Malica 2789 (l.1984 se je rodil Jure Godler)

Jure fse naj!

Hmmm mam nov fon. Vedno sn bil na androidih in vedno k sn menu telefon, sn si kupu pač najbolšo gajbo k je tist hip bla… in vedno sn bil zadovoln. Ajde zadni ni bil nek preskok, ker so pač ti fsi telefoni že dobri in ne ponujajo neki hudega, razn cene. No zdej sn ga spet menju in zakaj ne bi 1x za spremembo skoču na epla. Iphone 12 pro se kliče moja trenutna gajba… in bom takoj reku… BEDA.
Ja res, telefon je hitr… ampak tut zgon s8 je bil hitr. Baterija drži full… ja tut na unmu bi, če bi bla nova pa če bi nastavil “ne moti”. Med prvimi stvari si na fonu takoj nastaviš svoj komad za zvonenje… pozabi to na aplu. Zato rabš kr neki cajta, da si en pofukan MP3 spravš na napravo in ga urediš za zvonenje. To nista dva klika!!
Pa ajde…
Tut h0t spot si ne morš kr potegnt iz opravilne vrstice… da ne govorim o sprejemanju klicev. Na 3 načine se javš narodu… ajde jasno mi je, da če je fon v uporabi se ti pokaže klic kot obvestilo. To lah spremeniš, ne vem pa zakaj, ko telefon ni aktiven se 1x javljam samo s tapkanjem, drugič z drgnjenjem? Isti klicatelj. Ista shramba…

No za 1x tale moj fon ni nč kej moj…

Gremo h futru. V grosuplu se nahaja en fletn plac Antica . Pice, burgerji… ma kar češ, fse je dobro, fse smo probali.

Romana
Capricciosa
Pikantna
Morska
Burger

Morm rečt, da pice so top. RES TOP. Morso sn si večkrat že naroču in mi je ušeč, da to ni sam nametana tuna pa našopana tržaška!

Aja… no sj slike so pa kr cool.

Pametna za dns: Ne bodi cepec, cepi se!

Malica 2788 (l.2008 je umrl Janez Drnovšek)

Le kako bi bilo, če ne bi…

Te cajte je kr težko neki pojest, pa da to ne nardiš v pisarni. Z Dejanom sva šla na ribe! Jup se jih še da v lublan dobit. Pod tržnco v ribci. Poleg srdelc, pa krompirjeve solate so naju častili še z čokoladno palačinko!

Porcija je bla za potolćt človeka… uno k kr rečeš, zakwa hudiča bi jedu krompirjevo solato zravn… ma zato k je dobra! 🙂

Pametna za dns: Ne bit shizofren, mej samo en profil.

Malica 2785 (l.1993 se je rodil Jan Oblak)

Pa Boštjan dns praznuje. Pa Jasna. Pa DJ Ozil… al kwa je bil al je.

Kwa se bližamo 100tim dnem policijske ure? Počas pa sigurno… bravo za tak podvig!

Frend mi je že večkrat siku, da morm probat neke štrukle. Pa kake štrukle neki?!?! Pa ajde ni blo ribc na tržnci pa sma z Dejanom šla na te njegove štrukle. No moji štruklji. Do zdej priznam, da sn jih jedu bl k ne sam za prilogu k nečem… in zdej, zdej vem da sedejo tut brez. Valda, lah so samostojna sladica. DHOOO.

Jes sn vzel borovničeve, Dejan čokoladnga. Mal sma si jih delila, k v cajtih k se nam je jebal za korono. Štant na tržnci je bil najin. Fak, skor je slišat romantično!

Borovničev
Čokoladen

Štrukl lahko dobite pogret s prelivom, lahko ga pa vzamete za domov in ga pol doma pogrejete in prelijete… narežete na polovičko in vam ga bo dost! Top sladica in sm še pridem…

Pametna za dns: Pazte se tašče.

Malica 2782 (l.1925 se je rodil Miki Muster, slovenski kipar, ilustrator, animator)

Ta tedn sn bil po dolgmu cajtu nazaj v službi in blo mi je fino. Ne razumte me narobe, fajn je delat od doma in met blizu svoje najdražje, ampak vseeno je fino bit tut v pisarni in vidt svoje sodelavce. Fajn je it z njimi na kavo… in to.

Skratka lajf se vrača.

No vrača… u lokal še vedno ne morš jet na kavo al pa na kosilo in restavracije so v totalni temi. Noben ne pove kolko časa še in kaki bodo ukrepi za naprej. JJ in ostala banda nima plana. Nimajo jajc, nimajo nič in gostilničarji se znajdejo al pa se ne. Šel sn v hitro žlico po Kranjsko pa pražen krompir. Valda pa ZENF. Gorčico. Naglas kokr češ.

Kranjska pa to. 6€

Problem teh malc je… k valda pride kdo h tep v pisarno ravn takrat ko poješ. Ajde zdej je cool, k loh da ma oseba k pride naokol dobro masko gor pa ne zavoha… ampak valda zavoha.

Pametna za dns: Kranjske ne morš jest z žlico. No edin če nimaš vilce se lah tut z žlico potrudš.

Malica 2781 (l.1992 se je rodila Sofia Goggia)

Od dopusta je že tolk da joj. To je blo takrat k nam je Janez grozil, da bo zaprl meje ker je oh in ah grozno s tole korono. Janez ni pol nč naredu… nč da bi pomagal zdravstvu ali ljudstvu. Janez pomaga samo sebi.

Ražanac. En bolših krajev za dopust… Ker kraj nima urejene kanalizacije, tam ni hotelov. Ker ni hotelov ni ravno nekega množičnega turizma, je pa res, da se znajo Hrvati iz Zadra prmajat ke…

Cheese burger

Cena burgerja na plaži je bla 15kun. Če me spomin ne vara oz. Janje. Skratka bilo je izjemno poceni in na plaži!

Pametna za dns: 2021 si želim, da bi lahko bilo v prostoru več k 100 ljudi.

Malica 2780(l.l.2016 je bil izvoljen Donald Tramp)

Janez nam dela sramoto in škodo. Eni pač niso za internet… eni so pač bl za zapret v kleti. Pa pustmo to, pustmo to zdravnikom pa tabletam, da uredijo.

Pr Atku... to je tle en lokal v Grosuplu, k mislm, da je mel zadne cajte kr neki novih lastnikov, za NOM NOM je blo pa vedn dobr. Tut dns, k smo naročil za sabo.

Js sn udaru po rebrcah, draga po buritu, tmala pa tko k njej dedi… vedno po dunajcu.

Bebrca

Dunajc
Burito

Jeba teh dostav je al pa pickupov, da je hrana lahko mrzla. Janja je recimo mrzel krompirčk, tko da pol jed ni lih ne vem kwa. Moja rebrca pa dunajc so bli pa super! Cene… tmmm pa tko no, kr. Vse skup je blo 26,5€

Pametna za dns: Janez, ohlad se pa nehi s tem sranjem in… “Ja ne priznajem ovaj sud”.

Malica 2778 (l.2002 smo imeli 35. šahovsko olimpiado na Bledu)

Če bi bil to stari jaz bi napisal kej čez fse te kurce iz parlamenta pa okol, pa ne bom. Nč grdga ne bom napisal… zato nič o njih. Nč o tem, da nam narekujejo neka pravila, ki se jih oni ne držijo.

Lukovica. Lukovica je bla kraj rokovnjačev. Rokovnjači naj bi bili roparji na konjih. Rokovnjači in današnji politiki nimajo nič skupnega. Niti prližn. Rokovnjači so slovenska ustreznica evropskim ljudskim junakom: tirolskemu Andreju Hoferju, angleškemu Robinu Hoodu, slovaškemu in poljskemu Janošiku, srbskim hajdukom, italijanskemu Fra Diavolu itd. No in v Lukovici je gosilna Furman. Učas je bla na top lokaciji… k so se mim fjakale kočije, pa pol desetletja avtomibili… dle je pa kr v mal odmaknjenem kraju. Varijo svoj pir, k ni lih po mojmu okusu…

Bučna župa
Naravni zrezk v omaki
Pečenka
Štrudl

Morm rečt, da tut hrana ni bla lih… ne vem, a smo bli med zadnimi al kako… Pač neki ni blo, no… razn štrudla.

Pametna za dns: 10% svetovnega ribolova, pojejo Japonci.

Malica 2777 (l.1984 se je rodila Lindsey Vonn)

Špricar. Špricer. Brizganec. Pa te fore…
Špricar mi je najbl ušeč. Ušeč mi je un naš domač. Pač je bolši k tale od Radgonskih goric. Tega kr mal jebe cena. Za 0,33 boste v trgovini dali tam okol 1,2€, kar se mi zdi kar dost, glede na to da zato dobite malce več kot deci vina, pa ajde… ideja je pa dobra.

Tale špricar je z Janževcem, kar je dost pogosta kombinacija v gostilni. Domači niso taki… so lepši.

Pa vete, kako prov narest špricar? Hmmm. Pa res vete?
Prvo natočimo vino (deci) in potem še radensko s šusom. Tut deci. Mehurčki se morjo dobr napent. Radenska mora bit iz kraljevega vrelca!

Pametna za dns: George W. Bush mlajši, je bil v mladosti navijač…ica!

Malica 2776 (l.1966 se je rodil Luke Perry)

Bevogov Hellas export je en tak fajn lager. Genau za vroče poletne dni, k jih dle ni. Drugač pa lager k lager, na katerga bi bli ponosni nemci.

Helles

Tale drug mi je bl zanimiv. Zanimiv ker ma 0.0 in gre za dobr per. Pomoje če bi ga menjal pivcem in jim dal tega z drugo etiketo, bi bli pjani. Heineken 0.0 je izotonična pijača, ki napolni telo z mikroelementi in hranili, po telesnem in psihičnem naporu. Pa še pihnt ne morš po njem!

0.0

Tega nula nula jebe edin cena. Za tamalega sn dal 3.8€.
Pametna za dns: Kje je da faking sneg?

Malica 2775 (l.1957 je bil izstreljen Sputnik 1, prvi Zemljin umetni satelit)

Doma furamo Telekom… v večini full zadovolni, razn… razn k je angleška liga, pol… pol jim naklonim full neprijaznih besed.
In zdej… zdej špila Liverpool na ogrnomi televiziji in gledam preko nekega strima nbcja… valda vse v kockah, ampak je cool. Komentatorji so super… in sem nekako pomirjen. Razn rezultat nas jebe. Ni pa še konc.
88 dni je še do konca leta!

No pa pejmo h biznisu, ker zato smo tle. Fastfood Ajda pod podhodom Metalke mi je tko… ni mi lih to, ampak tale boorger je bil to!

King chees burger

Cena s pomfijem je 5.5€ in se mi zdi dobra kupčija.

Pametna za dns: Jebale te kocke v strimih.