Malica 2836 (l. 1954 se je rodila Annie Lennox)


Annie fse najbolše! Za pivo daš, ko se vidimo.

Kajtimar… Skozi piva pivovarne Kajtimar spoznamo del zgodovine slovenske srednjeveške dežele Karantanije, hmmm to si želijo oni, pa ne vem. Predvsem je to pivo zame, ki ga ne bom več naročil. Spletna stran sicer fenomenalna, pakiranja super… ampak okus pa meni neki ne štima, je pa res da je to stvar posameznika in samo njega.

Z Janjo sva šla v pravlično Antico na pico in pivo.

Capricciosa

Naročila sva dve capricciosi, eno brez gob in eno z, pa jih nisva dobila istočasno, kako da fak ti to ne rata? To je pa dejansko edina stvar, k me je zmotla- hrana je super, plac nor, pivo… paaah.

Kajtimar

Mah, je Janja bolš nardila, k si je Uniona naročila, ampak tko k sn reku… vedno stvar okusa.

Pametna za dns: Včas sprejmeš tut kako odločitev, k ni ravno fajn, sam zato da se kej zgodi.

Malica 2835 (enga leta se je rodila Mojca)

Mojca FSE najbolše!

Pa da bo res… Sörmüvek je pivovarna naših sosedov Madžarov in obstaja že 30let, tko da majo kr neki izkušn. Sedim in ga srkam… jebe me to, da si ga delim z Janjo in da je mali. Premali.

Bubu 4,2 naklona

Bubu ma 4,2 naklona okus vleče na praznike… oz. spominja, vleče pa na jabolko in cimet. Seveda da vleče če vsebuje tudi jabolka, cimet, sok črne pese… skratka tole je MUST in en bolših perov k sn jih pil. Aly hvala. Baje se, ga da dobit tut v Lidlu, če pa ne… ene 4h vožne v eno smer tut ni ravn tolk velik.

Aja pa še to, če grete dol… darila tut sprejemam.

Pametna za dns: Obriš si nos!

Malica 2834 (l.1968 se je v Vzhodni Nemčiji rodila atletinja Britta Bilač)

Zdej k je zima, zdej paše bordet. Logično kdo bo v vročini jedu neko ribjo čorbo. Jed z res posebnim vonjem, k vrjetn marsikoga odvrne je res fina itak kako pa ne če gre za mešenico rib, rakov in školk. Skratka vse kar se recimo ni prodal v ribarnici oz. kar je ostalo.

Logično je tudi, da jed poznajo pofsod ker poznajo morje torej jadranske sosede… pr Talajanih dobite brodetto, v franciji bouillabaisse, moqueca v Braziliji pr Hrvatih in pr nas je pa bordet. Receptov je tolk, kolkr je kuharjev oz. ostankov rib… Še ena finta priprave je, jed se med kuhanjem nikol ne meša. Logično, če ne bi ribe razpadle.

Bordet

Zravn paše pečena polenta in valda kozarček našega.

Pr Mičotu na lublanski tržnci vas bo jed pršla 7€.

Pametna za dns: Veš da je mrzlo zuni, če greš vn pa je mrzlo zuni.