Malica 2815 (l. 1993 se je rodila Ariana Grande)

Ariana Grande… tok sn star, da vem da je pevka/igralka ne bi pa znal iz glave povedat kak naslov kire njene pesmi, filma, ma tut če bi slišu komad ne bi vedu če je to to.

En tedn že mamo psa. Psico. Psičko.  Haskija, ki je kodarsti bišon. Nekoga, ki bi me rad vrtel okol svoje tačke, pa se trudm da me ne. Nekoga, ki lula in kaka pofsod (ajde učer je 3x ratal na plenico). Nekoga, ki danes praznuje 2 mesca!  Starčk. Skratka zanimivi so ti mali pizduni, kok ene energije, domišlije… kok fsega najdejo nakar nisi pomislu. Pomislu si, da bo šla pod postlo, nisi da bo lahko pršla za postlo. Da jo bodo motle knige, da je spodnja polička na mizi v dnevni sobi prenizko… in podobno. Skratka, vidš svet drugač. 

Z Luko sva šla na ribe, pristala pa v Chuty’s su. Chuty’s je veriga 7dmih restavracij, 5 jih je v Ljubljani, 2 v Mariboru. No mia sva šla na tržnco v kombi. Prjazna postrežba, azijska ponudba na vedno lepi tržnci. Pad thai s piščancem in khao pad (pečen riž) je bil najin izbor.

 

Khao pad
Pad thai

Hrana res zlo dobra, porcije pa prevelike. Mislim, kumot bi jih dali na pol.

Wine 2 go

Cene: Pad thai ali khao je 7,9, wine 2 go pa 2,6€.

Rose… ker sem se počutil tako 😉

Dobra stvar chuty’sa je tut to, da imajo pos terminal. Jup, to v teh kombijih ni ravno samoumevno.

Pametna za dns: Če mas psa, vstajaš prej. Vse dni.

Malica 2814 (l. 1969 se rodi Erik Brecelj)

Dobro jutro!

No smešno je začeti zapis na blogu z dobro jutro, če ne vem kdaj ustajate. Pa ne da bi bil rad vaš stalker… pikniki, veselice to je uno k se dle dogaja. Ta prva srečanja štekam in so mi fajn, druga srečanja, štekam pa se jih kljub srečelovu ne udeležujem.

Hmmm veselice so za stare, tko smo mel k smo bli maldi. Dns so veselice za mlade… a je to zato, k mularija nima placa km drugam it? Mislm mi smo mel teh placov… teh rock placov. Teh placov, k so z mojo mladostjo ugasnili oz. izginili?

No… lah pa sn samo starejši pa ne vem, da obstajajo. Kra kra, Hound dog, Štirka, Orto… ajde Palma to so bli uni naši mirni placi. Pol si mel pa še une druge place k niso bli tolk naši… spet štirka, lipa, gavijoli, dakota pa valda še kaki liji in podobno (se opravičujem, da so napisani z malo). Skratka placov je blo full in valda ni blo potrebe po veselici. No sploh če žviš v mestu.

Je pa res, da nismo mel srečelovov… policije ne štejem, kot organizatorja srečelova.

File orade

Na kurac mi gre, če naročim file neke ribe in dobil samo polovičko. Pr Hladetu se to nau zgodil. Naroču si file orade in ne file polovice orade. Dobr pečena riba z najboljšo družbo.

Moja mat rada peče, pa tut če je zuni toplo!

Pita

Zdej, k ve da Aly pa js nisma ravn mahnena na pocukrane zadeve, nardi nepocukrane pite, brez cukra… tko da cukr k je, je od sadja. Mmmm. Matka, sedi 5.

Pametna za dns: Še 8 dni do novega člana familije.

Malica 2813 (l.1955 odprejo Gospodarsko raztaviše v Ljubljani)

Učas se mi zdi da tednov ni… mislm zletijo mim, da joj. Pol pa pride vikend in samo mežiknem in ga ni. Torej tedni še kr trajajo… what time flies when you re having fun, al neki.

Dns gremo v Roza slona na Tom Yum juho in eno ipo. Brewdog je škotska pivovarna. Neki o tem piru je tle, tko da zdej bomo o tom yumu. Gre za tajsko juho, ki je kislo pikantna in ponavadi kuhana z rakci. Torej gre za njihovo našo govejo župo.

Tom yam

Tom Yam je zleplenka dveh besed, no niti ni zleplena, k ni ena beseda, ampak za zvezo dveh besed.. Tom se nanaša na proces vrenja, medtem ko yam pomeni ‘zmešan’. Dost dobr opis juhce. Juha fsebuje limonsko travo, limeto, galangal, limtin sok in seveda ribjo omako, ki je osnova. Pol pa da je pikantna najdeš not še rdeč čili.

Tej protimikrobni juhi, jup tko deluje… sede zravn hladn pir. Ste vedl, da pir ohladite 4 stopinje več kot vsebuje alkohola?

Dobr… vonj.

Pametna za dns: Namažte se s kremo za sončenje.

Malica 2812 (l.1886 John Pemberton začne oglaševati Coca-colo)

Kdo je John?

John je bil farmacevt, ki je izumil pijačo, ki je dns verjetno najbl znana. Pred smrtjo je recept prodal dalje…
Pejmo dns h eni drugi pijači, ja speeeet perčk. Seven island brewery. Gre za Grško pivovarno iz otokov… dhoo. Zato tak ime. Tle sva z Janjo sprobala Imperial Stout with Hazelnuts.

Iz sedmih otokov
HAZELNUT MOCTEZUMA

K ime pove… ja vsebuje lešnike in ja, čutjo se zlo dobr. Naklon perčka je srečnih ali nesrečnih 13%. Gre za en tak per, k bi ga Aly mel rad. Gre za en tak per, k spoješ enga… in v njem uživaš počasi. Mogoče mal presladek, ampak ajde… temnak.

Pametna za dns: Uspeh je zanič učitelj. Pametne ljudi zapelje, da mislijo, da ne morejo izgubiti. (Bill).

Malica 2809 (l.1983 se je rodila Tina Maze)

Cajt piknikov… mislm ti spomladi so res najbolši, ajde razn jebanja z alergijami. Tega na zimski piknikih ni. Zebe te lah pa na obeh, fseeo pa ti ni tooolk vroče k sred poletja.

A veš, k ti od tasta prjatu reče a boš per… Pa valda rečeš ja, pol ti pa reče, a veš, ga dela od bratranca sin… pol ta ja ni več tolk ja ja, k ja, ampak tle nisn falil, ker ta pir je bil odličn.

4picnic ipa, je Velenski pir. Zlo svež, zlo lahk… Naklona ima 4.6. Priporoču bi ga fsakemu, je pa res da ga jebe velikost flaše, le ta je premala.

4picnic ipa

Pametna za dns: Živel 1. maj!

Malica 2808 (l.1835 se je rodil Jožef Stefan)

Tmala ma že drugič zlomlen komolc. Prvič si ga je pred eno olimpijado, dan/dva pred šolo. Takrat je bla smotana k je pač tekla, pa padla. Zdej ni bla… no al pa. Čeprav uporabla fse mogoče ščitnike za zapestja, komolce, kolena, dlani in valda čelado… zna padt, da si zlom komolc.

No vseeno je fenomen, ne pojoka.

Torej če rečem na kratko je ista k jes. Smotna. Ista k mami, stisne zobe in ne joka.

Šef me ma rad (nam napisu, da je fse pelal na kosilo, k u moji glavi je blo to drugač) in me je pelal na kosilo. Restavracija hotela Turist…

File kovača, rižota s pestom suhega paradižnika in sotirana listnata zelenjava

Dobr je blo, čeprav mi je na krožniku bila delč najbolša rižota, ostalo pa pač priloga.

Pametna za dns: Nč, pjte volt pa en lep dan.

Malica 2804 (l.1992 začne delovati Virus Michelangelo)

Virus se je sprožil na dan rojstva slavnega italijanskega umetnika Michelangela. Brisu je fsebino na diskih. Po takratnih ocenahje uničil 5000 do 10000 računalnikov, ker je bilo dosti, glede na to da internet še ni bil v vsaki otroški sobi in da smo un cajt mel le redki računalnike. Odkrit je bil leta 1991 v Avstraliji.

Današni virusi ne delajo več tako… dns se prisluškuje ali pa krade. Ponavad oboje.

Počitnce so ble in mi smo bluzili po gorenski. Jup z malo pišem. Na poti smo najdl en plac za jest, pa je bla gužva in pol smo najdl drug plac k je bil pol, ampak mogoče zato k je bil un tapru poln. Mojstrna. No dejansko ni Mojstrna ampak Pod Kepa in tm je plac Veranda oz gostilna Veranda. Tak plac… tm tm z virusom 🙂

Prjazni kelnarji, hrana pa pač…

Piščančji file v sirovi omaki
Ribji krožnik (tu je že mala spizdila file pa škampa)

Ribji krožnik (za eno osebo) tehta 19,5€, piščančji file s sirom pa 11,5€, za Uniona boste dal 3,4€. Bodte prpravleni, da pos terminal nau potegnu…

Pametna za dns: Zakaj je na uspalavnih tabletah napisano med stranskimi učinki – zaspanost?

Malica 2802 (l. 1984 se je rodila Hinkelien Schreuder)

Power toys. To bom reku… ma dostkrat se mi pojavi problem, kako hitr več slikam spremenit size… pa valda ne bi rad odpiral slik… Od win10 obstaja ena igračka power toys… in tam si lahko vklopiš resize image. Nardiš si svoj size in pol to uporablaš v raziskovalcu z desnim klikom.

Derbi… zeleno, ljubim te zeleno.

Že dolg nismo bli v Kašči. Kašča Mrlačnik je plac v Brezovci. Mala je hotla ribe, mia pice… bli smo sestradani.

Brancin
Pica mrlačnik

Zares dobra pica, cool brancin. No tmala je takoj izstrelila, da sam bolšega nardim. Jup… res sn hud.

Brancin vas bo pršu 17,9€, pica 9,9€. Full prjazni natakarji, točen pir Stella artois. Steeeeelaaaaaa. Stela, bi loh bil nov Union.

Pametna za dns: Kolk kokoši bi rabl, da bi ubile leva?

Malica 2799 (l.1899 družba Bayer vloži patentno vlogo za aspirin)

Ma ne zdim se sam seb star, pol k vidm pa frende al pa brata, k jutr praznuje 40tko… si pa rečem, ma FAK. Ma faaaaak sj še nisn STR.

Picerija Oliva v štepancu je bil naš plac… Ajde po Parmi, naša druga prava picerija, v kateri smo bli doma. Natakarji so nas poznal… mi njih. Un domač filing.

No tega domačga filinga v Olivi ni več. Lokal je spremenjen in zgorga štuka ni več. Novi časi. No matka nas je na stare dobre cajte povabla jest v Olivo, češ… familija izkoristmo dokler nismo v karantenah in zaprti in blo… blo je fajn. Res je, da smo bli skor sami…

Buffala Di Sicilia
Fish & chips
Stiegl Weisse

Pa tko, pica je bla goody, si jo bom še naroču, bi pa hotu met več bazilike gor, ne sam uno za okras. Riba… ok. Cene… pa ja no. Pica 11,40, riba 11. Cene so kr.

Cenim, da so v Olivi ufural dobr per… ajde tut po dobri ceni, a vseeno. Štigl je avstriski per iz Salzburga. Pšeničn ima 5,1 naklona, flaša lepa retro, okus tak k mora bit. Domač in prijetn. Štigl… to je en unih perčkov, k bi LAHKO menjali Uniona.

Pametna za dns: ne snifite banan!

Malica 2798 (l.1957 se je odprt Cavern Club v Liverpoolu)

Cavern Club je bil na začetku tak kletn jazz club, ki je skozi čas postal zibelka rocka. Tm so se recimo rodili Beatli.
Poleg Beatlov so tam svoje prvence url še The Rolling Stones, The Yardbirds, The Hollies, The Kinks, Elton John, Black Sabbath, Queen, The Who in John Lee Hooker.
Klub so zaprl leta 1973, ker naj bi tam zgradili zračni jašek podzemeljske železnice. No tega jaška niso nkol zgradil, klub so zaprl in dle je tm parkirna hiša. Očitno se bedarije ne dogajajo sam pr nas.

Roza Slon je men tak fajst pajzlčk. Top urejen s fajn hrano. Edin preveč folka… oz. pickup hrano bi mogl ljudje drugač dvigovat. Skratka… js bi jim dal oceno 9/10 če bi to delu, pa tega ne delam, tko da jim tega ne bom dal.

Pad thai

Jup, tut jes sn uzel za sabo. Pad thai te pride 6,3€, kar se mi zdi poceni glede na vse. No če tko rečem, cena fseh njihovih jedi je 6,3€, razen če vzamete jed z rakci bo ta stala 6,7€.

Pametna za dns: Utrip se mi je povečal, k sn gledu kako hočejo na vsak način spremenit zgodovino…

No ta ni bla ravn v tem slogu, je bla pa na mestu. Možina spel se.