Malica 2843 (l.1932 se je rodil Johnny Cash)


Svetovno prvenstvo v Plaaaaanici. Prazni Planici… kjer se sreča pohlep in inflacija. No ja, je pa vseeno nekaj dobrega… Severa, Tomi, Silence in Laibach ter Triglav moj dom!

Natočmo si čistga in recmo, da smo zajebal pa pejmo naprej.

Leffe belgiska pivovarna s precenjenim pirom za moj okus.

Triple blonde 8,5 naklona

Večer sva začela z Leffejem, ki je bil najmočnejši. Vonj fin, okus močan in zategne. Pir za ob kaki fletni nonvegi hrani.

Mundaka 4,6 naklona

Mundaka od italjanske pivoarne Crack ponuja Pelinonu podobno piksno. Vonj svež, okus pa bože mili. Okus pa… sfaljen. Totalno.

Na konc sva si okus popravla z našimi Reservoir dogsi… Novo goriška pivovarna, ki zna in ve kaj dela.

Grim reaper 7% naklona

Grim je tak pir… Ne upirajte se usodi, prihaja grenak konec. To bi lah rekl za ta pir. Sladk… na konc grenk in to mi je blo zlo ušeč.

Samska blondinka z 5% naklonom

Blondinka je konkurenca prvemu Leffeju… bolša pa še naša je. Tale je narjen, za velke količine in bi se ga lahko kumot malce napil z njim… itak pa, kdo lahko reče ne blondinki? (tko pravjo psi…).

Na konc pa temno presenečenje.

StarVation z 8% naklona

Starvation je bil zadn. Temn. Močn. Tmna zver. Aly ga je prvo primerjal z Ginesom, js ne. Gines mi je podn, tale pa niti slučajn. Kavo in čokolado čutš res bl ne… in to mi je blo fseč. Dobr!

Ker sva šparala z elektriko, so slike osvetljene samo z električnim grelcem. Aja… hehe

Pametna za dns: The problem with troubleshooting is that trouble shoots back.

Pa nazdravje!

Malica 2842 (l.1963 se je rodil Tomaž Pandur)

Rice rice baby je kopija unga komada zarad katerga je bil Vanilla Ice tožen in končal svojo kariero.

Rice rice baby

Boul na kongresnm je tak mali plac kjer lahko naročiš samo za sabo in tole je njihova solata rice rice baby. Mal ironije je, da jim je riža zmankal tko da tale rice je bil glass noodles… 🙂 pa vseeno dobro. Rezanci, zelje, kodrolistnati ohrovt, paradižnik, redkvica, granatno jabolko, gorgonzola, pečeni mandlji, ingver, wasabi mayo. Tale rdeč ingver kr dvigne zadevo in morm rečt, da je to malca “k nam mel ideje”… res je bla fina.

California Ipa 4.2 naklona

Ipa… polna arome sadja. Valda če je pa ipa. Skratka dobra ipa, od vrhov Sierra Nevade do pacifiške obale k ne gre ne levo ne desno ampak je tam. Točno tam.

Edino kar so falil, je tale pločevinka, k pač ni. Prej bi pričakoval v njej kak rum al pa vsaj mešanco njega.

Pametna za dns: Pametn človk verjame sam polovico tega kar sliš, moder človek pa ve katero polovico.

Malica 2841 (l.1945 v Frankolovem pri Celju so Nemci obesili 100 talcev)

Dobro jutro če tole berete dle k je jutro… drugače pač ne.

Lahko bi kaj o pustni povorki pisal na Ptuju pa nem. Skiro. Doma sem spizdil hčerkin skiro. Že cca 11 let kombiniram prihod/odhod v službo s peš hondo, vlakom, sosedom, avtom in motorjem. Parkrat sn se pelal clo z busom, pa hitr ugotovil da je LPP tolk v kurcu, kokr je naše alpsko smučanje. Torej kr.

S skirojem pa nisn šu nkol. Govorim o starem dobrem, kamenodobnem skiroju, ki je na nožni pogon. Da vemo kje smo. Od postaje pa do službe zdej rabim cca 15 do 18 minut peš. Odvisn kok hitr hodim oz. odvisn če koga srečam. Na skiroju tega ni. Na starodobniku, te noben noče srečat.

Veter v laseh, mraz čez oči. Noga ne veš kira naj bo na deski… z levo gre full dobr poganjat, desna je bl za okras. Menjaš. Bremzaš. Gledaš a bo kolo šlo čez kanal. Ovinke lahko sekaš k norc, ker je zadeva full vodljiva… in prideš na šiht v parih minutah. Cel.

Loobik je pivovarna iz Ruš in oni majo eno ipo k se imenuje Champion.

Champion 5,6 naklona

Pah ipa, k… ne vem. Mene neki ni prepričal, pa čeprav pravjo da je to pir za po naporni službi, ga jes ne vidim tam. Ta probat poštemplat pa it dalje. Zato ga jes vidim…

Pametna za dns: Dihur je bolša družba, k en k sam reče da je pošten.

Malica 2840 (l.2022 sta Urša Bogataj in Nika Križnar osvojili zlato in bronasto kolajno na OI)

V ozadju špila Dubioza…

Pa smo tle. Prvi dnevi novega šihta so za mano. Fajn izkušnja… nostalgična, predvsem ker sem zraven svoje osnovne šole. Fletno.

Ampak zdej gremo h bivšim sodelavcem… pa da vidimo ali bodo ostali bivši ali bodo postali pijatelji oz. kolegi s katerimi grem na kavo/pivo. Bivši so mi poklonl kar 48 pirčkov, tako da če nič drugega, nek del mene so poznali.

Dns bomo naskočl Pelicona. O treti tableti in Yes boss sn ze pisal, dns pa izpostavimo Walter W.

Walter s 5% naklona

Wolf, mislim Walter je tak top pomladn pir. Meni izjemen, Janji ne tako. Nefiltriran, nepastiliziran in zorjen v steklenici pšeničn pir. Zelo zelo fin in bi kar rekel, da meni njihov najljuPši pir.

Treta tableta

Treta tableta… o njej sn pisal tle in mnenja ne spremenim. Še zmer fin.

Yess boss!

Zdej pa presenečenje, o Yes bossu nisn še pisal pa se mi zdi, da je najbol razširjen. Gre za pale ale stil pirčka. Torej takoj veš kaj pričakovat. Ne pade ne levo ne desno, ampak je tm.

Trojki iz wajdowšne bom dodal še eno belo nalepko. Vega.

Vega 4,7 naklona

Vega 100% ni tista Vega iz leta 2016, ker tale je dost ok. Pale ale pač. Aroma močna, okus dobr in dejansko dns bi si ga še kupu. Ne vem, a se mi je okus obrnu v tolkem cajtu, ali so pa spremenili recept ali pa dobili kakega novega varilca 😉

Pametna za dns: Če želite spoznat osebo svojih sanj, pjte spat.