Malica 2822 (l. 1963 I have a dream)

Na današnji dan je Martin Luther King mlajši na washingtonskem zborovanju pove svoj znameniti govor »I have a dream«. Imam sanje, da se bo nekega dne ta narod dvignil in v polnosti živel pravi pomen svoje vere: »Te resnice imamo za samoumevne: da so vsi ljudje ustvarjeni kot enakopravni.«…

Imam sanje, danes.

Skratka, loh bi reku da se vse vrti… in vendar se vrti.

Počas se nam končuje dopust, tko da bo tle sledilo spet neki “morskega” oz. tmala je mela čevapčiče enake, kot jih imajo v šoli. Ona navdušena js… no ja.

Škampi na buzero
Šolski

Pr buzerah me mot, k kr takoj ne napišejo, dj gre za rdečo al belo… Ma vseeno je blo ok. Ajd… škampki bi lah bli narezani, lah bi zravn dobil kruh, lah bi pil malvazijo, pa fsega tega nisn. Sn pa užival v dobri družbi in okolici!

Pametna za dns: Jebe me… na žalost tale blog neki.

Malica 2805 (l.1995 se je rodila Mikaela Shiffrin)

A veš, predn sn šu spat sn bil še mlad. Ajde mal siv… pol se pa en dan zbudiš pa si star. Siv. Tečn. Komi fstaneš iz postle, da ne rečem, da bi komi ubu nogavice…

Ajde pa sj še nisn star.

Pa si. Star si k peleš froca v stacuno po obleke… k jih sama kup. Ajde pa tle še nisi star. Star si pol, k tmala doma pokaže obleke, pa ti rečeš ok, dej se obleč Tmala se obleče… in ti sam gledaš. In gledaš. Kaj hudiča se je zgodil? Kdaj se je zgodil? Kaka fora je to? Skrita kamera? Fak. Od kdaj je ta moda kr neki… mislm, prekratke hlače… sn se navadu. Ne bi nkol obleku ampak če so se tko odločl njih pač zebe… in pol to kar je kupla mala. Mislm, a ni fora hlač da so… ma sj sn navajn da so mal strgane, ampak da iz dveh krojev nardiš ene? Pa da je pulover prekratk… ne mal, pač kr ornk, če sn jes to opazu!

Ehhhh u naših cajtih, je blo čist drugač. Prvo, moda je bla cool, tastari nas niso čudn gledal in…

jup star sn.

Cantina mexicana je plac na knafljevem prehodu… hmmm al je v knafljevem. Cool plac k mal spominja na risanko Coco… tega nisn napisal jaz.

Za začetek tekila s cimetom. Se pije isto? Limona in sol gre nekak tko, prvo poližeš sol, spiješ tekilo in poješ limono. Cimet na limoni… meh cimet pomešaš s tekilco, če je ta na pomaranči in spiješ tekilo, pol poješ pomarančo. Pr cimetovi sede bl pomaranča. Če je cimet na pomaranči, jo malo stisneš v tekilo in narediš enako. Drugače sva pa z Brainom pila tekilo drugače… telikco lepo preprosto potopiš v pivo in je to to. Kdo bi se matru.

Tekilca
Tex mex ribs

Za malco sn mel rebrca. Pr jedi dobiš zraven še tri dodatke… torej fižol pa nacho. Nč ni sedl zravn, ker je blo rebrc preveč. Dobr ampak ne tolk k v fudtraku na tržnci. No k je Jan še fural sem. Cena rebrc v kantini je 14,9€.

Pametna za dns: Človk k se je spomnu tekile je bil pametn. Človek, k ji je dodal še pomarančo in cimet je bil genij.

Malica 2803 (l.2015 pred Rdečim trgom v Moskvi v atentatu ubijejo opozicijskega politika Borisa Nemtsova, velikega kritika Putinove administracije)

Kako zgine korona? Putin jo je totalno ukinil iz medijev…

Pejmo raj h veselim temam. Bravura foods je znamka, k je ne poznam. Ne poznam zato, k se majo za poizvajalce zdrave hrane, bio, vegi, vegan… Poznam pa njihov sok Doodles. Zanimiva piksna z zdravim sokom, ki pa ni ne vem kaj. Tmala je takoj nardila faco za fuuuukn stran. Torej na mojo hči ne morjo cilat s to pločevinko. Sok mešance pomaračne in ananasa brez dodatkov cukra.

Doodle

Men je bil ušeč in verjetn ga bom še kdaj spil. Z mešanco vodke bi bil zares odličn. Sam rečem, ni nujn da je.

Pametna za dns: Hmmm če bi bil dle aretiran (ti, k bereš to) in bi tvoja slika šla čez vse medije in družina ne bi slišala tega, ker bi bil tv na mute, kwa bi prvo pomislili da si naredu?

Za brata vem, da bi mislu da je bla prometna nesreča, pa da sn neki spizdu. Za ostale se mi ne sanja. Aja pa za Braina vem, vem kaj bi si mislu, da je on naredu. 😛

Malica 2799 (l.1899 družba Bayer vloži patentno vlogo za aspirin)

Ma ne zdim se sam seb star, pol k vidm pa frende al pa brata, k jutr praznuje 40tko… si pa rečem, ma FAK. Ma faaaaak sj še nisn STR.

Picerija Oliva v štepancu je bil naš plac… Ajde po Parmi, naša druga prava picerija, v kateri smo bli doma. Natakarji so nas poznal… mi njih. Un domač filing.

No tega domačga filinga v Olivi ni več. Lokal je spremenjen in zgorga štuka ni več. Novi časi. No matka nas je na stare dobre cajte povabla jest v Olivo, češ… familija izkoristmo dokler nismo v karantenah in zaprti in blo… blo je fajn. Res je, da smo bli skor sami…

Buffala Di Sicilia
Fish & chips
Stiegl Weisse

Pa tko, pica je bla goody, si jo bom še naroču, bi pa hotu met več bazilike gor, ne sam uno za okras. Riba… ok. Cene… pa ja no. Pica 11,40, riba 11. Cene so kr.

Cenim, da so v Olivi ufural dobr per… ajde tut po dobri ceni, a vseeno. Štigl je avstriski per iz Salzburga. Pšeničn ima 5,1 naklona, flaša lepa retro, okus tak k mora bit. Domač in prijetn. Štigl… to je en unih perčkov, k bi LAHKO menjali Uniona.

Pametna za dns: ne snifite banan!

Malica 2797 (l.1863 začne izhajati slovenski politični časnik Naprej)

Kako pivo dobiš, to je odvisn od vode. To smo včas radi rekl, k smo poznal samo eno vrsto hmelja… oz. vs hmelj je hmelj. Ja pa ni tko. Logično. Citra je en tak hmelj, k mi full iztopa… Sam ime in valda pol tut okus perčkov seka na limono, grenivko, melono in limeto. Ajde strokovnjaki bodo rekl, brez limone, limona je za kmete. Tak pir bo dost svež in manj grenak. 

Gremo pogledat, kwa dns dobu v Primožu, pa da je glavna tema bla citra.

Prvi kisel pir je bil iz Collective arts Brewing in sicer njihova sedemnajstka. Gre za Kanadsko pivovarno… karkol bi že to pomenil.

IPA NO. 17

Priznam, že piksna se mi je dopadla. Okus mi je bil poletn…. fin. Ne bi se ga mogu nažret z njim, bi pa kumot spil enga, dva nek na vročini. Tale kislač ima 6,5 naklona, cena pr nas se giblje neki po 5€.

Nasledn, k se mi je zdel tut izjemno dobr, tko k 17tka, je bil 50/50 iz pivovarne O/O BREWING.

50/50

Že piksna sama te intuitivno pele nekam gor. Sam sn pomislu na Ukraino, gre pa za Svedsko pivovarno in valda… Švedi znajo narest avte, znajo narest pa tut per. Tale pol pol pomen, da per vsebuje pol Citre in pol Simcoe. Cena je enaka kot pri 17tki.

Treti je bil pa že mogoče preveč kisel in sem se kr boril ga spit… Danska pivovarna TO ØL je priskrbela za tole Sur Citro.

Sur Citra

Ste kdaj spili pale ale in si mislili: “To je cool, ampak kwa če bi blo mal bl trpko?” No, to je to. 5,5 naklona. Pločevinke vse mislm, da so ble 4,4dc in tale je za 10c cenej k una dva. 4,8€.

Prva dva bom z veseljem še nagnu, zadnjega… pa ne vem. Vem, pa da Alyju ne bi bil noben od teh ušeč.

Pametna za dns: Če mas sladk lajf, rabš neki klislega v njem.

Srečno fsem in djte se v tem letu prestavt v tujo kožo. Sam za unih 5s, da poskušate dojet, zakaj kdo drug drugače misli od vas… 5s.

Malica 2789 (l.1984 se je rodil Jure Godler)

Jure fse naj!

Hmmm mam nov fon. Vedno sn bil na androidih in vedno k sn menu telefon, sn si kupu pač najbolšo gajbo k je tist hip bla… in vedno sn bil zadovoln. Ajde zadni ni bil nek preskok, ker so pač ti fsi telefoni že dobri in ne ponujajo neki hudega, razn cene. No zdej sn ga spet menju in zakaj ne bi 1x za spremembo skoču na epla. Iphone 12 pro se kliče moja trenutna gajba… in bom takoj reku… BEDA.
Ja res, telefon je hitr… ampak tut zgon s8 je bil hitr. Baterija drži full… ja tut na unmu bi, če bi bla nova pa če bi nastavil “ne moti”. Med prvimi stvari si na fonu takoj nastaviš svoj komad za zvonenje… pozabi to na aplu. Zato rabš kr neki cajta, da si en pofukan MP3 spravš na napravo in ga urediš za zvonenje. To nista dva klika!!
Pa ajde…
Tut h0t spot si ne morš kr potegnt iz opravilne vrstice… da ne govorim o sprejemanju klicev. Na 3 načine se javš narodu… ajde jasno mi je, da če je fon v uporabi se ti pokaže klic kot obvestilo. To lah spremeniš, ne vem pa zakaj, ko telefon ni aktiven se 1x javljam samo s tapkanjem, drugič z drgnjenjem? Isti klicatelj. Ista shramba…

No za 1x tale moj fon ni nč kej moj…

Gremo h futru. V grosuplu se nahaja en fletn plac Antica . Pice, burgerji… ma kar češ, fse je dobro, fse smo probali.

Romana
Capricciosa
Pikantna
Morska
Burger

Morm rečt, da pice so top. RES TOP. Morso sn si večkrat že naroču in mi je ušeč, da to ni sam nametana tuna pa našopana tržaška!

Aja… no sj slike so pa kr cool.

Pametna za dns: Ne bodi cepec, cepi se!

Malica 2788 (l.2008 je umrl Janez Drnovšek)

Le kako bi bilo, če ne bi…

Te cajte je kr težko neki pojest, pa da to ne nardiš v pisarni. Z Dejanom sva šla na ribe! Jup se jih še da v lublan dobit. Pod tržnco v ribci. Poleg srdelc, pa krompirjeve solate so naju častili še z čokoladno palačinko!

Porcija je bla za potolćt človeka… uno k kr rečeš, zakwa hudiča bi jedu krompirjevo solato zravn… ma zato k je dobra! 🙂

Pametna za dns: Ne bit shizofren, mej samo en profil.

Malica 2785 (l.1993 se je rodil Jan Oblak)

Pa Boštjan dns praznuje. Pa Jasna. Pa DJ Ozil… al kwa je bil al je.

Kwa se bližamo 100tim dnem policijske ure? Počas pa sigurno… bravo za tak podvig!

Frend mi je že večkrat siku, da morm probat neke štrukle. Pa kake štrukle neki?!?! Pa ajde ni blo ribc na tržnci pa sma z Dejanom šla na te njegove štrukle. No moji štruklji. Do zdej priznam, da sn jih jedu bl k ne sam za prilogu k nečem… in zdej, zdej vem da sedejo tut brez. Valda, lah so samostojna sladica. DHOOO.

Jes sn vzel borovničeve, Dejan čokoladnga. Mal sma si jih delila, k v cajtih k se nam je jebal za korono. Štant na tržnci je bil najin. Fak, skor je slišat romantično!

Borovničev
Čokoladen

Štrukl lahko dobite pogret s prelivom, lahko ga pa vzamete za domov in ga pol doma pogrejete in prelijete… narežete na polovičko in vam ga bo dost! Top sladica in sm še pridem…

Pametna za dns: Pazte se tašče.

Malica 2782 (l.1925 se je rodil Miki Muster, slovenski kipar, ilustrator, animator)

Ta tedn sn bil po dolgmu cajtu nazaj v službi in blo mi je fino. Ne razumte me narobe, fajn je delat od doma in met blizu svoje najdražje, ampak vseeno je fino bit tut v pisarni in vidt svoje sodelavce. Fajn je it z njimi na kavo… in to.

Skratka lajf se vrača.

No vrača… u lokal še vedno ne morš jet na kavo al pa na kosilo in restavracije so v totalni temi. Noben ne pove kolko časa še in kaki bodo ukrepi za naprej. JJ in ostala banda nima plana. Nimajo jajc, nimajo nič in gostilničarji se znajdejo al pa se ne. Šel sn v hitro žlico po Kranjsko pa pražen krompir. Valda pa ZENF. Gorčico. Naglas kokr češ.

Kranjska pa to. 6€

Problem teh malc je… k valda pride kdo h tep v pisarno ravn takrat ko poješ. Ajde zdej je cool, k loh da ma oseba k pride naokol dobro masko gor pa ne zavoha… ampak valda zavoha.

Pametna za dns: Kranjske ne morš jest z žlico. No edin če nimaš vilce se lah tut z žlico potrudš.

Malica 2781 (l.1992 se je rodila Sofia Goggia)

Od dopusta je že tolk da joj. To je blo takrat k nam je Janez grozil, da bo zaprl meje ker je oh in ah grozno s tole korono. Janez ni pol nč naredu… nč da bi pomagal zdravstvu ali ljudstvu. Janez pomaga samo sebi.

Ražanac. En bolših krajev za dopust… Ker kraj nima urejene kanalizacije, tam ni hotelov. Ker ni hotelov ni ravno nekega množičnega turizma, je pa res, da se znajo Hrvati iz Zadra prmajat ke…

Cheese burger

Cena burgerja na plaži je bla 15kun. Če me spomin ne vara oz. Janje. Skratka bilo je izjemno poceni in na plaži!

Pametna za dns: 2021 si želim, da bi lahko bilo v prostoru več k 100 ljudi.