Malica 2800 (l.1972 »krvava nedelja« – britanska vojska ubije 14 demonstrantov v Bogsidu)


Fak 2800… Lepa. Bravo Andrej. Bravo, vi k berete to…

Brouwerij der Trappisten van Westmalle al pa Westmalle Brewery je Belgijska pivovarna. Pivovarna je nastala, no župnišče al opatija je nastala 1794 in valda so župniki začel varit pirvo. Prvo pivo (za prodajo) so zvarili 1. avgusta 1836.

Zanimivo je to, da pivovarna dela samo tri različne vrste piva. Jebat ga, če se spoznaš na to in to kar delaš, delaš dobr, ne rabš dodajat okus na okus in s tem jebat strank… hkrati pa pirčk spodaj varijo po enakem receptu že od leta 1926. Jup če je neki dobr ne menjaš.

Westmalle Dubbel 7% naklon, ravn za ob kavi

Pir varijo v flašah in zato tak okus. Pena spominja na smetano in zato sn ga pil kr iz kavne šalce. Okus trapista se ti vleče po ustih še neki cajta. Morm rečt, da za temno pivo mi je bil zlo ušeč, je pa to en takih pirov, k bi spil sam enga… in to je to. Če menja Union… nikakor, je pa dobra sprememba.

Pametna za dns: nisi star, dokler tvoj mlajši brat nima 40.

Malica 2799 (l.1899 družba Bayer vloži patentno vlogo za aspirin)

Ma ne zdim se sam seb star, pol k vidm pa frende al pa brata, k jutr praznuje 40tko… si pa rečem, ma FAK. Ma faaaaak sj še nisn STR.

Picerija Oliva v štepancu je bil naš plac… Ajde po Parmi, naša druga prava picerija, v kateri smo bli doma. Natakarji so nas poznal… mi njih. Un domač filing.

No tega domačga filinga v Olivi ni več. Lokal je spremenjen in zgorga štuka ni več. Novi časi. No matka nas je na stare dobre cajte povabla jest v Olivo, češ… familija izkoristmo dokler nismo v karantenah in zaprti in blo… blo je fajn. Res je, da smo bli skor sami…

Buffala Di Sicilia
Fish & chips
Stiegl Weisse

Pa tko, pica je bla goody, si jo bom še naroču, bi pa hotu met več bazilike gor, ne sam uno za okras. Riba… ok. Cene… pa ja no. Pica 11,40, riba 11. Cene so kr.

Cenim, da so v Olivi ufural dobr per… ajde tut po dobri ceni, a vseeno. Štigl je avstriski per iz Salzburga. Pšeničn ima 5,1 naklona, flaša lepa retro, okus tak k mora bit. Domač in prijetn. Štigl… to je en unih perčkov, k bi LAHKO menjali Uniona.

Pametna za dns: ne snifite banan!

Malica 2798 (l.1957 se je odprt Cavern Club v Liverpoolu)

Cavern Club je bil na začetku tak kletn jazz club, ki je skozi čas postal zibelka rocka. Tm so se recimo rodili Beatli.
Poleg Beatlov so tam svoje prvence url še The Rolling Stones, The Yardbirds, The Hollies, The Kinks, Elton John, Black Sabbath, Queen, The Who in John Lee Hooker.
Klub so zaprl leta 1973, ker naj bi tam zgradili zračni jašek podzemeljske železnice. No tega jaška niso nkol zgradil, klub so zaprl in dle je tm parkirna hiša. Očitno se bedarije ne dogajajo sam pr nas.

Roza Slon je men tak fajst pajzlčk. Top urejen s fajn hrano. Edin preveč folka… oz. pickup hrano bi mogl ljudje drugač dvigovat. Skratka… js bi jim dal oceno 9/10 če bi to delu, pa tega ne delam, tko da jim tega ne bom dal.

Pad thai

Jup, tut jes sn uzel za sabo. Pad thai te pride 6,3€, kar se mi zdi poceni glede na vse. No če tko rečem, cena fseh njihovih jedi je 6,3€, razen če vzamete jed z rakci bo ta stala 6,7€.

Pametna za dns: Utrip se mi je povečal, k sn gledu kako hočejo na vsak način spremenit zgodovino…

No ta ni bla ravn v tem slogu, je bla pa na mestu. Možina spel se.

Malica 2797 (l.1863 začne izhajati slovenski politični časnik Naprej)

Kako pivo dobiš, to je odvisn od vode. To smo včas radi rekl, k smo poznal samo eno vrsto hmelja… oz. vs hmelj je hmelj. Ja pa ni tko. Logično. Citra je en tak hmelj, k mi full iztopa… Sam ime in valda pol tut okus perčkov seka na limono, grenivko, melono in limeto. Ajde strokovnjaki bodo rekl, brez limone, limona je za kmete. Tak pir bo dost svež in manj grenak. 

Gremo pogledat, kwa dns dobu v Primožu, pa da je glavna tema bla citra.

Prvi kisel pir je bil iz Collective arts Brewing in sicer njihova sedemnajstka. Gre za Kanadsko pivovarno… karkol bi že to pomenil.

IPA NO. 17

Priznam, že piksna se mi je dopadla. Okus mi je bil poletn…. fin. Ne bi se ga mogu nažret z njim, bi pa kumot spil enga, dva nek na vročini. Tale kislač ima 6,5 naklona, cena pr nas se giblje neki po 5€.

Nasledn, k se mi je zdel tut izjemno dobr, tko k 17tka, je bil 50/50 iz pivovarne O/O BREWING.

50/50

Že piksna sama te intuitivno pele nekam gor. Sam sn pomislu na Ukraino, gre pa za Svedsko pivovarno in valda… Švedi znajo narest avte, znajo narest pa tut per. Tale pol pol pomen, da per vsebuje pol Citre in pol Simcoe. Cena je enaka kot pri 17tki.

Treti je bil pa že mogoče preveč kisel in sem se kr boril ga spit… Danska pivovarna TO ØL je priskrbela za tole Sur Citro.

Sur Citra

Ste kdaj spili pale ale in si mislili: “To je cool, ampak kwa če bi blo mal bl trpko?” No, to je to. 5,5 naklona. Pločevinke vse mislm, da so ble 4,4dc in tale je za 10c cenej k una dva. 4,8€.

Prva dva bom z veseljem še nagnu, zadnjega… pa ne vem. Vem, pa da Alyju ne bi bil noben od teh ušeč.

Pametna za dns: Če mas sladk lajf, rabš neki klislega v njem.

Srečno fsem in djte se v tem letu prestavt v tujo kožo. Sam za unih 5s, da poskušate dojet, zakaj kdo drug drugače misli od vas… 5s.