30.januar 2012 – malca 2315 (l. 1921 so v Kraljevini SHS izvedli prvo štetje prebivalstva)


2za1. Poznate? Poznamo. Če pa ne… nj vam povem da gre za super zadevco če želite kaj prišparat + jet v kak nov lokalček. Torej v knigi se nahajajo boni za futre… naše in po svetu :), kavarne in bare, šport in lepoto pa valda turizem… No sj če knige še nimate ni frke, naročte jo loh na zgornem linku in pršparate! 😉

Tle je recimo en fletn primer od dns…
Sarajevo ’84. Gre za busansko čevapčirnico na Nazorjevi u lublan. Tm k je biu učas flex. Plac res bomba zrihtan, muska top… čvapi busanki. Torej drugačni, kt jih loh dobite drugje, ker valda gre za ovčje meso in ja, so dobri.
Slaba plat je lepinja, k dns ni bla lih ne vem kwa… oz. mi sploh ni bla ušeč. Cena Sarajevskega perčka za 0,33l je 2,5€ Hmmm kr drago, ampak ajde… če je Bosna je bosna za fse! 🙂

futrovnik

futrovnik
Cene:
Voda z okusom 1,8€
Sarajevsko pivo 0,33 2,5€
Kajmak 1,4€
Čvapi 1=2 (torej 2za1) 4,3€

Z 2za1… dobr tek! 😛

29.avgust 2011 – malca 2124 (l. 1935 je umrla Astrid Sofia Lovisa Thyra, bolj znana kot Astrid Švedska)

Sn mislu, da se nam dotaknu fuzbala… ampak se ga očitno morm. Mislm, učas bi blo bolš da bi eni troti molčal. Mislm fsi smo vidl kako so štajerci pogorel pod ognji zmajev… in zato je blo valda treba fuknt neki bakl na zelenico, pa razbit pol štadiona… se spravt nad policjo. Jap evropski navijači nimaš kaj.
No in po tekmi, ko je precednik mariborskega kluba, probal odivjat dam… se je skor zaletel pa zbil nekoga… in valda nekoga ujezu, ga je ta pač očitno poču po papki. Valda, vrjetno je šlo zravn še za kako zmerjanje. Mislm, tko si predstavlam če berem tele novice na 24ur. In pol izjava Zahoviča:
Sploh nimam besed. Ali je to sploh mogoče? V zgodovini slovenskega nogometa se kaj takšnega še ni zgodilo. To je velika sramota za Ljubljano in Ljubljančane. Maribor je od Ljubljane boljši le v nogometu, a moramo biti zaradi tega pretepeni v Ljubljani? Ljubljana je pokazala svojo kulturo in svoje sovraštvo do Štajercev…
Mislm dragi čupavec… Kwa če ta človk sploh ni biu lublančan? + ke si biu 90 minut, ko ste razfukaval stadion? + smo fsi lublančani isti? (mislm vem, da je moja mat lublančanka, k navija za maribor… in jo mečeš v isti koš?!?!?!) Mislm… jap… sj to je stalnica že vaših kulutnih navijačov.
Pizda kdaj bo naša država nardila kaj, pa kaznovala fse navijače… pa bilo čigavi so. Mislm, k mi grejo tut dregonsi na kurac k kaj uničujejo…

Z Gecom pa Dežmanom smo u sredo mau bluzili… in na konc prisla v Atiju. To je grška restavracija… tm na starem trgu. Če zuni sediš je goody… drugač pa hrana, kr dobr draga… pa niti ni ne vem kwa, če ne bi meu knigce 2za1 bi šu valda mim.
Gyros krožnik
futrovnik
Cena:
Gyros krožnik 8€
Laško 2,8€
Union 2,8€
+ perčke dobiš kao iz drugega lokala… tako, da dobiš dva računa, dveh različnih firm, od istega kelnarja iz istega naslova!

+ dežo… slika je res… jao jao 🙂 to morma pogledat, kwa ti to dela 🙂

Pa še tole:
Tajnica pozdravi skoraj gluhega direktorja:
»Dobro jutro, prasec stari. Kje si hodil vse do zdaj, impotentnež blesavi?«
»Pri zdravniku sem bil in sem dobil povsem nov slušni aparat…!«

8.avgust 2011 – malca 2091 (l.1981 se je rodil Roger Federer)

Gostilna in motel Pri Lešniku & VITALspa… k slišm tole dobim kr sline u ustih! 🙂 No če sn u Mariboru lačn… je kr 100% u igri tale omenjen plac. Gostilna Lešnik se nahaja tm na dupleški cesti… ammm če hočes iz Maribora po stari cesti na Ptuj… ammm čez duplek! 😉
Ambijent je svetski… fletn… in počutš se fino. K doma. Postrežba prjazna… + natakarca se nas je zapomnila že po prvem obisku! 😉 (pa ne da bi delali kake scene… he he he)

No pa pejmo h hrani…
Prvo so nam prinesli predjed… Mislm, da je bil nek namaz iz belušov
futrovnik

Z Janjo sva si naročila še juhci… ona Gobovo, ki je takoj zgledala drugač kot fse ostale govobe juhe kar sn jih vidu (pač ne jem gob)… in ona je rekla, da je bla odlična!
futrovnik

Goveja z rezanci
futrovnik

Solata iz solatnega bifeja
futrovnik

In pol se je začelo tapravo, jes sn meu zajčka s štruklji… in biu je PETARDA!
futrovnik

Janja in mat sta pa napadli ribce… swinske! 😉
futrovnik

Sladica je bla spet neko fenomenalno presenečenje…
futrovnik
Cene:
Meni z swinsko ribco mislm da je bil 11€
Meni z zajčkom pa 16€

No in če imate knigco 2za1 grete loh ke na kak mini golf, al pa kako sladico oz. razvajanje v SPA. Mmm jes bom sigurno šu… tko al tko! 😉

4.avgust 2011 – malca 2088 (l.1989 so v Veliki Britaniji začeli v kinih predvajat film Licence to Kill)

Dobr smo se mi spravl na knigco 2za1… kuponi letijo vn, k iz kake stare pernate blazine perje!
Dns se je prstu ustavu na Okrepčevalnici Ribca. Mmmm. Zares prijazna postrežba, pestra ponudba morskih jedi… Mmmm. Mislm če si fuknen na ribe, pa če si u Lublan… pol ni kaj… u Ribco pod Tromostovje morš!

Oslič s polento (2za1 – drugi je biu zastonj)
futrovnik
Cene:
Refošk 1l 12€
2za1 oslič s polento – 6€ za 2!
Kalamari na žaru 6€

Z 2za1 vam bo kemal u lajfu! 😉

29.julij 2011 – malca 2076 (l.1981 se je rodil Fernando Alonso)

Pizzerija Sole. Ljubljana – pr kolodvorčku. Mmmm najbolši čevapčiči, kar jih bote kdarkol jedl. To je dejstvo. In pol 2za1 ufurajo bone notr… ma kot da bi oni vedl mene! (slovenština). Skratka šli smo trije na malco… pa plačal samo dvoje čvape, ker so v zahvalo knjižici 2za1 bli eni zaston! Mmmm s kajmakom!

Eni s kajmakom, eni brez
futrovnik

Poleg čvapov dobite še pekočo papriko, ajvar, čebulo… kajmak je po želji.
Cene:
Union 0,5l 2,5€
Laško 0,5l 2,5€
Čvapi s kajmakom 6€ (eni free)
Čvapi brez kajmaka 5€

Hmmm plus neki sn se nauču dns pr teh čvapih. Bošty ne da jih samo prešteje… on fse čvape na krožniku poimenuje in jih pol pozna po imenih!!! 😀
Aja pa še to… hvala natakarju, ker bi lahko dal cenejše free. No fseeno… € gor € dol. 🙂

24.julij 2011 – malca 2065 (l.1969 se je rodila ameriška igralka, pevka, plesalka in modna oblikovalka Jennifer Lynn López, znana tudi kot J.Lo)

Sobota je bil deževn dan… in tko sma z drago odprla knigco 2za1 in mau študirala, kwa nama mi sedl jest… plus u ker lokal bi šla sprobat neki novga in tko se nama je knjiga 2za1 odprla na strani 115 – Kitajska restavracija Kitajski zmaj. Mmmm. Kniga nam ponuja pečene rake, kislo pekočo juho ali slivovo vino. Oba z Janjo mama rada kislo-pekočo juho… tko da sma rekla grem sprobat tole restavracijo pa še eno juhoco mama zaston! woo hoo!
Kitajska restavracija je tle u križiču prot Črni vasi oz. Igu. Postrežba cool… mislm strežejo te kitajci, ki dajensko zlo dobr govorijo slovensko! Kr mau presenečenje… No pokazala sma knigo in naročila 2 kislo pekoči juhi, kumarično solato in pekočo omako osmih zakladov.

Kislo-pekoča juha
futrovnik

Omaka osmih zakladov in kumarična solata
futrovnik
Cene:
Fse skup je blo 16€, kaj je točno kok stal ne vem, ker so račun odnesl! :S Mislm ta mi je res, kr ena. Ampak nj bo… + porcije niso lih tolk velke k ustalih restavracijah, je pa res da je fse zelo okusno.

PS. pa še neki… Janja je navdušena nad filmom Sicret Window! 😉

20.julij 2011 – malca 2058 (l.1980 se je rodila Gisele Bündchen)

Gisele fse najbolše! 😉
Fuuu pa poglejmo na mizo… Gre za Osmico… picerijo na Nazorjevi. Če smo prvič tm ugutovil, da pice niso lih neki obložene, lah to sedaj sam potrdimo. Skratka pice niso nč posebnga :S

Mala kmečka
futrovnik
Cena:
Kmečka mala 6,2€ (akcija 2za1 – torej ena pica je bla đabe! 😉 )
Union 2,5€

Drugač pa… jej hren in zdrav boš k dren! 😉
Drugač pa ljudska modrost prav še, da je hren primeren za zdravljenje dihal ter ob infekcijskih obolenjih sečil in ledvic. Hren naribamo in potresemo z cukrom, še bolš pa če ga prelijemo z medom. Tak vam bo pomagal tut pr težavah z želodcem in črevesnih težavah, pa clo pr kašlu! 😉

15.junij 2011 – malca 2001 (l. 1995 je umrl ameriški pionir računalništva John Vincent Atanasoff)

Prvo. Wooooo Hoooo. Knige 2za1 so tle! V tem trenutku gre za 3 knige…
– osrednja Slovenija (z oooooookolico)
– vzhodna Slovenija
– zahodna Slovenija
No tisti, k še ne poznate teh knigc, da vam mau razložim… 2za1 ali 2 za 1 ali plačaš eno (futr, pjačo, storitev,…) za dve. 😉 V knigcah najdete bone za gostilne, restavracije, picerije, kukinje sveta, kavarne, bare, športne aktivnosti, lepotne pizdarije (selone, frizerstva…), razne turistične ponudbe… Recmo primer za Ljubljano:
Prvo bom šu u Sarajevo 84 na čvape, pol na kavo u Nebotičnik, al pa u Cezarja na 5x pivo (5 jih bo zastonj… mmmm), u fitnes center Bit bom šu zgubit te kalorije… recmo. 🙂
Kniga 2za1 vam prfura več kot 300 kuponov… s katerimi izdelek ali storitev kupite, drugega enakega ali podobnega (cenejšega) pa dobite brezplačno!
Eto… na kazalu sn si označu že fse k so MUST. 🙂
In k smo pr čvapih… uleti Izzyjev mail iz Sarajeva. Grrrr.

Čepavi kod Hodže na baščaršiji – zelo dobri falil je samo to, da ni bilo Sarajevskega
futrovnik
Cena: 6 KM – 3€
Kafa
futrovnik
Cena: 2KM – 1€
Jap to je mau štala spodi… k u muslimanskih placih ne dobiš perčka 🙁

Pa še 2za1 😉
futrovnik

in ja…. Leeeeešnik je tut notr 😉

9.april 2011 – malca 1909 (l. 2005 se je angleški prestolonaslednik Charles, valižanski princ, poročil s Camillo Parker Bowles)

Spet ena 2za1, tokrat iz Mariborskega Orienta. Mislm to je res top pr 2za1, ker ti pokažejo in predstavjo nove place… Super res! Ajde zaj pa v Orient… Balkanska hrana.
Hmmmm… mogoče ker je natakar vidu tole knigco 2za1 se mu nekak ni dal skakat okol nas? Hmmm… No skratka, za bon 2za1 si dobu ploščo za 2 + še dodatno ploščo za 2. Za 3 osebe kr top, čeprow bi se 4je kr matral. Valda ko smo dočaklan natakarja, ko nam je po N cajtu prnesu jedilnike, pol N na potenco prnesu pjaco in pol tile 2 plošči… združeni na eno. No tko, hrana je odlična, lokacija top… čeprow če ste lublančani… pol vam bo mau jeba najdt, ampak se splača, če odpišete postrežbo 🙂 Pa navigacjska naprava vam bo pomagala da boste našli tale placek!

Plošča za 2 (na kvadrat) (čvapi, pleskavice, leskovački uštipaki, polnjene bele vešalice (top!), neke klobasce, pa puranji zrezki)
futrovnik

futrovnik

futrovnik
Cene:
Coca cola 1,8€
Fanta 1,8€
Cocka 1,8€
Plošča Orient za 2 19,50€ (tukaj na slikaj je akcija 2za1!)
Lepinja 0,9€ (no ja… lepinje se tu računa)

Skratka tko, hrana je top, zato se vam splača pridt ke… za natakaje… no ja, mi je kr mau žal da sn mu pustu napitnino… ampak ajde jes se bom še vrnu. 2za1 pa pohvale… dobr lokal ste zbral, dobr lokal ste mi predstavl! 😉

14.marec 2011 – malca 1872 (l. 1879 se je rodil fizik Albert Einstein)

Gledu sn kam nj nakažem keš za Japonsko… in ja. Sj najdeš na netu fse podatke in kumot nakažeš. In kwa je 10€ za posameznika.. Pač Japonsko je zadela res huda katastrofa + Japonska mi je cool. Mot me pa neki pr teh naših “dobrodelnih” družbah… TRR 03100-1111122296, referenca ozirom sklic 00 937047, s plačilnim nalogom BN02. Hmmm A TRR res ne bi mogu bit bl preprost? Slic tut ne? Se ne da? Zakaj se da v tujini? Hmmm zakaj ene ebanke že majo te “dobrodelne” družbe avtomatsko med priljubljenimi? (hmmm mogoče naše ne…). No mot me to, da pač trr ni dost bl prepost… recmo 12345-1234567890 s sklicem 00 123456. A? To bi si fsak zapomnu… +pač ceno položnice plačate banki. Jebat ga, je pa neki dobrodelnega… recmo.

Gremo h futru in spet gremo u akcijo 2za1. Spet gremo u Ribco na kosilo.

Škampova kremna juha
ssm

Morski pes na žaru, blitva s krompirjem
ssm
Cene:
Ker je bil u igri bon 2za1 smo dobili 2 kosila z juho po ceni 7,5€!!
Refošk 0,5l 6€
Kalamari na žaru 6,1€
Kalamari ocvrti 5,3€

Najs.
+ verjetno se prpravla še neka novost na blogu… v naslednih dneh. 🙂