24.december 2010 – malca 1788 (l. 1979 je Sovjetska zveza napadla Afganistan, da bi podprla marksistično oblast v državi)


Učer sn od svojih sodelavk pa sodelavcev slišal marskero pohvalo za blog… fsem hvala! Mislm valda… zarad fseh vas, ki mi pošiljate fotke, pol rata ta zadeva taka k je. Ideje za naprej… razvoj so še. In še se bo dogajal! Ma da se.
Drugač pa neki statističnega:
– objavlenih je bilo že 1585 objav (tale je 1586)
– komentarjev 2832
– po statistiki googla vas je na mesec u letu 2010 prišlo na blog cca 7200 (kar je manj ko lani…)
– letos smo ufural par video objav (neki jih mam še prpravlenih)
– ufural nove kategorije, ki so se zlo dobr prjele (sploh “alkoholno”)
– na faceboku vas je v skupini futrovnika cca 370 (aktivnih vas je cca 266 na mesec!)

In kot se spodobi za lepo objavo… neki od moje drage Janje.

Goveja juha z zvedicami in fritati
ssm

Zrezek s pirejem in zeleno solato
ssm

Misel dneva: Mejte se radi in folk vas bo meu rad! Pa nazdravje!

24.december 2010 – malca 1787 (l. 1979 je Sovjetska zveza napadla Afganistan, da bi podprla marksistično oblast v državi)

December je mesec za razvajanja… in če še nimate kakih izvirnih al lepih daril… si jih lohka grete iskat v Vinoteko “Vinske kleti Slovenije” in zberete res kako cool darilo iz Kul Kota!

Vino. Mmmm. Tle je Zeleni Sauvignon od domačije Radikon. Tm iz Goriških brd….
Hmmm jah Sa
RADIKON Zeleni Sauvignon: letnik 2009 – 13,00%
ssm

Men Sauvignončk ni neki po mojmu okusu… pač ni.
Pa še ena hitra…. sendvič iz Gušta… hmmm no tle na pržakovo ne grem več u Gušta po sendvič, ker te en senvič pride 3€?!?!

ssm
Tele mislm da je bil mau cenej… da je bil samo 2,5? Al tm neki… ampak fseeno. Ni mi nekak vredn.

24.december 2010 – malca 1786 (l. 1979 je Sovjetska zveza napadla Afganistan, da bi podprla marksistično oblast v državi)

Jp. 20 let… odkar smo rekl, da mamo pouhn kufr juge…. in učer je bla u CDju “svečana” prireditev. Še prej naj bi pa nekdo poklical in javil da je podstavljena bomba. Hmmm. Škoda da je klicu in škoda da je ni blo… Mislm če pa kej sn pa alergičn postal na fse politike. Učas sn biu sam na bajuka pa janšo, dle sn kr na fse…

Ahhhh. Dns je moj zadni delovni dan! TOP! Dns še… Mogoče bo dns spet cajt za kako kitajsko? Mogoče…

Pražen riž z rakci
ssm

Tole je iz Azijske tle na železniški u lublan. Cena za porcijo je 4,8€

23.december 2010 – malca 1785 (l. 1971 so odprli newyorški World Trade Center, takrat najvišjo zgradbo na svetu)

Zdrav duh u zdravem telesu…. sam prdnt ne smeš! 🙂 No skratka… hrana nj bi bla raznolika in tle sodelavc se tega redno drži. Matej je res nek car kuhne… in tale kroznik bi jes napadu da mu ne bi blo nč jasn. Ajde gobe bi pustu na mir 🙂

Jurčki na žaru, prekajena svinjina na žaru, gratiniran sir, slani inčuni , jalapeno paprika , olive, domači kruh…
ssm

TOP! 🙂

23.december 2010 – malca 1784 (l. 1971 so odprli newyorški World Trade Center, takrat najvišjo zgradbo na svetu)

To je lepo… z Boštijem sma se odpravla u Tartufa na malco. In tko k zmer… Tartuf je bomba. Sploh k vidš na meniju krvavico, zele pa krompir… mmmm! Jah men je blo takoj prodano k sn tole vidu…

Krvavica
ssm
Cena:
Malca 5€
Union 2€

Hmmm no medtem k sn jes glodal krvavico, Bosty pecenico… nisma razmislala (tko k zmer)… in jes recem, ti, a ovitk od krvavice je isti k od pecenice in on odgovori isto resno nazaj… Ti krvavica je bl iz črevesja k je drek, pecenica je pa bl iz crevesja k je scavnca. Jedla sma dalje. Mmmm.

Mljask bi reku Ris!

23.december 2010 – malca 1783 (l. 1971 so odprli newyorški World Trade Center, takrat najvišjo zgradbo na svetu)

Če je bil učer Kozojev dan na blogu… zaj za 1x kaže da bo dns Dežmanov dan! 😉 Čeprow tega ni Dežo peku… ampak Sebatova žena Nina. Hmmm h komu bi pol to štel…

Tortilija na tortiliji…
ssm

hmmm prow sedl bi mi dle tortilije… ajde tut zvijal bi jih če bi moral! 🙂

23.december 2010 (l. 1971 so odprli newyorški World Trade Center, takrat najvišjo zgradbo na svetu)

Radgonska Ranina. Hmmm ne vem ce bo dle tole drzal za tole vino ampak ucas je blo tko… Ranina je blo uno vino k so ga prvo potrgal… in so ga meli pol za vino, med “pravo” trgatvijo… pač neki je blo treba spit + ponavad jim vino tut ni ostajalo. Tko da kao… rano… prvo… al neki tacga. Pomoje da tole za Radgonsko Ranino ne drži.
Spomnm se da smo bli pred leti v Radgonski kleti… in še bi šu. Pr mej duš! 🙂 Drugač pa Ranina je belo pol suho vino…

Radgonska Ranina – Alk 11,5%
ssm

ssm

Ranina vsebuje full cukra… Plus iz Slovenije je Ranina sfurala še na Hrvaško in Austrijo in je tm ceu hit. Jap jap… učte se od nas! 😉 Pa nazdravje!

22.december 2010 – malca 1782 (l. 1964 so komika Lennyja Brucea obsodili zaradi opolzkosti)

Dle sn dobu koverto… očitno sn dobu jubilejno nagrado ker pač delam že 10 let na banki. cca 380€. (na trrju še ni… ampak bo 🙂 ). Hmmm 380 za 10 let… 38 na leto, 3,1€ na mesec. Hmmm. Ampak fseeno sn vesel da sn dobu tole nagrado. Fino. Sploh za veselga decembra… sploh ker me MOL se ni poklical, da bi jim gradil tramvajsko omrezje… Pol pač neki nucas.

Drugac pa mam dns 22.12.2010 dan za Kozoja! 🙂 Očitno. Tole bo spet njegova pogruntavščina…

Vanilijeva krema z jagodami
ssm

Kozo, zgleda goody… sploh ker je to neka zdrava sladica…

22.december 2010 – malca 1781 (l. 1964 so komika Lennyja Brucea obsodili zaradi opolzkosti)

SCT gre u kurac. Zidar valda da ne bo odgovarju… pač on je 5ti najbogatejsi u domovini… boli njega kurac a gre sct u kurac. Boli njega za delavce…
Pol pa uzames zurnal u roko pa vids… u Lublani se prpravlamo na ufuravanje tramvajev. Pač pofsod nam probajo poštimat posebn pas za Buse, pol naj bi to ratale proge za tramvaje… Ma ja… sj se mi zdi cool ideja. Hmmm ideja o tramvajih nas na papirju stane cca 828 miljonov €. Če bo dejansko pršlo do tega… bo gradil SCT? Ko bo pršu račun bo 2 miljardi pa pol?
Hmmm zakwa ne bi mi sam mau potegnli vzpenjačo dol… pa mau podalšal tire… pa bi pač vzpenjačo preimenoval v tramvaj? 😀
Hmmm po drug stran… pa ne. Nj se gradi. Če MOL izbere mene oblubm da bom naredu cenej k 2.5 miljardi €. Tramvaj vam postavim že za 2.3miljardi… če me pa pokličete v roku pol ure vam pa prnesem še kako posušeno meso! 😉

Kozo. Prekmurc u lublan… kako on suši meso?
ssm

Hehehe rad mam moje iznajdlive frende! 😉

22.december 2010 (l. 1964 so komika Lennyja Brucea obsodili zaradi opolzkosti)

No pa da nau celi december u stilu vin… kuhanga, flasiranga… ma kakorsnega kol. Tle je Hoegaarden! Hmmm tega se jes lepo spomnm, k smo ga mel neki cajta u Pivnici Kra Kra. Hmmm mogoce 2 mesca? 🙂 Mmmm to so bli cajti Kra Kraja… se še kdo spomne tega placa?

Pivovarna Hoegaarden je iz Hoegaardna 🙂 Belgija! 😉 No najbl znani so predvsem po njihovem pšeničnem pivu. Tole kar mi je Dežman poslal je njihov Originalčk… Prvi in edini. Najstarejši med njimi 😉

Hoegaarden 4,9% alk – men je tale pirčk za eno trojko! 😉
ssm

Drugač pa “vasica” Hoegaarden je bla znana po pivu že v srednjem veku. Hmmm. V 19tem stoletju je blo vm kar 9! No pol so se počas zarad fseh pizdarij tako in tako zapirale pa ponovno odpirale… Rekl bi se da so ga varil kelti. Učas. Dns potomci 🙂
Leta 1985 je v pivovarni izbruhnil požar… in pazte to! druge belgijske pivovarne so ponudle pomoč! Ena od njih je bla tut Interbrew. Hmmm no in ta interbrew (inbev) jo je leta 2005 odkupil.
Drugač pa prvo pivo ki so ga zvarili v pivovarni Hoegaarden je blo kar leta 1445! 🙂

Ni kej… k pomisls na pivo, morš pomislt na Belgijo! Pa nazdravje!