Malca 2689 (l. 1989 je Vaclav Havel postal predsednik Češkoslovaške)


Zadna objava letos in ta bo češka. Ne zarad moje čehinje, ne zarad Vaclava, ampak zarad Primatorja.

Thx Aly za karte… thx za predpremjero Rogue one. Pa da naredum pizdarijo fseem, ki berete to in ste fani star warsov… Rogue two ne bo. 🙂 No ja, fani ne bi tolko cajta čakali doma, pa bi si film že ogledali, ostalim je pa valda fseeno.

Konc leta je. Kr cool. Vedno sn vesel k je veselega decembra konc… da padeš spet mal v mirn, tih januar in da veš da se bliža pomlad in z njo fse alergije. Med pisanjem glodam jabolčni čips (Čehica, top je… lah ga še kupš;) ).

No pa pejmo spet na Češko. Tm je eno mesto Náchod, ki ima svojo pivovarno. Valda kako pa. Pivo varijo že neki let… probal sn dva.

Primator – English pale Ale. Ima 5% naklona in ni nič posebnega. Sploh ker misliš, da čehi znajo varit piva.

Primator – Indian pale Ale z 6,5% naklona. Ma mal več okusa, ampak to je tut to. Spet bom reku, ni lih neki Wow.

Pametna za dns: Pite zmerno, pite po pameti! Na zdravje!

Pa srečno 2017!

Malca 2688 (l. 1911 je indijska prestolnica postalo mesto New Delhi)

Sem prejšnič pisal da mamo gužvo? Mamo… MAMO!

Primer tega vikenda… v petek sn šu prej iz šihta, da sma z malo že malo prej spakirala, ker smo pičili na Ptuj. Pripičimo mi na Ptuj… pa tašča pa tast čestitke meni… pa jaz njemu za RD. Pa torta pa te fore…

Sobota… za Izin nedelski nastop v Lublani, je blo treba najdt rdečo mačko. Rdečo majčko za punčko ni tolk simpl najdt… Mislm v cajtih komunizma bi jo verjetno našl hitrej k zdej… Tle v lj je nismo našl v parih štacunah in kaka je verjetnost, da jo bomo na Ptuju?

Ajde jes sn se distanciral od tega problema… Janja ne. HB! Js sn šu tastovmu tastu umaknt šporhet pa novga zmontirat v delavnco… močn k sn mi ni bil problem! 🙂 Popoldan sma s tastom obrezala trse… fse bo počas prpravlen za pomlad. V nedelo smo se zbudil in pičili v lublano h Mojci na RD. Po RDju pa hitr na Izin nastop.

Ponosn FOTR.

Mala je mela prvi plesni nastop in v mojih očeh ga je nardila z odliko. Znala je pokazat kako gre ura, znala se je obračat kot je blo treba… brez treme! Matr jes sn mel večjo tremo…

In tko k se spodob za hitr vikend… hitra dobra hrana. Sven in Lars… nekaj zame!

Če pr konkorenci dobute Taka v plastiki… je tle v steklu. Mislm, res si ne predstavlam pit perčk za 4€ v plastiki. Res ne.

Sven.

Janjin crispy chicken.

Cene:

Sven 5,5€

Crispy Chicken 5,9€

Otroški meni 4€

Tak 0,5 4€

Tak 0,3 3,1€

Coca cola 2€

Pametna za dns: Mcdonaldsova solata je bl redilna od burgerjev!

Malca 2687 (l.1996 je na ženskem superveleslalomu za svetovni pokal v Vailu zmagala Svetlana Gladiševa )

To je bla una zanimiva tekma… v cilju so namreč ze razglaševali zmagovalko Pernillo Wiberg, pa je potem s številko 32 uletela Svetlana in premagala fse smučarke… pol mislm, da so nehal tolk hitr razglašat zmagovalke 😉

December mi je naporn… ajde poleg unih malih pizdarij od miklavža, božička pa dedka mraza mam še rojstne dneve tasta, tašče, drage in snahe. Morm priznat sn kr pod pritiskom. Mislm, ajde sj nuben nč ne pričakuje… ampak fseeno se morš potrudt.

Ajde tapru pizdun je mim… mala je dobla kinder čokolado. Bla vesela k radio. Tast bo dobu kopalke, tko prav Iza in nj bo. Draga bo dobla… eeeee ne povem kwa Janja dobi, ker lah tole bere 😉 Za taščo se mi sanja ne, kwa bi… Bratova žena dobi copate! Ostane še dedek mraz/božiček… in pol SMS na 1919 boter5 in začnem razmišlat… Janja ma šiht, jes mam šiht… 30€ na mesec lahko pogrešamo in začnemo pomagat boterstvu mal bl, k samo z mesečnim SMSom (boter5 na 1919).  Jap več nas bi lahko pomagal… fsak mesec, ne samo da ste božički za en dan… se poslikate in objavte slike na fejsbukih…  Meh.

Quiche… to je dejansko francoska pita. Js sn si prvošču bučno in bla je DE BEST. Pita je iz pekarne Žak pr Metalki.c360_2016-12-07-12-01-26-621

c360_2016-12-07-12-01-36-602

Cena 2,5€ (zravn dobiš še pribor in embalažo).

Te Quicheji me vedno spomnejo na stica Emila… nena vem zakaj! 🙂

Pametna za dns: Obstaja večja možnost, da umreš na poti do loterije, kot da bi zadel na lotu (galvn dobitek).

Malca 2686 (l. 1800 se je rodil France Prešeren)

Klapavice. Dagnje.

Simpl za prpravt na buzero… uno belo, torej brez paradajza. Ajde pa recmo prvo neki o školjki. Večino školjk k jih kupmo svežih so žive. Lupine so zaprte. Če ma lupino odprto jo fuknemo stran. Enak nardiš s poškodovanimi školkami.

Ok, k smo to nardil… jih očistmo. Cool je če kupte očiščene školke, ampak fseeno jih je treba spucat… Torej nogo odstranimo s potegom ob stiku lupine. Fseeno v kero smer. Lupine podrgnemo z žičnato gobico, tko da odstranmo kake pizdarije na njih… ne pa spet preveč, da ne poškoduješ lupine. Dhooo.

Kuhamo jih v prevelki posodi in med kuhanjem jih ne mešamo. Stresemo samo posodo. Med mešanjem s kuhlo al neki, loh iz školk potegnemo meso ven…

Kwa nucamo… belo vino (cool je če je suho), česn, petršilj, olivca… eni dajo notr še drobtine, mi jih nismo…za recmo kilo školjk rabš cca 2dc vina, ostalo valda po okusu. Aje vina je lah tut mal manj 🙂 Česna pa petršilja je tm cca 6 strokov česna pa šop petršilja.

Segreješ olje, dodaš česn za trenutek al dva. Pol sledi česn in vino. K vino zavre dodaš školke. Zravn daš petršilj. Školke kuhaš 10min na čim višji temperaturi. Posodo valda parkrat pretreseš. Dobr zvok, a ne? 😉

Wuuuu zdej smo mel poplavo doma… mala že tretjič polila čaj! 🙂 Tretjič dns! Kje smo ostal… aaa pr zvoku. Najs.

Školke fliknemo na krožnik z buzero (omako). Zravn damo še kak kruh in to je to. Mmmm kruh pomakat v buzeri… mmm.

c360_2016-11-19-16-09-39-711

20161119_155527

Dobr tek narod.

Misel dneva: Dysania… to so težave, ko se zjutri ne morš spravt iz postle. Zdej vese!