Hmmm… eh ne bom.
Učer smo doma fsi trije prpravlali pecivo oz. “pecivo”. Postržjača, Postrgača al pa ocvirovka… kokr čte. Gre za staro domačo jed, ki so si jo prapravlal v štajerskih, prekmurskih, dolenskih koncih… ma pomoje pofsod po Sloveniji. Gre bl za hrano revežev, ker u bistvu je to neke vrste kruh z ocvirki.
No mi trije smo ga malce nadgradil z zašinkom, pa dost zaseke, ocvirkov… tko da je bl hrana holesterola tole.
Z malo smo naredili testo, ga vzhajali… in spekli.

Če nucate recept:
Kwa fliknete notr:
1 vrečka suhega kvasa (loh tut navadn kvas k ga zmešate z deci mleka)
40 dkg moke
2 žlici olja
1 jajce
2 1 dl mleka
1 čajna žlička sladkorja
1 čajne žličke soli
Nadev (po želji)
Zaseka, ocvirki… pršut. šink, česn, sir… fse kar želite…
Iz moke, kvasa, jajca, soli, sladkorja, olja in mleka zgnetemo testo in ga položimo v pomokano posodo, da vzhaja. Mi smo ga pustil cca 45min.
Vzhajano testo položimo v protvan, rahlo pregnetemo in zvaljamo na 1 cm debelo v velikosti ploščatega pekača. fajn je da je malce veči. tko da dobite rob, k pr piti. Pečico segrejete na 220, fliknete ocvirovko not in pečete tam cca 20min.
Redite se in dobr tek!
Pametna za dns: Kubični kilometer megle vsebuje le liter vode.