Malca 2619 (l.1999 je na super G-ju za svetovni pokal v kanadskem Lake Louisu senzacionalno zmagala Mojca Suhadolc)


Koline smo mel.

To pomen, da sn tut v soboto ustal ob pol osmih (kot da drugac ne bi – hvala Iza). No skratka ob pol osmih sn pičil s tastovim bratom, prjatlom in mesarjom do tastovga tasta. Sliš se zajeban. Skratka šlo so do Janjinga dedka, ki doma goji z domačo hrano prasce. Pujsek je padel v roku minutke. Zrezali smo mu vrat in spustili kri. Kri ulovili in zmešali z malo soli… ter jo dali na stran za krvavice. Pujska smo stehtali – 200kil! Zgledal ni tak… ampak ajde, mel je 200kil. Dali smo ga v avto in se odpeljali domov, ter tam v rekordnem času naredili fse… klobase, krvavice, kašnce oz. bele krvavice jim tut rečejo, razkosal meso, nardil ocvirke, zaseko prpravl… pridni smo bli.

Umes smo spil tut kakega, ampak očitno kakega premalo saj smo se fsi več ali manj prehladili. Iz kolin spet! nimam nobene slike futra. Ne jetrc, ne klobas, ne nič… Naslednič bom bolj pridn. Oblubm. Oblubm da bo Janja nardila kako slikco futra, za zdaj pa bo moral bit Krjavl ok.

Krjavl oz. vaški posebnež  je ena gostilna v Ivančni gorici. Top hrana in domača dobra postrežba. Z malo sma si naročila dunajca, Janja pa purančka v naravni omaki. Všeč mi je, da iz kuhne pr njih vedno slišiš, kako ti sveže prpravlajo dunajce… meh. Blo je cool, blo je preveč.

2014-11-17 16.54.30 2014-11-17 16.54.34

Cene:

Meni dunajski zrezek 4,5€

Puranji dunajski zrezek 7€

Puranji zrezek žar 7€

Ocvrt krompir 2,5€

Jabolčni sok 2dc 1,4€

Union 0,5l 2,3€

Carlsberg 0,25l 1,7€

Pametna za dns: Brbončice se ti obnovijo na 14 dni.

Malca 2618 (l.1970 je Douglas Engelbart prejel patent za računalniško miško)

Se spomnete k ste bli prvič v kinu? hmmm jes odkrito priznam, da se ne… sumim pa da je bil to kino Mojca, ker trakrat za froce tak al tak ni blo drucga, plus gledat smo verjetn šli kako risanko in mi je mogla mat brat podnapise. Valda, takrat še ni blo fse sinhroniziran pa to…

No tmalo sva peljala prvič v kino. Karte smo v Koloseju kupl že dopoldan, da se ne bi zgodil da bi bla Čebelica Maja razprodana… kar seveda ni bla. Otroci imajo cenejše karte, kar je dost cool, ker itak jim je potrebno še pol kupt to in ono. Skratka dve odrasli karti po 6,1€ in otroška po 5,25€ pa kokice, pa pjača pa… pa hvala bogu da jim vse mogoče vrtljive in poskakujoče igrače ne delajo… ma no in takoj si ob 30€, predn si reku keks. Vsedemo se tam na sedežno in čakamo unih 10 minut pred predstavo, da nas spustijo v dvorano 6. Umes valda prevrnemo kokice… malo čudn pogledama, k jih je kar iz sedežne in ji rečema da se to ne dela. Doma loh, u kinu ne, ker smo fini. Opazujem froce, sovrstnike male Ize… jejo kokice iz tal, jejo kokice iz sedežne… Nasmeh. Valda zakwa jih ne bi, oni niso tolk fini delfini. K me Iza ni gledala, sn pojedu kokice iz sedežne… in eto 10 minutk pred predstavo.

Uletimo v dvorano 6, ker ne vidimo vrste kaj šele da bi na sedežu vidl cifro sedeža. Hvala kurcu al bogu, da na mobilcu sveti lučka, pa da lahko vidiš 3 sedeže naprej eno cifro in da znaš odštet in najdt svoj stol. Hvala njemu! Hvala tut njemu, da dvorana ni bla razprodana, tko da smo jakne loh odložil na sosedn sedež… Maja se je začela. Fajn film… malo je sicer umes mau usekal in je raj stoje gledala, pa raj se je mal prošetala skos vrsto pa gledala ene 3 zice bl levo, pa čeprov smo sedel v centru… eh otroc, kwa pa oni vejo. Kino je bil cool. Kino je mali všeč. Še bomo šli v Kino… pred kinom morm edin nafilat mobilca.

Vientam z Gecom mi vedno nardi lušte, da bi šli nekam dol v Azijo.

rakci s cesnom

Tole jed si kumot predstavlam namest kokic za v kino. Kumot. Jes bi jo jedu.

Pametna za dns: Filmski igralci so na začetku nosl sončna očala, ker so jih motli premočni reflektorji. Baje.

Malca 2616 (l.2009 je umrl slovenski alpinist Tomaž Humar)

V sredo sma se z malo odločla, da dava Janji 5 minutk zase… zato sma se zmenla z Alyjom in Ajdo, da gremo na eno igrišče… V dežju in temi… torej v mothercare. Presenečen sn bil nad igriščem in štacuno… cool plac. Še bl za male, torej za mojo 2,5 let straro hči je TOP. Igrače v štacuni so fenomenalne, ampak žal lih ne za moj žep… skratka svetujem vam, da pejte pogledat (eno in drugo).

Pol smo šli pogledat še igrišče v City Parku, tm nasprot kofi šopa in to igrišče je to to! Sicer če mate mlajše k 4 leta, morte z njimi skakat… kar je pametno, ker na igrišče pridejo tut 10letniki in so mal bl divji k 4 letniki. No skratka, teku sn z malo gor pa dol, pa ta tobogan, pa un tobogan v cevi, pa un most na špagah, pa un most k se premika, pa un… skratka NORO. Še bl noro bi blo če bi blo tole 4x veči in bi blo za odrasle. Ma carsko.

Z malima sva z bratom pršla prešvicana z igralnce. Usedl smo se na kavi in sladoledu, mali sta ga mirno polizali… v svojem miru. Prvič!

Mafne spečt iz Dr. Oetkarjeve mase je res šala… no tej šali še dodaš žličko nutele al pa marmelade in dobiš njami.

2014-03-15 12.02.19-1 2014-03-15 13.33.57-2

Pametna za dns: Če se prenaješ, slabše slišiš.

Malca 2617 (l.2012 je širša Slovenija v Mariboru prvič jasneje slišala protestno parolo Gotof je!)

Dve leti je, zgodilo pa se je…

Ehhh. Ta vikend smo bli spet pr moji tašči in tastu. S tastom sma se v soboto mal odločla da boma martinovala, pa še mal so naju prisil v to. No če pomislm, mia se niti nisma odločla, da boma martinovala. Mehhh… skratka soseda sta se zvečer pojavla na vratih. Pršla sta na špricer. Ker štajerc pride na en špricer?! Samo lažniv štajerc. No tast ju je prjazn povabu u klet in tu smo testiral sod za sodom. 8 njih. vino letos res ni Vino, kot je blo lani (z namenom velk V in mali v). Na žalost oz. na srečo je bil tretji in osmi sod še od lani, tako da smo si umes popravlal okus…

Ehhh letos je res preveč dežja.

No pol nas je pa stari ata (tko mu fsi pravjo)… pač je star pa še ata je, js mu bom reku Ivan povabu na kosilo. Ena, dve, tri, štiri generacije skup na kosilu je vedno zanimiv… pršli smo v Gostišče Majolka. Plac, ki se je razvil iz gostilne v prenočišča, dnevni bar, turistično agencijo, avtopralnico in bog ve kwa še… No tja smo šli jest.

Zlo prjazn natakar nas je pelu do mize, ki je bla top za nas. Dva dvoletna divjaka sta mela dost prostora, da divjata in jeta ter ne motita ostalih gostov. No po generacijah smo si naročil tut za jest… mala dva nek krožnik Miki Miške al neki takega (piščančji medeljoni s pomfrijem in presenečenje). Hm presenečenje je bla verjetno lizika?! No skratka mala ga je kr zmazala, mali niti ne tolk… verjetn je bil zaspan. Mi malce starejši smo si naročil nadevano svinsko ribico s suhimi slivami s temno omako terana, sirov štrukel in julien zelenjavo (hvala gostilna išče šefa). Solato ti prnesejo pač tako k je… Juha prej sledica pol. Stareji so si naročil nadevano račje stegno, rolado zabelejnih mlincov, sladko rdeče zelje v vlečenem testu.

Pa lepo po vrsti.

Za predjed smo dobili račjo pašteto z želejem iz brusnic. top šit zadeva! Iza je prvič u lajfu jedla pašteto in je pomazala krožnik.

2014-11-09 13.32.17

Juhi sta bili na izbiro, goveja al gobova. Čeprov nisn ljubitel gob, mi gobova juha kdaj zadiši. Ta mi ni sam zadišala še teknla mi je! Dobra je bla.

2014-11-09 13.45.07

Vem da je bla tut goveja dobra, ker je tmala zmazala dva krožnika pa pol!

Nadaljevali smo z glavno jedjo. Štruklčka sta bla bl tko, ampak teranova omaka z nadevano svinsko ribco je pa zmagala! Res noro dobr!

2014-11-09 14.13.48

Sladica pa kostanjeva gibanica. Kostanji svaka vam čast in kuharju k jo je prpravu.

2014-11-09 14.52.21

K sn pojedu še tole sn skor poču. Natakarji prjazni, cena full prijazna, hrana super noro dobra! Pridemo še!

Cene: Moj meni je bil 9€ (predjed, juha, glavna jed in sladica!) kar je đabe

Pametna za dns: Povprečen moški v lajfu obrije, do 7 metrov dlak. Novembra manj.

Malca 2615 (l.1959 se je rodil kanadski glasbenik Bryan Adams)

Hmmm kwa je narobe s svetom? hmmm mi ljudje. Starši.

Učer sma mela z Janjo zanimivo debato, o starših ki ne polagajo več morlnih vrednot svojim frocom. ok, je če spizdi komu kej, al uzame, poje… nagaja… se dere, odriva druge, ker pač tak je. Oz še bolši odgovor “Ja tko bo laži pršu čez življenje”. Ja valda, če vzgajaš Janšo, Jankoviča al kakega podobnega lopova… Valda oni so vzor. Majo dnar, majo dobre odvetnike, zato dejmo otroke vzgajat, da je cool če delajo pizdarije, ker bodo tko laži čez pršli… razn moj otrok. BRUH!

K je bil Gec še divjak, je hodu po Vietnamu in tle je ena taka.

Rezanci s piscancem in zelenjavo (tole je men zlo fšeč)

rezanci s piscancem in zelenjavo

Za piko na i pa še tole: palačinka z banano, sladoled, čokolada pa per

palacinka z banano, sladoled, cokolada pa per

Per gre pofsod zravn. Vedno.

Pametna za dns: Uporablite glavo, pa ne zato da greste skozi steno.

Malca 2614 (l.1946 je bil ustanovljen UNESCO)

Dns me je presenetu njami mail njami zgodb. 22. novembra bo prva konferenca kulinaričnih blogerjev v Sloveniji. Najs! No skratka preberte si več na njihovi strani.

z Janjo sma delala tortilije. No tortilij dobesedno ne, sma jih pa napolnila… pa spekla pa te fore. Skratka simpl fora, kupte tortilije in v isti stačuni majo ponavad na isti polici še kak guacamole namaz pa načo sir. (mislm men te dve stvai sedeta zravn… enim ne).

Namaz gvakumole loh tut simpl sami nardite. Zanj nucate: Avokado, limonin sok (loh tut limetin), mlet poper, sol, mal čebule, česna in valda čilija. Lahko dodate tut manjši paradižnik. No… in pol, k mate fse to, to samo zmiksate do daske, tako da lahko mažete. Simpl.

Torej nadev za tortilije, mia popečema na kocke narezanga purana al piščanca, dodaš mal čebule, paradižnika, krouzo, paprike…  Tortilije namažeš z gvakumole namazom in nacho sirom, dodaš nadev. tortilije zrolaš, zapikaš z zobotrevci (fajn je da se vidjo, tako da jih lahko jedci odstranijo in ne pojejo! 🙂 ).

Flikneš vse skup v pekač, poribaš sir in pečeš… pečeš, dokle se sir ne stopi, oz. rob mal ne potemni… tm na ene 180 😉

2014-02-02 11.50.39

2014-02-02 11.50.47 2014-02-02 11.51.45 2014-02-02 11.54.16-1 2014-02-02 12.05.34 2014-02-02 12.07.03-1

Pametna za dns: Bencin ne zmrzne. Sploh polet ne.