Malica 2864 (l.1969 se rodi ARPANET)


Arpanet je prva vzpostava dveh računalnikov med sabo. Računalnika sta paketno izmenjavala podatke in dejansko povezovanje deluje še danes enako. Vsaka pametna žarnica in vsak telefon deluje po enakem načinu.

Mejte psa. Prihodi domov so vedno polni ljubezni in tudi ponoči vam obljubim, da bo ljubezni povsod. Recmo v pondelk ustanem in naš pas ponavad zjutri še spi. Vstanem v temi. V temi, da ne zbudim ostalih. Iz spalnice slišim, da mi sledijo neke pasje šape. Budna je že? mi gre po glavi.

Počasi hodim čez predsobo in naletim na… mino. Ustavim se. Čutim, da mi med prsti nekaj leze. Ustavi se tudi moj zasledovalec. Druga noga ostane v luftu.

Kaj hudiča se mi je zgodilo… Zasledovalec se mi bliža. Iščem telefon, ki ga imam v roki… navsezadnje mi rata prižgati svetilko in FAK. Ps, moja senca, me začne lizat… fak. Predsoba je bila posejana z minami – beri pasjimi dreki.

Ona vesela… jaz malo manj. Taki so lahko tudi pondelki zjutri s psom. Mejte ga, ker noben vas ne bo tako vesel, ko boste stopl v njegov drek, kot tvoj pes.

Hrana v Franciji je res neki kar se mora probat. Pa ne sam polžel in žabjih krakov. Montmartre je tak plac, ker boste najdl gostilno pred katero vam bodo špilal na hrmonko in boste lah užival… mi smo.

Predjet… pečen kozji sir s solato

Nadaljeval smo (sm) s svinska pečenka s pirejem.

Sladica je bla creme brulee, le kako bi blo drugače.

Creme brulee je taka preposta, predrzno predobra sladica. Vsebuje samo rumenjake, sladko smetano, mleko, vanilijo in cuker.

Janja je mela tuno na žaru, Izko pa burger.

Neki o cenah…

Orangina je 5€, Malo pivo 5,5€ malce večje 9.5€, moje kosilce 22€, burger 21€, tuna 24€. Cene so kokr vzamete…

Pametna za dns: Če stopš v pondelk bos v drek, se ti celi tedn ne bo zgodilo nič hujšega.

Malica 2863 (l.1821 je bil v Ljubljani ustanovljen Deželni muzej)

Te dni smo se pasl po Parizu, zato tudi manjka malica iz prejšnjega tedna.

Pariz. Mesto z 2miljoma če prištejemo še pariško okolico cca 20milj. Temu prištejmo se fuknjene azijce in osale turiste in dobite… tak lep mix. Ajfl, Lovro, Alizejske, Slavolok, Montmantre, Notrdame, Latinska četrt… na dan smo delali tudi po 25k korakov, kar je blo cca 20km!

Lačn pa žejn si pofsod in če si prveč lačn pol iščeš pru plac da boš jedu. Arena Cafe. Fletn vogalni bistro, ošterija al kwa jes vem kwa majo še gor napisan…

V areni sem kelnarju dobesedno pokazal z rokami kaj bi pil, Grimbergen je belgiski per. Dobiš, da v kozarcu na pecelj, Blond tehta 6,5% in v areni vas bo pršu 7,8€.

Ipa Lagunitas je bil pir v galeriji trgovince Lafayette. Lafayette vela za to je to štacuno, v njej je fenomenalna kupula, nad njo super razgledna točka. No tale ipa tehta 6,2 in je super zadevca, ko rabiš 5min 🙂

To bodi to za prvo rundo.

Pametna za dns: Človek je žival, ki pluva (francoski pregovor).

Malica 2862 (l.1949 se je rodil Andre Rieu)

Rieu je nizozemski violinist, dirigent in skladatelj… Moja babica ga je oboževala. Valda, mlad poskočen… urejen fant z dolgimi lasmi. Zanjo.

Zame ne. Pa ajde, čeprav se zravn kakega njegovega koncerta res lepo zaspi.

Doma smo si mal popestril kuhno tako da je vsak od nas našel 5 novih receptov. No tmala je šla po slikcah, tko da ona ma juho Pho in podobno. Moj izi, hiter in dober recept je pa tle. Lignji s krompirjem v pečici. Rabš krompir, mal polente, lignje, vino. Belo dhooo. Sol, poper, česn pa petršil. Iz slednjih sestavin narediš tržaško. Krompir olupš, narežeš na kose, daš v protvan. Posipaš s polento in premešaš. Malo posoliš. Lignje osušiš z brisačkami in razvrstiš po protvanu. Malo tržaške daš na lignje in krompir. Vse skupaj zaliješ z vinom, prekriješ in daš pečt.

Pokrit pekač daš pečt za cca 20min, potem ga odkriješ in pečeš še cca 20min. Vmes kdaj pa kdaj fse skupaj pomešaš.

Rožmarina ne dodaji, krompirju sicer doda dober okus, za lignje je pa preveč. Omakca je mmmm…

Pametna za dns: Čist preprost je, če se trese je maščoba.

Auuu grda.