Malica 2815 (l. se je rodil 1978 Dirk Nowitzky, nemški košarkar)

Roxy.

Roxy je naš pes, k je pršu prej. PRŠLA prej.

Čeprav ma nasledn perčk 10 naklona, se tega ne občut. Tak lahkotn, pitn pr sobni temperaturi (gradu) je Sugar Ape od Stigbergets. To je tm gor na svereu… v srcu Švedske.

Triple ipa – SugarApe

Barva močna, spominja na mošt, vonj tipične ipe. Okus lahkotn, poletn… pivoljubci bi rekl pasjonka mora bit, pa mango, pomarančne lupine in kandiranega ananasa. Use to je. Taka mavrica okusov in morm rečt, da je tole dns men en najljubših perčkov.

Če odmislm barvo.

Da ga boste zahaklal pr Primožu boste mogl met srečo:)

Pametna za dns: Včas so vprašanja zapletena, odgovori pa enostavni.

Pa dobr tek Borut!

Malica 2813 (l.1955 odprejo Gospodarsko raztaviše v Ljubljani)

Učas se mi zdi da tednov ni… mislm zletijo mim, da joj. Pol pa pride vikend in samo mežiknem in ga ni. Torej tedni še kr trajajo… what time flies when you re having fun, al neki.

Dns gremo v Roza slona na Tom Yum juho in eno ipo. Brewdog je škotska pivovarna. Neki o tem piru je tle, tko da zdej bomo o tom yumu. Gre za tajsko juho, ki je kislo pikantna in ponavadi kuhana z rakci. Torej gre za njihovo našo govejo župo.

Tom yam

Tom Yam je zleplenka dveh besed, no niti ni zleplena, k ni ena beseda, ampak za zvezo dveh besed.. Tom se nanaša na proces vrenja, medtem ko yam pomeni ‘zmešan’. Dost dobr opis juhce. Juha fsebuje limonsko travo, limeto, galangal, limtin sok in seveda ribjo omako, ki je osnova. Pol pa da je pikantna najdeš not še rdeč čili.

Tej protimikrobni juhi, jup tko deluje… sede zravn hladn pir. Ste vedl, da pir ohladite 4 stopinje več kot vsebuje alkohola?

Dobr… vonj.

Pametna za dns: Namažte se s kremo za sončenje.

Malica 2812 (l.1886 John Pemberton začne oglaševati Coca-colo)

Kdo je John?

John je bil farmacevt, ki je izumil pijačo, ki je dns verjetno najbl znana. Pred smrtjo je recept prodal dalje…
Pejmo dns h eni drugi pijači, ja speeeet perčk. Seven island brewery. Gre za Grško pivovarno iz otokov… dhoo. Zato tak ime. Tle sva z Janjo sprobala Imperial Stout with Hazelnuts.

Iz sedmih otokov
HAZELNUT MOCTEZUMA

K ime pove… ja vsebuje lešnike in ja, čutjo se zlo dobr. Naklon perčka je srečnih ali nesrečnih 13%. Gre za en tak per, k bi ga Aly mel rad. Gre za en tak per, k spoješ enga… in v njem uživaš počasi. Mogoče mal presladek, ampak ajde… temnak.

Pametna za dns: Uspeh je zanič učitelj. Pametne ljudi zapelje, da mislijo, da ne morejo izgubiti. (Bill).

Malica 2811 (l.1953 se je rodil Mike Oldfield)

Hmmm Miha prav, da se začenja drug polcajt. Drug polcajt lajfa… in v drugmu polcajtu je vedno manjkrat prvič. No ker se drug polcajt šele začenja… verjetno še bodo kaki prvič.

Tu je en tak prvič. Prvič sn stran zlil pivo, ki mu ni poteku rok. Ja resno! Tu sn že predstavil kak Estonski pir pivovarne PÕHJALA in večina je res drugačnih. Tut tale je… že to da ga s fajrcajgom (a se piše s al z fajtcajgom? :)) težko odpreš je ena cela jeba. Ko se prebiješ čez vosk, ga morš čist odpikat, da lahko dobiš zamašk dol… pa ajde, če nis smotan je lah to fensi.

Pohjala – Glen noble

Sam perčk spominja na vino. Vonj…

Glen Noble – 13,2 naklona

Vonja vina in okusa… tofifeja? Hmmm pol pa od zadi prleti nek viski… Naklon 13,2. Gre za ale, ki ga kuhajo skupaj z medom in neki rožcami ter dodajo mešanico Glen Garioch in Auchentoshan viskija. Skratka, če nis prpravlen te kr preseneti. Mene je zlo… pru požirk je bil tko tko. Drug je bil tko… pol sn reku, valda to popravim z večimi požirki hkrati… pa ni šlo.

S temle se res ne bi napil, bi pa Aly reku da je dobr. Zihr. Cena 7,5€ za 0,33 flašo.

Pametna za dns: Če bi bil tvoj lajf igra (video), kake bi bla kej kode za goljufanje?

Malica 2810 (l.Na Danskem poteka 59. izbor za Pesem Evrovizije 2014 na katerem slavi Avstrija)

In zmagala je Conchita Wurst!

Ste pripravljeni?

Smo smo kapitan.

Neeeee slišim vas… neeeekdo pa v ananasu pod morjem živi… mehurčkast napitek bo na sporedu, neki vrstic niže, prej pa rečmo eno v hokeju, k o studiu city so že ostali vse povedal. Elita. U izi… hmmm pa no ja, prva dva od petih in konkurenca je bla… taka k je pač bla.  Če nam letos ne bi ratal, bi pomoje lah kr nehal drsat. Sam sem pogrešal več mladine… 

Torej tale pjača je polna ananasa in mehučkov. Kak malibu bi mu pomoje dobr sedu.

Napitek poln vitimina b3, b6 in b12 pa ni pivo!

Pametna za dns: bilo kam greš, tvoji gredo s tabo!

lps lps lps lps…

Malica 2807 (l.1963 se je rodil Quentin Tarantino)

Realnost. 14 dni nazaj sn bil 4x na treningu, pol sn su z malo v shoping pa ugutovu, da sn kao star. To je blo sam u glavi. Valda. No zdej… zdej vem da sn res star, k ta tedn sn bil na treningu samo 2x in obakrat komi preživu…

Ne rečem, da se je to zgodil v tednu… dhooo. Se pa počas. Mislm ne morm več na horuk, lahko pa počas… pa celo noč. Vztrajnost pač pride z vajo… pa leti. 😉

Pejmo na pivo. En bolših je spodi na sliki. Gre za Bevogov The haze out of Space.

Naklona 6,5, cena za tole premalo piknsno je 4€.

Pametna za dns: Zima še ni rekla zadne.

Malica 2806 (l.1828 se je rodil Henrik Ibsen)

Zobar in obisk zobarja zna bit za koga stres… no ne če gre s tabo mama, usaj Jože tko prav.
Zobar: Nitkate?
Recmo kr en: Pa vi? Uporabljate kompleksna gesla? Imate za vsako storitev svoje geslo? Pa zakaj ne?
Hmmm… in pol sva se smejala in smejala in sesalc je vleku slino…

Lidl je zadel s komadom v reklami oz. Vlado je zadel s svojim komadom… 

Perlenbacher weissbier

Pšeničn per trgovca Lidl. Naklona 5.5. Tko… barva lepa, okus nč posebenga. Ceni primern pir in ja, lahko bi se ga ubil s tem in ne, ne more menjat Uniona.

Pametna za dns: Lajf je težk, navsezadnje na konc crkneš.

Malica 2801 (2015 Tina Maze na smukaški tekmi Svetovnega prvenstva v Vailu osvoji naslov svetovne prvakinje)

Tina! Tina! Tina!

No ne… zdej je blo Urša! Urša! Urša! Nika! Nika! Nika! Ema! Ema! Ema! Špela! Špela! Špela! Hüde so ble! Večina nas pa na konc brez glasu in z zarošenimi očmi… solz ni blo, da me ne bi moji punci zajebavali kaka pička sn!

Na zadravje dns z Lublano oz. z zares posrečenim imenom Loo-Blah-Nah. Na sporedu sta Amarican Ipa in Pale Ale. Ipa močna po naklonu, Ale po okusu.

Pale Ale 4,9 naklona
American Ipa z 5,6 naklona

Ipa mal bl grenka… to je pa to. Logo in ime pivovarne me vedn prtegneta, sam pirčk pa ne vem… mal me vedno odbije cena, čeprav je pir dobr.

Pametna za dns: Če se Smrkc začne dušit, kake farbe rata?

Malica 2800 (l.1972 »krvava nedelja« – britanska vojska ubije 14 demonstrantov v Bogsidu)

Fak 2800… Lepa. Bravo Andrej. Bravo, vi k berete to…

Brouwerij der Trappisten van Westmalle al pa Westmalle Brewery je Belgijska pivovarna. Pivovarna je nastala, no župnišče al opatija je nastala 1794 in valda so župniki začel varit pirvo. Prvo pivo (za prodajo) so zvarili 1. avgusta 1836.

Zanimivo je to, da pivovarna dela samo tri različne vrste piva. Jebat ga, če se spoznaš na to in to kar delaš, delaš dobr, ne rabš dodajat okus na okus in s tem jebat strank… hkrati pa pirčk spodaj varijo po enakem receptu že od leta 1926. Jup če je neki dobr ne menjaš.

Westmalle Dubbel 7% naklon, ravn za ob kavi

Pir varijo v flašah in zato tak okus. Pena spominja na smetano in zato sn ga pil kr iz kavne šalce. Okus trapista se ti vleče po ustih še neki cajta. Morm rečt, da za temno pivo mi je bil zlo ušeč, je pa to en takih pirov, k bi spil sam enga… in to je to. Če menja Union… nikakor, je pa dobra sprememba.

Pametna za dns: nisi star, dokler tvoj mlajši brat nima 40.

Malica 2796 (l.1963 se je rodil Lars Ulrich)

Pridite v miru, pridite k izviru.

Na današnji dan so bli razglašeni rezultati plebiscita… pa bi blo isto, če bi vedl kako bo? Praznik samostojnosti in enotnosti… kje je enotnost?

Drugač pa lajf gre svojo pot… pa če ste cepleni al ne. Gremo h najbol deviškemu med devicami oz. ležaku. Ležake delajo fse pivovarne. Vedno so jih in verjetno jih vedno bodo. Ta Čeh ni ravn Čeh, pa tut Lublančan ni… gre za mešanco in oni mu rečejo Čehur. Čehur prihaja iz pivovarne Tektonik. Tektonix je ena taka pivovarna za žejno Ljubljano. Cenijo, to kar delajo in to delajo goody.

Čehur

Čehur ma 5,1 naklona in na prvo žogo je tak fin lažak, k pa za sabo potregne uno grenkobo. Hmmm bo menjal Uniona… ne bo.

Pametna za dns: Najgloblje ležeča gostilna se nahaja 226m pod zelmjo. Gostilna se nahaja v Novi Zelandiji.