Malica 2793 (l.1967 se je rodila Anna Nicole Smith, ameriški fotomodel)


42 let pa 1 dan.

Daleč je daleč, daleč je zdaj moj začetek in moj rojstni kraj. Lahko bi tko začel… aja sn že. Hvala družini, prjatlom in družbi… dobri ste.

Pivo! Zato smo tle. Ok, to da mi bodo v gostilnah ponujal Staropramen, pa da ne bodo mel Uniona al Laškega… ma fak of, a smo se zato boril? Ajde… rana je še sveža in selitve Uniona nisn prebolu.

Tle sn mel na testu Stone Buenaveza Salt & Lime Lager. Limona mi paše v lagerčke… sol? Sol je pa sam napisana in je nisn neki čutu. Tut brat se strinja z mano. Kakopač če ma tolk starga brata.

Stone Buenaveza Salt & Lime Lager

SBSalt & Lime ima 4,7 naklona. Pa tko bom reku, per je res svež… zarad limone in lahkote. Če ga maš natočenga v kozarcu pa pričakuješ Uniona, te pa trpkost mal preseneti in ko se zaveš da maš pred sabo SBS&L rečeš sj je cool. Je cool, ni pa to to.

Pametna za dns: Če pustiš zlato ribico v temi, se bo spremenila v belo. (ne čez noč!).

Malica 2792 (l.1882 končajo gradnjo utrdbe Kluže)

Smučanje. No sj k pogledam vn… vidim meglo, zimske gume na avtu, res čakam sam še sneg. Tko da naj bo smučanje!

Pred snegom, še nedaleč nazaj smo pa rajal v natikačih in uživali v čvapih. Zravn čvapov al pa žar mesa paše pivo. Ne pivo na žaru (ta suši meso), ampak poleg. Torej v eni roki lopatica ali vilca za žar, v drugi pivo. Mmmm to mam rad. Ajde obožujem tut pomoč tmale. Jup Iza zadni leti zlo rada peče z mano, tko da počas gre tale vilca v njene roke.

Hop house 13

No in ker sem v menjavi pivovarne, Uniona nam več pil ker ga kurci selijo v Laško iščem novga spremljevalca.

Hop house 13 je trenutno pod Guinnessovo fabriko, gre pa za naslov starga skladišča hmelja. Skladišče je uporabljala pivovarna St. James že v letih 1900 in ga še dns uporabljajo pri Ginesu. Trinajstka je tak svež lager, k ga mogoče kdaj pa kdaj jebe samo cena. 24 pločevink vas bo pršlo cca 45€, pri čemer je pločevinka 0,44l. Torej ni pol litrska.

Dobra menjava za Union… ma seveda da je.

Pametna za dns: Marilyn Monroe je mela na enem stopalu 6 prstov.

Malica 2791 (l.2014 je umrl Kajetan Kovič)

Teden je spet mim. Se sploh zavedamo kok hitr gre? Pa ga izkoristmo? Izkoristimo za svoje najbljižje? Za stvari k so nam pr srcu? Hmmm verjetno, da ne. Ukvarjamo se s politiko, korono in nergači iz službe al pa clo vlaka… zakaj da fak nam je to sploh pomembno?

Zakaj preprost ne preklopmo in živimo trenutek. TA TRENUTEK. Zdej k si in zdej ko so tvoji tu oz. ljudje, ki jim daješ svoj čas. Jup čas. Tega nimaš neomejeno.

S prjatlom, mentorjem, Dejanom sva šla na “malco” k je bla že bl kosilo. Čas se je ujel v Sarajevu 84. Takrat k še nismo bli jetniki telefonov. Morm rečt, da sva oba uporabla telefon samo 3x. 2x da sva pokazala QR kode in 1x da sn slikal futr. To je uno… on je dal svoj čas meni, jaz moj čas njemu… drugo naju ni motlo.

Plošča za 2, k je kr dobr založena za 2.

Dobr je blo, pa čeprav sva govorila o nekih IT stvareh, je blo dobr. Dejan hvala.

Pametna za dns: Odložte telefone.

Malica 2790 (l.1971 se je rodil Bojan – Vasko)

Vasko, fsr najbolše!

Pozdrav tut fseem levim, desnim, ceplenim, neceplenim, roza, vijolčnim in valda… tudi vam zelenim. Zeleno, ki te ljubim zeleno!

Pol leta bo že od zadne objave, pa to ne pomen, da nisn jedu ali pa se redil. Sem. Oboje sem.

Za te praznike smo ponavad številčno se dobil na štajerskem in obiskal gostilno Lešnik. To smo zdej malo manj številno nardili tut letost. Kake lep sprejem… fino je če se te natakarji spomnijo. Tko domač filing.

Postrežba, hrana in ambient je še vedno tip top.

Predjed

Bučna juhca

Union – en zadnih, ko ga začnejo polnit v Laškem se ne pipnem ne enega ne drugega

Polnena rebrca

Tmala je k njen dedi… dunajc.

Za konc pa še sladici… grmada al pa panakota. Oboje njam njam.

Pametna za dns: Ne glejte samo nase, poskrbite tudi za ostele.