Malica 2859 (l.1877 se začne prvi teniški turnir v Wimbledonu, imenovano Prvenstvo Anglije 1877)


Ameriške palačinke. Zanimiv kok jedi majo neke kraje zravn… grški jogurt, francoski krompirčk, prekumrska gabanica… ameriške palačinke. Ameriške, k je bil lih 4 juli, dan ko je Will Smith rešu Ameriko mislm svet. Dan ko so…

Dan ko Američani praznujejo spomin na sprejetje Deklaracije neodvisnosti ZDA od Združenega kraljestva. Lepo. Sj katalonci bi isto praznoval pa…

Skratka Ameriške palačinke

Mal več moke, mal manj mleka. Mal jogurta… in tle so.

Pametna za dns: Žana fse najbolše!

Malica 2858 (l.1990 se je rodila Margot Robbie)

Fse najbolše Harley Quinn, Tonya, Naomi Lapaglia…

Še 1x Bosna in republika Srbska. Bosna je eno tako mešano meso na žaru oz. mešana solata za vegetrjance. Deli se na 3 etnične skupine in tako je tudi razdeljeno ozemlje, dejansko se pa potem deli na dve entiteti, na Bošnjake h katerim spadajo tudi bosanski Hrvati in na republiko Srbsko, kamor spadajo srbi. Dhoo. V sami Bosni ni mej med kantoni (eee ne med kantoni, ampak entitetama), no man’s land je Brčko. Distrikt 🙂 To je edino ozemlje, ki ne spada nobenemu in živijo vse narodnosti v miru… No skratka, da je vse še bl zanimivo, se Bosna deli na 10 kantonov (jup, na začetku 3 etnične skupine, pol 2 entiteti in na konc 10 kantonov… no) Ja ja 10 kantonov se deli samo Bošnjaški del, del republike Srbske se deli na občine.

Fse logično. Pol pa mej volitve… zakone… ma karkol.

Banja Luka mi je tak lep mest, za dva dni. Dva dni je dovolj in valda grete naprej…

No in ker smo želel neki lažoga je tle banjalučki odrezak 🙂 in tortilije. Tortilije so dejansko top, ker jih naredijo po svoje in spominjajo full na lepinjo. Lublanski zrezk pač… tm tm.

Nektar pivo je tak lahk lagr. Delajo ga od leta 1960. Pivovarna se nahaja v Banja luki. Skratka če je banjalučko pivo bl grenko in polno okusa, je tale lahek.

Pametna za dns: V indoneziji je dle cajt za govejo župo, no če je u lublan dle jutro. Drugače ne.