Malica 2787 (l.1969 se je rodila vedno mlada Jennifer Aniston)

Aaaaa Jennifer… razlog, da smo gledal Prjatle, a ne?

Neeee pa ne. Gledal smo jih ker so smešni, je reku gay v meni 🙂 u meni… hahahaha. Dobra, ta mi je 2x ratala.

Dns sn šetu po Lublani brez namena in seveda lačn. Valda bil je cajt malce in po sreči sn našu na Miklopički (22) nov plac vsedobro. Učas je bla to Bazilika, dle pa ne več in za lokal niti ne bi vedu, da je… če ne bi ena gospa pred mano zavila vanj. Pač, sn vedn mislu, da je to štacuna… zravn je ena zoprna štacuna. No nebodi ga len sn prebral na vratih vsedobro, se nasmehnu in pogledu kwa da fak je to. Nov plac? Neki za jest? Jeeee…. to je blo to. Miljonkrat sn šu mim, miljonkrat nisn opazu tega placa, dns pa in v oko mi je takoj padu kari. Kari bom!

Curry

Ko sn v “jedilnici” odprl svojo lepo posodo, je po prostoru takoj zadišal, da je sodelav pršu pogledat kwa jem in morm rečt, da sn bil RES pozitivno presenečen. Lepo pikanten kari… ajde jes bi ga edino brez gobic… drugač pa noro fajn.

Pridm še.

Misel za dns: Naj bo… vsedobro. Tko al tko.

Malica 2784 (l.1963 se je rodil Lars Ulrich)

Lars je bil bobnar pr…
… pr Metallici valda. V otroštu, pubrteti in dle v krizi srednih let še vedno en ljubših bandov. Krizi srednih let… hahahaha korona krizi sn mislu.

V službo hodm, da pač kam sploh hodim in fino mi je. Fino mi je delat od doma in fino mi je delat v pisarni… sploh k mam take sodelavce. Tole je spekla sosedelavka in delila z nami.

Kremšnita

Domača. Odlična kremšnita. Top fora, da sem jo jedel z vilco iz nočne 10tke in morm rečt, da je ta vilca kr narjena za kremšnite.

Pametna za dns: Ne bodi cepec, cepi se.

Malica 2783 (l.1927 je bil ustanovljen Letalski center Maribor)

Še 11 dni do novega leta in po novem letu bo vse drugače. Bolje.

No pa počakimo še teh 14 dni, k teh bo zdej kritičnih. Usaj Janez tko prav. Janez, vodi vlado, vodi ministrstvo za zdravje… človek je pač sposobn. Jes bi še Tonina skenslu, k Janezu je vojska domača, pa Logarja, k Janez več kumunicira z zunanjim svetom k Anžo.

1x na let pride ta dan k ma moja Janja rojstn dan… ampak prow 1x na let. Ne 2x, ne 3x. 1x! Matka je spekla, mi smo pojedl. Čokoladna pita.

Mtka, kr dobr ti gre to. Če bi mela slaščičarno, bi bil js debeli! 🙂

Pametna za dns: Sam še 2 tedna.

Malica 2780(l.l.2016 je bil izvoljen Donald Tramp)

Janez nam dela sramoto in škodo. Eni pač niso za internet… eni so pač bl za zapret v kleti. Pa pustmo to, pustmo to zdravnikom pa tabletam, da uredijo.

Pr Atku... to je tle en lokal v Grosuplu, k mislm, da je mel zadne cajte kr neki novih lastnikov, za NOM NOM je blo pa vedn dobr. Tut dns, k smo naročil za sabo.

Js sn udaru po rebrcah, draga po buritu, tmala pa tko k njej dedi… vedno po dunajcu.

Bebrca

Dunajc
Burito

Jeba teh dostav je al pa pickupov, da je hrana lahko mrzla. Janja je recimo mrzel krompirčk, tko da pol jed ni lih ne vem kwa. Moja rebrca pa dunajc so bli pa super! Cene… tmmm pa tko no, kr. Vse skup je blo 26,5€

Pametna za dns: Janez, ohlad se pa nehi s tem sranjem in… “Ja ne priznajem ovaj sud”.

Malica 2779 (l.2005 se je zgodil rop SKB banke)

Že 15 let je od največiga ropa slovenske banke. Potem se je ropalo samo ljudstvo.
Leto 2020 ne bomo verjetno priče ropa kake banke smo pa priča ropa našega časa. Smo ujetniki v svoji stanovanjih, občinah. Ne moremo obiskat svojcev, življenje gre preprosto mimo in mi ga samo gledamo iz svojih akvarijev.

Še pred ujetništvom smo šli v Ribnico. Ribnica je en več k eno tako malo mesto, k se furaš samo mimo… lah se clo ustavš in mal pošetaš in če šetaš, pol tut prideš do Gostilne in picerije Harkelin. Domač plac z dobrimi picami.

Pametna za dns: Živi lajf na polno in osredotoči se na pozitivne stvari!

Malica 2773 (l.2004 – število člankov v vseh Wikipedijah je preseglo 1 milijon)

Medtem k se kolesarji gonjo po alizejskih poljanah pišem tole…

V petek sma mela z Janom burno debato kwa iz jest. Jes bl za ribe on bl za lokale okol in pač ne vem kako sma pršla na Joe Penasa. Star lokal tm na Cankarjovi. Mal sma gledala jedilnik in eto poklicu je ke pa rezerviral mizo in kr naoču kwa boma jedla.

Burito

Burito pavo. Cena 7.6€ V koruznih kosmičih panirane puranje prsi, zavite v pšenično tortiljo z zeleno solato in čilijevo omako. Postreženo z mehiškim rižem. Dobr. Bom še šu.

Pametna za dns: Jeba je tole gont… 3 tedne.

Malica 2771 (l.1889 so v Ljubljani odkrit Ganglov spomenik Valentinu Vodniku)

Večkrat grem jest na tržnco… h Vodniku, pa ne v hram, ampak prov na tržnco in tle sta res dva huda kombija. Prvi je un z ribcami, k stoji pr kiosku in Zmajskem mostu, zadni je pa Stara šola. Gre za enga mudela (Jana), k je več kot očitno s srcem pr mojmu krožniku.

Parkrat sn bil tm na fish and chipsu, pa mi je sam reku, dej probi 1x rebrca. In to je blo dns. Ne morm vrjet… fsak grižljaj je bil jok. Jok, da sn grižljaj bljižje mojga konca te izjemne jedi. Kost iz rebrc je sama padla vn… vilca je razkosala meso… krompirčk in mlada čebulca s kislo smetano… mmmm.

Morm res rečt, da sn spet sline dobu k tole pišem in da če bi bla dle tržnca odprta bi dle šu ke. No… mogoče pa jutr med malco!

Pa dobr tek.

PS. Pes ima 12x bolši voh k človek. Fak kako se šele njemu sline cedijo ob tej hrani…

Malica 2770 (l.1969 se je rodila Stefi Graf)

Ti vremenarji pa res znajo. Če boste gledal mal napovedi boste vidl, da napovejo za en dan vse. Ajd… sam snega ne, mislm sam še to fali. Jutr bo dež s soncem in meglo. Temperatura bo od 8 do 28.

No vreme bo, pa bilo kako… nas je popelalo na Slivnico. Slivnica je hrib nad Cerknico in je dom čarovnic. Dom čarovnic prenavlajo, pa vseeno smo dobili palalalačinke.

Pametna za dns: Kako vam kej kolo služi?

Malica 2769 (l.1968 se je rodila Kylie Minogue)

Mulci v šolo. Mulci ne v šolo. Mulci v šolo. Maske ja. Maske ne. Maske ja. To je ta vlada, k ne ve kwa bi rada…

No… rada bi vaš dnar. Vavčarje… Nimam tolk dnarja, da bi šu lah z vavčarji kam + če ga ne nucam, a se mi to pozna pr dohodnini? Janez, tebe sprašujem.

Pjmo na čokolado. Dle k use delamo doma, smo tut riževo čokolado. To je res simpl in zna fsak. Rabš ekspandiran riž, jedilno čokolado, mlečno… pa to je to. Zmešaš. Ohladiš. Ješ.

Simpl. Znajo narest otroc. Tut taki k jim ne zaupate noža.

Pametna za dns: Znajo narest otroc, tut to državo bi pomoje bl vodl.


PS. Ti si moja čokolada,

ja sam tvoja čokolada

i da nisi tako mlada

ja bih te ljubio.

Malica 2766 (l.2015 Žan Košir osvoji veliki kristalni globus za skupno zmago v deskanju na snegu)

No pa mamo pizdarijo. Pa mamo novo vlado… in zločinca kot predsednika vlade. Ajde nam komentiru, da so prvo skenslal vse mogoče ljudi, ampak da gredo kurci spremenit diagnostiko za covid19 in izločitvijo NIJZ iz obveščanja pove vse. Janša in njegovi povzročajo zmedo pri štetju oz. bodo kontrolirali podatke, ki jih lahko dobimo. Do sedaj imamo 181 okuženih ljudi, od sedaj ne vemo več koliko jih je.
Hkrati Janez je pizdil čez prejšnjo vlado, da ni ukrepov. Janez, kje so ukrepi?

Jebat ga… to smo volil, to imamo. Ajd js nisn tega volu.
Imamo baje tudi polne lokale v Piranu, parkinge pred Kalijo in podobno. Jap, ne zaslužmo si bolšiga.

K smo še lah smo šli na grad Bogenšperk in pol čez v Črni potok. Tm je ena domača gostilna Krznar. Dobr pa domače.

PS. Počivalšek, a se spomnš k te je Janez kurcu v prejšnji vladi… a zdej sta pa ql?

Tonin se še vedno rokuje z fsemi… hahaha