31.avgust 2011 – malca 2128 (l. 1970 se je rodila jordanska kraljica Rania Al Abdulah)


Jes vem da sn loh srečn… mam najbolšo punco, ki jo ljubim še in še več, pa brate k so mi prjatli. oz. prjatle k so mi k bratje!

Aly mi je poslal tale snedvič… iz Spara. Wuuuuf tole pa je snedvič….
futrovnik
Cena 2,5€

Mislm pa takmu senviču morš pazt, da ti ne pade na nogo! 🙂

Aja Aly… pa glej da bo voznik, dobr fural! 😉

31.avgust 2011 – malca 2127 (l. 1970 se je rodila jordanska kraljica Rania Al Abdulah)

Starši, ste že kupl poceni učbenike, delovne zveske, pisala, torbe… zastonj šolsvto! Woo hoo! Delovni zveski pa tut po 100€. Bravo!

Gremo raj z Matejo na Filipine!

Lapu-lapu fish.
futrovnik

Riba se imenjuje po Filipinskem uporabniku Lapu-Lapuju, ki se je kot prvi na svetu upru Španski kolonizaciji. Drugač ribi rečemo lepo v slovenščini Kirinja. Gre za velko ribo roparico… to vidte že po zobeh. Hran se z ribami, raki, hobotnicami… Skriva se u večini med kamni. Mljaše živjo tm na globini do 60m, starejše pa do 300m.
V Jadranu je tole ena največjih rib… zraste tut do 150cm in tehta tut do 60kg.

Po okusu je baje ena bolših rib.

30.avgust 2011 – malca 2126 (l. 1974 se je pri Zagrebu zgodila huda železniška nesreča, v kateri je umrlo več kot 150 ljudi)

Z Adventure Slovenia se ga vedno raziskuje po kakih še neodkritih krajih… pa pelje turiste v kraje, kjer komi pridejo do sape. Fsem je Slovenija ušeč. Fsi se zalubjo v ta biser… in tokrat so z Juretom obiskal Krko…
Krka… reka… reka, ki teče izključno po Slovenskem ozemlju in če kdo trdi drugače, laže. Simpl. Meri 93,12km… jap, je najdalša slovenska reka! Izvira tm pod Krško jamo na nadmorski višini 312m, zakljulč se pa v sotočju s Savo na 141m. Hmmm zares večje mesto ob Krki je Novo mesto! 😉 Znamenitost je valda Otočec na Krki. Dhooo. Drugač pa je to tut naša najbol poplavajoča reka! In čim so poplave na Krki… vemo da bo Kostanjevica ob Krki poplavljena…
Še ena zanimivost… ob Krki boste lahko našl 65 gradov oz. graščin (ajde večina je razfookanih) zato tut okolici Krke rečejo Dolina gradov.
No in če čte kak rafting, kopanje pa pa ribištvo… se da z Adventure Slovenija fse zment! 😉

Domačija Javornik se nahaja ob Krki… Krka 27 če sn natančnejši… in Jure je reku, da to… To je pa to!
Domača skuta v objemu kumar
futrovnik

Postrvja pašteta
futrovnik

Prekajena postrv pa še neki zravn k je hren notr… 🙂
futrovnik

Skuta s hrenom, bučno olje, domača dimljena govedina in jurčki
futrovnik

Mmmm fse bi napadu… ajde razn jurčkov! 😉

30.avgust 2011 – malca 2125 (l. 1974 se je pri Zagrebu zgodila huda železniška nesreča, v kateri je umrlo več kot 150 ljudi)

Slovenske Železnice majo novga generalnega direktorja holdinga. Wow. Neki novga… holding… nov direktor. Hja… upejmo, da se bo kaj spremenil. Mogoče clo, da počjo šleperje na vlake… Ajde sj se spomnm, da nj bi blo premau elektrike zato… ampak ajde, sj bi jo uvozli 😀

Blažo, ljubitel iphonov pa fseh i stvari… in potovanj… mi je poslal zaj tega piščanca iz Tajske. Dhooo iz kje pa 🙂

Piščanec z n zalenjave
futrovnik
Mmmm zgleda odlično.

Hmmm če bi zaj pr fsaki blažotovi objavi objavu še neki tajščine bi zaj že kar govorili tajsk… pa ajde naučmo se najpomembnejšega:
ฉันหิว (chan hiu, [tɕ͡ʰǎn hǐw]) – lačen sem! 🙂

29.avgust 2011 – malca 2124 (l. 1935 je umrla Astrid Sofia Lovisa Thyra, bolj znana kot Astrid Švedska)

Sn mislu, da se nam dotaknu fuzbala… ampak se ga očitno morm. Mislm, učas bi blo bolš da bi eni troti molčal. Mislm fsi smo vidl kako so štajerci pogorel pod ognji zmajev… in zato je blo valda treba fuknt neki bakl na zelenico, pa razbit pol štadiona… se spravt nad policjo. Jap evropski navijači nimaš kaj.
No in po tekmi, ko je precednik mariborskega kluba, probal odivjat dam… se je skor zaletel pa zbil nekoga… in valda nekoga ujezu, ga je ta pač očitno poču po papki. Valda, vrjetno je šlo zravn še za kako zmerjanje. Mislm, tko si predstavlam če berem tele novice na 24ur. In pol izjava Zahoviča:
Sploh nimam besed. Ali je to sploh mogoče? V zgodovini slovenskega nogometa se kaj takšnega še ni zgodilo. To je velika sramota za Ljubljano in Ljubljančane. Maribor je od Ljubljane boljši le v nogometu, a moramo biti zaradi tega pretepeni v Ljubljani? Ljubljana je pokazala svojo kulturo in svoje sovraštvo do Štajercev…
Mislm dragi čupavec… Kwa če ta človk sploh ni biu lublančan? + ke si biu 90 minut, ko ste razfukaval stadion? + smo fsi lublančani isti? (mislm vem, da je moja mat lublančanka, k navija za maribor… in jo mečeš v isti koš?!?!?!) Mislm… jap… sj to je stalnica že vaših kulutnih navijačov.
Pizda kdaj bo naša država nardila kaj, pa kaznovala fse navijače… pa bilo čigavi so. Mislm, k mi grejo tut dregonsi na kurac k kaj uničujejo…

Z Gecom pa Dežmanom smo u sredo mau bluzili… in na konc prisla v Atiju. To je grška restavracija… tm na starem trgu. Če zuni sediš je goody… drugač pa hrana, kr dobr draga… pa niti ni ne vem kwa, če ne bi meu knigce 2za1 bi šu valda mim.
Gyros krožnik
futrovnik
Cena:
Gyros krožnik 8€
Laško 2,8€
Union 2,8€
+ perčke dobiš kao iz drugega lokala… tako, da dobiš dva računa, dveh različnih firm, od istega kelnarja iz istega naslova!

+ dežo… slika je res… jao jao 🙂 to morma pogledat, kwa ti to dela 🙂

Pa še tole:
Tajnica pozdravi skoraj gluhega direktorja:
»Dobro jutro, prasec stari. Kje si hodil vse do zdaj, impotentnež blesavi?«
»Pri zdravniku sem bil in sem dobil povsem nov slušni aparat…!«

29.avgust 2011 – malca 2123 (l. 1935 je umrla Astrid Sofia Lovisa Thyra, bolj znana kot Astrid Švedska)

Zanimivi smo ljudje… Zdej k je Bajuk umru, bi pršla clo NSi v parlament. Hmmm sn mislu, da se to dogaja sam pr glasbenikih… mislm umre Amy pa fsi kupujejo njeje plate, umre Jackson pa razproda koncert! 😉 Ampak očitno da je u Sloveniji, tko tut v politiki.

In smo spet pr pošiljatelici Marjetki in peku Emilu
Emil še kar vadi… 🙂
futrovnik

Najbl neumn kmet ma najbl debel krompir. Kdo ma pa najbol debel paradajz? Marjetka vndar! 🙂
futrovnik

29.avgust 2011 – malca 2122 (l. 1935 je umrla Astrid Sofia Lovisa Thyra, bolj znana kot Astrid Švedska)

Vikend je biu super! Bomba vikend! 😉 sranje je edin, k vikendi minejo toplk prehitr…
In kt vidm je biu Sandri tut top vikend…

Pecivo požrešnega soseda (tokrat z robidami)
futrovnik

Hmmm mislte, da so teroristi krivi za orkan Irena?

28.avgust 2011 – malca 2121 (l. 1965 se je rodila Shania Twain)

Jap… dns praznuje Shania svoj 46 rd! Shania fse najbolše!
No in k dns poslušam kake kompercjalne pripredbe starih komadov… me kr prime bruhat. Dobesedno. Kako lah iz kakih res dobrih rock komadov nardijo tko glup, nemogoč komad… YUK. Plus štance v katerih tipi piskajo mi grejo tolk na kurac, da povedat ne morm…

Dle bo spet ena Živina malca prletela gor… mislm ribe! Ubijal bi zanje… sploh za tale talar, ki ga je poslala!
Divji atlantski losos, mocarela z oljčnim oljem in rukola s paradajzom (manjka še kuhan in rahlo popečen krompirček s peteršiljem)
futrovnik

Komad za dns:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KNZH-emehxA&ob=av2e[/youtube]

+ zakwa delajo glupe priredbe iz že glupih komadov?

27.avgust 2011 – malca 2120 (l. 1877 se je rodil Charles Stuart Rolls)

Učer sn mau pametn nagrajeval programčke na svojem Andoridu… valda, to sn kr mau obseden. Ene 4 sn s mogu nadgradit, ene 4 sn si še nove inštaliral in pol sn se usedu u auto in se odpelal na Ptuj. Valda… umes sn mogu še neki odložit Dežmanu in ugutovu, da se mi nekak fon ne odziva. Ni pene… do Ptuja sn ga ene 1000x ugasnu… pol sn ga pa pustu, kao da bo delu kar pač more narest. Ampak to je blo to… fon je friznu fsakič… Gat demet!
No skratka 3G WatchDog… oz. nadgradnja tega programa, mi je ubila fon u nulo. Nekak mi ga je uspel odstrant, tko da zdej mi dela DEBEST. Mislm tolk hitr mi še nkol ni delu k zdej… tut k sn ga kupu 🙂 Ajde pa res je, da mam sama ene 8 slajdov programov še 🙂
+ maky… nasledn tedn bi lah nadgradila tega androida… a?

Tisti, k spremlate tale blog, vete da je moja Mat prejšn tedn praznovala svoj 28ti rd :))) In zato sma ji z Janjo spohala al spekla al kokrkol se že temu reče…. TORTO!

Čokoladno-Borovničeva-Bananina torta
futrovnik

Morm rečt, da valda ni ostal koščka torte… in da je bla odlična. Če čte… se lah naročite pa nardima še za koga kaj… Ajde, ne u tej vročini! 🙂
Over & out…

Aja pa še stara dobra misel dneva:
Škoda, da beseda ni kot smrkl, da je ne morš potegnt nazaj.

26.avgust 2011 – malca 2119 (l.1920 so ženske v ZDA dobile volilno pravico)

Obdavčt bogate? Jes sn itak za… ampak ker mau vidm, kako se to giba in kwa se bo zgodl… obdavčl bodo une k zaslužjo že recmo 2k na mesec… torej spet bo najebal srednji razred! 🙁
No uglavnm ušeč mi je bla ideja, da bi obdavčli fse, ki služjo več kot 10k na mesec pa je stvar jasna… ampak valda, naši bogataši so egoisti do konca…

Hrvatič prav, da je itak prot temu… ajde delno se strinjam z njegovo izjavo: “Zakaj bi nekdo jemal, če sam ne zna ravnati z denarjem?” Mislm to je čist res… če bodo obdavčl bogate, samo zato da bi nardil neki novih tajkunov… je brezveze.
Ajde, da se eni bogataši sploh niso hotl pogovarjat o tem… recmo Tomaž Lovše, Alenka Žnidaršič Kranj…
Pipi Strel ja itak tut proti… pač država bi mogla stimolirat podjetnike in bi tko dobla več keša… ufff ufff.

Mudel Igor Jurij Pogačar je pa reku, da bi mogl obdavčt luksuz in prazne nepremičnine. Bravo!
Ne vem zakwa mislm, da bom hmau še neki več plačval… pa čeprav nimam svojga fleta, pa čeprav mam star auto…

Kruharna – Kruh z veliko začetnico. Fšeč mi je njihov slogan… in res majo cool zadevce

Pehrtini polžki
futrovnik

Polžki s šunko
futrovnik
Cena na kos je okol 1€, mislm da 0,8€… ampak ne dam roke u ognj, ker se ne spomnm :S
Dost drago, ampak tut dost goody.

Pa še neki iz njihove internetne strani…
Kupon:
Do nedelje, 24. aprila, v okolici Kruharn poiščite naše promotorje. Pridobili boste kupon, s katerim vam bomo ob nakupu kateregakoli izdelka podarili presenečenje — okusno bučno pecivo s semeni!*
* Pridržujemo si pravico, da namesto bučnega peciva kot gratis presenečenje ponudimo drugo pekovsko pecivo.

Dragi moji…. 24 april je že DEEEEELČ nazaj.