Malca 2668 (l.1976 se je rodil irski igralec Colin Farrel)


Ej Kolin… fse najbolše!

K greš iz službe pa dobiš SMS, glej da nauš pozabu it po malo v vrtec. Ccc valda, kdo pa sem, da bom pozabil po malo?! A se mi je že kdaj zgodil to?

NEEEE. Valda, da ne… sn pač skrbn fotr.

Prihopsam mim vrtca in… in eto težavo! V vrtcu morš pozvonit skupini tvojga foroca, da ti odprejo. Pozvonit moram pri Konjičkih? Sončkih?… WTF. Zakaj te skupine ne morjo met izi imen?!? Recimo 16valni turbo agregat, GTI, 1.2 tce in podobno. To, to bi si zapomnil fsak normaln fotr in ne bi blo teh težav…

Stojim pred zvoncem in študiram… Valda so konički, mala ma rada konje, valda so konički, čeprov je mala full sonček. Ammm jebite se! SMSa Janji nam poslal, da se mi ne bo smejala… Mogoče če počakam sekundo pride kak starš pa mi odpre. Mogoče…

No valda, noben starš ni pršu. Rešila me je pa mala… Očitno so bli zuni na igrišču in je prtekla v moj objem. Kak sonček je mala! Jap ni konj, konj je foter. Sonček je.

Mlečn riž. Mala ga je mela za zajtr, fotr za večerjo. Draga tega nima rada… torej skuham samo zase. Iza nau. Ona se zmrduje, pa čeprav je šla zjutri še po repete! Ko je vidla mojo mojstrovino… ji je blo žal.

mlečn riž

Pa valda, sn dal unim velkim očkam moj krožnik, da ga zmaže. Itak je blo preveč zame… in itak je pojedla samo jagode dol in benko. Jap, mala ni sonček ampak pobalin!

Pametna za dns: če bi neprestano prdel 6 let in 9 mesecev, bi proizvedel dovolj energije za jedersko bombo! WOOOOW oz. ne wooow ampak BOOOOM!

Malca 2667 (l.1975 se je rodila ameriška pevka Lauryn Hill)

Pa smo tle. Čeprav se zdi, da hodimo nad oblaki vam povem, da ne. Res je da se od zgori fse lepše zdi…

Po dolgem cajtu sn si kupil superge za tečt. Za trening. Kupu sem jih 2x, dobil 1x. Beeeeh, da se men to zgodi pa živim na internetu. Skratka… težko je kupt neke tekaške superge. Bil sn v n+1 štacuni pa isto sranje. Fse full preveč grdo. Faking prefarbast, svetlikajpče… bleščice pa ne vem kaj še vse. Groza. Na konc mi je blo vseeno za ceno iskal sem samo ene superge k mi bodo cool… iskal sn jih od septembra.

In pol jih najdem na ebayu… dražba za neke nove najkice. Ni panike… nč nisn bil pozorn, zmagal dražbo za šalo… Superg pa kr ni na dom… pa ni pa ni. Pol pa le dobim prjazno sporočilo carinikov, da majo moje superge pa, da če jim loh pošlem račun. Ni frke… mam digitalno potrdilo, to bom naredu u trenu oka… Poslal sn jim račun oni men potrdilo, da sn ga poslal pol pa mesec nič. Nič. Na sledi pošti je pisal, da je paket na carini… in končno pismo carinikov, da so superge fake in neki nerazumnega… da plačam carino in uničenje če se prtožim in če ne dokažem da je fake. Hmmm…al kontra. Sanja se mi ne.

Jezn. Full jezn… unmu kitajcu sn jebal fse po spisku, ga prjavu na ebayju, da kaj kurac prodaja in kaki opisi so to… in fak. Od prodajalca nč.

Draga mi je rekla, pejt na sportsdirekct pa tm najd kake šuhe, k so pocen… Res so ble. Najdu sn prbližn superge… naroču v nedelo zvečer, v petek dopoldan sn jih mel že doma. Niso mi všeč, tekaške so… grde. Bruh.

Kitajci mi je pisal… v “angleščini” neki v tem smislu, da stari moj, žal mi je, opis je bil cool… a ti pošlem še ene? Še ene?!?! Da bom še 1x plačval uničenie pa carino? Faker… itak da ne.

Nove Salamonke sn prvič za premjero ubu za v lokal. Bar. Gostilno…. ma ja, če si “športnik” ti je lih fseen kam tečeš. Parkiral sn bliz. Prjatla sta rekla, da so cool… in to je to. Itak bi rekla da so cool, pa če bi ubul drek.

Bli smo na pivi… nepasterizirano retro Karlovačko pivo ima GO. Per ma kratek rok trajanja 48dni in 5% naklona.

2016-03-27 11.11.06

Res je, da mi Karlovačko pivo ni lih ne vem kwa, tale retro pa je. Mislm je bolši 😉 Hvala Heinekenu za tole, korak na bolše!

Malca 2666 (l.2010 se je rodila Ajda)

Pivo s frendi v štepancu je k kak film al pa kaka nadaljevanka. Včasih komedija, drugič kriminalka, pa spet limonada… V enem tako malem lokalu, v tako velikem naselju lahko vidiš vse. Propadle duše, navdušene in napihnene najstnike, natakarco k maldane prefuka stranko zarad neokusnega komentarja (hvala kurcu, da ga), starčka, k je že 100 let star in še vedno pijan, dobre nasmejane prjatle, zgodbe iz mladosti…

Tko se začne moj petek če smo doma… in če smo doma vem, da bo Janja prpravla neki njami za kosilo. V soboto je prpravla vratovino. Vratovina je men top… najbolše kar mi loh date na pikniku na krožnik, če ni rib. Če bi ble pa ribe, bi pa oboje vzel. Ribo pa še vratovino! Mmmm nebesa!

No Janja ni kurla žara doma, ampak je vratovino premazala z gorčico in njenimi semeni. Pustila marinirat čez dopoldan. Pol je meso lepo popekla v ponvi,in nato še  dalje v pečici. Zravn je dodala paradižnik, paprike… Mmmm božansko, ampak za piko na I je nardila kruhov cmok (mia, doma ne vržema drobtince kruha stran) in SČ (smetanovo-čebulno) omako. Noro. Zmlatu sn dva zrezka… polizal krožnik. Iza je zmlatla zrezek in polizala krožnik. Božansko vam povem.

2016-05-14 12.28.422

Slika je mal bl taka… ker se mi je pač mudilo!

Pametna za dns: V antični kitajski so ljudje delal samomor tako, da so pojedli kilo soli! Kuhane? Pečene? WTF… mislm zakaj bi hotu pojest kilo soli… uuuu še bolša, zakaj bi hotel delat samomor???

Malca 2665 (l.1980 dan, ko je umrl Josip Broz – Tito)

Kdaj ste bli nazadne na kavi, pa da ste dobil kavo v đezvi… zravn Drino pa ratluk? Kocko v cukru? Kdaj?

No če ste bli u 10 u pol, pol ja. Pol štekam… če ne niste bli.

Sede. Kava sama po seb mi je že obred. Bosanska (turška) kava z vsemi temi dodatki mi je pa ekstra obred. Uzameš si trenutek zase. Trenutek za prjatla s katerim pokremljaš. Gsmja na rabiš. Ne rabiš problemov… sj maš kavo pa frende pred sabo, ki te popeljejo v nek drug cajt.

2016-02-14 12.21.54-1

Ajde ratluk je edina stvar, k mi tle ne sede, PA NE KADIM! Ratluk, je turška pogruntavščina… Rahat lokum pomen udoben košček, izvira pa iz cajta otmanov. K si je sultan, sit trdih bombonov zaželel neke mehte. Ali bla bla je to skuhal… in ratal je ratluk, k se razpasu po balkanu. Slaščičarna Alija Muhidina Haci Bekiru še vedno obstaja v Turčiji in v njej še vedno lahko kupte originaln ratluk. Baje.

Pametna za dns: Nekatere vrste rib lahko spuščajo zvoke.

Malca 2664 (l.1881 je umrl slovenski pisatelj Josip Jurčič)

Deseti brat!

Moja mat nardi najbolšo mesno štruco, ajde morm tut priznat, da je Janja še ni delala… ampak ja. Vem tut, da najslabšo nardi Brain. Mislm, res je, da jo je delal samo 1x in takrat ni bla štruca, ampak je bla pleskavica čez cel protvan. Ehhh leta nazaj. Desetletja. Mladi pa nori, pa pod alkoholi smo bli… zdej Brain zlo dobr kuha.

To je matkina

2016-02-28 12.09.28

Mat je itak taka k je in vedno pizdi, k ji kao štruca kdaj poč… ne vem jes tega ne opazim. Top štručka.

Pametna za dns: Kozlovska sodba v Višnji gori.