Malca 2648 (l. 1960 se je rodil Sean Penn)


In moja mat. Mat fse najjaće!

Kaj je ljubezen? Hmmm simpl, mislm itak fsak murko že poje o ljubezni… tak da fsi vemo kwa je to. Recmo. Mislm cepraw si js njo cist drugac predstavlam… recmo kwa je prava ljubezn. To je to, kar mam js do moje predrage. Da razlozim.

Jutr gremo na morje, gremo h Marjetki in valda… zadn dan je treba kupt kopalke. Mau sma uč vrgla na kopalke že u leklerku dopoldan, ampak tm sn jes ze od delc vidu, da tle ni nc primernga za mojo drago. Ona se je se mal bl potrudla… in valda nc nasla. Nardimo soping za na morje… kupmo cips, smoki pa bucke. To je to. To mi rabmo na morju, ostalo dobimo tm… razn tega.

Iz leklerka sma sla h mat u stepanca na kosilo… ker je mat praznovala okroglo. Gremo na kosilo… pojemo in iz stepanca picimo dam, ampak na poti mamo Suprnovo… torej se ustavmo, da draga vrze uc za kopalke. Valda jih nimajo. Prodajalka u eni stacuni razlozi… da ni vec sezone. Tipicmo za nase stacune… ni sezone. Jebote, kam pa gremo?!

Ni frke… gremo u BTC! Sj ni ura neki cez 16to… valda nau guzve. Picimo v Emporiuma, draga hit najde kopalke. Lepe. Hude. Neke črne z črtami. Cena… primerna. U akciji. Dejstvo je da bo najhuša na plaži… pridemo dam. Draga sproba… se mi pride pokazat. Hmmm kwa nj recem. Neki sn vedu da ni ok. Me pogleda… premale so. AAAAAAA premale… valda, fsi tipi bi jo gledal. Fsi bi jo opazval, kdaj bo gumbeg popustu… Sledilo je fprasanje, ce bi sli še 1x v BTC, še 1x v Emporiuma… k itak zdej ni več gužve. Draga valda. Zate ni pene. Zamenjala je kopalke… te so ji prav. In v njih je tut huda… valda. Taka je.

Pa tut ce smo dan prezvel v avtu… pa tut ce so bli na cesti sami norci v dezju… je to ljubezn. Kdo bi reku da sn copata, jes bi reku temu kvalitetno preživet cajt v avtu z puncama, ki ju imam rad. Debata. Pesmice. Spanje. Roka na kolenu. Un pogled… A’s ga mogu prehitevat… in podobno. Ljubezn.

Nč… gremo še h predopustniškemu kosilu oz. mat nas je pelal jest vun. Šli smo v jurmana. Hitr. Dobr. Spominja na nek dalmacijski lokal…

Lovska pica2015-08-17 13.26.36 Vražja pica2015-08-17 13.26.39

Polnjeni lignji2015-08-17 13.26.41

Misel dneva: Se vidmo!

Malca 2647 (l.1918 je bila ustanovljena javna delniška družba Bayerische Motoren Werke AG (BMW))

Projekt se končuje… in ob koncu so mi dovolil it na dopust. Po en stran logično, po drug stran skregan z logiko. Mislm, če bi bil jes direktor bi valda drugač delu. Delavcu ne bi dovolu it na dopust, je pa res, da bi mu dal tut večjo plačo. no valda… valda si jo zaslužm! 😉 Eni vej… sam še jutr!

Pol pičimo mal na Ptuj… pogledat mojga novga nečaka! (Woo hoo!), pa dam praznovat matkin RD (fse naj mat, ne vem kdaj zdej to bereš), pol pa h Marjetki na more. Woo hoo.

Dopustvat sami. Samcati. Mi trije. Tmala, taljuba in jaz. Brez gsmja, brez kompa, brez… najs. Prvič u lajfu čutm, da potrebujem odklop. Taprav odklop, od fseh teh mobilnih pizdarij. Mogoče sn star al pa sn samo zmatran tega?

Bombonček vlečenega testa z bučkami

2015-03-22 13.32.00

File lososa na rižoti s šparglji

2015-03-22 14.05.12

Pametna za dns: Nisn lih grafičn dizajnr…

Aja servis motorja je pršlo 177€.

Malca 2646 (l.1975 se je rodila Charlize Theron)

Fak. Hodm kt da bi me požgal kak črnc…

Ma fse skup se je dogajal že dle cajta. Motor me je mau zafrkaval, pač ni redno takoj užgal. Ampak u drugo, tretje… Učer pa lom. Iz sihta sn se odpravu okol pol štirih. Motor ne vžge. Jebem mu kitajsko mamo. Valda po 5tih minutah obupam, pa grem pač nazaj delat, sj bo pol užgal. Ob petih pač rečem, zdej je pa cajt da grem… Kitajc še ne bi šel.

RRRR. RRRR. RRRR.

Valda Pero se mi reži in stop na pomoč… odstraniva svečko, k valda je to to. Eno svečko vzamem js pa grem prot pumpi, eno on. On jo bo pobrusu mal pa te fore. Pridem na Petrol in prodajalka nima pojma kako svečko mam. Pokaže mi 4 druge, če bi bla kera od njih prava. Ehhh. Odprem vse in jih s strokovnim očesom primerjam. Premala. Premala. Črna. Čudn repk. Nubena ni prava. V vročini pičim nazaj na parking…

S Perotom pač namontirava nazaj pobrušeno svečko in kitajc rece

RRRR. RRRR. RRRR.

Valda mu jebem fse, ampak se spomnm, valda ma moj motor še nožn užig. Zmaga. Iskrica v očeh (če že v motorju ni bla). Hitr obrnm pedalko… ga naskočm… 1x. 2x. 3x. Nič. 4x…48x nič. Smrdi že k na pumpi… FAK. Nč servis… Pokličem in prijazna ženska mi dvigne fon. Valda takoj rečem in se opravičm, ker vem da že pol ure ne delajo. Reče mi da loh motor prpelem (hahahaha PRPELEM!) in ga pustim na dvorišču, ampak da oni ne odgovarjajo če zgine. U glavi mi špila sam uno… valda ni pene, sj ne užge, kdo če to spizdit.

Nč Perotu rečem hvala, mu dam roko in grem. Od centra do dolgega mosta je bliz… pa valda bo še kak klanček in bom srfal. KURAC ni ga!

Srečen sn da mam kratke hlače pa japonke. Primem težk motor in greva. U izi. Pr šubički sn ga že klel. Nisem več vedel a nj ga potiskam na levi al desni strani. Nisem vedel a nj držim z eno roko krmilo al zadi ročaj za drugega potnika. Karkol sn naredu ni blo ok. Švical sn u roke… ročke so ble mokre. Js ga potiskam. Potiskam z leve, potiskam z desne… od zadi. Švicam full. Pršvical sn do prve pumpe tm pr Iliriji. Vooooda.

Brihtn vstopm v klimatizirano pumpu… red bull? ne… nam. Vodo z okusom bom. Valda… ona ma cuker pa mi bo laži potiskat kitajca v tem toplem popoldnevu. Cca pol litra sn spil, predn bi vas politik prnesu naokol. Stopm na levo, ker mi bl leži in ga potiskam dalje. Na vsakih 500m ga optimistično probam užgat.

RRRR. RRRR. RR ma jebi se.

Desn podplat na japonki me peče, lev gležn boli… ušvican full. En me ne vpraša če mi lah pomaga. En me ne vpraša, če nam umrl v tej vročini. Nam… sj sn mlad in postavn fant. Močn… Kitajc je bil vsak meter teži. Jebem si kwa sn ga zjutri tanku. Če bi bil prazn tank bi bil laži si mislm.

Pred očmi imam samo še klanc čez progo… TOOOO gor ga potisnem dol se bom pelu. Potiskam ga k zmešan, skor tečem od veselja, ker dol se bom PELU! Pridem gor… ga zajaham k Đon Vejn. Nč. Ni bil še klanc dol. Fak. Razjaham Kitajca in potečem, skočm nanj… furam se! Zasrfal sn ga do servisa… Noro!

Servis še odprt! Oddahnm si… vstopim. Ženska me pogleda in mi reče “Ste ok? Vsedite se. Boste kaj popili?” Js korenjak k sn jo pogledam in hočem rečt Ne, sj mam sabo… sj sn ok, iz sebe sn spravu samo N n n ne. H h hvala. K k k klima. Serviser se me spomne… vpraša kwa je narobe. Povem in reče da bo hitr popravlen. Jutr…

Useen mi je kdaj… sam da sn preživu. Čakam soseda, da pride pome. Prešvican čist… cca 15min sma se pelala dam v klimi. Pridem dam in še vedno švicam. Grem pod tuš… in po pol ure sn še vedno švical ampak ponosn nase, da sn tok močn da mi je to uspel! Jaooo kak kreten.

Finta… motor mam zavarovan, da če kej crkne me pride vleka iskat. Zastonj. Zapeljejo me na servis in roka in to je to. Druga finta… sosed k me je pršu iskat bi me loh pršu iskat s kombijem in bi motor naložila… Ehhhh, ampak tko sn bil pa mal na luftu… uro pa 20min sn ga potiskal in se družil z njim. Z motorjem k mi je znal rečt samo RRRR.

Zjutri vstanem… na desni nogi mehur na podplatu, lev gležn zatečen. Bolijo me kolki, roke… ampak motor je na servisu!

Na to se pije pivo! Grim reaper je kr taprav zato!

2015-07-16 11.46.22

Perčk na mestu. Naklona 7,1% in tipičen IPA. Nor dizajn in zato je treba pivovarni Reservoir Dogs dat samo roko!

Pametna za dns: Motor je cool če dela. Če ne dela je sam en težko pofukan jajc!

Malca 2645 (l.1928 se je v Pittsburgu rodil ameriški slikar, filmski avtor in režiser slovaškega rodu Andy Warhol)

Hmmm nimam se lih za kakega mojstra al enga človeka k bi znal s svojimi rokami kaj pametnga narest. Pač ne vem… mam brata k to je in pol se sam nisn kej trudu. Zadeva se zadna leta spreminja… valda doma sn edin dec in pol pričakujejo od mene, da znam sve i svašta narest in popravt. Draga se reži, hči to vrjame… valda karkol mi prnese, zamenjam baterije in dela! Kolesu napumpam gume in dela!

Crkne žarnca v kopalnc, fotr poprav. Fotr cel car… in lej zlomek, crkne spet žarnca ampak tokrat v avtu. FUCK! Ajde na tem avtu zadne zarnce menjam za šalo, sprednih pa ne… Majo en čudn sistem, tko da to prepuščam bratu. Spet. No in valda žarnco zamenjat ni frka pol… 5 min dela ma. Zamenja eno… ne dela. Da drugo… ne dela. Js brihtno mečem stran žarnce, k kwa ti bodo če ne delajo. FUCK spet. Valda ni kriva žarnca… če tri nove ne delajo, ampak ajde, nisn tak človk da bi u štepancu iz smeti vleku žarnce. Dava notr še eno žarnco… zaprema haubo in odpelem avto h štromarju. Mudel je takoj vedu kwa je narobe. Ajde, naslednje jutro ni več vedu… čez dva dni je poštimal avto. Luči svetjo. 80€ zato da sn razvestljen.

Cool je blo, ker je mala vedla, da če bi bil avto pokvarjen ga bi fotr popravu, tko k je bil pa buban pa fotr nč ne more, fotr ni dohtar! Hvala mala za razum!

Premaukrat gremo h Marjetki, ampak takrat k gremo se mamo sladko!

2013-06-01 17.16.44-1

Pametna za dns: V povprečni postli domuje cca 5 miljard pršic! V zakonski 10.

 

Malca 2644 (l.1962 je umrla Marilyn Monroe)

Buče. Fse skup so same buče.

Sanskrt je klasičn jezik južne indijske podceline. Sam tko. To boste še rabl 😉

Moji punci sta na počitnicah na Ptuju. Cool. Mislm cool je če si navajen bit sam ni pa cool če to nis. Čudn je k prideš dam, pa nuben mali čmrl ne prleti v objem. Ćudn je da me ne čaka doma kosilo… Čudn je da je v kopalnc vedno luč ugasnena, da na nubeni televiziji ne laufajo risanke. Čudn je spat sam v preveliki postli. (spim na svoji polovici in še vedno vržem roko na nočno omarco). Čeprav zjutri ustanem prej k punci in se trudim bit tih… počnem to tut zdej ko ju ni. Čudn? Ja.

Kaj delam popoldan/zvecer k sn sam? Discovery pa Travel. To. Tu pa tam pokličem mat, drago… mir. Ko jem ugasnem fse. Jem v tišini. Miru. Kar je spet čudn. Iz drucga konca mize ne pride “jes tega ne bom jedla” oz. “jedla sem v vrtcu”. Čudn… Čudn je pomit samo en kroćnik…

Ma nč ne rečem, je tut fino. Fajn se je fuknt na kavč pred tv pa gledat kar mi sede. Če zadremuckam zravn ni panike…

Draga je prpravla bučke. Polnene bučke. Takih buč ne dobite v službi…

2015-07-31 15.27.06 2015-07-31 15.27.03

Pametna za dns: Beseda za vojno v sanskrstu pomeni Želja po več kravah. Pa še kako imajo prav.

Malca 2643 (l.1977 se je rodila Špela Bračun)

Orada. Top riba… Draga jih je kupla, js pa Iza sma jih pa nardila v pečici.

Simpl k pasulj. Česn, olivc pa petršil pomažeš po ribi. Flikneš na 180 stopinj, po cca 20min še 1x premažeš in pečeš še 20 min. To je to.

2015-08-01 11.53.03 2015-08-01 12.54.01

Pametna za dns: Na Škotskem se rodi največ rdečelask na svetu!