30. september 2009 – malca 813 (l. 1938 sta v Münchnu britanski in francoski premier Chamberlain ter Daladier iz strahu pred izbruhom vojne z nemškim voditeljem Adolfom Hitlerjem podpisala sporazum, s čimer sta Hitlerju dovolila zasedbo Sudetov, ki so bili del Češke)


Ris je prklopu na kolekcijo jesen-zima, fsaj kar se hrane tiče! 😉

Citiram… Malca je bla Mljask! Pecenice z kislim zeljem in matevzem 🙂 mmm 🙂 Za dobro druzbo je danes spet poskrbela Metoda 🙂 Mljask! 😉
ris

30. september 2009 – malca 812 (l. 1938 sta v Münchnu britanski in francoski premier Chamberlain ter Daladier iz strahu pred izbruhom vojne z nemškim voditeljem Adolfom Hitlerjem podpisala sporazum, s čimer sta Hitlerju dovolila zasedbo Sudetov, ki so bili del Češke)

Bravo restavracija Tartuf in ja… ker me dostkrat fprašate kje zavraga je sploh tole… tko bom reku, u lublan! 🙂 V Tartufa lohka pridete z dveh strani… al s Trubarjeve (začetek Trubarjeve tm pr loteriji) al pa kr iz Male ulice na malem trgu 8 je tole. Bl znan trg vam bo če vam rečem, da je tm tattooator John. Dle vm je fsem fse jasno 🙂 Trije kekci so dns jedl čufte v paradižnikovi omaki in pirejem, jes sn odlomu zapečen krompirček s papriko in jajčevci… najs! 😉

Ččččččufti v paradižnikovi omaki in pire krompir
ssm
Zapečen krompirček s papriko in jajčevci
ssm
Frend
ssm

Misel je pa dns že bla 😉

30. september 2009 – malca 811 (l. 1938 sta v Münchnu britanski in francoski premier Chamberlain ter Daladier iz strahu pred izbruhom vojne z nemškim voditeljem Adolfom Hitlerjem podpisala sporazum, s čimer sta Hitlerju dovolila zasedbo Sudetov, ki so bili del Češke)

Tale naš Matej mi nardi vedno lušte… in vzpodbudi lakoto! Fertik. Dejstvo je da je vartovina delč najbolša za na žar… če pa naokol pride še kaka riba sn pa kr zmešan! To je to… Ris bi reku, mljask objava! 🙂 Hmmm poleg vratovine pa orade piko na i nardit še kako nizozemsko pivo…mmm kolk mam jes rad to Nizozemsko! dost… dejmo slikce! 🙂

Začne se z pivom… vedno 🙂
ssm
Čvapi na grilu
ssm
Orada na žaru
ssm
Orada na krožniku…. mmmm
ssm
Vratovina na žaru
ssm
In še razkosana…. mmmm
ssm
Kako vidi pes vratovino na žaru…. ha ha ha ha
ssm
Zaprt grill na olje
ssm

Misel dneva:
Q ne dela več za James Bonda, ampak za Batmana! Bemu recesijo!

30. september 2009 – malca 810 (l. 1938 sta v Münchnu britanski in francoski premier Chamberlain ter Daladier iz strahu pred izbruhom vojne z nemškim voditeljem Adolfom Hitlerjem podpisala sporazum, s čimer sta Hitlerju dovolila zasedbo Sudetov, ki so bili del Češke)

Tega Kozoja tale njegova bejba razvaja na polno….

Jurčki v smetanovi omaki s tortelinčki. Najs.
ssm

Misel dneva:
Q ne dela več za James Bonda, ampak za Batmana! Bemu recesijo!

29. september 2009 – malca 808 in 809 (l. 1913 Umrl je nemški izumitelj motorja na pogon s plinskim oljem, ki se po njem tudi imenuje, Rudolf Diesel)

Dva Borisa mi skor istočasno pošleta mms.
Prvo Ris, ker je biu pač prej… Mmmmetoda in siroki rezanci z lisičkami… ajde ni fse popolno je pa! 😉
ssm

Maky je pa jedu 2x! 😉 In sicer fotki sta iz restavracije Spar v Cityparku
Špageti po milansko
ssm
Pečenica z kislim zeljem
ssm
Cene
Špageti po milansko 3,3€
Pečenica z kislim zeljem 4,5€

29. september 2009 – malca 807 (l. 1913 Umrl je nemški izumitelj motorja na pogon s plinskim oljem, ki se po njem tudi imenuje, Rudolf Diesel)

Bravo Gregor. 🙂 Tala hrana zgleda res huda… madona, vid se da se bliža zima in da na krožnike padajo prave jedi… No naslednih par fotk mi je poslal Gregor preko posrednice Katre 🙂 Obema hvala! 😉

Gobova juha
ssm
Jelenovi medaljoni v poprovi omaki (mmmm najs)
ssm
Pečenica s kislim zeljem
ssm
Ajdovi krapki
ssm

Hudo! Lačn sn spet… 🙁

29. september 2009 – malca 806 (l. 1913 Umrl je nemški izumitelj motorja na pogon s plinskim oljem, ki se po njem tudi imenuje, Rudolf Diesel)

Dobro jutro! Dns nj bi biu dobr dan! 😉
Hmmm Jure ma delč najbolši poklic… Adventure Slovenia laufa na polno… in tko je svoje stranke Kanačane pelu na eno večerjico in si DOBR prvošču…. DOBR!

Predjed – goveji carppacio
ssm
Movia, veliko belo (nagrajeno za najbolše vino na svetu 3x zapored… proizvajalc Aleš… ammm a dobim kej od tega če ga omenim? 🙂 )
ssm
Mesna divjačinska pojedina
ssm
Jelenček v višnjevi omaki s sirovimi štruklji
ssm
Kmečka pojedina – krvavice, kranjska klobasa, zelje, repa, žganci, kruhovi cmoki, rebrca…
ssm

Hmm privatni izlet s Kanačani…. ki so mu pustili seveda fakin velko napitnino. in še…
Misel dneva: Koliko stane jesen?

28. september 2009 – malca 805 (l. 1994 je v Baltiškem morju potonil trajekt MS Estonia, v nesreči je umrlo 852 potnikov)

Bravo tastar… si mogu probat to zival od zacimbe a ne? 🙂 Harissa is the name! 🙂 Tunizisko pekoč pekel 🙂 baje

Suha rižota s piščancem, jajcem in harisso.
ssm

Hmmm a je ta pizdarija pekoča? A?

28. september 2009 – malca 804 (l. 1994 je v Baltiškem morju potonil trajekt MS Estonia, v nesreči je umrlo 852 potnikov)

No pa me je Gec prehitu! Skratka dns me je čaku na prenosniku flyer za restavracijo Sarajevo ’84 na nazorjevi 12…. in sn reku, ajde sicer dns ne grem nč kej vn jest, ampak 1x ta tedn pa odletim ke in lej si ga… Gec me prehiti in pošle fotke. Hvala.

sarajevo
Coca cola 1,80 €
Laško pivo 2,5 €
Kajmak 1 €
Čevapčiči 4,80€
Njegov komentar: Ni za dol past je pa OK!

Men je dost dobr komentar pa ocena… dokler sam ne sprobam 😉

28. september 2009 – malca 803 (l. 1994 je v Baltiškem morju potonil trajekt MS Estonia, v nesreči je umrlo 852 potnikov)

Tole je pa lom… jes lačn k nisn biu zuni na malci in objavlam tole. Hmmm nisn lih gladk. Jure – Adventure Slovenia je delal po Kobaridu… in mi poslal tele dobrote. Najs! Js bi tut tak šiht. Zaposluješ kaj? 🙂

Hladna predjed – tolminski sir s hruškami
kobarid
Topla predjed – rižota z jurčki in škampi
kobarid
Jelenji medaljoni, raw pečeni, v brusnični omaki z kruhovimi cmoki in kobariški štrukel!
kobarid

Bravo Jure!