29.februar 2012 (l.1565 je bilo ustanovljeno mesto Rio de Janeiro)


29 februar… poklonjen dan ali pa še en dan dle do plače. Če jo seveda mate…
No pa da še neki povem… z Janjo sma ratala lastnika nepremicnine. Woo hoo! Bravo mia! 😛
No nazdravlal pa to še bomo… ampak za pokušino bomo mau skočl na vina, pa neki k nam je prpravu Dežam.

Temjanika Anja
futrovnik
Ufff gre za svetlo suho vino iz Makedonije. Gre tut za istoimensko grozje, ki v večini raste doli v omenjeni državi in valda tut v Srbiji.

Pol pa še dve malce manj posrečeni fotki
Belica
futrovnik

Cviček
futrovnik

Še 58 dni…

28.februar 2012 – malca 2342 (l.1935 so odkril najlon)

Wallace Carothers je odkril tole umetno vlakno, k sliš na ime najlon. Zlo zanimiv mi je pr najlonu, da so ga prvo uporablal množično za izdelovanje zobnih ščetk… Pol se jim je posvetlo, da bi ga loh upurabli za ženske nogavice. Iz ust genau na noge! 😉

Dns bomo pokukal spet mau u Julijino kuhinjo in si prvoščl zajtrk!
Tunin namaz s popečenim kruhom
futrovnik

Ribe. Jap ribe bi naj jedli fsaj 2x na tedn… pa jih? Hmmm jes jih ne, pa jih mam full rad… :S no sj, se bo spremenilo to. 😉
Več info kako pa kaj je dobr jest ribe pa najdete na: rad jem ribe.

Še 59 dni…

27.februar 2012 – malca 2341 (l.1974 je prvič izšel časopis People Magazine)

Restavracija de Poncho… oz. Ptujčanke in Ptujčani jo bl poznajo pod Šegula… po lastniku. No skratka z Janjo sma se ze dostrakt furala mim in doskrat rekla, da se morma ustavt tu na kosilu al vecerji pa kr ni znesl, ampak ucer je biu drugacn dan! Eto naju na poti v Šegulo na mehiško!

Plac fletn… sploh če mate male froce, bo to raj za njih, ker je tm ena ooooornk igralnica! Mogoče bodo malo manj jedli, pa se več igrali… ampak ajde + je to, da boste meli mir in njih na oceh 🙂
Kosila si loh naberete v ruskem bifeju (samopostrezba) al pa narocite pac po vasi izbiri… tko k sma mia z Janjo! 😉

Hrana je bla okusna, tko da svaka čast kuharjem!

Paella Mexicana
futrovnik

Patata z dollar krompirjem
futrovnik
Cene:
Patata z dollar krompirjem 9€
Paella Mexicana 9,5€
Refošk 1dc 1,3€
Coca-cola 1dc 0,8€

Ema… mamo zmagovalko, ampak če so me kej naše volitve naučile, mislte da bo zares ona šla na eurosong al bo šu raj Janša?

25.februar 2012 – malca 2340 (l.1991 so članice Varšavskega pakta sklenile dogovor o razpustitvi te vojaške zveze)

Ufff kok mi računalnik šteka, očitno se je neki sesul… torej že vem kwa bom nasledn tedn delu :S

No se prej gremo pa h Oksani mau na obisk in prpravla nam je tipično ukrajinsko predjed… Simpl za narest in super za jest!

Ruska zakuska… torej predjed… ukrajinska 🙂
futrovnik

Skratka kako prpravte:
Česen olupte pa stisnete, dodate majonezo. Pol najbolš bi blo pomoje če bi meli kajmak pa to fse skup zmešal… Če ne ni frke. Majonezo pa česn date na kolobarje paradižnikov (loh paradižnike tut izpraznete pa jih na filate s to filo) gor pa naribate sir. Recmo. Hmmm mogoce bi loh clo mau popekl da bi fse malo steklo.
Skratka… Oksana je vrjetn nardila mau drugač, ampak blo je odlično!

Še 62 dni…

24.februar 2012 – malca 2339 (l.1992 se je pevec skupine Nirvana Kurt Cobain poročil s Courtney Love)

Dns je sončen petek… Woo hoo!
Šolo za starše… sva z Janjo uspešno prestala, clo diplomo sem dobil da bom loh fotr (no da bom loh zravn na porodu)! Woo hoo! Ajde jes sn biu res pridn in sn biu na fseh predavanjih z mojo drago… in mi je blo cool. Mislm vedno čuješ kaj novega… kdaj sn kej jes spustu kdaj je kej Janja… ampak skup sva valda odnesla kaj pametnega. Skratka… Iza ulet! 🙂

No zaj pa z Alešom in Roni, ki booooosta isti cajt rodila k mia… mogoče se clo srečamo v porodnišnici! letimo na Sri Lanko!
Kosilo v centralnem delu Sri Lanke ob slapovih, obdan z plantažami čaja. Pri 28c sede lahka hrana…

Rezanci z zelenjavo, rižev čips in dekoracija.
futrovnik

Sadna kupa (ananas tako dober, rumen, sladek, najboljši v življenju, sladke rdeče banane, mango – polnega okusa, te tiska voda, ki jo kupiš v Sparu) in vaniljev sladoled ( narejen iz vanilje iz sosednjih plantaž) . Sveže za znort!
futrovnik

Še 63 dni…

23.februar 2012 – Kava z velikim K (l. 1942 je bila Ljubljana ob dveh popoldan povsem odrezana od okolice)

Dns bomo s Tinetom iz Cafe Čokl mau rekl eno ali dve o prazničnih kavah… Mmm jes mam rad oboje in za pravi posladek se res splača jet h Čoklu… pa da vidmo kaj nam je spisal!

Kava zaseda resnično posebno mesto v človekovem prehranjevanju. Po njej ne posežemo, ker bi bili žejni, še manj ker bi bili lačni. Torej razlog za njeno uživanje tiči nekje drugje.

In res. Pri kavi je pomemben okus. Ko se je pred stoletji njena pot osvajanja brbončic šele začela, je prve konzumente navdušila z izrazitim in svojevrstnim okusom, ki bi ga težko primerjali s katerim drugim živilom oziroma napitkom. Izkušnja z nečim tako novim, kot je kava, je obogatila vsakdan in se od preostalih opravil tako zelo razlikovala, da je hitro pridobila poseben status. Pitje kave je postalo nekakšen obred – intimen ali družaben. Kofein je vzpodbudil intelekt, tako da je v družbi kar kipelo od razprav in ustvarjalnosti. Kavarne so resnično predstavljale nekakšen bazar idej.

Kako pa je danes? Naš planet se sicer vrti z enako hitrostjo, kot takrat, toda življenje na njem se je nekako pospešilo. Zatekamo se k poenostavljanju stvari in opravil, pri čemer zanemarjamo vrsto pomembnih razlik. Na enak način se lotevamo tudi pitja kave. Nič več ne gre za vsakodnevni obred s katerim bi sebi in kavi izkazali spoštovanje. Vse skupaj je postalo zgolj puhlo praznjenje skodelic, opravilo, ki ga vrinemo v sestanek ali prekratek odmor. Vse pogosteje pijemo kavo stoje, čakajoč avtobus, med hojo ali vožnjo. Vedno več je postopanja pred samopostrežnimi avtomati, ki požirajo kovance in plastične lončke polnijo z osladno rjavo tekočino.

Čoklova kava… s srcem do konca!
futrovnik

Pri uživanju kave je zelo pomemben stik z osebo, ki vam jo pripravlja. Afriški domorodci še danes počastíjo gosta v hiši že med samo pripravo, saj mu kavo ponudijo, ko je ta še v možnarju, tako, da jo lahko oceni še preden mu jo skuhajo. Nič ne ostane skrito. Pred očmi se odvije preobrazba zrna v tekočino. Tako postane kavni napitek medij, skozi katerega se tkejo in poglabljajo medčloveške vezi.

Želim si, da se bližajoče praznično vzdušje ne bi merilo zgolj z vsebinami izložb, katalogov in reklam. Želim vam, da bi se večkrat odpravili na sproščen klepet ob kavi in ji pustili, da opravi svoje poslanstvo. Da vam izpove zgodbo o edinstvenem plodu, ki ga uživa ves svet, ne glede na vero, raso ali starost. Želim si, da bi pok zamaška kdaj preglasilo trkanje skodelic in da bi o kavi razmislili kot o možnem darilu. Za nekoga posebnega in zase. Naj bo vaša naslednja kava praznična kava.

Še 64 dni…

22.februar 2012 – malca 2338 (l.1975 se je rodila Drew Barrymore)

Zarad podražitev bencina se nam nč manj fural z autom… Mislm že zdej se zjutri furam z busom na šiht, popoldan grem peš dam… fseeno kako vreme je. Ajde polet se fsedem na “motor”. Hmmm če pa nucam auto, ga nucam… jebi ga, takrat se pač furamo in plačamo drag bencin. No itak pa… sj ni toooolk drag. Pač jebi ga, da majo naši poslanci lahko standarde mormo mi to plačvat.

Blažo mi je poslal rekorderko! Jap to je un Blažo, k ma najbl prjazn lokal v Štepancu – CAFFE POP.
Gurmanska pleskavica tezka 1 kg za 4 osebe v Portalu
futrovnik
Cena 4,9€ Na kuponko.si

Vic za na konc:
Smrt potrka na vrata.
Odpre Chuck Norris.
Matilda se za trenutek zdrzne in prestrašeno izdavi:
“A mate kaj za pusta hrusta?”

21.februar 2012 – malca 2337 (l.1933 so slovesno odprli ljubljanski Nebotičnik)

Prhaja pomlad in poletje… mmm toplo bo! Sonček bo… no in če še nimate kakih novih poletnih cunc vam svetujem, da obiščete trgovinco Marrakesh na Trubarjevi 19 v Ljubljani in izkoristite neverjetne popuste kar do 40% na fse izdelke. Jap… poceni in dobro se lahko prpravte zaj na poletje!
+ še kak fletn okrask za flet si lahko najdete! 😉

Zaj pa poglejmo kako torto so pripravli Živi za rojstni dan…
Prjateljica Amadea ji je za rojstni dan “spekla” torto v kateri je osnova biskvitna rolada in kisla smetana z mešanim sadjem, za dekoracijo pa raffaello in chupa chups lizike 😛
futrovnik

futrovnik

He he he se vam čuje sneto… Meni se… in ideja je full dobra! Bravo Amadea za tole, bravo Živa za fotko! 😉

21.februar 2012 – malca 2336 (l.1933 so slovesno odprli ljubljanski Nebotičnik)

Jap… za novopečene poslance smo kupl zajebano drage leptope. Pa ne sam 90 njih, ampak kat 156! Bravo… če si poslanc oz. delavc v državnem zboru, zate res ni krize in recesije…

Gremo zaj h fotru pogledat… na Šamasko kosilo! 😉
Šamaska gos, kostanjev pire, mlinci in rdeče zelje
futrovnik

Mmmm rdeče zelje… Fora je k je tko dobro… tko sladko! Jes ga mam rad! + Zelje fsebuje full antioksidantov in protirakave snovi. Skratka zelje pospešuje prebavo, zavira razvoj raka, odpravla čir na želodcu, pomaga pr boleznih ščitnice, cirozi jetr, slabokrvnosti… depresiji in nervozi. Tko da u izi jejte več zelja! 😉 Fsebuje tut full vitamina C!

Še 66 dni! Močna cifra…

20.februar 2012 – malca 2335 (l.1982 se je rodil Jure)

Mmm no pa smo kurenti odgnal zimo! Ajde no… čeprow je dns zjutri na Ptuju še snezilo, ampak se razmere izbolšujejo! 😉
No skratka Hvala Iztoku, ker me je uzel sabo, hvala Boštjanu da mi je posodu kurentijo hvala ED Kurentov duh… da so bli fsi prijazni z mano! 😉
Največja hvala pa valda… Janji zato ker je! 😛

Pustni krof
futrovnik

In jest kot kuret v Povorki na Ptuju… še pred zadnjimi navodili 🙂
futrovnik
Aja pa zanimiva je ta… kako te fsi strašijo kok tezko je bit kurent, ampak so mi stari kurenti povedal da strasijo samo oni ki niso nikol bli kurenti al pa so bli 1x! In jes vam recem… cool je. Najbolsi feeling! 😛

Še 67 dni…