Malica 2854 (l.1999 po 22 letih restavratorskih del je v Milanu spet na ogled da Vincijeva Zadnja večerja)


Njemu je padla ketna s pecikla, men kamen od srca… Rogli je ratal in cel svet mu privošči. Valda če pa njega res spremla smola, no če ne smola, pa ma najslabši pecikl na Giru, a ga fseeno dobi. Bravo Primož.

Primož je bla trgovinca s perom na Trubarjevi, ki je ni več. Zdej je San francisko tm na poljanski cesti in dns bo tole zadnje iz tam. Fsaj zdi se mi…

O Green gold pivovarni sem neki pisal oz. mel en njihov pirčk v rok in zadeva trakrat je bila OK. Pivovarna je tm iz Spodnjih Gruševlj… pr Tepanjah, da bo laži. Na strani imajo napisan, da v središču spodnje Savinske doline. Ja valda, v središču centra Šmarja Sap. K je to res velko. Dva njihova pira sem mel na mizi in sta bila kr globoko razočaranje. Mogoče zarad vrstnega reda pitja… pred njima sem spil Brewdog Puppet master in potem tale dva. Oba mu nista segla do kolen.

Povodni mož ima 5,8 naklona. Leta 2017 naj bi bilo tole pivo leta in France bi rekel Enga še lahka. Jup, ampak ne tega.

Sledil je rocket queen ima skor 7% naklona. Hmmm morm rečt, da je komad Gunsov velik bolši… Aja pa kwa je to fora s pločevinkami? Prvo jih natisneš pa npolniš, prodajaš po 70centov, potem pa dodaš nalepko da jih lahko pridajaš po 4€?

Isti pir, le pločevinka je…

No najbolši ta večer je bil Brewdogov Puppet master.

Gre za west coast ipo, ker je tudi bil povodni mož, pa je bil povodni mož le senca tega. Puppet master je poln okusa, poln tega kar vam green gold obljublja, Brewdog dostavi. Tole ni amaterček. Pir je pol okusa citrosov in sadja, hkrati pa dost grenk, da veš da gre za pir. Naklon 6.5.

In ker je bil večer kar klančast smo končal z močkotom.

Nasty riff ima kar 14% naklona in je lepo zaključil večer. Pir serviraš na sobni temperaturi in seveda se pripravi, da se vse obrne na glavo. Kakavova zrna, cimet, vanilija, limonina lupina, pomarančna lupina, habanero čili in ancho čili pol se pa pejt. Okusov poln temnjak.

Torej če sta prva dva bila malce mimo, sta zadnja dva v tej objavi dostavila vse.

Pametna za dns: 4 kolesa premikajo delo, 2 kolesi premikata dušo.

Malica 2850 (l.1944 nacisti v Trstu mučijo in obesijo 51 primorskih Slovencev)

V preteklosti so pšenično pivo »Weizen« proizvajali benediktinci v Nemčiji. Ja in tale nasledn vajcen je iz tm gori… Meni izjemen in dober pšeničen pir.

Tale pšeničnik ima 5,4 naklona. Fletna aroma in za ob vsako priložnost.

Nasledn bo bl zanimiv. Močko. Stone Imperial ipa 26th.

Jup, ko vidiš pločevinko veš, da bo neki… drugačnega. In res. Tale ipa ima 9,7 naklona in je pitna pri kakih 14tih stopinjah… torej ne iz hladilnika. Pirček zvarijo 1x na let ob obletnici pivovarne. Letos praznujejo 27 let, imerial ipa pa leto manj. Moram rečt, da zlo dobr, fletn pir, ki pa ni za nažret se ga oz. hitr se konča ta zabava.

Je pa prijetn za ob fletni večerji al pa močnemu zajtrku, korkol čte. Toplo priporačam vseem.

Pametna za dns: Na zdravje nam, na zdravje vam, na zdravje Stone IPA in na zdravje še enemu čudovitemu letu. Ps. tut futrovnik te dni praznuje 15let!

Malica 2849 (l.1836 so med kopanjem temeljev za Kazino našli kipa Emonca)

Ili jesi, ili nisi.

Lav je srbska pivovarna v rokah Calsberga. Varijo ga v Čelarevu. Hmmm če slišite za to mesto prvič, ni frke… tut jes sn. Valda če pa v “mestu” živi samo cca 5k folka. Lav je druga največja pivovarna, prva je seveda Jelen.

Lav ima 4,5 naklona in je tak lepo pitn pir.

O naslednm piru sn pisal tu.

Banjaluška pivovarna in svetlo pivo. Za naslednga… sn se malo jebal.

Ne z okusom. Crni Djordje je kr dobr temnak, jebal sn se z prevodom. Črni Đorđe, je tut iz Banje Luke. Ime je dobu po Đorđe Petrovićom. Dorđe je bil vodja prve srbske ustaje proti Osmanom (turkom). Velko ime, za dobro pivo!

Zadni je bil prav tako temn.

Gre spet za Banjaluško pivovarno. Temno pivo. Dost cool, ni pa Karađorđević al pa njihov svetu pir.

Pametna za dns: Najbolši način napovedat prihodnost je… da jo sam ustvariš.

Malica 2847 (l.1912 RMS Titanic opravi testiranja na morju)

Ko sem se preselu v Šmarje Sap sem se selil na vas… 11 let kasnej to ni več vas. To je MESTO. Razlaga.

Učas so me na ulci pozdravlal, dns ne več. Dns mamo dva izvoza iz avtoceste in tko prehitimo marsikatero večje mesto. Recmo Slovenj Gradec, Trbovle… no pa da nam izival. Izvozov mamo tolk k Maribor pa Celje in kakšnga več k Ptuj… Mamo šolo, pekarno, trgovino… Cerkeva mamo clo več, k fsega tega.

Jup Šmarje Sap je mesto.

Pejmo jest. Neki smo bli v Aleji in tm fsak naroči svoje… js sn mel Larsa pa Svena, na krožniku Svena in res… to ni burek.

Burek, res ni nikol TOLK razfookan, kt tole k sn jes dobil.

Nori znansvenik in poletni spol… al neki.

Summer sexal – 4,4dc in 5,8 naklona. Fletna poletna IPA, ki ne izstopa in si jo pač ne zapomniš.

Pametna za dns: Ob zmagi si zaslužiš pivo, ob porazu da potrebuješ.

Malica 2844 (l.1946 se je rodila Liza Minnelli)

Prsežem, da je fčeraj bil še petek, eto… pa je tle že pondelk! Kurac pa fse skup! 🙂

Najhitrejši skiro v Lublan. Loh bi se mi tko rekl… skratka ob novi službi, ki je malce dle od železniške postaje sn si mogu umislt še nov prevoz… u resnic sn samo hčerki spizdu skiro. Poganjalčka, da nau pomote in namest 15min peš, rabim cca 6min s skirojem.

Adrenalinsko. Pešči so cool, oni grejo svojo pot… ostali skiroji, kolesa, to pa ni več tolk cool… nimajo ene traektorije. Oni pač sekajo malo ke malo ke… in je že na tvoji tirnici. Pa ajde, če si star k jes, veš pa upočasniš in greš počas mimo… ne morš pa računat na: pred “banko koper” majo dvojn tepih in če je preprit z vodo, potem se skiro ustavi, no ti na skiroju se ne ustaviš tako hitro in letiš. Skoraj.

Kolo od skiroja skor paše v kanale po Lublani… skor. Če si na njemu pa točno paše. Paše tolk da se skiro takoj ustav, ti odskočiš (valda si spretn pa na fse prpravlen). Kanal odleti na svojo stran, skiro z njim. Tolk močno se je skiro zarinil, da sem s skirojem dvignil kanal in ga nastavil nazaj na njegovo mesto.

Skratka… adrenalin pred službo in zato pol sede kak pir.

Tle je spet en sosed. Še en dobr madžar – Jam 52.

Jam52 s 5,2 naklona

Jam52 je tipična ipa s fletno piksno. Pir, ki kar kliče po pomladi oz. poletju.

Pametna za dns: Fermentacija je verjetn večji izum k ogenj!

Malica 2843 (l.1932 se je rodil Johnny Cash)

Svetovno prvenstvo v Plaaaaanici. Prazni Planici… kjer se sreča pohlep in inflacija. No ja, je pa vseeno nekaj dobrega… Severa, Tomi, Silence in Laibach ter Triglav moj dom!

Natočmo si čistga in recmo, da smo zajebal pa pejmo naprej.

Leffe belgiska pivovarna s precenjenim pirom za moj okus.

Triple blonde 8,5 naklona

Večer sva začela z Leffejem, ki je bil najmočnejši. Vonj fin, okus močan in zategne. Pir za ob kaki fletni nonvegi hrani.

Mundaka 4,6 naklona

Mundaka od italjanske pivoarne Crack ponuja Pelinonu podobno piksno. Vonj svež, okus pa bože mili. Okus pa… sfaljen. Totalno.

Na konc sva si okus popravla z našimi Reservoir dogsi… Novo goriška pivovarna, ki zna in ve kaj dela.

Grim reaper 7% naklona

Grim je tak pir… Ne upirajte se usodi, prihaja grenak konec. To bi lah rekl za ta pir. Sladk… na konc grenk in to mi je blo zlo ušeč.

Samska blondinka z 5% naklonom

Blondinka je konkurenca prvemu Leffeju… bolša pa še naša je. Tale je narjen, za velke količine in bi se ga lahko kumot malce napil z njim… itak pa, kdo lahko reče ne blondinki? (tko pravjo psi…).

Na konc pa temno presenečenje.

StarVation z 8% naklona

Starvation je bil zadn. Temn. Močn. Tmna zver. Aly ga je prvo primerjal z Ginesom, js ne. Gines mi je podn, tale pa niti slučajn. Kavo in čokolado čutš res bl ne… in to mi je blo fseč. Dobr!

Ker sva šparala z elektriko, so slike osvetljene samo z električnim grelcem. Aja… hehe

Pametna za dns: The problem with troubleshooting is that trouble shoots back.

Pa nazdravje!

Malica 2842 (l.1963 se je rodil Tomaž Pandur)

Rice rice baby je kopija unga komada zarad katerga je bil Vanilla Ice tožen in končal svojo kariero.

Rice rice baby

Boul na kongresnm je tak mali plac kjer lahko naročiš samo za sabo in tole je njihova solata rice rice baby. Mal ironije je, da jim je riža zmankal tko da tale rice je bil glass noodles… 🙂 pa vseeno dobro. Rezanci, zelje, kodrolistnati ohrovt, paradižnik, redkvica, granatno jabolko, gorgonzola, pečeni mandlji, ingver, wasabi mayo. Tale rdeč ingver kr dvigne zadevo in morm rečt, da je to malca “k nam mel ideje”… res je bla fina.

California Ipa 4.2 naklona

Ipa… polna arome sadja. Valda če je pa ipa. Skratka dobra ipa, od vrhov Sierra Nevade do pacifiške obale k ne gre ne levo ne desno ampak je tam. Točno tam.

Edino kar so falil, je tale pločevinka, k pač ni. Prej bi pričakoval v njej kak rum al pa vsaj mešanco njega.

Pametna za dns: Pametn človk verjame sam polovico tega kar sliš, moder človek pa ve katero polovico.

Malica 2841 (l.1945 v Frankolovem pri Celju so Nemci obesili 100 talcev)

Dobro jutro če tole berete dle k je jutro… drugače pač ne.

Lahko bi kaj o pustni povorki pisal na Ptuju pa nem. Skiro. Doma sem spizdil hčerkin skiro. Že cca 11 let kombiniram prihod/odhod v službo s peš hondo, vlakom, sosedom, avtom in motorjem. Parkrat sn se pelal clo z busom, pa hitr ugotovil da je LPP tolk v kurcu, kokr je naše alpsko smučanje. Torej kr.

S skirojem pa nisn šu nkol. Govorim o starem dobrem, kamenodobnem skiroju, ki je na nožni pogon. Da vemo kje smo. Od postaje pa do službe zdej rabim cca 15 do 18 minut peš. Odvisn kok hitr hodim oz. odvisn če koga srečam. Na skiroju tega ni. Na starodobniku, te noben noče srečat.

Veter v laseh, mraz čez oči. Noga ne veš kira naj bo na deski… z levo gre full dobr poganjat, desna je bl za okras. Menjaš. Bremzaš. Gledaš a bo kolo šlo čez kanal. Ovinke lahko sekaš k norc, ker je zadeva full vodljiva… in prideš na šiht v parih minutah. Cel.

Loobik je pivovarna iz Ruš in oni majo eno ipo k se imenuje Champion.

Champion 5,6 naklona

Pah ipa, k… ne vem. Mene neki ni prepričal, pa čeprav pravjo da je to pir za po naporni službi, ga jes ne vidim tam. Ta probat poštemplat pa it dalje. Zato ga jes vidim…

Pametna za dns: Dihur je bolša družba, k en k sam reče da je pošten.

Malica 2840 (l.2022 sta Urša Bogataj in Nika Križnar osvojili zlato in bronasto kolajno na OI)

V ozadju špila Dubioza…

Pa smo tle. Prvi dnevi novega šihta so za mano. Fajn izkušnja… nostalgična, predvsem ker sem zraven svoje osnovne šole. Fletno.

Ampak zdej gremo h bivšim sodelavcem… pa da vidimo ali bodo ostali bivši ali bodo postali pijatelji oz. kolegi s katerimi grem na kavo/pivo. Bivši so mi poklonl kar 48 pirčkov, tako da če nič drugega, nek del mene so poznali.

Dns bomo naskočl Pelicona. O treti tableti in Yes boss sn ze pisal, dns pa izpostavimo Walter W.

Walter s 5% naklona

Wolf, mislim Walter je tak top pomladn pir. Meni izjemen, Janji ne tako. Nefiltriran, nepastiliziran in zorjen v steklenici pšeničn pir. Zelo zelo fin in bi kar rekel, da meni njihov najljuPši pir.

Treta tableta

Treta tableta… o njej sn pisal tle in mnenja ne spremenim. Še zmer fin.

Yess boss!

Zdej pa presenečenje, o Yes bossu nisn še pisal pa se mi zdi, da je najbol razširjen. Gre za pale ale stil pirčka. Torej takoj veš kaj pričakovat. Ne pade ne levo ne desno, ampak je tm.

Trojki iz wajdowšne bom dodal še eno belo nalepko. Vega.

Vega 4,7 naklona

Vega 100% ni tista Vega iz leta 2016, ker tale je dost ok. Pale ale pač. Aroma močna, okus dobr in dejansko dns bi si ga še kupu. Ne vem, a se mi je okus obrnu v tolkem cajtu, ali so pa spremenili recept ali pa dobili kakega novega varilca 😉

Pametna za dns: Če želite spoznat osebo svojih sanj, pjte spat.

Malica 2839 (l.1907 – ustanovljena Slovenska kmečka zveza)

Ta naša država je tolk mala, da se vsi štekamo in se ne delimo. Sküper sva najboukšiva oz sküper smo najboukši!

Ja ja vem, da ste poštekal, da bo sledil neki štajerskega (in pretep!). Prekmurskega sem mislu, k gre za pivovarno over Mura. Mal čudn, da je over Mura na obeh straneh. Dejansko je za njih tut Union over Mura…

Pa dobr. Pajdaš je tle.

Pajdaš s 4,5 naklona

Lager. Enostavn. Nekak ne fališ. Lepa piksna, pir pa kot pir.

Pametna za dns: Ponavad v svetu niso pametni uni k prebijajo led, ampak pogumni.

Pjte vn… led je!