Malca 2710 (l. 1908 je na Ptuju prišlo do pretepa med Slovenci in Nemc)

in pol je pršlo do proslovenskih demonstracij v Ljubljani, na katerih sta bila ubita Rudolf Lunder in Ivan Adamič. Sam tok…

Aja Janković postavla radadrje na vpadnice, se spomnete kaj so Mariborčani naredili? No tu tega ne bo, ker mi smo pridni in vozimo tko k župan hoče, če pa smo prehitri pa darujemo kaj za božični sejem in smreko na prešersu… ni kj!

Košarka. Da best!

Fuzbal… bo zdej.

Zravn pa večerja… večerja iz Selc. Marjetka in Emil mata res top žar tm… in na top žar pade top mes.

Marinirana svinja… mal pikantna, mal ne… lih tolk, da je petletnici cool!

Njami pujs.

Ajd neki je tut pek naredu! 😉 Neki pa morje…

Pametna za dns: MGM Grand hotel v LA na dan opere 15.000 vzglavnikov!

Malca 2706 (l. 1941 se je rodil slobodan Milošević)

Dopust.

Po 4ih letih in mesecu je to prvi dopust, ko je res dopust. Brez klica iz službe… brez smsa iz službe… dopust. Hvala vam.

Mala je zdrava.

Vreme je.

Fse se je poklapalo.

Sedim na terasi in gledam sonce v horizontu. Vsak čas bo potonil nekje v morju… v ozadju se mi vrti Črnobelo in Siddharta… Mala in Janja se podita po ulci s skirojem. Nirvana. Otroški smeh… zadovoljni obrazi. Čakam na uro… na uro k prižgem žar in fliknem večerjo gor.

Tu je ena taka… naravni piščančji zrezki, v čebulni omaki, riž in paprika.

Dobr tek.

Pametna za dns: Smisel lajfa je v dobri muski… no in v okusni hrani. No in v objemu svojih.

Malca 2684 (l. 2000 Davo Karničar kot prvi smuča z Mount Everesta)

Do novega leta je še 85 dni.

Tako krompirjeve počitnice so za nami… jap počitnice, to pomeni da sn bil fraaaaaaj! Jaz pa mala! Mala pa jaz! Janja je mogla delat… jebiga, eni morjo kruh služt 😉

No prve dni smo prežvel na Ptuju, mat nas je pelala na kosilo (slike še sledijo), pa mal sveče pa to… Pržgal smo točno 3 sveče, na treh različnih grobovih. to je blo pa to… No po Ptuju so se pa začele najine počitnice… Mini City je bla prva izbira. Fajn plac… mislm, če se pustiš da ti predstavijo poklice, krIzi ni blo do tega, tko da smo z nečakinjo sami bluzili, kar verjetno ni blo tolk zabavno… nismo pekl keksov :S Posledično nisn jedu keksov…

Ajde smo si pa sami nardil show Slovenia ima talent in nisem pršu v naslednji krog, sam sem bil na radiu (ouuuuje to bi bil poklic zame), pa trgovina, gradbinci, zobarji… fse smo bli. Lep dan… pa pol kopanje v Atlantisu, torte v Zvezdi… pa kuhal v meku, skratka take lepe pizdatije za froce. Fajn je blo. Škoda, da je bil samo tedn in da je dns že tipičen pondelk… s tipično službo.

Mali ni blo za vstat.

Men ni blo za vstat.

Ajde men je blo, ker pač vstajam zgodi, ampak fseeno sn bil tečn. Pa, da se mala obleče… pa zakaj te žabe, pa učer so ble ok, dns ne… Pa kako me ti češeš, če me mami drugač. Pa niiiiiisn hotla dveh čopkov…. e nis jih niti dobila! Zobe sma umivala v tišini in mulasta.

V vrtcu majo ob pondelkih telovadbo (to je edino kar majo v vrtcu!)… zato sma rabla še badminton loparje. Valda niso cool, ker so za odrasle, pa ma ena sošolka malega… ker je mala. Ma jebemti to malo sošolko. Ampak ajde… tečna sma bla.

Palerina je bla že zmaga in nasmeh na obrazu. Valda… roza oblekce. Ne vem, a mala ni dojela da ma roza žabe al kwa?

V dežju sma pršla v vrtc… blo je cool. Mala je cool… js sn šu dalje, pršu sn na šiht. Nisn cool. Jokal sem.

DOOOOOOPUUUUUST! Tole je še iz letnega dopusta. Kava. Figa. Žajblev liker, k ga delata Marjetka pa Emil. TOP!.

Selce. Figa. Kava. Žajblev liker.... mmmm.
Figa. Kava. Žajblev liker…. mmmm.

Žajblev liker. Vsebuje med, žajbleve liste, žganje, vodo… Valda… Zadevo se paca sama… fsak dan, ga mal pretreseš, da se med stopi. K je med stopljen je zadeva ready za uživanje. No ne vem če ga Marjetka tako paca, ampak je tm tm.

Pametna za dns: Tvoja ušesa so na isti širini kot tvoje bradavice. (verjetno ne vela lih za ženske). 😉

Malca 2669 (l.1903 je bilo ustanovljeno podjetje Ford Motor Company)

Učas furam depro. Res jo. Brez razloga. 2x na leto. Ne večkrat… ne manjkrat. Te moje depre ne morem razložit… sodelavcem se niti ne trudim (pa čeprav drezajo vame, pa če mam slušalke gor al ne… Sledijo vprašanja, a si ok? A si z nami dons? In podobno… ), mojim sem se že trudil… ne vem. Nč ni narobe… sam tečn sn. Puste me.

Simpl.

Verjetn bo pomagal večerni trening… mogoče ne. Mogoče mi bo pomagal špriCAR, mogoče fuzbal… mogoče tvoj nasmeh. Vem, da mi bo pomagal nasmeh najinega otroka. Vem.

Naj teče! Cobra premium beer

2013-10-17 18.38.37-1

Cobra, pa ne moja 😉 , je indijski perčk, ki ga dobite pomoje v vseh Indijskih restavracijah. Naklona ma 4,8% . Naročte si katerkolo drugo pivo… ker… ker tale ma sam cool ime.

Pametna za dns: Djte človeku kdaj mir. Kdaj ga človek nuca, pa tut če ni človek.

Malca 2667 (l.1975 se je rodila ameriška pevka Lauryn Hill)

Pa smo tle. Čeprav se zdi, da hodimo nad oblaki vam povem, da ne. Res je da se od zgori fse lepše zdi…

Po dolgem cajtu sn si kupil superge za tečt. Za trening. Kupu sem jih 2x, dobil 1x. Beeeeh, da se men to zgodi pa živim na internetu. Skratka… težko je kupt neke tekaške superge. Bil sn v n+1 štacuni pa isto sranje. Fse full preveč grdo. Faking prefarbast, svetlikajpče… bleščice pa ne vem kaj še vse. Groza. Na konc mi je blo vseeno za ceno iskal sem samo ene superge k mi bodo cool… iskal sn jih od septembra.

In pol jih najdem na ebayu… dražba za neke nove najkice. Ni panike… nč nisn bil pozorn, zmagal dražbo za šalo… Superg pa kr ni na dom… pa ni pa ni. Pol pa le dobim prjazno sporočilo carinikov, da majo moje superge pa, da če jim loh pošlem račun. Ni frke… mam digitalno potrdilo, to bom naredu u trenu oka… Poslal sn jim račun oni men potrdilo, da sn ga poslal pol pa mesec nič. Nič. Na sledi pošti je pisal, da je paket na carini… in končno pismo carinikov, da so superge fake in neki nerazumnega… da plačam carino in uničenje če se prtožim in če ne dokažem da je fake. Hmmm…al kontra. Sanja se mi ne.

Jezn. Full jezn… unmu kitajcu sn jebal fse po spisku, ga prjavu na ebayju, da kaj kurac prodaja in kaki opisi so to… in fak. Od prodajalca nč.

Draga mi je rekla, pejt na sportsdirekct pa tm najd kake šuhe, k so pocen… Res so ble. Najdu sn prbližn superge… naroču v nedelo zvečer, v petek dopoldan sn jih mel že doma. Niso mi všeč, tekaške so… grde. Bruh.

Kitajci mi je pisal… v “angleščini” neki v tem smislu, da stari moj, žal mi je, opis je bil cool… a ti pošlem še ene? Še ene?!?! Da bom še 1x plačval uničenie pa carino? Faker… itak da ne.

Nove Salamonke sn prvič za premjero ubu za v lokal. Bar. Gostilno…. ma ja, če si “športnik” ti je lih fseen kam tečeš. Parkiral sn bliz. Prjatla sta rekla, da so cool… in to je to. Itak bi rekla da so cool, pa če bi ubul drek.

Bli smo na pivi… nepasterizirano retro Karlovačko pivo ima GO. Per ma kratek rok trajanja 48dni in 5% naklona.

2016-03-27 11.11.06

Res je, da mi Karlovačko pivo ni lih ne vem kwa, tale retro pa je. Mislm je bolši 😉 Hvala Heinekenu za tole, korak na bolše!

Malca 2661 (l.2000 je umrla Lolo Ferrari, francoska pornografska igralka)

Skor bi napisal… živjo, kar niti ne bi bilo tako napačno. Mislm valda, dobrodošli spet tle al neki… dobrodošel tut jes. Fse mi je tko novo, pa čeprav je vse staro. Apropo staro… siv sn. Upam, da mi bo striženje pomagalo, pa mi ne bo… siv bom še vedno, bom pa manj!

Valda da bom manj, če bo manj las.

Razmišlam o radikalni spremembi…. zabritje. Balin kugla. Sonce. Kođak. Obritoglavc… Ostale bi mi še obrvi in brada. Ajde pa neki kocin iz ušes (yuk) in valda nosa (yuk 2x), ampak se pojavlja problem… kwa če moja buča ni za balin kuglo. Po Janjino ni, pomoje je. Mislm, valda je stvar navade… pomoje se človk pa okolica navad da si balin kugla. Js bi se. Js se bom.

Ta vikend grem na sinčka. Ne sinčka, ampak skinčka! 🙂 Mislm, da je zdej cajt… da to belo kožo še mal posmodi sonce, do poletja.

S pobi smo mel spet moški žur, kar pomen da smo šli za vikend h Roku in tm mal pekl pa velik pil. 4je golokožci pa 2 hipija. Maky je delal zajtrke, oba dni… prvi dan je blo bolš.

Omelet du fromage

2016-03-26 10.25.37 2016-03-27 12.43.48

Misel dneva: Ne jezi se.

Malca 2659 (l.2014 je Tina Maze dobila smukaško zlato)

Ni Tine, je pa Pero. HB.

Kaj čm napisat… kako prigodo iz šihta? Ne, ker me bodo šefi grdo gledal… 😉

Še naprej treniramo in poleg treninga mamo zdej še 40 dnevni alkoholni post. To pomen, da ne pijemo alkohola. Nič sploh. Sj ne vem kok cajta že (4 dni)… ampak nič takega, bo pa zvečer zanimiv k se dobimo s frendi na fuzbalčku 😉 Čaj? Voda? CeDevita? Sok? Ammm… bomo vidl, pustmo se presenetit…

Gec, človek, ki ga nisem videl ali slišal že stoletje. Tm tm. Tole je njegov spomin na Vietnam.

Rezanci z morskimi sadeži rezanci z morskimi sadezi, mega okusno

Piščanec z zelenjavopiscanec z zelenjavo

Upam, da sta z drago tut zdej nardila kako sliko na Tajskem 😉

Pametna za dns: Povprečn odrasel človek ima cca. 5 miljard maščobnih celic.

Kr neki jih je.

Malca 2636 (l.1990 so začeli predvajati nadaljevanko Twin Peaks)

Geca nisn vidu že 100 let al pa še več… pravzaprav mislm, da sn ga vidu pred dvema letoma pa pol. Tm tm. Prletu je h men dam, mi predal neki slik iz Vietnama (tut ta dns je od tm…) pa tmali je prnesu darilce… in pol se nisma vidla.

Slišva se še kdaj, kdaj sva se menla clo za pivo pa pač ne pride do tega… kdaj ma on kej, pol mam jes kej… pa tko je. Jebat ga. Gec, kdaj pivo? Ajde loh tut kava 🙂

Tole so rezanci z morskimi sadeži:

rezanci z morskimi sadezi

Dobr tek!

Pametna za dns: V gramu zemlje prebiva 10 miljard bakterij.

Malca 2618 (l.1970 je Douglas Engelbart prejel patent za računalniško miško)

Se spomnete k ste bli prvič v kinu? hmmm jes odkrito priznam, da se ne… sumim pa da je bil to kino Mojca, ker trakrat za froce tak al tak ni blo drucga, plus gledat smo verjetn šli kako risanko in mi je mogla mat brat podnapise. Valda, takrat še ni blo fse sinhroniziran pa to…

No tmalo sva peljala prvič v kino. Karte smo v Koloseju kupl že dopoldan, da se ne bi zgodil da bi bla Čebelica Maja razprodana… kar seveda ni bla. Otroci imajo cenejše karte, kar je dost cool, ker itak jim je potrebno še pol kupt to in ono. Skratka dve odrasli karti po 6,1€ in otroška po 5,25€ pa kokice, pa pjača pa… pa hvala bogu da jim vse mogoče vrtljive in poskakujoče igrače ne delajo… ma no in takoj si ob 30€, predn si reku keks. Vsedemo se tam na sedežno in čakamo unih 10 minut pred predstavo, da nas spustijo v dvorano 6. Umes valda prevrnemo kokice… malo čudn pogledama, k jih je kar iz sedežne in ji rečema da se to ne dela. Doma loh, u kinu ne, ker smo fini. Opazujem froce, sovrstnike male Ize… jejo kokice iz tal, jejo kokice iz sedežne… Nasmeh. Valda zakwa jih ne bi, oni niso tolk fini delfini. K me Iza ni gledala, sn pojedu kokice iz sedežne… in eto 10 minutk pred predstavo.

Uletimo v dvorano 6, ker ne vidimo vrste kaj šele da bi na sedežu vidl cifro sedeža. Hvala kurcu al bogu, da na mobilcu sveti lučka, pa da lahko vidiš 3 sedeže naprej eno cifro in da znaš odštet in najdt svoj stol. Hvala njemu! Hvala tut njemu, da dvorana ni bla razprodana, tko da smo jakne loh odložil na sosedn sedež… Maja se je začela. Fajn film… malo je sicer umes mau usekal in je raj stoje gledala, pa raj se je mal prošetala skos vrsto pa gledala ene 3 zice bl levo, pa čeprov smo sedel v centru… eh otroc, kwa pa oni vejo. Kino je bil cool. Kino je mali všeč. Še bomo šli v Kino… pred kinom morm edin nafilat mobilca.

Vientam z Gecom mi vedno nardi lušte, da bi šli nekam dol v Azijo.

rakci s cesnom

Tole jed si kumot predstavlam namest kokic za v kino. Kumot. Jes bi jo jedu.

Pametna za dns: Filmski igralci so na začetku nosl sončna očala, ker so jih motli premočni reflektorji. Baje.

Malca 2615 (l.1959 se je rodil kanadski glasbenik Bryan Adams)

Hmmm kwa je narobe s svetom? hmmm mi ljudje. Starši.

Učer sma mela z Janjo zanimivo debato, o starših ki ne polagajo več morlnih vrednot svojim frocom. ok, je če spizdi komu kej, al uzame, poje… nagaja… se dere, odriva druge, ker pač tak je. Oz še bolši odgovor “Ja tko bo laži pršu čez življenje”. Ja valda, če vzgajaš Janšo, Jankoviča al kakega podobnega lopova… Valda oni so vzor. Majo dnar, majo dobre odvetnike, zato dejmo otroke vzgajat, da je cool če delajo pizdarije, ker bodo tko laži čez pršli… razn moj otrok. BRUH!

K je bil Gec še divjak, je hodu po Vietnamu in tle je ena taka.

Rezanci s piscancem in zelenjavo (tole je men zlo fšeč)

rezanci s piscancem in zelenjavo

Za piko na i pa še tole: palačinka z banano, sladoled, čokolada pa per

palacinka z banano, sladoled, cokolada pa per

Per gre pofsod zravn. Vedno.

Pametna za dns: Uporablite glavo, pa ne zato da greste skozi steno.