30.april 2011 – malca 1929 (l. 1945 Potem ko je Rdeča armada zavzela Berlin, sta nacistični vodja Adolf Hitler in njegova žena Eva Braun naredila samomor)


Predn pičim tle do soseda na kresvanje… dam se malco od moje drage gor. Tole mi je skuhala moja Janja in tole me je čakal doma… mmm.

Puranji zreski v čebulni omaki s smetano in široki rezanci
futrovnik

futrovnik

+ še neki… Makyjev bloooooog še miga! 😉 Bravo Maky!

30.april 2011 – malca 1928 (l. 1945 Potem ko je Rdeča armada zavzela Berlin, sta nacistični vodja Adolf Hitler in njegova žena Eva Braun naredila samomor)

Dve stvari mi ležita na srcu…
1. Ivo Jan ti si en debil. Mislm sn strastn ljubitel hokeja… in valda sn ucer gledu hokej… in gost pred prenosom je bil Ivo Jan. Poln zavisti je izjavu, da naši fantje nimajo nubene sanse in da bodo igral u skupini za obstoj. Kak debil… Našim risom bi skor ratal premagat domačine in če sodniki ne bi bilo tolko za domače bi jih mogoče. Mogoče. Skratka, drugič bi prosu Š1, da sabo na gostovanja odpelejejo kake bl optimisticne komentatorje… temu Ivotu se vid, da je dobu dost pakov u glavo 🙂

2. Bla je poroka… WOW. Boste mediji tolk poročal tut o moji? Navsezadne sn tut jes nek princ… he he he Joke. No na moji bosta tut Emil in Marjetka… tko kot sta bla na tej. Royal wedding day… in tle je njuna royal wedding dinner! 😉

futrovnik

Vreme je idealno… JANJA in MAJA zbuuuuuuudita seeeeeeeeee! 😀

29.april 2011 – malca 1927 (l. 1970 so ZDA in Južni Vietnam napadli Kambodžo, da bi zajeli vietkongovce)

Tole… sam svoj mojster malco mi je poslal Matej in mail zakluču z… Buen provecho, amigo! 🙂 he he he lepa, lepa Matej… kt vidm si ti užival v svojem obedu! 😉

Tle gre za koruzin čips z mehiško hrano… torej, čips, paradižnikova domača pikantna omaka (torej paradižnikova omaka s čilijem), prekrijemo z mešanico mehiške zelenjave in sirom. Gratiniramo v pečici… in mamo odličen obed… za ob hokej!
futrovnik

Matr… dns se zaaaaačne! Dns držimo pesti!

29.april 2011 – malca 1926 (l. 1970 so ZDA in Južni Vietnam napadli Kambodžo, da bi zajeli vietkongovce)

Pr Adventure Slovenia mi je top to… da našim turistom ne razkažejo Slovenije na drugačn način… ampak jim tut predstavjo našo kulinariko!

Ajd tle ni lih naša domača kulinarika, je pa izpod Juretovih prstov! 😉
Tortilije so kuplene, ostalo je prpravleno doma…
futrovnik

futrovnik

PS. Nov let je! 😉

29.april 2011 – malca 1925 (l. 1970 so ZDA in Južni Vietnam napadli Kambodžo, da bi zajeli vietkongovce)

I do! 🙂 Jap dns bosta princ in njegova rekla Da. No valda… fsi to vemo… sj po poročilih, ki se začnejo ob 19tih do 19:20 poslušamo samo to, kt da se pr nas nč ne dogaja več? Kt da je važn kako coto bo oblekla Kate? … ahhhh očitno je. No in da vam razkrijem, oblečena bo v poročno obleko! 🙂

Julija mi je nardila za dobro jutro hude lušte. Mislm jes obožujem morsko hrano in tole je iz Piranske restavracije Ivo.

Brancinov carpaccio
futrovnik
Carpaccio (karpačo) je italjanska jed, ki jo je izumu Guiseppe Cipriani, ko ga je obiskala grofica (aaaa to pa je ena modra objava! 🙂 ) Amalia Nani Mocenigo, ki je mogla zarad dijete jest sam surovo meso. In karpačo je to. Originalno je to zlo na tanko narezana surova govedina. Imenuje se pa po Vittoreju Carpacciu, ki je makaronarski slikar in je znan po zlo zivih barvah. 😉
Meso se na izi nareže če je zmrznjen, pol ga še mau začiniš z olivcem, limoncami… posuješ z rukulco in parmezanom pa maš odlično predjed. No gre pa seveda tut z drugim mesom! 😉

Nadaljujmo s ploščo za dva
futrovnik

Ligni na žaru
futrovnik

futrovnik

Sardelce na žaru
futrovnik

Girice
futrovnik

In še saljat
futrovnik

No pa rečte… zgleda hudo, al ja? 😉

28.april 2011 – malca 1924 (l. 2003 je podjetje Apple Computer poslalo na tržišče iTunes Music Store. Prvi teden so prodali milijon pesmi)

No pa dejmo spet neki od naše Tine na blog… oz. tokrat od njene matke! 🙂
Zajec v omaki, rženi makaroni, regrat s krompirjem… Gostilna: Pri Majdi doma! 🙂

Pred obedom…
futrovnik

In po obedu…
futrovnik

Cena: Časti mama… je pripisala Tina! :))
Zaaaato pa ni blo velikonočnega zajca!!!

28.april 2011 – malca 1923 (l. 2003 je podjetje Apple Computer poslalo na tržišče iTunes Music Store. Prvi teden so prodali milijon pesmi)

In padel je za domovino… Kdo? Ma slike bodo povedale fse! 😉

futrovnik

futrovnik

futrovnik

Lindt valda poznamo fsi… Švicarska čokoladirnica… Nek sponzor Roger Federerju! 🙂 Mmmm slastn sponzor!

28.april 2011 – malca 1922 (l. 2003 je podjetje Apple Computer poslalo na tržišče iTunes Music Store. Prvi teden so prodali milijon pesmi)

Blažo… Apple zagovornik do konca in še naprej! 🙂 mi je poslal tole iz Tajske. Hrenavke iz tržnice Koh Sameta. Tko pač pomoje zgleda, če si z otroci v tujini… ješ, kar oni hočejo! 😉

Tajske hrenavke
futrovnik

Otroci so zakon, to je destvo… mislm to vidm že po svoji mali nečakinji kake nam dela! 😀 (ajde če otroc niso zakon, pa fsaj zakon nardijo 🙂 )

28.april 2011 – malca 1921 (l. 2003 je podjetje Apple Computer poslalo na tržišče iTunes Music Store. Prvi teden so prodali milijon pesmi)

Mmmm sn kr fan androida in mi je top, da v reviji Monitor fsak mesec predstavijo neki TOP aplikacij k jih morte met na svojih tulifončkih.
Recmo moji must have so:
– CoPilot Live (navigacija… top, ampak ni free)
– Winamp (program za poslusat musko…)
– Netcounter (meri vam prenos podatkov preko WiFi ali Cella… cool zadeva za nadzor prenosa podatkov…)
– Trola (kdaj pride pome bus 🙂 )
– Facebook for Android
– Angry Birds (fse mogoče vrjante 🙂 )
– Air Control Lite (ta mi je bil ene 2 dni top)
– Kies Air (za fso mogoča upravlanje telefona preko kompa, pa na kompu ne rabiš nič razn browzerja)
– DropBox (itak)
– Google Sky Map (cool je če je zuni tema 🙂 )
– Jewels (star dobr špil)
– MyBackup Pro (za bekap fseh podatkov… restor še nisn naredu… tko da ne vem kako pa kaj, ampak bekap nardi 🙂 )
– Paper Toss (kao še en fuknjen špil za tač skrin… )
– Odpiralni časi (top slovenska aplikacija, ki ti preko GPS in neta pove kwa je u bližine tebe odprto…)
– Smooth Calendar
– SoundHound (če vas kdaj zanima kwa za en komad se rola po radiju)
– SportTracker (kao športni trener)
– Za fotkanje pa: photaf, photofunia, retro camera, silent snap
V monitorju pa vam bodo ta mesec predstavli aplikacije: Opera Mini, Maxthon, imo instant messenger, formula1.com 2011, compass, swiftp ftp server, foursquare, linkedin, fruit slice, unblock me free (no ja, men ni več top :)), angry birds rio, tap tap revenge 4, touchdown, getglue, mercator trgovine, realcalc scientific calculator… pa bom pol med komantarji napisal, ce mi je kera od aplikacij top, oz. ce se spomnm se kaka k mi je bla top! 😉

No Julija mi je poslala tole zdrawo malco…
Pira in zelenjava s karijem
futrovnik

Misel dneva:
Fajn je da te kaj boli, fsaj veš da si.

27.april 2011 – malca 1920 (l. 1941 – dan Osvobodilne fronte)

Hmmm Of. Osvobodilna frona… oz. takrat v začetku se je imenovala Protiimperialistična fronta je nastala 26. aprila… 14 dni po okupaciji Slovenije in en tedn po podpisani vdaji v Beogradu. In dns loh rečemo, hvala da je nastala! Tle se je začel… Tle smo rekl, kurci vi nas pa že naute toukl… Nas bodo raj Janša, Pahor, Zidar… Mogoče pa rabmo kako novo OF?

Matej mi je poslal futr iz Pizzerije Trta… No skratka, če boste hotl zravn pice pit Cvičk, ga u tej “piceriji” ne boste dobli… Postrežba je poden ampak fsaj pica je za neki. No ja za slabih 10€ že more bit! Okusna, nekaj posebnega zaradi bakalarja. Pelatov sicer ni videti je bolj rdeče obravana voda spodaj…
Pica bianco – Pelati, Sir, natrgan oslič, bakalar
futrovnik
Cena:
Pizza Bianco – cena 9,80 EUR (pica iz zlata?)
dodatek sardelni fileji fileji + 1,70 EUR
Pivo 2,80 EUR

Matejov nasvet za na konc: Naročite v kartonu tej pojejte na obrežju Ljubljanice. Bo bolje teknilo. Vino in pivo pa s seboj.

Komad za dns
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ORcTcGuux48[/youtube]