Malica 2872 (l.2004 Slovenija ratificira pristopno pogodbo k Evropski uniji)


Bojler.

Ponavadi si oblačila nastavim v kopalnico, gor na pralni stroj. Tako da ne hodim kje po stanovanju in v jutranjih urah budim ženo, froce al pa psa. To nočmo. No in tko me tam čakajo mokre cunje. Hmmm mokre? Večer pred tem sem obešal perilo in možno, da je blo tolk mokro, mi prešine čez možgan. Hitr zbudim fse in najdem nove cune. Suhe. Usedem se v predsobi, da se še obujem in pičim v delovne zmage, pa slišm tm iz kolanice klop. Neki kapla?

Klop.

Pogledam, pipa zaprta. Nč ne kapla… gotov mam prisluhe. Klop.

Na pralnem stroju vidim par kaplic. Fak. Vidim iz bojlerja neki kapla. Valda nau 80l vode kr padl vn? Ali bo?? Hmmm kaj če bo kira od mojih punc kaj tam mutila in jo strese? Ubije? Hmmm ne valda, da nau…

Pičim na šiht in že na poti najdem “soseda”, ki popravla te zadeve. bojler.si mi bo pomagal. Pokličem Srečka mal mu kr rečem, da je bojler starejši k 10let, da verjetn bol, da kupm novga pa unga zmontiramo. On ne… popravilo te pride pol bojlerja. Hmmm ok. Valda. Dražji 80l bojlerji so okol 250€. Pride Srečko z novo Teslo in že se počutim tut jes k teslo. V eni torbici računalnik, v drugim grelc in ovojnica… pa valda orodje. Razmontira bojler in reče, da bi dle nardila račun. 420€ menjava obojnice in grelca. No ja pa čiščenje bojlerja, a ne, to ne smem pozabit. Jaz pridno plačam, on pridno sestavi bojler.

Vprašam ga še, če bo čik, kavo, kaj drugega spil? Valda ne morm človeka po takmu hitrm fuku kr pustit.

Hobotnca. Dle sem jedu hobotnco v Vino&Ribe in v Via boni.

V V&R dobite poleg hobotnice, še župco. Tole vas pride 7,9€. Kosi krompirja so bli mogoče prevelki, ampak zadeva okusna za nek “štant”.

V via boni zgleda res malce drugače. Lovke hobotnice so okusne in njami. Za malco je, za kosilo ne. Cena 23€.

Pametna za dns: Predn skočte, preverte o globini vode oz. predn menjate grelc, preverte če vas nov bojler res ne pride ceneje.

Malica 2871 (l.1876 se je rodil Dragotin Kette)

Šivilja in škarjice.

Ob zadnem službenem pregledu me je dohtarca ošvrknla z kotom očesa in mi odjavla, da mam več k 50 pik in da morm h dermatologu. Valda, ona je dohtar, ona hitr šteje, ona ve in jaz nebodi ga len, k se ne gledam v ogledalo grem h dermatologu.

Z ženo valda. Kak desc pa bi bil.

Prvo dohtarca pregleda njo, pol se zamenjava v ambulanti in začne se zaslišvanje zakaj sn tam… in podobno. Aja več kot 50 pik? Hmmm… Ona me malo pospreja in reče, neki v tem smislu, da mogoče jih je 50 ampak da ne bo štela. Pogleda par pik. Vse ok.

D: Gospod slikite se. Pol se pa slikite še 1x čez let in primerjite slike. Če vam to ne gre, pa si najdte koga k to zna.

Js v tišini razmišlam, če koga poznam, k bi to znal…

D: Lahko pa tut ženi rečete, da vas pregleda. Ona vas lahko. Če pa boste vi njo, pa to ni dobr, k moški itak nikol nč dobr ne nardite. Sj zihr mate kako hči nj jo kr ona pregleda. Bo bolš.

Js v tišini… ne razmislam več.

Pregled je seveda bil samoplačniški.

Maky mi je prnesu tega Novyja od Maistra. Novy ima ime po Lili, to je bla ena zanimiva ženska. Drugič o tem… lah edin o LLLju neki. Po vojni so na njeno pobudo (v šali) ustanovili LLL – ligo lepe lenobe, kot protest na kulturno ozračje.

Pir… Novy je en tak lep “ne”ipast pir. Nežn, spomladanski… ravn za tole snežno vreme! 😉 Ima 5% naklon.

Pametna za dns: Ne slišim lopatanja!

Malica 2870 (l.2007 končamo z dvojnim obtokom Evro/Tolar)

Usekal me je.

Usekal me je tolk v vratu, da povedat ne morm, kaj šele napisat! Pa ne, da bi naredu kak tak gib ali da bi se zbudil tko kriplast, ampak kr ko sred dneva je ratal… ratal tolk hudo da sn ostal na bolniški. No in skor po tednu tablet in obračanja boka namest vrata zvem, da bi me žena lah rešla z enim dobim udarcem!!!

No pred novim letom so pofsod potekali novoletni sejmi, s štanti, ker so stregl hrano in pijačo. Cene so ble… še bl prfuknene k moj vrat.

Gyros s krompirčkom in perčkom je bil 18€, ampak usaj per pa gyros sta bla dobra.

Pametna za dns: Ne suki se za krilci, če si star oz. nis ugret.

Malica 2869 (l.1993 se je rodil Jan Oblak)

Žagar pa Oblak fse najbolše!

Na pa je nov let pa prazniki mim. Konc teh kratkih tednov. Pičimo proti pomladi. No še prej pa Zlata lisica, pa kurentovanje (zgleda, da smo zimo že odgnali?), pa Alyjev rojstni dan…

Z Dejanom sva skočla v Hooda in tm sm za finto vzel šiščančji sendvič oz. Hood chicek sandwich, k mu rečejo oni. Ocvrt piščanc mi je cool, še bl če maš izkoščeno bedro povaljano v riževi moki. V burgerju so še kumarce pa zelje. Pišče se je prej mariniralo v “skrivni” marinadi…

Morm priznat, da mi je bil tale burger zlo fšeč.

Chicken, krompirčk pa Dejanov burger z dvema 3dc pirčkoma vas bo pršlo slabih 30€. Dost bolano, kam so šle te cene in da se tega ne navadim.

Pametna za dns: Zakaj je božič bil zelen? Ker Olimpija! 😉