Malica 2867 (l.1983 neznanci na londonskem letališču Heathrow ukradejo 6.800 zlatih palic)


6800 zlatih palc. Če ene tehta kilo (obstajajo lažje in težje) je danes vredna cca 60043€. Jup 60jurjev. Dle bi te palce tehtale 408.292.400 € Jup neki čez 400 miljončkov.

Ufff takoj bi su kupu nove nogavice. Une ugrevane, ker baje bodo taki dnevi, da bo mrzlo. 😉

H Alyju je vedno fajn pridt na pir, ker vedno ma presenečenje! Perlenzauber IPA je pir, kjer pločevinka potegne in per ne nategne.

Tipičn ipa, ki paše kadarkoli.

Pametna za dns: Učas so fprašanja komplicirana, odgovori pa enostavni. Naj bo fse enostavno!

Malica 2866 (l. 1982 se je rodila Anne Hathaway)

Fsak dan neki novga. Cruffin je križanc med mafinom in rogličkom. Pol pa da dodaš še jabolčni štrudl. Pekarna Ana, v centru Lublane, tm nasprost Mladinske knjige, vam postreže s takimi križanci.

Poskusu sn cruffin jabolčni štrudl in cheese cake cruffin. Oba dobra, le da je un jabolčni res bolši. Cena jabolčnega je 5,3€, cheeseja pa 5,6€. Postrežba prjazna in se splača obiskat.

Pridem še na “štrudl”.

Pametna za dns: Kdor ni naredu nobene napake, ni poskusu nič novega.

Malica 2865 (l.1984 – se je rodil Tobias Enström)

Hokej pa to.

No če pomislim na Cantino mexicano, pomislim na dobr ambient in super hrano. No slednjega tam ni več. Plac najdete v Knafljevem prehodu in vam ga toplo odsvetujem. Razen če pač nočete dobr jest.

Sezam fingers, dobesededno sezam. Pa ajde, tole je blo še najbolše od vsega zato sem začel tu.

Chimichanga de pollo

Kuhana tortilija, ki je bolj vlekla na sarmo.

Tex mex ribs

Slikca malce slabša, ampak sj spodnja bo povedala več. Rebrca, k so bla rebra. Mastna da popiziš hkrati pa tam k je blo rodo meso je blo suho, da popozdiš. Temu kuharju bi mogl čestitat, da je lahko kaj takega dal sploh na krožnik.

Kosti niso šle od mesa, tako da sem pustil več kot sem dobil. Skoraj. Zlo bedno. Natakarji ponavadi vprašajo na kancu kako je bilo. Naš ni rekel nič, ker mu je bilo vse jasno.

Rebrca z 0,5 unionom vas bodo pršla 23,5€! Vredna so bla točno 3,7€, ker toliko stane Union. Kuhane tortilije Chimichanga de pollo 14,3€ in sezam s piščancem 13,6€. Veliko preveč, za ogled restavracije.

Pametna za dns: Kuharji mehiške restavracije Cantina Mexicana, nj se grejo naučit neki o mehiški hrani v gostilno in picerijo Pr Hladet. Jup, oni niso mehiška, pa so bolši.

Opravičujem se svoji hčerki in moji dragi, da sem predlagal ta plac. Zlo mi je žal.

Malica 2863 (l.1821 je bil v Ljubljani ustanovljen Deželni muzej)

Te dni smo se pasl po Parizu, zato tudi manjka malica iz prejšnjega tedna.

Pariz. Mesto z 2miljoma če prištejemo še pariško okolico cca 20milj. Temu prištejmo se fuknjene azijce in osale turiste in dobite… tak lep mix. Ajfl, Lovro, Alizejske, Slavolok, Montmantre, Notrdame, Latinska četrt… na dan smo delali tudi po 25k korakov, kar je blo cca 20km!

Lačn pa žejn si pofsod in če si prveč lačn pol iščeš pru plac da boš jedu. Arena Cafe. Fletn vogalni bistro, ošterija al kwa jes vem kwa majo še gor napisan…

V areni sem kelnarju dobesedno pokazal z rokami kaj bi pil, Grimbergen je belgiski per. Dobiš, da v kozarcu na pecelj, Blond tehta 6,5% in v areni vas bo pršu 7,8€.

Ipa Lagunitas je bil pir v galeriji trgovince Lafayette. Lafayette vela za to je to štacuno, v njej je fenomenalna kupula, nad njo super razgledna točka. No tale ipa tehta 6,2 in je super zadevca, ko rabiš 5min 🙂

To bodi to za prvo rundo.

Pametna za dns: Človek je žival, ki pluva (francoski pregovor).

Malica 2862 (l.1949 se je rodil Andre Rieu)

Rieu je nizozemski violinist, dirigent in skladatelj… Moja babica ga je oboževala. Valda, mlad poskočen… urejen fant z dolgimi lasmi. Zanjo.

Zame ne. Pa ajde, čeprav se zravn kakega njegovega koncerta res lepo zaspi.

Doma smo si mal popestril kuhno tako da je vsak od nas našel 5 novih receptov. No tmala je šla po slikcah, tko da ona ma juho Pho in podobno. Moj izi, hiter in dober recept je pa tle. Lignji s krompirjem v pečici. Rabš krompir, mal polente, lignje, vino. Belo dhooo. Sol, poper, česn pa petršil. Iz slednjih sestavin narediš tržaško. Krompir olupš, narežeš na kose, daš v protvan. Posipaš s polento in premešaš. Malo posoliš. Lignje osušiš z brisačkami in razvrstiš po protvanu. Malo tržaške daš na lignje in krompir. Vse skupaj zaliješ z vinom, prekriješ in daš pečt.

Pokrit pekač daš pečt za cca 20min, potem ga odkriješ in pečeš še cca 20min. Vmes kdaj pa kdaj fse skupaj pomešaš.

Rožmarina ne dodaji, krompirju sicer doda dober okus, za lignje je pa preveč. Omakca je mmmm…

Pametna za dns: Čist preprost je, če se trese je maščoba.

Auuu grda.

Malica 2861 (l.1968 se je rodil Will Smith, ameriški filmski igralec, pevec)

Picaburger…

Mislim, ko rečeš to na glas se sliš… ma ne sliš se. Ko sem pregledal njihovo stran sem reku, to je to. Fajn zgleda, plac mi je domač!

Lublanska tržnca, zravn Zmajskega mosta.

Point picaburger. Govej polpet, slanina, sir, bbq omaka, čebula in bela salsa. Na prvo žogo se sliš… No se ne. Manjka zelenjava! Manjka svežina. Polpet je kot kak čevapčič na gasilski veselici in potem… je sam sir.

Težko za popizdit, tako da ko so na strani napisali 500g čistega zadovolstva… bom reku, bljak. Ideja cool, izvedba pa deLLLLč od tega. Pizzaburger vas bo pršu 10€ 90centof.

Pametna za dns: Pica nj bo pica, burger nj bo burger, razen če je to pica burek, to je pa Nobel.

Malica 2859 (l.1877 se začne prvi teniški turnir v Wimbledonu, imenovano Prvenstvo Anglije 1877)

Ameriške palačinke. Zanimiv kok jedi majo neke kraje zravn… grški jogurt, francoski krompirčk, prekumrska gabanica… ameriške palačinke. Ameriške, k je bil lih 4 juli, dan ko je Will Smith rešu Ameriko mislm svet. Dan ko so…

Dan ko Američani praznujejo spomin na sprejetje Deklaracije neodvisnosti ZDA od Združenega kraljestva. Lepo. Sj katalonci bi isto praznoval pa…

Skratka Ameriške palačinke

Mal več moke, mal manj mleka. Mal jogurta… in tle so.

Pametna za dns: Žana fse najbolše!

Malica 2858 (l.1990 se je rodila Margot Robbie)

Fse najbolše Harley Quinn, Tonya, Naomi Lapaglia…

Še 1x Bosna in republika Srbska. Bosna je eno tako mešano meso na žaru oz. mešana solata za vegetrjance. Deli se na 3 etnične skupine in tako je tudi razdeljeno ozemlje, dejansko se pa potem deli na dve entiteti, na Bošnjake h katerim spadajo tudi bosanski Hrvati in na republiko Srbsko, kamor spadajo srbi. Dhoo. V sami Bosni ni mej med kantoni (eee ne med kantoni, ampak entitetama), no man’s land je Brčko. Distrikt 🙂 To je edino ozemlje, ki ne spada nobenemu in živijo vse narodnosti v miru… No skratka, da je vse še bl zanimivo, se Bosna deli na 10 kantonov (jup, na začetku 3 etnične skupine, pol 2 entiteti in na konc 10 kantonov… no) Ja ja 10 kantonov se deli samo Bošnjaški del, del republike Srbske se deli na občine.

Fse logično. Pol pa mej volitve… zakone… ma karkol.

Banja Luka mi je tak lep mest, za dva dni. Dva dni je dovolj in valda grete naprej…

No in ker smo želel neki lažoga je tle banjalučki odrezak 🙂 in tortilije. Tortilije so dejansko top, ker jih naredijo po svoje in spominjajo full na lepinjo. Lublanski zrezk pač… tm tm.

Nektar pivo je tak lahk lagr. Delajo ga od leta 1960. Pivovarna se nahaja v Banja luki. Skratka če je banjalučko pivo bl grenko in polno okusa, je tale lahek.

Pametna za dns: V indoneziji je dle cajt za govejo župo, no če je u lublan dle jutro. Drugače ne.

Malica 2857 (l.1991 na ljubljanskem Trgu republike slovesno razglašena neodvisnost Slovenije)

K se usedeš s familijo v avto in greš jest… v Banja Luko.

Bjela vešalica je svinina, kremenatlc brez kosti. Zdej valda je bolši, če je polnjena. če ti je… a ne 🙂 Skratka, ker smo trije in fsi trije radi jemo, smo si naročil plato za 2 in bjelo vešalico, dobil pa za mnogo.

Kako nj zdej trije normalni tole pojejo, če je že lepinja svetovno dobra in je ne morš pustit. Težko oz. ni nam ratal.

Jelen – snaga je u vama al pa za naša dobra vremena. Tak lah s 4,6 naklona je pač lager iz Srbije.

Uuuu cene. Tale dva pladna, 3 je mali priški in ena kokakola vas v BanjiLuki pride 57bam. Tečaj je 1eur za cca 2 marki.

Pametna za dns: Pofsod je lepo, a doma je Rory.

Malica 2856 (l.1927 v pogorju Eifel odprto dirkališče Nürburgring)

Padu je mim spet en tedn. En tedn, ko nisn nč kej pametnejši samo starejši.

Odprta kuhna je tak plac, kjer dobiš vse. Tut neočiščene školke za 9,5€!

Altroke je pač plac kjer ne vejo, da mojo klapavici odstranit nogo in fino je če trave ni v školki. Ta štant bi lahko takoj zaprl.

PS. Ne zaupaj vedno samo svojemu nosu, kdaj pa kdaj odpri oči.