31.marec 2012 – malca 2373 (l. 1998 je Netscape svojo bazno kodo dal uporabiti neprofitni organizaciji Mozilla Foundation, ki je nadzorovala razvoj Mozille)


Ptujska ginekologija… selo. Hmmm z punco sma zaj v zadnem mescu (woo hoo) in na začetku se nama je zdel cool, da naju je fsakič (čisto vsakič) dobil in pregledal drug ginekolog… zdej… v devetem mesecu naju še vedno pregleda vedno drug ginekolog, posledično nikol nuben ne ve kaj se je dogajal z mamo, kaj z otrokom skos nosecnost. WTF?!?! Ptujski ginekologi kaj vam je? Ajde… hvala bogu, da ni nobenih zapletov in je fsakic fse ok… in da pocakama samo se teh par dni + upam da se bo Izi mudilo na svet v Ljubljani… da bo otrok zelenega mesta, da bo otrok (hdd) Olimpije (ajde to bo tak al tak! :))

Pa da vidmo kaj se kej je na ptujski ginekologiji… če si v bolnici.
Zrezek s svalki, juha… solata in mandarinca
futrovnik

Še 27 dni… iiii kaka pela cifra! Plus malo se tolažim, da boma kao ponoči spala… mala ja začala na polno razgrajat podnevi, ponoči pa zaj da mir… ajde mogoče naklučje, ampak tolažba mi deluje! 😉

30.marec 2012 – malca 2372 (l. 1853 se je rodil Vincent van Gogh)

Že iz imena je razvidno… van Gogh. Valda nizozemc 🙂 Mudel je bil tipičen umetnik… živel je v revščini in na robu preživetja. No na njegovo srečo je meu brata, ki mu je pomagu in ga je preživljal. Kwa je še zanimiv… da je eden največjih umetnikov ustvarjal samo zadnjih 10 let svojega življenja. Jap več ga ni imel… trpel je za hudimi depresijami in tko valda fsi vemo… da si je odrezal uho in ga dal prostitutki, v kero je biu zatreskan ko raktera. No leto kasnej si je spet v napadu depresije sodil… Zanimiva je še ta… njegova najdražja slika se je prodala za 82,5 mil $. Za višjo ceno loh kupte le Picassa in da Vincija! 😉
Najdražja slika na svetu je valda Mona Liza (da Vinci), druga je Garcon a la pipe (Picasso) pol je pa že van Gogh s svojim Portrer Dr. Gachet… no to je fse dost relativno… men recmo van Goghova slika ni tolk fseč 🙂 Mudel je v 10tih letih naslikal 900 slik in 1100 skic!

Ajde zaj pa odletimo z Sandro spet na poročno potovanje… Mauricijus!
Mali Jagenček
futrovnik

Tatar z belo tuno
futrovnik

Za piko na i… pa še sladica
futrovnik

Mislim tole zgleda zelo noro dobr… Začnete jest z očmi, nadaljujete z vonjem… in nakonc še z jezikom…!

Še 28 dni. Danes smo prišli v 36 teden!

29.marec 2012 – malca 2371 (l. 1874 se je v Kamniku rodil slovenski pesnik in general Rudolf Maister)

Dns se nam nč razburju… nč nam reku čez desnico, nč nam reku čez levico… bojim se obeh! 🙂 Pravica govora.

Živa mi je poslala tele solatke in k sn vidu, da ena ni domača ampak iz restavracije Alan Ford… sn se nasmeju. Alan Ford, pa kdo ni požiral teh stripov?
Strip prhaja iz sosednje Italije! No strip je u Jugi z prevodom Nenada Bruxya požel uspeh! Zanimiv je to, da je bil strip tle bl pripljubljen kt u Italiji! 😉
V slovenščino so strip prevedli kasnej… velik kasnej. Izšlo je pa samo 51 številk, pa še to ne po vrsti.

Restavracija Alan Ford… učas je bla to restavracija Speed v Kopru na Ogrlici
Solata “Prepovedana”: zelena solata, rukola, paradižnik, pršut, feta sir, olivno olje (v originalu so noter še kumare in paprika) v skledi iz testa za pico 😉 poješ solato s skledo vred 😛
futrovnik
Cena bona: 2,87€

Pol pa še dve domači… motovilec, rukola, olive, koruza, sir, čičerika, balzamični kis, olivno olje
futrovnik

Solata: radič, rukola, motovilec, koruza, fižol, čičerika, balzamični kis, olivno olje
futrovnik

V Sloveniji bi mogoče potrebovali grupo TNT 🙂
Še 29 dni…

28.marec 2012 – malca 2370 (l. 1969 je v Washingtonu umrl 34. predsednik ZDA Dwight “Ike” Eisenhower)

Sram me je da mi je ime Andrej. Učas mi je blo bad zarad tega k je blo tko ime Bajuku, dns mi je bad k je tko ime Vizjaku. Mislm človek ni iz naše države in ne pozna naših problemov… in kako se je lotu rešvanje recesije… tko kot so oblublal pred volitvami. Hmmm ajde nisn ga poslušu k mi je biu takra trot in dns mi je še večji. Skratka… obdavčmo, potolčmo že tako najbol obdavčen “srednji” razred…
U predlogu je:
– nosečnica nj dela in rodi na delovnem mestu, froca da v torbico in nj bo tih in dela naprej (valda če ma šiht!)
(otroški dodatek nj bi znižal, “darilo” ob rojstvu in dodatek za velke družine (ne vem zakwa ni država hvaležna za novega davkoplačevalca), porodniški dopust bi sklenslal oz. zmanšal v nulo).
Ammm dragi Vizjak, kje DA FAK nj dobim vrtec?!?!!??!
Hmmm ajde bl si pečen, prej dobiš vrtec… Pa to ne leti na čefurje (pa rome). Čeprow… mogoče pa fseen mau leti na njih.
– Brezposelni so brezposelni samo zato, ker nočjo delat (ja valda, ker je dodatek tak krasn in zato se ne splača delat… jap sn vidu full brezposlenih k potujejo, pa majo nove bumfe… pa… ammm pol sn se pa zbudu)
Zakaj bivši (nesposobni) poslanci dobivajo še eno leto nadomestilo za plačo?!?!
– Študensko delo je po Vizjakovo itak brez veze, ker bo raj dal fsem štipendije… unim parim k pa nau dau štipendije pa nj najdejo šiht (jap, ker je to za mlade full simpl, ker majo pr 20tih že fsaj 20let izkušenj)
– Upokojenci Vizjaka sam stanete… zato vas prosi, da nehate dihat! Ajde ne dobesedno, ampak uni k so si zaslužli pokojnino nad 622€, ne dobijo več nobenega dodatka
(hmmm babice in dedki… vaše vnukinje in vnuki bodo razumeli, da jim ne morete zaštrikat nogavic, ker si pač ne morte kupit niti volne!)

Gat demet Vizjak… iz kje da fak si ti padu?! Vikipedija prav da iz Brežic. Hmmm pa tam nimaš sosedov pa TVja pa cajtng? Se ti ne sanja v kaki stiski folk živi?
No glede na predloge… se ti ne. Sicer pa komu pr SDS se… oz. sj ni samo SDS, ampak kr fsi politiki ste isti… sam da eni delate to kar reče župnik, fsi skup pa to kar pravjo lobiji…

Ajde dost! Dan je… in spet sn dan bliži penziji! S sodelavcem Boštijem bomo dns skočl na ribe, ker radi jemo ribe!

Oradi na žaru (dvojina!)
futrovnik

Romb – 1,5kg! 😛
futrovnik

10 filejev čaka na peko
futrovnik

Mmmm lep je dan!
Še 30 dni, da se svet zavrti! 😛

27.marec 2012 – malca 2369 (l. 1970 se je rodila iranska princesa Leila)

En matematični izraz RS = RKC. Torej Republika Slovenije = Rimokatoliška cerkev. Dejstvo. Čeprow nam u ustavi piše, da sta država in rkc (“ljubitelji otrok”) ločena… se je na referendumu pokazal, da je to delč od tega. No ja, pa sj je logično ustavo mamo sam zato, da loh rečemo da jo mamo… itak vidte da sodišč “izvoljeni” Janša neki lih ne jebe.
In pika na i mi je to… če je soseda Italija (verna do konca) loh ločla RKC od države, zakwa je mi ne mormo?
No več si loh preberete na Link:Ločitev države od cerkve.

Neva mi je poslala še eno lepo… tole so stresl iz pečice!
Pečen krompir pa brstični ohrovt s filejem črnega saja… (sorta osliča)
futrovnik

Mmmm Neva zgleda njami!
Drugač pa valda… oslič je družina rib… in obstaja full vrst osličev. Drugač pa žvijo tm v Atlantskem in Tihem ocenau… hranijo se z ribami. Večino manjšimi 🙂

Še en mesec do rojsta Ize! + še 4je mesci do začetka OI!

24.marec 2012 – malca 2368 (l. 1814 je umrl francoski izumitelj giljotine Joseph-Ignace Guillotin)

S tem referendumom smo še 1x pokazal kok zagaman narod smo… in smo padl v srednji vek. In dragi Janaša… HOČM 10% DAVEK! Jap… zdej šele vidš kok je šlo ljudjem bolš k niso mel Ljudmile in Janeza.
+ še neki… a ste opazl da se je zadne dni govoril samo o ZA in PROTI… kwa se je dogajal pa v parlamentu pa sam bog ve.
No skratka… takle mamo. Dobrodošli na sončni strani alp, kjer kraljuje zagamanost, Janez in RKC.

Grrrr.

Orade za večerjo‏, ki jih je poslal Blažo… prpravla pa njegova svakinja Mateja
futrovnik

Mmmm zgledajo odlično!
Še 32 dni… Uffff in smo v 35 tednu in mala je že….DONOŠENČEK! :p

23.marec 2012 – malca 2367 (l. 2011 je umrla Elizabeth Taylor)

Janja me razvaja… res je! Mislm vedno k pridem dam neki lepo diši… in fse je prpravleno za kosilce. Res hudo… in tko nama je en dan zdej prpravla musako. Musaka je tm tipična sredozemska jed… recmo tm dol nek iz Grčije – Turčije. Tradicjonalno je sestavlena iz jajčevcev, jagnjetine, krompirja… in na konc je obvezno po vrhu zapečen sir. No Janja je prpravla malce drugače zadevco… krompir, bučke (k by the way sedejo odlično zravn), mešano mleto meso in za povrh zapečen sir. TOP ZADEVA!

Musaka
futrovnik

futrovnik

Pa še radlerček je umes padu… tko za… sm glavni! 😛
Mwa Janja!

23.marec 2012 (l. 2011 je umrla Elizabeth Taylor)

2. januar… 2. maj. Sj sta samo dva dneva. Hmmm oz. pomoje še večji bistroumni nesmisel Janše in njegovih lopovov… kao da brezposleni niso motivirani, da bi iskal službo, ker dobivajo previsoka nadomestila. Dragi Vizjak, zakaj da fak boš ti dobival po svojem mandatu ŠE ENO POFUKANO leto poslansko plačo. ZAKAJ? %#&”!

Natočimo si čistega vina… vlada, ki je noben noče, dala kar cerkev hoče…

Dežman mi je poslal naslednje 3 slikce iz vinske poti… Škoda da sta zadni dve malce zmajani. Pa da vidmo.
Jeruzalem Ormož – Chardonnay
futrovnik
Zanimivo ime… mislm Jeruzalem pa Ormož. Dva slovenska kraja… znana po svojih trtah in valda posledično vinu.
Pa začnimo z fletno legendo o Jeruzalemu. Ime naj bi kraj dobil v cajtu križarskih vojn, k so se križarji ustavlal tle pr nas in so bli presenečeni nad lepoto krajev, gostoljubnostjo domačinov, dobri hrani in hudo kvalitetnemu vinu. Pravl so da je to pravi Jeruzalem… in eto ga.
Drugač pa klet Jeruzalem Ormož loh sprejme cca 6,5 mil litrčkov vina! Hmmm kr dost. Klet obstaja že od leta 1967 in ima kar 7 etaž! Bomba. Vino ne matrajo z pretakanjem s črpalkami, ampak izrablajo gravitacijo! 🙂 Da razložim, vino pretakajo s prostim padcem med etažami kleti! Fletno a?
Najstarejša flaša, ki jo hranijo v kleti je iz leta 1956… in največji sod ki ga imajo lahko sprejme kar 14.000l vina.
Bi blo za videt! 😛

Pa dve malce slabši…
Sivi pinot
futrovnik

Modri pinot
futrovnik

Mmmm vino.
Še 35 dni in Iza bo tle! 😛

22.marec 2012 – malca 2366 (l. 1974 je bil v Združenih državah Amerike sprejet zakon o enakih pravicah žensk in moških)

Sn hotu kej napisat o drožinskem zakoniku, pa kaki kreteni so mi uni k so proti… ampak nam. Fsak ma pravico do svojga mnenja… pa bilo kaj bo izvoljeno in zmagalo ni nujno da bo sprejeto (lep primer je Janša).

Saaaaandra se je poooooročila in kwa je lepšiga k jet na poročno potovanje na Mauritiusa. Mauricijus je otoška državica tm ob obalah Afrike v Indijskem oceanu. Prebivalcov žvi cca 1.2milj. Torej mau man k nas… živijo v raju! 😛
No pa da vidmo, kwa je poslala Sandra…
Jabolko grany smith
futrovnik

Sadje
futrovnik

Mmmm zdravo. Like IT!

22.marec 2012 – malca 2365 (l. 1974 je bil v Združenih državah Amerike sprejet zakon o enakih pravicah žensk in moških)

Vlada, ki ste jo izvolil… (ups sj je nismo), se je odločla da bo šparala na nosečnicah. Fak Janša… kak trot si ti. Mislm, froca ne morm dat u vrtec, se ti ne zdi da bi mogu prvo to poštimat? Mislm, kam nj damo otroke… na ulco? Ammm babicam? Babicam k morjo delat do…. Prababicam? Mislm komu?

Maja G mi je poslala tole iz Italije… tm k je bla na smučanju:
Kinder paradiso
futrovnik
Dobr mali biskvitek z vanilijevo aromo pa cukrom v prahu.

futrovnik
Cena neki čez 3€

No in s tamalo sta našli še novo malo gazirano limonado
futrovnik
Cena te male piksne je 1,5€

Še 36 dni to go!