Malica 2879 (l.1976 je bilo ustanovljeno podjetje Apple Inc)


Dns je un dan, k ne smeš vrjet/zaupat nubenmu. V vsem moraš dvomit in pustit presojo tvojmu možganu.

Fsak dan bi lahko bil tak.

No, da ne boste preveč razmišlal, vam js povem, da vas ne bom nategnu, pa čeprav bi to komu pasal. Nam napisal, da hotel v katerem je bival Ronaldo prodaja na dražbi njegovo postlo ali kako podobno bučko.

Dns bomo za dobro jutro šli v Dobro jutro. Dobro jutro je vietnamska restavracija v nebotičnikovem podhodu. Useku sn kr takoj po juhu Pho Ga. Phở ali Pho je čušna osnova in iztega pol ihaja full enih juh. Pho Ga (spodi), Pho Chay, Pho Bo… Juha pho je sestavljena iz riževih rezancev, zlišč in ponavadi po mesu dobi ime.

Tale Pho Ga vsebuje poleg piščanca in riževih rezancev še ingver, mlado čebulo, cimet!, klinčke in janež Okus je res zabaven.

Taka sveža župca (velka) vas bo v Dobro jutro pršla 8,5€.

Pametna za dns: Na svetu je preveč kretenov, da bi se tole dobr končal, ali je pa tole samo ena komedija.

Malica 2877 (l.2007 umre John Backus)

Backus je bil izumitelj Fortrana. Vidim, eni zavijate z očmi “KWA?”. Fortran je bil prvo široko uporablen visokonivojski programski jezik. Prvi uporaben.

Teden, ki postaja zgodovina me je nagradil z 2x obiskom Kopra. Oba dveva je blo vreme bolšje kot tu. Hrana je iz Mornarčka. To je tak mala kantina tam ob tržnici s pogledom na morje. Natakar prijazn, plac prijeten.

Ocvrti kalamari s pomfrijem
Dagnje na buzero

No v pondelk so jih še meli, v soboto ne več, ker ni bilo ulova 🙂

Plošča za enega. Ammm jup. Plošča za enega.
Kalamari na žaru
File brancina z zelenjavo

Hrana dobra, tako da vam priporočam obisk Mornarčka

Cene:

Kalamari cvrti ali na žaru s pomfrijem 13,7€

Plošča za enega 22,5€

Školjke na buzero 10,8€

File brancina z zelenjavo 13,1€

Cocacola 3,1€, malo pivo 3€,Cedevita 2,7€ in deci Malvazije 1,6€

Pametna za dns: Žviš sam 1x, ampak če to počneš prav, je 1x dovolj. Mae West

Malica 2876 (l.1923 izide prva številka revije Time)

Dobr mi je k tamala trenira basket in da ma še neki filinga se premikat po igrišču, to je res de best. Rad špilam z njo, prot njej ne tolk. Ker krije. Ker pokriva. Ker hoče špilat obrambo.

Pizda, dej fotru mal placa… dej da se obrnem.

No in ker špila obrambo ma zdej longeto. Tipična košarkaška, dobila je žogo v prst. No nam reku, da je bil prst z preostalimi prsti med mojimi prsti in je pol žoga priletela, ampak je. Jebat ga… taki so kontaktni športi. Aja, zmagu sn tut! 🙂

Ajda Burgers & more je pršlo iz enga kiosta, tle pr Metalki… dle majo kr neki poslovalnc pa kr neki teh burgerjev spečejo. Prjazni, hrana pa pač… burgerji. Ajde sj dobite še kaj… pa fseeno.

Premium steak burger meni

Trgana govedina, jajce… pa ostalo. No jajc sede full, ni pa cool, če je le ta že steku… ma valda se zgodi. Sj štekam. Tak burger vas pride slabih 13€, no fsaj jajc ne bi rabu stečt.

Pametna za dns: Ne rin prstov, ke kamor ne spadajo.

Malica 2873 (l.1864 je bila ustanovljena Slovenska matica)

Slovenska matica (SM) ima tradicijo že več k 150 let nepretrganega kulturnega in znanstvenega dela, kar je za tovrstna združenja redkost tudi v evropskem okviru. Jup… nj traja!

Fašnk je! Pust je! Ok, za presotali del Slovenije še ne… pr nas pa je že in to je un cajt, k iz taščine kuhne zadišijo najbolši krofi.

Krof je pecivo iz kvašenega testa, hitr pečeno v olju. Ta peka je kr umetnost, da ti rata tale krofovski rob. Krofi brez polnila so bobi, če pa full fališ obliko lahko dobiš pa flancate. Itak da ne, uno je druga umetnost, je pa testo enako.

Pametna za dns: Na Trojanah prodajo od 2k do 5k krofov dnevno (ob pustu še več!)

Jup to je pa kr.

Malica 2871 (l.1876 se je rodil Dragotin Kette)

Šivilja in škarjice.

Ob zadnem službenem pregledu me je dohtarca ošvrknla z kotom očesa in mi odjavla, da mam več k 50 pik in da morm h dermatologu. Valda, ona je dohtar, ona hitr šteje, ona ve in jaz nebodi ga len, k se ne gledam v ogledalo grem h dermatologu.

Z ženo valda. Kak desc pa bi bil.

Prvo dohtarca pregleda njo, pol se zamenjava v ambulanti in začne se zaslišvanje zakaj sn tam… in podobno. Aja več kot 50 pik? Hmmm… Ona me malo pospreja in reče, neki v tem smislu, da mogoče jih je 50 ampak da ne bo štela. Pogleda par pik. Vse ok.

D: Gospod slikite se. Pol se pa slikite še 1x čez let in primerjite slike. Če vam to ne gre, pa si najdte koga k to zna.

Js v tišini razmišlam, če koga poznam, k bi to znal…

D: Lahko pa tut ženi rečete, da vas pregleda. Ona vas lahko. Če pa boste vi njo, pa to ni dobr, k moški itak nikol nč dobr ne nardite. Sj zihr mate kako hči nj jo kr ona pregleda. Bo bolš.

Js v tišini… ne razmislam več.

Pregled je seveda bil samoplačniški.

Maky mi je prnesu tega Novyja od Maistra. Novy ima ime po Lili, to je bla ena zanimiva ženska. Drugič o tem… lah edin o LLLju neki. Po vojni so na njeno pobudo (v šali) ustanovili LLL – ligo lepe lenobe, kot protest na kulturno ozračje.

Pir… Novy je en tak lep “ne”ipast pir. Nežn, spomladanski… ravn za tole snežno vreme! 😉 Ima 5% naklon.

Pametna za dns: Ne slišim lopatanja!

Malica 2864 (l.1969 se rodi ARPANET)

Arpanet je prva vzpostava dveh računalnikov med sabo. Računalnika sta paketno izmenjavala podatke in dejansko povezovanje deluje še danes enako. Vsaka pametna žarnica in vsak telefon deluje po enakem načinu.

Mejte psa. Prihodi domov so vedno polni ljubezni in tudi ponoči vam obljubim, da bo ljubezni povsod. Recmo v pondelk ustanem in naš pas ponavad zjutri še spi. Vstanem v temi. V temi, da ne zbudim ostalih. Iz spalnice slišim, da mi sledijo neke pasje šape. Budna je že? mi gre po glavi.

Počasi hodim čez predsobo in naletim na… mino. Ustavim se. Čutim, da mi med prsti nekaj leze. Ustavi se tudi moj zasledovalec. Druga noga ostane v luftu.

Kaj hudiča se mi je zgodilo… Zasledovalec se mi bliža. Iščem telefon, ki ga imam v roki… navsezadnje mi rata prižgati svetilko in FAK. Ps, moja senca, me začne lizat… fak. Predsoba je bila posejana z minami – beri pasjimi dreki.

Ona vesela… jaz malo manj. Taki so lahko tudi pondelki zjutri s psom. Mejte ga, ker noben vas ne bo tako vesel, ko boste stopl v njegov drek, kot tvoj pes.

Hrana v Franciji je res neki kar se mora probat. Pa ne sam polžel in žabjih krakov. Montmartre je tak plac, ker boste najdl gostilno pred katero vam bodo špilal na hrmonko in boste lah užival… mi smo.

Predjet… pečen kozji sir s solato

Nadaljeval smo (sm) s svinska pečenka s pirejem.

Sladica je bla creme brulee, le kako bi blo drugače.

Creme brulee je taka preposta, predrzno predobra sladica. Vsebuje samo rumenjake, sladko smetano, mleko, vanilijo in cuker.

Janja je mela tuno na žaru, Izko pa burger.

Neki o cenah…

Orangina je 5€, Malo pivo 5,5€ malce večje 9.5€, moje kosilce 22€, burger 21€, tuna 24€. Cene so kokr vzamete…

Pametna za dns: Če stopš v pondelk bos v drek, se ti celi tedn ne bo zgodilo nič hujšega.

Malica 2860 (l.1991 v Alpah na meji med Italijo in Avstrijo odkrijejo ledenega moža Ötzija)

Ötzi je mumija oz. človek, ki naj bi živel med leti 3350 and 3105 pred našim štetjem. Našli so ga v Aplah med Italijo in Avstrijo. Nahaja se v muzeju v Bolcanu. Človek naj bi bil umorjen.

Šola se je začela in tuki je iznajdlivost moje tmale. Za nalogo so mogl narisat neki iz Cersarjevih novih oblačil. Čekirava midva zakaj tmala ni narisala nč in nama lepo razloži, da je. Da je narisala njegova oblačila in da če nisva dost pametna, da bi jih vidla.

Itak sva jih. Dhooo.

No v tork morva na govorilno uro.

Sj neeee. Zadnje je šala. Morm rečt, da sn bil nad idejo pozitivno presenečen. No, sj me na vsakem drugem koraku preseneti.

Futr. Ob petkih zavijemo s soedelavci na odprto kuhno.

Pohano bedro s krompirjem vas bo tam pršlo neki več k 10€ pri “Gostilni Pri Mari”. Morm rečt, da se mi zdi tole kr dost za tole bedrce… je blo pa dobr. 100% ne pridem več.

Zdej pa kaktusova figa.

Priznam, da sem mogu poguglat kako se tole je. Prerežeš in poješ sredico. Šala… pri tretjem ali četrtem sem v roke dobil cca 20 bodic. Valda sadež je poln bodic, ker raste na kaktusu. Dhooo.

Okus zanimiv. Nam reku, da je to WOW, ampak je ok. Če odmislim budice, potem je to ok. Figa pomaga proti diabetisu tipa2, zmanjšuje holesterol in baje zdravi tut mačka. Bom še jedu.

Pametna za dns: Rokavice boste rabl. Hmal.

Malica 2852 (l.1984 se je rodil Mark Zuckerberg)

Učer smo fsi trije gledal Evrovizijo, ocenjeval in sodelovali. Itak te zanima kok se tvoj okus z musko ne ujema s tvojim frocom, za Janjo pa vem, da nekako nimava tam tam okusa za musko. Tu sva se še nekako našla oz. fsi smo se in Cha Cha Cha je bil naš favorit. Ajde mogoče še Norveška… naša posadka mi je bla pa tko, OK za nekje v ozadju, da pač neki prekriva ostale zvoke.

Rezultati evrosonga so pač taki k so, še 1x več so pokazal strokovnjaki da majo več pojma k narod, tako pri nas kot v tujini. ŠČ!

Prvo pejmo na Punkt, Kotje 3a… na Koroško, ki jo ob petkih dobite tut na odprti kuhni. Burger Chichago za 8€.

Hmmm brez tega Uniona, bi bil to kr tko… ma vržen dnar stran. Nam reku, da je slab, je pa majhen in za malco tko tko. Korošci, malo bo preteklo vod pod mostovi, ko bom spet prišel h vam.

Julebock ima 4,5 naklona in prihaja iz Norveške. Dobr pir, ki naj bi ga užival tm v božičnih časih no in ker vreme ne fali dost, mi je tale prov sedu ob kosilcu. Učas bi reku, da kava k kava, ampak ne… zdej te kave že ločim in tale ni napačen.

Naslednga probite indijansko izgovoriti…

Mahounova ipa prhaja iz Španije, tko da uno indijansko narečje nč ne pomaga tle. Ipa s 4,5 naklona, fletno flaško, dobro aromo in pač… ipasta.

Zadn dns bo… star znanc.

Hazy Jane oz. Meglena Janja, če bi bla Jane Janja, pa to ni. Brewdog je tolk velka pivovarna, da je vse samo avtomat, avtomat sadja k ga ma okus tale Ipa. Fletn, poletn… lahk. Domač. 5% naklon, ki Rogli ne bi povzroču neki težav.

Pametna za dns bo evrosongasta: Živimo v mavričnem kaosu.

Malica 2829 (l.1984 se je rodila Izabel Goulart)

Met psa je fajn… fajn je pridt domov, k te je nekdo res vesel. Ajde sj sta me tut moji dve, ampak pr niju nikol ne veš kok špilata pa kok ne ( če to bereta, to je ŠALA).
Ps ne špila.

Ampak to je uno, k vsi vemo… ne vemo pa, da k je ps mali je treba ustajat k se ona zbudi in it scat k je njej za scat, ni važn če je dopust al pa vikend, ona ščije. Ščije ob 4:30 in podobno… da je tko, to ti ne povejo in verjetno pozabš.

Pr nas smo na temu, da pozablamo. Tmala spi zdej kr dobr… ob 6:10 jo zbujam, da greva vn pa pol na šiht. Js, ne ona. Tut to je dobr… to je šlo mim. Torej ostanejo samo lepe stvari še. Krtača, sprehod, futr, krtača, sprehod… sprehod. Na sprehodih smo dost. To nam je fajn.
Fseeno kako vreme je. Krtača… ekurac, to kdaj pozabmo, al pa nismo natančni tko da smo tmalo postrigl. Postrigl na 3mm oz. 6mm. Pa si ti zdej predstavli, prej fuknenga psa z dlako cca 7cm, zdej pa to. K da bi pršla iz aušvica. Suha. Obrita. Čudna. To ni moj pes.

In to moj pes ve… ve da je taka. Tut njej ni cool, pa se vseeno dela da ji je cool. Pa vseeno gre to v eno spominsko celico.

No greva mia v pasjo šolo, kjer je do zdej bla odličnjak, eto ti hudiča. Pogleda me in v očeh prisežem, da se je zasvetlo neki rdečga! Pred mano se je vedno usedla, dns ne.
Če je bla v šoli sita, je šla za pribolškom…. k fak, pribolšk! DNS ne. Dns jo boli kurac za pribolšk. Boli kurac, je prisodoba, ker je pač psica! Pogleda stran… in me ne šmirgla. Njeno ime ni Roxy, ker na to ne sliš. Mene kt da ni. Zanjo ne obstajam. To ni moj PES!

Priznam, da sn bil jezn nanjo in sn jo gledu… Fak jo zebe? Hja… mogoče, ma vseeno ona ne bi nič. Po pol ure, sn obupal in ji reku, da mi je vseeno tut če samo tam stojiva, bova stala še nasledne pol ure! Hvala bogu nama to ni blo treba… vodnica naju je opazla in naju “presedla”. Pizda samo presedla in spet sn mel nazaj svojga fuknenga “ubogljivga” psa! Zabritga ampak uboglivga!
Skratka tm je mela očitno enga luškanga izbranca in sta samo flirtala oz. bi se špilala, pa čeprav se to nista. Samo stala sta. Nič drugega. Čakala na iskro…

Uno rdeče v očeh je ugasnlo. Ni blo več srčka v okicah.

Hja… jeba je, če maš luštne ludi okol k te motjo oz. v tem primeru pse.

Gremo še zadnič v Bosno… spet v Banja Luko in na začetku na БАЊАЛУЧКО ПИВО!

Banjalučka pivovarna obstaja že od leta 1873! Pivovarna je del Trapistov oz. po drugi svetovni vojni so jo nacionaliziral. Trapisti majo zdej tm drugo pivovarno… no o tem drugič. Pivo je tko… tko tko. Hladn je dobr oz. bolši k ostalo.

Večerja… tamo daleko.

Mešano

Ni kj… Bosanci obvladajo te žare in hrana je bla svetovna!

Pametna za dns: Raj sn srečen, k pametn.

PS. Ahhhh Iza… vse najbolše!

Malica 2822 (l. 1963 I have a dream)

Na današnji dan je Martin Luther King mlajši na washingtonskem zborovanju pove svoj znameniti govor »I have a dream«. Imam sanje, da se bo nekega dne ta narod dvignil in v polnosti živel pravi pomen svoje vere: »Te resnice imamo za samoumevne: da so vsi ljudje ustvarjeni kot enakopravni.«…

Imam sanje, danes.

Skratka, loh bi reku da se vse vrti… in vendar se vrti.

Počas se nam končuje dopust, tko da bo tle sledilo spet neki “morskega” oz. tmala je mela čevapčiče enake, kot jih imajo v šoli. Ona navdušena js… no ja.

Škampi na buzero
Šolski

Pr buzerah me mot, k kr takoj ne napišejo, dj gre za rdečo al belo… Ma vseeno je blo ok. Ajd… škampki bi lah bli narezani, lah bi zravn dobil kruh, lah bi pil malvazijo, pa fsega tega nisn. Sn pa užival v dobri družbi in okolici!

Pametna za dns: Jebe me… na žalost tale blog neki.