Malca 2634 (l.1987 je umrla avstrijska pevka Maria von Trapp)


Po cajtu me je poklicu zlo dobr frend pa reku dns grema na pivo. Nče drucga… enostavno. Z Brainom sva učas sla tut po 2x na kavo, pa še zvečer na per… zdej k smo pa mau starejsi pa k ni tolk cajta so to bl redki trenutki… ko pa so pa so.

No poklical me je, pa reku, da ce mamo kak dobr lokal na nasem koncu. Kako nj vem? Ajd grema u Pupa bar al Pupa pub… lokal k loka, edin da ma kao več perčkov k ostali tle v okolici. Torej to za to selo pomeni, da majo cca 10 razlicnih perckov 😉 in dobr se je slišal… Adnams Ghost Ship. Cena v selu 4€. Hmmmm k Irish u lublan… po cenah.

Perčk pa tko… cool. U izi. Dobro ime, dobra etiketa… naklona 4,5, okus nc pretiran. Pivo za gusarje… 😉

2015-03-26 19.17.00

Tole sn napisal z malo v naročju…

Pametna za dns: Če bi svoj DNK raztegnili, bi prsli do sonca pa nazaj. 500x.

Malca 2633 (l.2012 je slovenski boksar Dejan Zavec postal nov medcelinski boksarski prvak združenja WBO)

Ehhh po športnem vikendu in pondelku, k v pisarni spet nismo rekl nč o športu. Ne o Prevcu, Tini, Planici, Liverpoolu, kaj šele o el clasicu, je tu tork. Hvala bogu (pa čeprav sn ateist). Tork, dan za zobarja.

Mislm, mam eno cool zobarco. Starejšo, ampak ne prestaro… torej še ni za v pokoj. Cool, mi je ker me jemlje kot otroka in vedno govori kaj dela. Zobna pulpa je dovolj razširjena, tako da lahko vstaviva zdravilo (verjetno uporabi kako zajebano latinsko bsedeo) in zapremo zob.

Wooo hooo. Karkol je že to pomenil, sj to je bla sedemka zgoraj?

Ne gospod, težave ste imeli z osmico spodaj…

No, fseeno mi je fino, da mi govori kaj mi dela, ker se počutim tako pomebno. Sj odgovorit ne morem, ker mam tak polna usta fsega mogočega in njenih rok. Ampak cool. Pol sledi še slikanje zob… glave bi bilo tak brezveze, ampak slika zob je vedno fina.

Gledaš bele fleke… pa ugutoviš kok plomb maš. Res fajn… butasto je edino fprašanje mudela na rendgenu, če sn noseč. Ehhhh.

Vasko je doma začel kuhat, mogoče niti ni začel, mi je pa poslal dve slikci.

FOT8CCC FOT333

Vasko…. trening, trening in še 1x trening.

Pametna za dns: Viktorjanske dame so si hotle povečat prsi, tko da so se kopale v jagodnem soku.

A je to viktorijina skrivnost?

Malca 2632 (l.1911 se je rodil Josef Mengele)

Mengele je bil en unih k se je trudu narest popolne Nemce… med drugim. Hmmm si predstavlate popolnga Slovenca? Mogoče je to kdo od naših poslancev… al pa kak znan športnik, znana osebnost. Sn mogoče to jes? Hmmm poln sn, popoln pa ne.

Pazte to… GREGA mi je poslal dve slikci. Pa ne morš vrjet.

Tole je solata s tuno na Zbilju20141021_131156

Kozo prav da je sanjska. Cena 6€ – Zgleda njami.

Koline. Meso iz salamure, prpravlen za kajenje, pujs iz prekmurja, Mesar Rajko pa iz Logarjev. 😀

20150312_104628

Pametna za dns:Jokanje dinozavra v Jurskem parku je upočasnjeno oglašanje slona, gosi in konja.

Malca 2631 (l.1916 se začne peta soška bitka)

Punci sta me razvajali za dan mučenikov… medtem, k jes za 8.marc nisn naredu nč… Ajde fsi skup smo pospravlal flet, pa fsi skup smo kuhal… Mislm, k js kuham, kuhamo fsi. Pa popsravlamo tut. Razn k sn jes bl pridn, pa pač pospravm pa kuham sam. Tokrat ni blo tko.

No pr mučeniku smo bli… pršli sta me iskat na šiht in odpelali na kosilo! Šli smo v Gostilno Kramar, tm nad Grosuplem. Perovo 7. Velk plac za zuni sedet, fajn igrišče… ajde vreme ni blo za zuni bit, tko da smo šli notr. Notr ogromn plac. Prjazn natakar…

Mala si je naročila govejo župco, js postrv po tržaško, draga pa nadevane kalamare. Tle naju je na ceniku malo zmedlo to, da piše pofsod neka cena zravn pa *pa valda neka drobna cena… To nisma štekala, ampak ajde nisma se obremenjevala.

Mala je dobla župo in jo pohamsala k velka. Dobra je bla. Tko prav ona. Pol smo dobil še mi… in dobr za pogledat in dobr za pojest. Mučenik sn bil… mala je kr napadla moj krožnik in od zdaj naprej, ona dobi vedno svojo porcijo, ker jes si moje ribe ne delim! 🙂

Goveja župa2015-03-10 16.16.17

Polneni kalamari2015-03-10 16.30.26

Postrv po tržaško2015-03-10 16.30.29

hrana je bla res okusna… zlo lepo.

Cene: Jabolčni sok 1,8€

Cocacola 1,9€

Goveja juha 2,3€

Postrf po tržaško 9,51€ (zaj so mi jasne zvezdice 0,41x 23,20) – torej cena za kg je 23,20 🙂

Kalamari 11,6€

Pridemo še!

Pametna za dns: Ženske z imenom Marija, v Sieni ne morejo bit prostitutke.

Malca 2630 (l.2013 je slovenska smučarka Tina Maze z drugo smukaško zmago v karieri dosegla zmage v vseh disciplinah v eni sezon)

To da mam najlepšo punco ne rabim razlagat, lahko pa povem kaj se nama je zgodilo pred parimi leti. Sedela sma u totem mestu na kavi v terasa Astorie… nakar “naju” nek mudel slika. Valda, ni naju slikal… pa dobr. Nisma niti dojela, da naju je slikal…. pač pila sma kavo naprej. Mesec ali dva kasneje sma zvedla da jo je slikal, ker je zelo lepa… ok, mal skeri.

Pa da nadaljujem letost. Torej tedn dni nazaj, gremo v kitajsko restavracijo. Prjazna natakarca se skos smeji, nas sprašuje če je ok, če bi še kaj… skratka smuka se okol nas, kot da bi bla ona Jennifer Garner in js Ben Affleck. Skratka sumljivo. Mislm, ne to da sn jes Ben, ampak ta njen nasmeh…

In za piko na i… se zgodi tole. Natakarca jo vpraša, a se me spomnite? Valda… Janja kot zvezda (ne zardi), ampak se je ne spomne. Natakarca dalje… se me ne? Se ne spomnite ko ste mi 1x pomagali odparkirat avto. Joooooj ne vem kako bi brez vas prišla vn… kaj boste še spil? Častim jes… to so moji otroc…

Ma no… sj mene ni motl. Motl je mojo hči, k je mela kr na 1x dve mali kitajki okol sebe. Dve mali k bi jo kr objemali in ne vem kwa. Skratka, vidu sn izraz na faci hčerke… FOTR POŽRI KAVO DA GREMO. in ja… na kurac mi gre, če morm po odličnem kosilu požret pofukano kavo. Ehhh kaj vse nardimo za svoje otroke, plus kaj vse nardijo otroci če majo znane starše.

Jedl smo mongolca pa kislo-sladko ribo (ki je bila TOP!)2015-02-16 16.17.21

Cena: Jah ker so nas kr fse neki častili… bi pršlo fse skup okol 20€ (2 glavni jedi, 2 juhi pa solata…), ampak ker sma mia Đenifer in Ben, sma dala 30€ pa šla.

Pametna za dns: spet objava k leti na zgodovino Mazetke? Hmmm, da nau ratu to počas njen blog 😉