Malica 2746 (l. 1917 se je rodil demokrat John Fitzgerald Kennedy)


Volitve so mim. Mim tko al tko. Je kej novga? Ne še… bo pa vse!

Štrudl. Obstaja tolk varjant štrudla, kokr obstaja pekov štrudla… no in moja mat je ena unih k nardi najbolšiga. Vseeno s čim. No tut moja tašča nardi dobrga…

Matkin štrudl

Tale je matkin. Ona ve, da ne maram štaub cukra, ker mi pač ni. Mislm nikjer ne maram unga posipa od cukra. Zakaj da fak bi blo to dobr? Mislm isto k DOM? Zakaj bi blo to dobr? Za nč.

Pametna za dns: Pujsi ne morjo pogledat v nebo. Hmmm torej če vi lah, še vedn ni rečen, da niste prasci! 😉

Malica 2745 (l. 1819 se rodi Viktorija)

Viktorija je bila britanska kraljica z najdalšim stažom. No do Elizabete 2. To je blo eno bl uspešno obdobje britanije… tko ekonomsko, industrijsko, socialno in tehnološko. Milenijci, socialno nisn mislu, da bi mel fejsbuke in podobno… niso jih mel.

Dan pred volilnim molkom in priznam, da ne bi šu volt če ne bi vidu par izjav skupine al kako nj to poimenujem “DOM” in seveda Lucije Ušaj. Zarad takih grem volt, da le taki in podobni ne bi pršli v parlametn oz. kamorkol.

Dle pa neki domačga… Roza slon mi je fensi zarad perčkov in hrane. Tle je pad thai.

Pad Thai
Pa beli zajec.

Pad Thai ali phad thai isto je, piše se drugač. Receptov pa variant je tolk k za potico. Tajsko jed v večini strežejo na ulci. Vsebuje rezance ali pa tudi riž in neki rastlinc. Jed naj bi na Tajsko prnesl Kitajski trgovci, ki so si jo prilagodili, dejstvo je pa tut da so v 2sv. vojni Tajke in Tajci pogrešal riž, valda ga je primankval zarad vojne in hkrati hudih poplav, tko da zato rezanci. To je clo promovirala na polno takratna tajska vlada s premierjem Plaek Phibunsongkhram. Torej vlada je spodbujala riževe rezance in s tem jih zakoreninila v Tajsko kulinariko. Pad Thai nikoli ni vseboval svinine, je pa lahko imel vso ostalo meso. Svinina je velala za kitajsko meso. Zato.

Pametna za dns: 65% oponašelacev Elvisa Presleya so azijci!

Malica 2744 (l. 2017 umre Nicky Hayden)

Hayden je bil en unih simpatičnih motoristov, ki je umrl na dveh kolesih. Umrl je na kolesu, ko ga je zbil voznik avtomobila.

Sardelce so ena unih jedi. k jih zdej ne prpravlamo več doma. Nekako jih ne sfiliram dobro, da bi jih mala lahko jedla brezskrbno in odkar se ji je zaletel na polno in ni hotla več jest je pr ribah full previdna. Si predstavlate kako bi jedl srdelce, da bi bli full previdni? Hmmm jes si ne. Ponavad požvekam cele. No valda, brez glave in drobovine!

Tele so iz kratochwilla. Zravn sede še krompirjeva solata in to je to. Tm so dobre, pir je pa malo slabši 😉

Jutr matka lepo praznuj tm!

Pametna za dns: Vsak 200ti moški je potomec Džingiskana. Ammm KWA? Mongolski car je z mano v sorodu? pa ja… zakwa pa ne.

Malica 2743 (l. 1932 – Amelia Earhart vzleti z letališča Harbour Grace na Novi Fundlandiji in preleti Atlantik, kot prva ženska)

Hmmm Huawei je google oz. amerika dle kr dobr prizadela. Njihove naprave ne bodo več posodabljal oz. blokiral jih bodo. Razlog, hjuavej prisluškuje uporabnikom. Hmmm dejstvo je, da to počenjo vsi, sam američane mot, da nekdo NJIM prisluškuje. Ne mot jih če oni nam, če pa nekdo njim pa… pejte v pizdo!

Janja je našla en cool plac.. mehiško restavracijo Kantina na postaji v Šentvidu pri Stični. Plac je tko zbit skup… da je mehiško, mačke vas lahko presenetijo na klopcah… prijetno. Prijazno. Domače.

Patata kon polo 🙂
Vratovina na žaru. Nimajo sam mehiško

Porcije so res ogromne, tko da verjetno si jo res lahko delite…

Cene: Union 0,33 1,8€

Statopramen 0,5 2,5€

Vratovina s krompirjem 9,9€

5x čevapčiči 5,4€

Pametna za dns: Sveto pismo je prevedeno tudi v Klingonščino!