajo pa znanje. Tko pravjo in ja… probal sn dva in oba sta bla dost goody, čeprav sn mel probleme z english pale alom, ker se je penil k norc.

English pale ale, naklon 4,4%

Indian Pale Ale z večjim naklonom 5,9%, ampak z preveč sadja… Okusi so pa seveda različni.

Pametna za dns: Po volitvah bo spet vse bolše.
Itak.

Malca 2648 (l. 1960 se je rodil Sean Penn)

In moja mat. Mat fse najjaće!

Kaj je ljubezen? Hmmm simpl, mislm itak fsak murko že poje o ljubezni… tak da fsi vemo kwa je to. Recmo. Mislm cepraw si js njo cist drugac predstavlam… recmo kwa je prava ljubezn. To je to, kar mam js do moje predrage. Da razlozim.

Jutr gremo na morje, gremo h Marjetki in valda… zadn dan je treba kupt kopalke. Mau sma uč vrgla na kopalke že u leklerku dopoldan, ampak tm sn jes ze od delc vidu, da tle ni nc primernga za mojo drago. Ona se je se mal bl potrudla… in valda nc nasla. Nardimo soping za na morje… kupmo cips, smoki pa bucke. To je to. To mi rabmo na morju, ostalo dobimo tm… razn tega.

Iz leklerka sma sla h mat u stepanca na kosilo… ker je mat praznovala okroglo. Gremo na kosilo… pojemo in iz stepanca picimo dam, ampak na poti mamo Suprnovo… torej se ustavmo, da draga vrze uc za kopalke. Valda jih nimajo. Prodajalka u eni stacuni razlozi… da ni vec sezone. Tipicmo za nase stacune… ni sezone. Jebote, kam pa gremo?!

Ni frke… gremo u BTC! Sj ni ura neki cez 16to… valda nau guzve. Picimo v Emporiuma, draga hit najde kopalke. Lepe. Hude. Neke črne z črtami. Cena… primerna. U akciji. Dejstvo je da bo najhuša na plaži… pridemo dam. Draga sproba… se mi pride pokazat. Hmmm kwa nj recem. Neki sn vedu da ni ok. Me pogleda… premale so. AAAAAAA premale… valda, fsi tipi bi jo gledal. Fsi bi jo opazval, kdaj bo gumbeg popustu… Sledilo je fprasanje, ce bi sli še 1x v BTC, še 1x v Emporiuma… k itak zdej ni več gužve. Draga valda. Zate ni pene. Zamenjala je kopalke… te so ji prav. In v njih je tut huda… valda. Taka je.

Pa tut ce smo dan prezvel v avtu… pa tut ce so bli na cesti sami norci v dezju… je to ljubezn. Kdo bi reku da sn copata, jes bi reku temu kvalitetno preživet cajt v avtu z puncama, ki ju imam rad. Debata. Pesmice. Spanje. Roka na kolenu. Un pogled… A’s ga mogu prehitevat… in podobno. Ljubezn.

Nč… gremo še h predopustniškemu kosilu oz. mat nas je pelal jest vun. Šli smo v jurmana. Hitr. Dobr. Spominja na nek dalmacijski lokal…

Lovska pica2015-08-17 13.26.36 Vražja pica2015-08-17 13.26.39

Polnjeni lignji2015-08-17 13.26.41

Misel dneva: Se vidmo!

Malca 2644 (l.1962 je umrla Marilyn Monroe)

Buče. Fse skup so same buče.

Sanskrt je klasičn jezik južne indijske podceline. Sam tko. To boste še rabl 😉

Moji punci sta na počitnicah na Ptuju. Cool. Mislm cool je če si navajen bit sam ni pa cool če to nis. Čudn je k prideš dam, pa nuben mali čmrl ne prleti v objem. Ćudn je da me ne čaka doma kosilo… Čudn je da je v kopalnc vedno luč ugasnena, da na nubeni televiziji ne laufajo risanke. Čudn je spat sam v preveliki postli. (spim na svoji polovici in še vedno vržem roko na nočno omarco). Čeprav zjutri ustanem prej k punci in se trudim bit tih… počnem to tut zdej ko ju ni. Čudn? Ja.

Kaj delam popoldan/zvecer k sn sam? Discovery pa Travel. To. Tu pa tam pokličem mat, drago… mir. Ko jem ugasnem fse. Jem v tišini. Miru. Kar je spet čudn. Iz drucga konca mize ne pride “jes tega ne bom jedla” oz. “jedla sem v vrtcu”. Čudn… Čudn je pomit samo en kroćnik…

Ma nč ne rečem, je tut fino. Fajn se je fuknt na kavč pred tv pa gledat kar mi sede. Če zadremuckam zravn ni panike…

Draga je prpravla bučke. Polnene bučke. Takih buč ne dobite v službi…

2015-07-31 15.27.06 2015-07-31 15.27.03

Pametna za dns: Beseda za vojno v sanskrstu pomeni Želja po več kravah. Pa še kako imajo prav.

Malca 2642 (l.1914 je Avstro-Ogrska napovedala vojno Srbiji)

Tok cajta me ni blo tle… da morm prvo popečat fse popravke za WP.

DONE.

Kaj dogaja… Janja je vzgojitelca! Torej poleg dip. matematik je zaj še vzgojiteljica in loh matretira male frocke v vrtcih. Čestitke lubi. Čestitke za odlično opravljene preizkušnje!

Kaj drucga…

1. služba po starem (jebejo me),

2. flet je ok… razn da banka ne ve kje ma hipoteko vpisano (garaža, klet al flet… oz. fleta ne najdejo) in draga banka, še 1x vam ne bom plačval vpisa v ZK, ker sem ga že 2x.  2x 500€. Oškodval so me še za 300€, ker mi niso hotl dat izbrisne pobotnice za 15kvadratov sadovnjaka, k ga je vzel DARS. Torej so me razlastninli, banka ma isti postope z DARSom, k ga bi mela z mano… in pol me proba KR poklicat, če bi jim pomagu neki s papirji! Fak of! Nam. Ne dobite 5 sekund mojga cajta!

3. mala je carica. Še zmer…

Očitno se nič ne spreminja… oz. če bo kdo reku da sn se jes spremenu, nisn se, moje prioritete so se.

Pjmo na odlično kosilo h nam. Janja je prpravla domač stročji fižol v smetanovi omaki s krompirčkom. Valda ni manjkal čez ocvirkov! 😉

2015-07-21 16.06.49

Pametna za dns: Kokos je največje seme na svetu!

Malca 2641 (l.1991 je slovenska skupščina sprejela deklaracijo o neodvisnosti Slovenije)

24 let smo že samostojni…. cool. Čestitke, ampak a je to zgodba o uspehu? So se ljudje takrat zavedal tega da bomo mel tako bando v parlametnu in naokoli?

Verjetno ne.

Js sn bil še premlad… zdej, pa nisn več premlad, da ne bi znal koga na gobec… ampak ga ne, k z razliko od drugih, bom jes obsojen in bom ostal brez sihta in se v zapor bom mogu. Peh.

Djmo se mal hvalt…. tko sma s Kirbišom pekla. Dimila… zelhala… 🙂

2015-06-07 11.19.09 2015-06-07 11.39.15 2015-06-07 11.55.34 2015-06-07 12.02.24

Pametna za dns: ste ze pogruntal da je facebook samo za slabo voljo? Vi ste v bedi doma, med tem k se frendi hvalisajo kje vse so bli… in naslednic se zgodba obrne. Ti se hvalisas kje si, med tem k je frend doma v bedi. Fino a?

Malca 2629 (l.2010 je Tina Maze na olimpijskem veleslalomu v Whistlerju osvojila srebrno medaljo)

Prvič sn u pisarni, k se ne morm pogovarjat o fuzbalu in to je kurac. Mislm nisn lih kak nogometni frik, spremlam pa ligo prvakov, pa angleško ligo (fan liverpoola)…. ampak fseeno mi gre to na kurac. Mislm nobenmu ne morm rečt, ti fak… si vidu, Borusija je bla tolk bolša pa fseen zgubila. No italjanskih klubov itak ne maram… tega ne morm nobenmu povedat.

Hmmm ne morm šinfat Cityja, ne morm pizdit čez Barco… ne morm razlagat kak fertik gol je dal Coutinho v nedelo… skratka služba iz mene dela vedno manj moškega. Kaj pa drucga?

Kurac, še o smučanju in zlati lisici se nismo pogovarjal, ker ne spremlajo. Če pa spremljajo je pa to bl uno: A si vidu, šla je vn. Ja kaaaaj pa tolk hoče… Pa take. Brezveze.

Pogrešam uno, da pridem h kavomatu in pol smo 10 minut fsi pametni, kwa je blo krivo, da je šla Tina vn, pa kak gol je dal Coutinho in da je on res car, pa če bi bil še vedno car če bi igral za Barco al Real?

Je pa tut plus… prej so me pr kavomatu vedno jebal s hokejom in letos bi bil res prejeban. Pač letos ni naša sezona… to je plus.

 

Pica. Z moko Hitmix je izi za narest. Vzameš moko, dodaš samo vodo. Zgneteš, pustiš da vzhaja. Raztegnš in naložiš kar pač češ. Pr pricah je to najbolš. Tretino nardim za hči, dve tretini za naju. Za naju je loh pikantno… Če bo full pikantno bo mogoče Janja pihala in bo k mucka… pa čeprav ponavad jes bl piham in sn pol k kak star mačk.

2012-12-09 11.53.44 2012-12-09 11.53.51

Pametna za dns: Pica, pivo in nogomet! To gre skup… to gre skup k ježk na supegi, ampak to moji cimri iz službe ne bi vedli…

Malca 2628 (l.2008 je umrl Janez Drnovšek)

Pust je za nami in za ene se je začel post. Oblik posta je full… loh ne ješ mesa, loh ne piješ alkohola, loh ne seksas, loh… kwa pa vem, kwa fse si folk oblub. Sam še nkol nisn pršu do česa tacga, da bi si reku OK zdej se bom postu. ajde sn… 1x sn se odloču da bom brez facebooka 3 mesce. Bil sem… in ni blo ene frke in ugutavlam, loh bi bil tut dns, ampak nisn ker igram eno igrco in je vezana na facebook. Hmmm verjetno zaj pomislite,da sn en tistih kurcov, k posiljam vabila naokol pa težim s tem… ampak ne. Clo poblokiran mam, tko da tut po moji časovnici igra ne sika. Kot da ne bi igral… kot da me ne bi bilo… ampak fseeno, bedno da nucam facebook zato. Butast, da sem se lograil z enim bednim nogometnim simulatorjem preko facebooka. Torej s postom ne bo nič. Niti alkoholnim, niti glutenskim, niti… no v te k loh sam vplivam. Na druge ne morem 😉

Že pred cajtom… 5timi leti sem napisal nekaj o Grafenwalderju. To je pirčk iz Lidla. Tokrat sem mel pred sabo GrafenWalder – Hefe Weissbier (pšeničn perčk torej.) Naklon 5%.

 

C
Cool pričk za to ceno! Dejansko me na njem odvrne samo embalaža.

Pametna za dns: Neko vikinško pleme je napadlo Anglijo, ker jim je zmanjkalo piva. Povsem razumljivo.