Malica 2796 (l.1963 se je rodil Lars Ulrich)


Pridite v miru, pridite k izviru.

Na današnji dan so bli razglašeni rezultati plebiscita… pa bi blo isto, če bi vedl kako bo? Praznik samostojnosti in enotnosti… kje je enotnost?

Drugač pa lajf gre svojo pot… pa če ste cepleni al ne. Gremo h najbol deviškemu med devicami oz. ležaku. Ležake delajo fse pivovarne. Vedno so jih in verjetno jih vedno bodo. Ta Čeh ni ravn Čeh, pa tut Lublančan ni… gre za mešanco in oni mu rečejo Čehur. Čehur prihaja iz pivovarne Tektonik. Tektonix je ena taka pivovarna za žejno Ljubljano. Cenijo, to kar delajo in to delajo goody.

Čehur

Čehur ma 5,1 naklona in na prvo žogo je tak fin lažak, k pa za sabo potregne uno grenkobo. Hmmm bo menjal Uniona… ne bo.

Pametna za dns: Najgloblje ležeča gostilna se nahaja 226m pod zelmjo. Gostilna se nahaja v Novi Zelandiji.

Malica 2795 (l.1972 se je rodila Alyssa Milano)

Dohtarji. V prvem valu smo jim ploskal… zdej… hja. Tmala je zbolela za angino, kar je pomenil, da smo na Ptuju meli pregled na daljavo (slike in klic). Tamalo smo takrat 3x testiral. Valda za edino bolezen, ki še danes obstaja za slovensko zdravstvo. Doma pa je to pomenil, da smo pršli na kontrolo in so nas pustil pred ZDjem v mrazuu, čakat 15minut dokler nism popizdil in šel z malo čakat h vratarju! Zakaj te naročijo ob uri, če se te potem ne držijo? Sprejel so nas v ambulanto za karanteno in potem ugutovil, da so nam za angino dali napačne antibijotike, pa da bi blo bolš, da ma druge…

Jup, zdej so taki časi za zdravijo SAMO korono. “Zdravijo”.

Janji je en najljubših placov za jest Pr Hladet. Men je cool, k so prjazni, ni mi pa ravn cool, da za pivo dobiš Staropramen, tko da raj fanto al pa kokto.

Dunajc za male
Prepognjenka za večje
Taquitos za male
Gratinirane školke na buzeri zame
Piščančja tortilija

Ma mehiška hrana mi je ok. Tut dunajc mi je ql, pa tut prepognjenka.

Ste pisali dedku Mrazu / Božičku?

Aja… Janez, jes nisn ne en ne drug, zato mi ne rabiš več pisat.

Malica 2794 (l.1916 se je rodil Ernest Aljančič starejši)

Tiho deževno jutro je bilo. Cestne svetilke so razsvetljevale pot od doma do želežniške postaje. Jup… počasi in zaspan šetem v tem dežju. V glavni še nič ne špila. Samo gledam po ulci, da ne bi stopil na kak drek ali da me kak mimoidoč zgubljen avto ne zalije z vodo iz luže.

Čutim pogled. Čutim da me nekdo gleda. Hmmm v tej temi. V Šmarju Sap ob 6tih zjutri, da bi bil kje kdo… Rezget!
Počasi se zasučem in na ulci za mano stoji konj. Črni konj! Faking velika žival. Stoji in me gleda. Fak, od kje zdej on tle. Še spim?

Ne konj je res tam! Valda sn se ga usral… no hlače vseeno niso bile polne dreka. Dhooo. Kwa zdej. Obrnu se mu nam, da me nau napadu od zadi, valda hočm vidt če bo začel galopirat al neki prot men. Nč on nč js. Počasi sem korakl ritemsko proti postaji. Konju nisem bil več zanimiv, saj je tudi on sam nadaljeval pot v štalo.
On v štalo js v…
Ja tko je če ziviš na selu.

Pivo. Moj nasledn je bil prepovedan sadež pivovarne Green gold brewing. Forbidden fruit vaga 5.1 naklona. Gre za tak svež napitek. Prov fin pir. Prepovedan sadež, ki je dovoljen vseem… hmmm a je pol še prepovedan?

Enga še pa lahka… dobr pir. Mogoče premali, mogoče predrag… ampak ajde, taki so dns cajti, da poslikane pločevinke nanesejo.

Pametna za dns: Santa Claus is coming to town