Malca 2626 (l.1978 se je rodil Nastja Čeh)


Prebolel smo viruse in dns smo spet v vrtcu! No valda nismo bli celi cajt bolani… malo smo bli tut na dopustu. Pa mal smo si sli pogledat MiniCity. Dobra zadeva. Namenjena malim, da spoznavajo poklice skozi igro. Fajn, zoprn je edin to, da so une “tafajne” sobe vedno zasedene… in se isti mulc noče odstrant iz zobozdravstvene ambulante. Recmo.

Janja nardi najbolš perutničke! Naaaaaajbolš! Zdravn pa še domači kruhovi cmoki. Cmok Janja.

2015-01-09 16.31.16

Sranje je edin, k zdej tacga krožnika nkol več sam ne pojem, ampak ga pojem z malo skup. No sj hvala bogu, da se ne bom samo širil 🙂

Pametna za dns: Kilogram limon vsebuje več cukra, k kilogram jagod!

Malca 2625 (l.2001 je pričela delovati Wikipedia)

Laško Special. Hmmm tri vrste piva, ki so nek odgovor malim pivovarnam… če je to res, če bo zapalilo… probite sami. Zame ne. Še vedno sn pristaš Bevog Taka in zame je to to…

Preizkusil sem pa tut te… Hvala Aly.

Prvi k sn ga probal je bil stiptis. Valda zarad imena. Naklon 8,3%. Laško prav da je to za pivoljubce konjak… ammm. Janji ni bil všeč. Men tut ne… fšeč mi je ime in flaša. 🙂

2015-01-06 20.07.30 Citra Lager… pa ta bi še znal bit. 5% naklona. Ime je dobu po hmelju citra in ne po citrusih 🙂

2015-01-08 20.22.56

Zadnji med tremi je Golding. Naklona 5,4%. Golding je dobil srebrno nagrado med temi tremi.

2015-01-09 16.30.42

Skratka. Ne vem če je to to. Je to to kar zmore kao največja pivovarna pri nas? Mislim, da so avtobus al vlak za sladokusce zamudil in je mogoče dobro razmislit, da naj delalo pivo za množično proizvodnjo… tako kot so delali do zdaj.

Misel dneva: Hrt lahko hitrost 72 km/h doseže v treh korakih.

Malca 2624 (l.1949 se je rodila ameriška pornografska igralka Linda Lovelac)

Celi dan sn preživel v centru… Z malo sma prvo malo tekala gor pa dol ob Lublanci, pa po eni strani pa po drugi. Pa okol enga vonjaka, pa drucga. Pa se skrivala en drugmu. Lovila golobe… na tržnci pozdravljala branjevke in vohala kislo zelje. Lep dopoldan… a še lepši začetek popoldneva, ko je draga predlagala da gremo že pogledat to picerijo Parma, o kateri sn ji pel epe.

Pa k smo lih bli tle, gremo v Parmo! Parma, picerija iz leta 1973 al tm tm… mislm, da prva picerija pr nas. Prva k je mela skos gužvo in moja prva picerija. Učas sn na teh picah jedu clo gobe! No valda, mat naju je z bratom doskrat pelala ke, ker je v sredo delala dle pa še OŠ je bla zravn. Torej so bli naši sosedi. Sreda. Pica k sn jo jedu… se mi sanja ne kera… obvezno smo sedeli na šanku on mešalcu borovničevega soka in opazovali picopeka kako prirapvlja naše pice. Jih flikne v električno peč. Pica se zapeleje po dolžini, se na koncu pripelje ven in še 1x obrne skozi peč. WOW moja pica je že… mmm. Pica z gobami.

Danes. Picerija dobro obnovljena. Prijetna. Mala. Spomni me tiste dni. Počutim se kot otrok. Kocine mi grejo gor… Dragi pripovedujem kako je bilo, kako je zaj… pogledam meni. Prva pica… Ilirija brez, druga Ilirija z. Valda to sn jedu, takrat, to bom zaj! Jedu bom gobe! Dragi nau ušeč… nč ne rečem, naročima isto pico. Za malo krožniček. 5 minutk pa smo dobili pico, pa čeprav je bla picerija polna!

Lej ga Matjaž! Sosolc iz osnovne šole je šel mimo… sošolc, k mi je bil najbolši prjatu… Ja ja… dns je tak nostalgičn dan. Beseda sm, beseda tja… mudi se mi na pico.

Mmmmm ker vonj. Isti k leta 1989 (tm tm). Isti! Urežem si kos. Ja ja to je to, to je pica ob kateri sn rasu gor… to je pica, k je še zmer ista. Jajc nepečen, ampak to je to. Dobra! Mmmm. Pogledam jo še 1x, ajde mogoče je malo mala… Jem. Uživam. Zraven srkam pivo. Opazujem moji punci. Srečen sn. Verjetno najbl srečn človk na svetu. Mmmm. Da nau premala…. hmmm. Jem in no… ni bila premala.

Račun. 16.6€… Đabe. Sploh za fse spomine in moje filinge… Še pridem… še. Upam da prej, kot sem rabil do zdaj. Upam da z mojima puncama. Upam, da bosta vsaj 10% uživala tako kot sem js, ker če bota… potem se bota meli zlo fajn!

2015-01-10 12.49.09

Cene:

Ilirija z 5,3€

Ccockta 1,6€

Malo pivo Union 2,2€

Pametna za dns: Malo rabimo, malo pa smo najsrečnejši!

Malca 2623 (l.1982 se je rodila hrvaška smučarka Janica Kostelić)

Ni ravno malica, pa ajde. Janica fse najbolše.

Zaj pa naprej… gremo nazdravt. Euphoria Cannabis Beer. Gre za pivo z okusom kanabisa. Trave. Ganđe. THCja ne fsebuje, tak da se ne bojte da vam bi dogajalo… razen če bi spili količino, se vam bo dogajalo zaradi alkohola. Naklon tega perčka je 4.5%. Okus… okus je tak zanimiv, kot je zanimiva embalaža. Joint. No če bi fliknu etikete dol bi mislu, da gre za eno zeliščno pivo…

Euphoria Cannabis 4,5 naklona

20150104_182914

Ocena: men je top, men je fajn.

Pametna za dns: 2015 bo še bolše kot 2014!