Malica 2874 (l.1969 se je rodila Jennifer Aniston)


Živi malce noro.

Dobit pir kar tako za darilo je lepo, še lepš je če to Brugse Zot. Gre za en res top pir, ki mi ga je Luka prinesel na ribe. Luka hvala ti.

Brugse Zot je iz Brugesa… dej ne seri, valda zato tako ime 🙂 Zot je pivo iz začetka tisoščetlja, pivovarna pa obstaja že 6 generacij iste familije.

Zot – norec, torej pravo pivo zame, ima 6% naklona in je must. Če ga kje vidite probajte. Okus je poln.

Naslednja dva sta domača. Poskočni zajec in zviti lisjak. Oba sta zvarjena v Clef pivorarni. Glede na to da mi temni pirčki niso neki ravn top, je njihov stout Poskočni zajec velik bolši k lager Zviti lisjak, za katerega priporočam obvoz.

Poskočni zajec ima 6% naklon. Dobr ohlajen je tak močn kavast pir. Kupil si ga ne bi.

Redko kdaj spijem kakega lagerja ki je mim in ta Zvit lisjak je mim. Kisel in nikakor ne potegne.

Dobro da je v tem sklopu bil Zot, ki tole objavo kar dvigne 🙂

Pametna za konc je od Zota: Ne le uživati ​​v življenju, ampak v njem intenzivno uživati. Tako vsakodnevni življenjski trenutki kot nori trenutki. Življenja ne jemlji preveč resno. Ponoreti! Uživajmo skupaj. Nazdravimo temu!

Malica 2867 (l.1983 neznanci na londonskem letališču Heathrow ukradejo 6.800 zlatih palic)

6800 zlatih palc. Če ene tehta kilo (obstajajo lažje in težje) je danes vredna cca 60043€. Jup 60jurjev. Dle bi te palce tehtale 408.292.400 € Jup neki čez 400 miljončkov.

Ufff takoj bi su kupu nove nogavice. Une ugrevane, ker baje bodo taki dnevi, da bo mrzlo. 😉

H Alyju je vedno fajn pridt na pir, ker vedno ma presenečenje! Perlenzauber IPA je pir, kjer pločevinka potegne in per ne nategne.

Tipičn ipa, ki paše kadarkoli.

Pametna za dns: Učas so fprašanja komplicirana, odgovori pa enostavni. Naj bo fse enostavno!

Malica 2863 (l.1821 je bil v Ljubljani ustanovljen Deželni muzej)

Te dni smo se pasl po Parizu, zato tudi manjka malica iz prejšnjega tedna.

Pariz. Mesto z 2miljoma če prištejemo še pariško okolico cca 20milj. Temu prištejmo se fuknjene azijce in osale turiste in dobite… tak lep mix. Ajfl, Lovro, Alizejske, Slavolok, Montmantre, Notrdame, Latinska četrt… na dan smo delali tudi po 25k korakov, kar je blo cca 20km!

Lačn pa žejn si pofsod in če si prveč lačn pol iščeš pru plac da boš jedu. Arena Cafe. Fletn vogalni bistro, ošterija al kwa jes vem kwa majo še gor napisan…

V areni sem kelnarju dobesedno pokazal z rokami kaj bi pil, Grimbergen je belgiski per. Dobiš, da v kozarcu na pecelj, Blond tehta 6,5% in v areni vas bo pršu 7,8€.

Ipa Lagunitas je bil pir v galeriji trgovince Lafayette. Lafayette vela za to je to štacuno, v njej je fenomenalna kupula, nad njo super razgledna točka. No tale ipa tehta 6,2 in je super zadevca, ko rabiš 5min 🙂

To bodi to za prvo rundo.

Pametna za dns: Človek je žival, ki pluva (francoski pregovor).

Malica 2854 (l.1999 po 22 letih restavratorskih del je v Milanu spet na ogled da Vincijeva Zadnja večerja)

Njemu je padla ketna s pecikla, men kamen od srca… Rogli je ratal in cel svet mu privošči. Valda če pa njega res spremla smola, no če ne smola, pa ma najslabši pecikl na Giru, a ga fseeno dobi. Bravo Primož.

Primož je bla trgovinca s perom na Trubarjevi, ki je ni več. Zdej je San francisko tm na poljanski cesti in dns bo tole zadnje iz tam. Fsaj zdi se mi…

O Green gold pivovarni sem neki pisal oz. mel en njihov pirčk v rok in zadeva trakrat je bila OK. Pivovarna je tm iz Spodnjih Gruševlj… pr Tepanjah, da bo laži. Na strani imajo napisan, da v središču spodnje Savinske doline. Ja valda, v središču centra Šmarja Sap. K je to res velko. Dva njihova pira sem mel na mizi in sta bila kr globoko razočaranje. Mogoče zarad vrstnega reda pitja… pred njima sem spil Brewdog Puppet master in potem tale dva. Oba mu nista segla do kolen.

Povodni mož ima 5,8 naklona. Leta 2017 naj bi bilo tole pivo leta in France bi rekel Enga še lahka. Jup, ampak ne tega.

Sledil je rocket queen ima skor 7% naklona. Hmmm morm rečt, da je komad Gunsov velik bolši… Aja pa kwa je to fora s pločevinkami? Prvo jih natisneš pa npolniš, prodajaš po 70centov, potem pa dodaš nalepko da jih lahko pridajaš po 4€?

Isti pir, le pločevinka je…

No najbolši ta večer je bil Brewdogov Puppet master.

Gre za west coast ipo, ker je tudi bil povodni mož, pa je bil povodni mož le senca tega. Puppet master je poln okusa, poln tega kar vam green gold obljublja, Brewdog dostavi. Tole ni amaterček. Pir je pol okusa citrosov in sadja, hkrati pa dost grenk, da veš da gre za pir. Naklon 6.5.

In ker je bil večer kar klančast smo končal z močkotom.

Nasty riff ima kar 14% naklona in je lepo zaključil večer. Pir serviraš na sobni temperaturi in seveda se pripravi, da se vse obrne na glavo. Kakavova zrna, cimet, vanilija, limonina lupina, pomarančna lupina, habanero čili in ancho čili pol se pa pejt. Okusov poln temnjak.

Torej če sta prva dva bila malce mimo, sta zadnja dva v tej objavi dostavila vse.

Pametna za dns: 4 kolesa premikajo delo, 2 kolesi premikata dušo.

Malica 2850 (l.1944 nacisti v Trstu mučijo in obesijo 51 primorskih Slovencev)

V preteklosti so pšenično pivo »Weizen« proizvajali benediktinci v Nemčiji. Ja in tale nasledn vajcen je iz tm gori… Meni izjemen in dober pšeničen pir.

Tale pšeničnik ima 5,4 naklona. Fletna aroma in za ob vsako priložnost.

Nasledn bo bl zanimiv. Močko. Stone Imperial ipa 26th.

Jup, ko vidiš pločevinko veš, da bo neki… drugačnega. In res. Tale ipa ima 9,7 naklona in je pitna pri kakih 14tih stopinjah… torej ne iz hladilnika. Pirček zvarijo 1x na let ob obletnici pivovarne. Letos praznujejo 27 let, imerial ipa pa leto manj. Moram rečt, da zlo dobr, fletn pir, ki pa ni za nažret se ga oz. hitr se konča ta zabava.

Je pa prijetn za ob fletni večerji al pa močnemu zajtrku, korkol čte. Toplo priporačam vseem.

Pametna za dns: Na zdravje nam, na zdravje vam, na zdravje Stone IPA in na zdravje še enemu čudovitemu letu. Ps. tut futrovnik te dni praznuje 15let!

Malica 2849 (l.1836 so med kopanjem temeljev za Kazino našli kipa Emonca)

Ili jesi, ili nisi.

Lav je srbska pivovarna v rokah Calsberga. Varijo ga v Čelarevu. Hmmm če slišite za to mesto prvič, ni frke… tut jes sn. Valda če pa v “mestu” živi samo cca 5k folka. Lav je druga največja pivovarna, prva je seveda Jelen.

Lav ima 4,5 naklona in je tak lepo pitn pir.

O naslednm piru sn pisal tu.

Banjaluška pivovarna in svetlo pivo. Za naslednga… sn se malo jebal.

Ne z okusom. Crni Djordje je kr dobr temnak, jebal sn se z prevodom. Črni Đorđe, je tut iz Banje Luke. Ime je dobu po Đorđe Petrovićom. Dorđe je bil vodja prve srbske ustaje proti Osmanom (turkom). Velko ime, za dobro pivo!

Zadni je bil prav tako temn.

Gre spet za Banjaluško pivovarno. Temno pivo. Dost cool, ni pa Karađorđević al pa njihov svetu pir.

Pametna za dns: Najbolši način napovedat prihodnost je… da jo sam ustvariš.

Malica 2847 (l.1912 RMS Titanic opravi testiranja na morju)

Ko sem se preselu v Šmarje Sap sem se selil na vas… 11 let kasnej to ni več vas. To je MESTO. Razlaga.

Učas so me na ulci pozdravlal, dns ne več. Dns mamo dva izvoza iz avtoceste in tko prehitimo marsikatero večje mesto. Recmo Slovenj Gradec, Trbovle… no pa da nam izival. Izvozov mamo tolk k Maribor pa Celje in kakšnga več k Ptuj… Mamo šolo, pekarno, trgovino… Cerkeva mamo clo več, k fsega tega.

Jup Šmarje Sap je mesto.

Pejmo jest. Neki smo bli v Aleji in tm fsak naroči svoje… js sn mel Larsa pa Svena, na krožniku Svena in res… to ni burek.

Burek, res ni nikol TOLK razfookan, kt tole k sn jes dobil.

Nori znansvenik in poletni spol… al neki.

Summer sexal – 4,4dc in 5,8 naklona. Fletna poletna IPA, ki ne izstopa in si jo pač ne zapomniš.

Pametna za dns: Ob zmagi si zaslužiš pivo, ob porazu da potrebuješ.

Malica 2844 (l.1946 se je rodila Liza Minnelli)

Prsežem, da je fčeraj bil še petek, eto… pa je tle že pondelk! Kurac pa fse skup! 🙂

Najhitrejši skiro v Lublan. Loh bi se mi tko rekl… skratka ob novi službi, ki je malce dle od železniške postaje sn si mogu umislt še nov prevoz… u resnic sn samo hčerki spizdu skiro. Poganjalčka, da nau pomote in namest 15min peš, rabim cca 6min s skirojem.

Adrenalinsko. Pešči so cool, oni grejo svojo pot… ostali skiroji, kolesa, to pa ni več tolk cool… nimajo ene traektorije. Oni pač sekajo malo ke malo ke… in je že na tvoji tirnici. Pa ajde, če si star k jes, veš pa upočasniš in greš počas mimo… ne morš pa računat na: pred “banko koper” majo dvojn tepih in če je preprit z vodo, potem se skiro ustavi, no ti na skiroju se ne ustaviš tako hitro in letiš. Skoraj.

Kolo od skiroja skor paše v kanale po Lublani… skor. Če si na njemu pa točno paše. Paše tolk da se skiro takoj ustav, ti odskočiš (valda si spretn pa na fse prpravlen). Kanal odleti na svojo stran, skiro z njim. Tolk močno se je skiro zarinil, da sem s skirojem dvignil kanal in ga nastavil nazaj na njegovo mesto.

Skratka… adrenalin pred službo in zato pol sede kak pir.

Tle je spet en sosed. Še en dobr madžar – Jam 52.

Jam52 s 5,2 naklona

Jam52 je tipična ipa s fletno piksno. Pir, ki kar kliče po pomladi oz. poletju.

Pametna za dns: Fermentacija je verjetn večji izum k ogenj!

Malica 2843 (l.1932 se je rodil Johnny Cash)

Svetovno prvenstvo v Plaaaaanici. Prazni Planici… kjer se sreča pohlep in inflacija. No ja, je pa vseeno nekaj dobrega… Severa, Tomi, Silence in Laibach ter Triglav moj dom!

Natočmo si čistga in recmo, da smo zajebal pa pejmo naprej.

Leffe belgiska pivovarna s precenjenim pirom za moj okus.

Triple blonde 8,5 naklona

Večer sva začela z Leffejem, ki je bil najmočnejši. Vonj fin, okus močan in zategne. Pir za ob kaki fletni nonvegi hrani.

Mundaka 4,6 naklona

Mundaka od italjanske pivoarne Crack ponuja Pelinonu podobno piksno. Vonj svež, okus pa bože mili. Okus pa… sfaljen. Totalno.

Na konc sva si okus popravla z našimi Reservoir dogsi… Novo goriška pivovarna, ki zna in ve kaj dela.

Grim reaper 7% naklona

Grim je tak pir… Ne upirajte se usodi, prihaja grenak konec. To bi lah rekl za ta pir. Sladk… na konc grenk in to mi je blo zlo ušeč.

Samska blondinka z 5% naklonom

Blondinka je konkurenca prvemu Leffeju… bolša pa še naša je. Tale je narjen, za velke količine in bi se ga lahko kumot malce napil z njim… itak pa, kdo lahko reče ne blondinki? (tko pravjo psi…).

Na konc pa temno presenečenje.

StarVation z 8% naklona

Starvation je bil zadn. Temn. Močn. Tmna zver. Aly ga je prvo primerjal z Ginesom, js ne. Gines mi je podn, tale pa niti slučajn. Kavo in čokolado čutš res bl ne… in to mi je blo fseč. Dobr!

Ker sva šparala z elektriko, so slike osvetljene samo z električnim grelcem. Aja… hehe

Pametna za dns: The problem with troubleshooting is that trouble shoots back.

Pa nazdravje!

Malica 2842 (l.1963 se je rodil Tomaž Pandur)

Rice rice baby je kopija unga komada zarad katerga je bil Vanilla Ice tožen in končal svojo kariero.

Rice rice baby

Boul na kongresnm je tak mali plac kjer lahko naročiš samo za sabo in tole je njihova solata rice rice baby. Mal ironije je, da jim je riža zmankal tko da tale rice je bil glass noodles… 🙂 pa vseeno dobro. Rezanci, zelje, kodrolistnati ohrovt, paradižnik, redkvica, granatno jabolko, gorgonzola, pečeni mandlji, ingver, wasabi mayo. Tale rdeč ingver kr dvigne zadevo in morm rečt, da je to malca “k nam mel ideje”… res je bla fina.

California Ipa 4.2 naklona

Ipa… polna arome sadja. Valda če je pa ipa. Skratka dobra ipa, od vrhov Sierra Nevade do pacifiške obale k ne gre ne levo ne desno ampak je tam. Točno tam.

Edino kar so falil, je tale pločevinka, k pač ni. Prej bi pričakoval v njej kak rum al pa vsaj mešanco njega.

Pametna za dns: Pametn človk verjame sam polovico tega kar sliš, moder človek pa ve katero polovico.