Malca 2660 (l.1944 je umrl slovenski partizanski pesnik Karel Destovnik – Kajuh)


V ozadju se kuha čaj…

Mala je mela spet vročino. Za pondelk v vrtcu… no sj glede na to kako je blo v službi, je čudn da je tut jes nisn fasu. Doma je mal bolš… ampak je še vedno tm na ene 38 stopinj… Ehhh ti pizdeki mali.

Karel Destovnik, partizansko Kajuh… pesnik, narodni heroj… v šestem razredu so ga izključl iz Gimnazije Celje zaradi »sodelovanja pri širjenju komunističnih idej«. Dns smo tm tm.

…beli so, beli so češnje cvetovi,

temni, pretemni so talcev grobovi.

Kakor ponosni galebi nad vodo,

taki so pali za našo svobodo.

Držmo pesti, da ne zastonj. Sprava je potrebna… in najbolš je, da se najdemo tm, k smo fsi prijatelji… ob obloženi mizi.

Tole je iz Selc. Valda… vsi lokali isti, fsi z isto hrano… no sj mi ni smo drugači, jeba je če maš malega pizduna zraven in se mu oke zasvetijo ob pomfriju!

Zagrebački odrezak al neki tko

2015-08-26 19.35.15

2015-08-26 19.35.18

Sprava. To je prava beseda! Rad te mam ne glede na tvoja sališča!

Pametna za dns: Lajf je lep! (ne nisn zakajen)

Malca 2659 (l.2014 je Tina Maze dobila smukaško zlato)

Ni Tine, je pa Pero. HB.

Kaj čm napisat… kako prigodo iz šihta? Ne, ker me bodo šefi grdo gledal… 😉

Še naprej treniramo in poleg treninga mamo zdej še 40 dnevni alkoholni post. To pomen, da ne pijemo alkohola. Nič sploh. Sj ne vem kok cajta že (4 dni)… ampak nič takega, bo pa zvečer zanimiv k se dobimo s frendi na fuzbalčku 😉 Čaj? Voda? CeDevita? Sok? Ammm… bomo vidl, pustmo se presenetit…

Gec, človek, ki ga nisem videl ali slišal že stoletje. Tm tm. Tole je njegov spomin na Vietnam.

Rezanci z morskimi sadeži rezanci z morskimi sadezi, mega okusno

Piščanec z zelenjavopiscanec z zelenjavo

Upam, da sta z drago tut zdej nardila kako sliko na Tajskem 😉

Pametna za dns: Povprečn odrasel človek ima cca. 5 miljard maščobnih celic.

Kr neki jih je.

Malca 2658 (l.1975 se je rodila avstralska glasbenica in igralka Natalie Imbruglia)

Že dolg nisem nič napisal… malo z namenom. Razočaran sem bil nad referendumom in nisem želel pluvati po sosedih, ki jih zadeva koga jaz ljubim, pol je blo novo leto… tipično novo leto. Nakupvanja daril, skrb za koga ga še nimaš, kaj komu kupt… skrata full enih stroškov, na konc pa itak frocom niso ušeč ta fuknena darila.

Pol je bil januar… bratov RD. Najs… Aly, fse naj… darilo mamo še vedno mi, zato k je bla mala spet bolna… virusna pljučnica. Ehhh to je bla tut dogodivščina. Sreda metelkova, četrtek njen pediater, petek pol spet njen ZD pa drug zdravnik, pa infekcijska (kjer nas je kuzla od dohtarce nadrla zakwa male ne cepiva prot gripi), pa kličnični center za odvzem krvi, pa urgenca za redgen… pol dijagnoza une kuzle. V soboto še 1x obisk našga pediatra… skratka virusna pljučnica. Od takrat sem na negi… ajde jaz malo, malo moja draga. Draga…. Draga je v obdobju naše virusne pljučnice dobila šiht. ČESTITKE!!! Šiht, brez vez! Jap dragi moji, moja draga je dobila šiht v vrtcu. Ajde samo za tri mesce, ampak je… začetek je. Lahko bo nardila strokovn izpit in tako bo dopl. matematik, ki je potem postal vzgojitel naredil “strokovni” izpit, ki ga zahteva da pofuk od države, da bo lahko delala v vrtcu…

No ja, nimaš kaj… standard je standard. U tej državi ga mamo full… predvsem ga majo določene osebe, ki so pripravljene na standard in jim zato plačujemo pripravljenost… no pa js. Rodil so se prpravleni.

Nega. Nega je fajn če je otrok kolkrtolk ok, in Iza je… je bil pa kurc, ker virusna pljučnica je nalezljiva… no mia sma se tut oba okužla. Ne s pljučnico, ampak z nekim drugim virusom, k ga je mala tut mela… tko da sma mela tut oba full visoko vročino, kašel, smrkel… ehhh. Zdej sma ok.

Ker sem doma, doma kuham… to mi je cool. Valda če vem kwa skuhat… recmo, en dan sn delu makaronflajš. Valda, mala ga obožuje, men je tut cool, draga pa itak zdej je v vrtcu… Makaronflajš, česa tolk zanč nisn še jedu. Ajde probu. Jedla itak nisma… Pomoje je bil meso v kurcu.

Po drug stran, sn pa recimo naredil full dobr pražen riž z kozicami in zelenjavo. Simpl zadeva. Kozice popražš. Riž kuhaš. Popražš še zelenjavo, pa mal slaine, k ti paše… flikneš kozice pa to zelenje skup. Dodaš riž pa mal sojine omake. Sede še kak umešan jajc in to je to. Jajc skratka.

2016-02-01 14.55.04

Pametna za dns: Vročina ni fajn, je pa cool na ženski. Grrr taka vroča je pol! 😉

Kar se cepljenja gripe, ste vedl, da k se 1x cepite, da potem se morte FSAKO pofukano leto cepit? Če se ne, niste tako odporni, kot oni, ki se niso? Tega na infekcijski una kuzla ni povedala… valda da ne.