Malica 2864 (l.1969 se rodi ARPANET)


Arpanet je prva vzpostava dveh računalnikov med sabo. Računalnika sta paketno izmenjavala podatke in dejansko povezovanje deluje še danes enako. Vsaka pametna žarnica in vsak telefon deluje po enakem načinu.

Mejte psa. Prihodi domov so vedno polni ljubezni in tudi ponoči vam obljubim, da bo ljubezni povsod. Recmo v pondelk ustanem in naš pas ponavad zjutri še spi. Vstanem v temi. V temi, da ne zbudim ostalih. Iz spalnice slišim, da mi sledijo neke pasje šape. Budna je že? mi gre po glavi.

Počasi hodim čez predsobo in naletim na… mino. Ustavim se. Čutim, da mi med prsti nekaj leze. Ustavi se tudi moj zasledovalec. Druga noga ostane v luftu.

Kaj hudiča se mi je zgodilo… Zasledovalec se mi bliža. Iščem telefon, ki ga imam v roki… navsezadnje mi rata prižgati svetilko in FAK. Ps, moja senca, me začne lizat… fak. Predsoba je bila posejana z minami – beri pasjimi dreki.

Ona vesela… jaz malo manj. Taki so lahko tudi pondelki zjutri s psom. Mejte ga, ker noben vas ne bo tako vesel, ko boste stopl v njegov drek, kot tvoj pes.

Hrana v Franciji je res neki kar se mora probat. Pa ne sam polžel in žabjih krakov. Montmartre je tak plac, ker boste najdl gostilno pred katero vam bodo špilal na hrmonko in boste lah užival… mi smo.

Predjet… pečen kozji sir s solato

Nadaljeval smo (sm) s svinska pečenka s pirejem.

Sladica je bla creme brulee, le kako bi blo drugače.

Creme brulee je taka preposta, predrzno predobra sladica. Vsebuje samo rumenjake, sladko smetano, mleko, vanilijo in cuker.

Janja je mela tuno na žaru, Izko pa burger.

Neki o cenah…

Orangina je 5€, Malo pivo 5,5€ malce večje 9.5€, moje kosilce 22€, burger 21€, tuna 24€. Cene so kokr vzamete…

Pametna za dns: Če stopš v pondelk bos v drek, se ti celi tedn ne bo zgodilo nič hujšega.

Malica 2860 (l.1991 v Alpah na meji med Italijo in Avstrijo odkrijejo ledenega moža Ötzija)

Ötzi je mumija oz. človek, ki naj bi živel med leti 3350 and 3105 pred našim štetjem. Našli so ga v Aplah med Italijo in Avstrijo. Nahaja se v muzeju v Bolcanu. Človek naj bi bil umorjen.

Šola se je začela in tuki je iznajdlivost moje tmale. Za nalogo so mogl narisat neki iz Cersarjevih novih oblačil. Čekirava midva zakaj tmala ni narisala nč in nama lepo razloži, da je. Da je narisala njegova oblačila in da če nisva dost pametna, da bi jih vidla.

Itak sva jih. Dhooo.

No v tork morva na govorilno uro.

Sj neeee. Zadnje je šala. Morm rečt, da sn bil nad idejo pozitivno presenečen. No, sj me na vsakem drugem koraku preseneti.

Futr. Ob petkih zavijemo s soedelavci na odprto kuhno.

Pohano bedro s krompirjem vas bo tam pršlo neki več k 10€ pri “Gostilni Pri Mari”. Morm rečt, da se mi zdi tole kr dost za tole bedrce… je blo pa dobr. 100% ne pridem več.

Zdej pa kaktusova figa.

Priznam, da sem mogu poguglat kako se tole je. Prerežeš in poješ sredico. Šala… pri tretjem ali četrtem sem v roke dobil cca 20 bodic. Valda sadež je poln bodic, ker raste na kaktusu. Dhooo.

Okus zanimiv. Nam reku, da je to WOW, ampak je ok. Če odmislim budice, potem je to ok. Figa pomaga proti diabetisu tipa2, zmanjšuje holesterol in baje zdravi tut mačka. Bom še jedu.

Pametna za dns: Rokavice boste rabl. Hmal.

Malica 2852 (l.1984 se je rodil Mark Zuckerberg)

Učer smo fsi trije gledal Evrovizijo, ocenjeval in sodelovali. Itak te zanima kok se tvoj okus z musko ne ujema s tvojim frocom, za Janjo pa vem, da nekako nimava tam tam okusa za musko. Tu sva se še nekako našla oz. fsi smo se in Cha Cha Cha je bil naš favorit. Ajde mogoče še Norveška… naša posadka mi je bla pa tko, OK za nekje v ozadju, da pač neki prekriva ostale zvoke.

Rezultati evrosonga so pač taki k so, še 1x več so pokazal strokovnjaki da majo več pojma k narod, tako pri nas kot v tujini. ŠČ!

Prvo pejmo na Punkt, Kotje 3a… na Koroško, ki jo ob petkih dobite tut na odprti kuhni. Burger Chichago za 8€.

Hmmm brez tega Uniona, bi bil to kr tko… ma vržen dnar stran. Nam reku, da je slab, je pa majhen in za malco tko tko. Korošci, malo bo preteklo vod pod mostovi, ko bom spet prišel h vam.

Julebock ima 4,5 naklona in prihaja iz Norveške. Dobr pir, ki naj bi ga užival tm v božičnih časih no in ker vreme ne fali dost, mi je tale prov sedu ob kosilcu. Učas bi reku, da kava k kava, ampak ne… zdej te kave že ločim in tale ni napačen.

Naslednga probite indijansko izgovoriti…

Mahounova ipa prhaja iz Španije, tko da uno indijansko narečje nč ne pomaga tle. Ipa s 4,5 naklona, fletno flaško, dobro aromo in pač… ipasta.

Zadn dns bo… star znanc.

Hazy Jane oz. Meglena Janja, če bi bla Jane Janja, pa to ni. Brewdog je tolk velka pivovarna, da je vse samo avtomat, avtomat sadja k ga ma okus tale Ipa. Fletn, poletn… lahk. Domač. 5% naklon, ki Rogli ne bi povzroču neki težav.

Pametna za dns bo evrosongasta: Živimo v mavričnem kaosu.

Malica 2829 (l.1984 se je rodila Izabel Goulart)

Met psa je fajn… fajn je pridt domov, k te je nekdo res vesel. Ajde sj sta me tut moji dve, ampak pr niju nikol ne veš kok špilata pa kok ne ( če to bereta, to je ŠALA).
Ps ne špila.

Ampak to je uno, k vsi vemo… ne vemo pa, da k je ps mali je treba ustajat k se ona zbudi in it scat k je njej za scat, ni važn če je dopust al pa vikend, ona ščije. Ščije ob 4:30 in podobno… da je tko, to ti ne povejo in verjetno pozabš.

Pr nas smo na temu, da pozablamo. Tmala spi zdej kr dobr… ob 6:10 jo zbujam, da greva vn pa pol na šiht. Js, ne ona. Tut to je dobr… to je šlo mim. Torej ostanejo samo lepe stvari še. Krtača, sprehod, futr, krtača, sprehod… sprehod. Na sprehodih smo dost. To nam je fajn.
Fseeno kako vreme je. Krtača… ekurac, to kdaj pozabmo, al pa nismo natančni tko da smo tmalo postrigl. Postrigl na 3mm oz. 6mm. Pa si ti zdej predstavli, prej fuknenga psa z dlako cca 7cm, zdej pa to. K da bi pršla iz aušvica. Suha. Obrita. Čudna. To ni moj pes.

In to moj pes ve… ve da je taka. Tut njej ni cool, pa se vseeno dela da ji je cool. Pa vseeno gre to v eno spominsko celico.

No greva mia v pasjo šolo, kjer je do zdej bla odličnjak, eto ti hudiča. Pogleda me in v očeh prisežem, da se je zasvetlo neki rdečga! Pred mano se je vedno usedla, dns ne.
Če je bla v šoli sita, je šla za pribolškom…. k fak, pribolšk! DNS ne. Dns jo boli kurac za pribolšk. Boli kurac, je prisodoba, ker je pač psica! Pogleda stran… in me ne šmirgla. Njeno ime ni Roxy, ker na to ne sliš. Mene kt da ni. Zanjo ne obstajam. To ni moj PES!

Priznam, da sn bil jezn nanjo in sn jo gledu… Fak jo zebe? Hja… mogoče, ma vseeno ona ne bi nič. Po pol ure, sn obupal in ji reku, da mi je vseeno tut če samo tam stojiva, bova stala še nasledne pol ure! Hvala bogu nama to ni blo treba… vodnica naju je opazla in naju “presedla”. Pizda samo presedla in spet sn mel nazaj svojga fuknenga “ubogljivga” psa! Zabritga ampak uboglivga!
Skratka tm je mela očitno enga luškanga izbranca in sta samo flirtala oz. bi se špilala, pa čeprav se to nista. Samo stala sta. Nič drugega. Čakala na iskro…

Uno rdeče v očeh je ugasnlo. Ni blo več srčka v okicah.

Hja… jeba je, če maš luštne ludi okol k te motjo oz. v tem primeru pse.

Gremo še zadnič v Bosno… spet v Banja Luko in na začetku na БАЊАЛУЧКО ПИВО!

Banjalučka pivovarna obstaja že od leta 1873! Pivovarna je del Trapistov oz. po drugi svetovni vojni so jo nacionaliziral. Trapisti majo zdej tm drugo pivovarno… no o tem drugič. Pivo je tko… tko tko. Hladn je dobr oz. bolši k ostalo.

Večerja… tamo daleko.

Mešano

Ni kj… Bosanci obvladajo te žare in hrana je bla svetovna!

Pametna za dns: Raj sn srečen, k pametn.

PS. Ahhhh Iza… vse najbolše!

Malica 2822 (l. 1963 I have a dream)

Na današnji dan je Martin Luther King mlajši na washingtonskem zborovanju pove svoj znameniti govor »I have a dream«. Imam sanje, da se bo nekega dne ta narod dvignil in v polnosti živel pravi pomen svoje vere: »Te resnice imamo za samoumevne: da so vsi ljudje ustvarjeni kot enakopravni.«…

Imam sanje, danes.

Skratka, loh bi reku da se vse vrti… in vendar se vrti.

Počas se nam končuje dopust, tko da bo tle sledilo spet neki “morskega” oz. tmala je mela čevapčiče enake, kot jih imajo v šoli. Ona navdušena js… no ja.

Škampi na buzero
Šolski

Pr buzerah me mot, k kr takoj ne napišejo, dj gre za rdečo al belo… Ma vseeno je blo ok. Ajd… škampki bi lah bli narezani, lah bi zravn dobil kruh, lah bi pil malvazijo, pa fsega tega nisn. Sn pa užival v dobri družbi in okolici!

Pametna za dns: Jebe me… na žalost tale blog neki.

Malica 2805 (l.1995 se je rodila Mikaela Shiffrin)

A veš, predn sn šu spat sn bil še mlad. Ajde mal siv… pol se pa en dan zbudiš pa si star. Siv. Tečn. Komi fstaneš iz postle, da ne rečem, da bi komi ubu nogavice…

Ajde pa sj še nisn star.

Pa si. Star si k peleš froca v stacuno po obleke… k jih sama kup. Ajde pa tle še nisi star. Star si pol, k tmala doma pokaže obleke, pa ti rečeš ok, dej se obleč Tmala se obleče… in ti sam gledaš. In gledaš. Kaj hudiča se je zgodil? Kdaj se je zgodil? Kaka fora je to? Skrita kamera? Fak. Od kdaj je ta moda kr neki… mislm, prekratke hlače… sn se navadu. Ne bi nkol obleku ampak če so se tko odločl njih pač zebe… in pol to kar je kupla mala. Mislm, a ni fora hlač da so… ma sj sn navajn da so mal strgane, ampak da iz dveh krojev nardiš ene? Pa da je pulover prekratk… ne mal, pač kr ornk, če sn jes to opazu!

Ehhhh u naših cajtih, je blo čist drugač. Prvo, moda je bla cool, tastari nas niso čudn gledal in…

jup star sn.

Cantina mexicana je plac na knafljevem prehodu… hmmm al je v knafljevem. Cool plac k mal spominja na risanko Coco… tega nisn napisal jaz.

Za začetek tekila s cimetom. Se pije isto? Limona in sol gre nekak tko, prvo poližeš sol, spiješ tekilo in poješ limono. Cimet na limoni… meh cimet pomešaš s tekilco, če je ta na pomaranči in spiješ tekilo, pol poješ pomarančo. Pr cimetovi sede bl pomaranča. Če je cimet na pomaranči, jo malo stisneš v tekilo in narediš enako. Drugače sva pa z Brainom pila tekilo drugače… telikco lepo preprosto potopiš v pivo in je to to. Kdo bi se matru.

Tekilca
Tex mex ribs

Za malco sn mel rebrca. Pr jedi dobiš zraven še tri dodatke… torej fižol pa nacho. Nč ni sedl zravn, ker je blo rebrc preveč. Dobr ampak ne tolk k v fudtraku na tržnci. No k je Jan še fural sem. Cena rebrc v kantini je 14,9€.

Pametna za dns: Človk k se je spomnu tekile je bil pametn. Človek, k ji je dodal še pomarančo in cimet je bil genij.

Malica 2803 (l.2015 pred Rdečim trgom v Moskvi v atentatu ubijejo opozicijskega politika Borisa Nemtsova, velikega kritika Putinove administracije)

Kako zgine korona? Putin jo je totalno ukinil iz medijev…

Pejmo raj h veselim temam. Bravura foods je znamka, k je ne poznam. Ne poznam zato, k se majo za poizvajalce zdrave hrane, bio, vegi, vegan… Poznam pa njihov sok Doodles. Zanimiva piksna z zdravim sokom, ki pa ni ne vem kaj. Tmala je takoj nardila faco za fuuuukn stran. Torej na mojo hči ne morjo cilat s to pločevinko. Sok mešance pomaračne in ananasa brez dodatkov cukra.

Doodle

Men je bil ušeč in verjetn ga bom še kdaj spil. Z mešanco vodke bi bil zares odličn. Sam rečem, ni nujn da je.

Pametna za dns: Hmmm če bi bil dle aretiran (ti, k bereš to) in bi tvoja slika šla čez vse medije in družina ne bi slišala tega, ker bi bil tv na mute, kwa bi prvo pomislili da si naredu?

Za brata vem, da bi mislu da je bla prometna nesreča, pa da sn neki spizdu. Za ostale se mi ne sanja. Aja pa za Braina vem, vem kaj bi si mislu, da je on naredu. 😛

Malica 2799 (l.1899 družba Bayer vloži patentno vlogo za aspirin)

Ma ne zdim se sam seb star, pol k vidm pa frende al pa brata, k jutr praznuje 40tko… si pa rečem, ma FAK. Ma faaaaak sj še nisn STR.

Picerija Oliva v štepancu je bil naš plac… Ajde po Parmi, naša druga prava picerija, v kateri smo bli doma. Natakarji so nas poznal… mi njih. Un domač filing.

No tega domačga filinga v Olivi ni več. Lokal je spremenjen in zgorga štuka ni več. Novi časi. No matka nas je na stare dobre cajte povabla jest v Olivo, češ… familija izkoristmo dokler nismo v karantenah in zaprti in blo… blo je fajn. Res je, da smo bli skor sami…

Buffala Di Sicilia
Fish & chips
Stiegl Weisse

Pa tko, pica je bla goody, si jo bom še naroču, bi pa hotu met več bazilike gor, ne sam uno za okras. Riba… ok. Cene… pa ja no. Pica 11,40, riba 11. Cene so kr.

Cenim, da so v Olivi ufural dobr per… ajde tut po dobri ceni, a vseeno. Štigl je avstriski per iz Salzburga. Pšeničn ima 5,1 naklona, flaša lepa retro, okus tak k mora bit. Domač in prijetn. Štigl… to je en unih perčkov, k bi LAHKO menjali Uniona.

Pametna za dns: ne snifite banan!

Malica 2797 (l.1863 začne izhajati slovenski politični časnik Naprej)

Kako pivo dobiš, to je odvisn od vode. To smo včas radi rekl, k smo poznal samo eno vrsto hmelja… oz. vs hmelj je hmelj. Ja pa ni tko. Logično. Citra je en tak hmelj, k mi full iztopa… Sam ime in valda pol tut okus perčkov seka na limono, grenivko, melono in limeto. Ajde strokovnjaki bodo rekl, brez limone, limona je za kmete. Tak pir bo dost svež in manj grenak. 

Gremo pogledat, kwa dns dobu v Primožu, pa da je glavna tema bla citra.

Prvi kisel pir je bil iz Collective arts Brewing in sicer njihova sedemnajstka. Gre za Kanadsko pivovarno… karkol bi že to pomenil.

IPA NO. 17

Priznam, že piksna se mi je dopadla. Okus mi je bil poletn…. fin. Ne bi se ga mogu nažret z njim, bi pa kumot spil enga, dva nek na vročini. Tale kislač ima 6,5 naklona, cena pr nas se giblje neki po 5€.

Nasledn, k se mi je zdel tut izjemno dobr, tko k 17tka, je bil 50/50 iz pivovarne O/O BREWING.

50/50

Že piksna sama te intuitivno pele nekam gor. Sam sn pomislu na Ukraino, gre pa za Svedsko pivovarno in valda… Švedi znajo narest avte, znajo narest pa tut per. Tale pol pol pomen, da per vsebuje pol Citre in pol Simcoe. Cena je enaka kot pri 17tki.

Treti je bil pa že mogoče preveč kisel in sem se kr boril ga spit… Danska pivovarna TO ØL je priskrbela za tole Sur Citro.

Sur Citra

Ste kdaj spili pale ale in si mislili: “To je cool, ampak kwa če bi blo mal bl trpko?” No, to je to. 5,5 naklona. Pločevinke vse mislm, da so ble 4,4dc in tale je za 10c cenej k una dva. 4,8€.

Prva dva bom z veseljem še nagnu, zadnjega… pa ne vem. Vem, pa da Alyju ne bi bil noben od teh ušeč.

Pametna za dns: Če mas sladk lajf, rabš neki klislega v njem.

Srečno fsem in djte se v tem letu prestavt v tujo kožo. Sam za unih 5s, da poskušate dojet, zakaj kdo drug drugače misli od vas… 5s.

Malica 2789 (l.1984 se je rodil Jure Godler)

Jure fse naj!

Hmmm mam nov fon. Vedno sn bil na androidih in vedno k sn menu telefon, sn si kupu pač najbolšo gajbo k je tist hip bla… in vedno sn bil zadovoln. Ajde zadni ni bil nek preskok, ker so pač ti fsi telefoni že dobri in ne ponujajo neki hudega, razn cene. No zdej sn ga spet menju in zakaj ne bi 1x za spremembo skoču na epla. Iphone 12 pro se kliče moja trenutna gajba… in bom takoj reku… BEDA.
Ja res, telefon je hitr… ampak tut zgon s8 je bil hitr. Baterija drži full… ja tut na unmu bi, če bi bla nova pa če bi nastavil “ne moti”. Med prvimi stvari si na fonu takoj nastaviš svoj komad za zvonenje… pozabi to na aplu. Zato rabš kr neki cajta, da si en pofukan MP3 spravš na napravo in ga urediš za zvonenje. To nista dva klika!!
Pa ajde…
Tut h0t spot si ne morš kr potegnt iz opravilne vrstice… da ne govorim o sprejemanju klicev. Na 3 načine se javš narodu… ajde jasno mi je, da če je fon v uporabi se ti pokaže klic kot obvestilo. To lah spremeniš, ne vem pa zakaj, ko telefon ni aktiven se 1x javljam samo s tapkanjem, drugič z drgnjenjem? Isti klicatelj. Ista shramba…

No za 1x tale moj fon ni nč kej moj…

Gremo h futru. V grosuplu se nahaja en fletn plac Antica . Pice, burgerji… ma kar češ, fse je dobro, fse smo probali.

Romana
Capricciosa
Pikantna
Morska
Burger

Morm rečt, da pice so top. RES TOP. Morso sn si večkrat že naroču in mi je ušeč, da to ni sam nametana tuna pa našopana tržaška!

Aja… no sj slike so pa kr cool.

Pametna za dns: Ne bodi cepec, cepi se!