Malica 2853 (l.2006 izvedejo referendum o odcepitvi Črne Gore)


Radiski napovedovalec Harold Camping je napovedal konec sveta na današni dan. No leta 2011. Mogoče pa ga samo nismo razumel, takega sveta kot je bil 2011 res ni več. Mogoče.

Piz** ne vem od koga sem jedel tale burger. Hobotnica burger.

Črna bombetka s sipinim črnilom, popečene lovke hobotnice, popečene bučke, paprika, čebulna majoneza, česnjev paradižnik in salatina. Ne slatina, ne solata ampak salatina.

Tak burger vas bo stal 11€ in men je žal… ni to to. Je ok, za 1x na let, ne pa da bi si ga naročil naslednič k bom šu mimo tega štanta.

Zravn burgerja sede pivo… no v tem primeru niti ne, bi bl sedla zravn kaka malvazija.

Arrogant bastard ale je temnjak z 7,2 naklona. Pir prhaja iz ameriške pivovarne Arrogant Consortia. Pir sam je dost grenk, karamelast. Če bi ga dobil zravn zgornga burgerja hja… bi čutil samo tale pirčk.

Pametna za dns: Ne obstaja kozmetika za lepoto, kot je to sreča. Ja pa iiii.

Po pameti!

Malica 2851 (l.1985 se je rodila Ashley Harkleroad)

Večina vas je že slišala za celski plac Star pisker. Malce, žar… in podobno no in če si iz Ljubljane ne rabš ravn v Cele, ker Cele pride h tep na Odprto kuhno.

Star pisker – svinska lojtra

Hmmm rebrca. Ne gredo v nobeno stran, da bi dol padu in za 13€ bi res pričakoval neki več k… k… tole.

Pametna za dns: Delate 8 ur na dan?

No pametna niti ni bla pametna, ker je blo retorično fprašanje.

Malica 2847 (l.1912 RMS Titanic opravi testiranja na morju)

Ko sem se preselu v Šmarje Sap sem se selil na vas… 11 let kasnej to ni več vas. To je MESTO. Razlaga.

Učas so me na ulci pozdravlal, dns ne več. Dns mamo dva izvoza iz avtoceste in tko prehitimo marsikatero večje mesto. Recmo Slovenj Gradec, Trbovle… no pa da nam izival. Izvozov mamo tolk k Maribor pa Celje in kakšnga več k Ptuj… Mamo šolo, pekarno, trgovino… Cerkeva mamo clo več, k fsega tega.

Jup Šmarje Sap je mesto.

Pejmo jest. Neki smo bli v Aleji in tm fsak naroči svoje… js sn mel Larsa pa Svena, na krožniku Svena in res… to ni burek.

Burek, res ni nikol TOLK razfookan, kt tole k sn jes dobil.

Nori znansvenik in poletni spol… al neki.

Summer sexal – 4,4dc in 5,8 naklona. Fletna poletna IPA, ki ne izstopa in si jo pač ne zapomniš.

Pametna za dns: Ob zmagi si zaslužiš pivo, ob porazu da potrebuješ.

Malica 2846 (l.1943 Gubčeva in Cankarjeva brigada v bitki v Jelenovem žlebu premagata bataljon italijanske divizije Macerata)

Dns bo rdeča nit Cankar… torej ne sam Cankarjeva brigada ampak tut Cankarjev dom.

Kok od vas vas ve, da je v CDju menza odprta za fse? No jes nisn tega vedu. Greš dol v klet in se zapeleš z dvigalom gor v 5 štuk…

CD

Izjemn izgled. Plac lep. Hrana pa… pač k v menzi.

Hmmm srdelce

Srdelce za malco vas pridejo 8,5€. Zraven dobite še kozarček vina. Krompirjeva solata je bla top, srdelce malo manj, je pa dejstvo da bom še šel… če nič drugega zaradi ambienta.

Pametna za dns: Lajf je k platno na katerga je smiselno nanest čim več farb. Sam tko bo pisan in iskriv. (Danny Kaye)

Malica 2845 (l.1966 se je rodila Anja Rupel)

Tile vikendi res samo še padejo mimo in vedno ne ujamem te nedelje, da bi objavil kak futr al dodatek.

Dns je drugač. Dns sn tle. Dns bomo šli v nov plac. Da buda oz. Da bu da. Azijska fuzija in bar. Al neki tko. Plac stoji pr Šubički oz. kr na Šubički, tm k je bla učas založba kaset in plošč. Tm sn si kupu svojo prvo kaseto… Agropop. Pa se je lepo povezal z Anjo.

Za jest sn si naroču jajčne rezance s piščancem.

Rezanci s pišlancem

Začetek ok… ampak kaj ko se ta pikantnost hitro zgubi. V času kosila, vas bo tale jed pršla 9,2€ in za kosilo je to to. Ni mi bil ravno presežek, še manj se mi je pa zdelo vredno tega dnarja. Torej, če bo to zadn plac na zemli, nam lačn, dokler pa obstaja še kaj drugega v okolici me hitr ne bodo vidl več.

Kr lepo se je vse dvignlo… 10€ za malco je realnost, nimamo kaj.

Pametna za dns: Moški, ki ugane žensko starost je vejretno pametn, ni pa ravn bistr (Lucille Ball).

Malica 2842 (l.1963 se je rodil Tomaž Pandur)

Rice rice baby je kopija unga komada zarad katerga je bil Vanilla Ice tožen in končal svojo kariero.

Rice rice baby

Boul na kongresnm je tak mali plac kjer lahko naročiš samo za sabo in tole je njihova solata rice rice baby. Mal ironije je, da jim je riža zmankal tko da tale rice je bil glass noodles… 🙂 pa vseeno dobro. Rezanci, zelje, kodrolistnati ohrovt, paradižnik, redkvica, granatno jabolko, gorgonzola, pečeni mandlji, ingver, wasabi mayo. Tale rdeč ingver kr dvigne zadevo in morm rečt, da je to malca “k nam mel ideje”… res je bla fina.

California Ipa 4.2 naklona

Ipa… polna arome sadja. Valda če je pa ipa. Skratka dobra ipa, od vrhov Sierra Nevade do pacifiške obale k ne gre ne levo ne desno ampak je tam. Točno tam.

Edino kar so falil, je tale pločevinka, k pač ni. Prej bi pričakoval v njej kak rum al pa vsaj mešanco njega.

Pametna za dns: Pametn človk verjame sam polovico tega kar sliš, moder človek pa ve katero polovico.

Malica 2841 (l.1945 v Frankolovem pri Celju so Nemci obesili 100 talcev)

Dobro jutro če tole berete dle k je jutro… drugače pač ne.

Lahko bi kaj o pustni povorki pisal na Ptuju pa nem. Skiro. Doma sem spizdil hčerkin skiro. Že cca 11 let kombiniram prihod/odhod v službo s peš hondo, vlakom, sosedom, avtom in motorjem. Parkrat sn se pelal clo z busom, pa hitr ugotovil da je LPP tolk v kurcu, kokr je naše alpsko smučanje. Torej kr.

S skirojem pa nisn šu nkol. Govorim o starem dobrem, kamenodobnem skiroju, ki je na nožni pogon. Da vemo kje smo. Od postaje pa do službe zdej rabim cca 15 do 18 minut peš. Odvisn kok hitr hodim oz. odvisn če koga srečam. Na skiroju tega ni. Na starodobniku, te noben noče srečat.

Veter v laseh, mraz čez oči. Noga ne veš kira naj bo na deski… z levo gre full dobr poganjat, desna je bl za okras. Menjaš. Bremzaš. Gledaš a bo kolo šlo čez kanal. Ovinke lahko sekaš k norc, ker je zadeva full vodljiva… in prideš na šiht v parih minutah. Cel.

Loobik je pivovarna iz Ruš in oni majo eno ipo k se imenuje Champion.

Champion 5,6 naklona

Pah ipa, k… ne vem. Mene neki ni prepričal, pa čeprav pravjo da je to pir za po naporni službi, ga jes ne vidim tam. Ta probat poštemplat pa it dalje. Zato ga jes vidim…

Pametna za dns: Dihur je bolša družba, k en k sam reče da je pošten.

Malica 2839 (l.1907 – ustanovljena Slovenska kmečka zveza)

Ta naša država je tolk mala, da se vsi štekamo in se ne delimo. Sküper sva najboukšiva oz sküper smo najboukši!

Ja ja vem, da ste poštekal, da bo sledil neki štajerskega (in pretep!). Prekmurskega sem mislu, k gre za pivovarno over Mura. Mal čudn, da je over Mura na obeh straneh. Dejansko je za njih tut Union over Mura…

Pa dobr. Pajdaš je tle.

Pajdaš s 4,5 naklona

Lager. Enostavn. Nekak ne fališ. Lepa piksna, pir pa kot pir.

Pametna za dns: Ponavad v svetu niso pametni uni k prebijajo led, ampak pogumni.

Pjte vn… led je!

Malica 2838 (l.2001 začne delovati wikipedia, kot samostojen projekt)

Med rokometom, košarko, skoki in smučanjem najdem jes cat za blog. Ma svaka čast! Lahko bi reku…”Logično bi blo, če bi bil ženska bi to sfural za šalo”, tko pa ne morm. Če kej delam, delam sam to. Jebat ga… defekt.

Jutr bo sneg in jutr mam zdravniški pregled za novo službo. Novo službo? Hmmm ja. Shit happens in tako po treh letih pa pol menjam službo. Mešani občutki. Tak naval. Mal olajšanja, mal skrbi, mal veselja in kar nekaj žalosti. Yup, pa čeprav sn bil manj časa kot v prejšnji firmi (18let) mi zdej ni nič laži. Prov nič in zdej… zdej upam in si želim, da je to zadnja menjava službe. Kurba, nč nam reku, k očitno se belga kruga največ poje. Mislm zarečenga!

Čili in limeta al pa chili & lime sta dva placa v Ljubljani. En v BTCju na food placu, drug v rudniški suprnovi, slednjega sva z Janjo obiskala. Ona je usekala po Quesadilli s piščancem jes pa po burritu z govedeno. S in Z sn prov postavu. Bravo jes pa fse mogoče slavistke!

Quesadilla je tortilija nafilala s sirom in včas tut z mesom. Odvisno od dnarja. Torej če si predstavljate, da gre za mehiško jed, je v večini s sirom, bogatejši so tej jedi dodali še meso. Originalna tortilija se potem segreje na ognju in to je to.

Quesadilla s piščancem

Js sn ga seku po trgani govedini v tortiliji. Morm rečt, da na pogled je zgledalo malo… sem se pa napokol, da joj!

Burrito s trgano govedino

Še pridem!

Cene govej burito je 9,5€, quesadilla 8,3€ reserved dogs pivo 4dcl 3,9€ in 2dcl 2,9€.

Pametna za dns: Taprav frend je un k je s tabo, pa čeprav bi raj bil kje drugje.

Malica 2834 (l.1968 se je v Vzhodni Nemčiji rodila atletinja Britta Bilač)

Zdej k je zima, zdej paše bordet. Logično kdo bo v vročini jedu neko ribjo čorbo. Jed z res posebnim vonjem, k vrjetn marsikoga odvrne je res fina itak kako pa ne če gre za mešenico rib, rakov in školk. Skratka vse kar se recimo ni prodal v ribarnici oz. kar je ostalo.

Logično je tudi, da jed poznajo pofsod ker poznajo morje torej jadranske sosede… pr Talajanih dobite brodetto, v franciji bouillabaisse, moqueca v Braziliji pr Hrvatih in pr nas je pa bordet. Receptov je tolk, kolkr je kuharjev oz. ostankov rib… Še ena finta priprave je, jed se med kuhanjem nikol ne meša. Logično, če ne bi ribe razpadle.

Bordet

Zravn paše pečena polenta in valda kozarček našega.

Pr Mičotu na lublanski tržnci vas bo jed pršla 7€.

Pametna za dns: Veš da je mrzlo zuni, če greš vn pa je mrzlo zuni.