Malica 2875 (l.1974 se je rodila Urška Hrovat)


Teden je mim in smo spet tle… na počitnicah. Dle mam tmalo tolk staro, da si želi, da za počitnice delam. Yup, da ma internet samo zase, da ji noben ne sika, da si naj nardi zajtrk, da nj se obleče, pele psa vn, če si je umila zobe in take bedne fore.

Internet ima samo zase, to je to.

Če bi še pes zravn srfu, verjetn že ne bi blo tolk fajn.

Ajde je pa res, da je fajn, ker valda bo dle med počitnicami ona “zjutri” furala psa vn. Psica je stara let pa pol in to zjutri se ji je premaknilo iz pete na cca pol deveto. Yup tut ona že rada mal odspi.

Šli smo v Kaščo Mrlačnik k že dolg nismo bli tam. Brez rezervacije smo dobili mizo za cca uro pa pol (pol pa bejžte), pol je bla rezervirana naprej. Kelner tak, kt da bi bil skos mal jezn. Korektn, ne morš pa rečt, da je bil prjazn. Pač… un pogled in filing, da fak.

Ribsi s krompirčkom, vas bodo pršli malce manj k 16€. Dobri. Taki k morjo bit.

Pametna za dns: Vse se bo digitaliziralo, razn WC papir.

Malica 2874 (l.1969 se je rodila Jennifer Aniston)

Živi malce noro.

Dobit pir kar tako za darilo je lepo, še lepš je če to Brugse Zot. Gre za en res top pir, ki mi ga je Luka prinesel na ribe. Luka hvala ti.

Brugse Zot je iz Brugesa… dej ne seri, valda zato tako ime 🙂 Zot je pivo iz začetka tisoščetlja, pivovarna pa obstaja že 6 generacij iste familije.

Zot – norec, torej pravo pivo zame, ima 6% naklona in je must. Če ga kje vidite probajte. Okus je poln.

Naslednja dva sta domača. Poskočni zajec in zviti lisjak. Oba sta zvarjena v Clef pivorarni. Glede na to da mi temni pirčki niso neki ravn top, je njihov stout Poskočni zajec velik bolši k lager Zviti lisjak, za katerega priporočam obvoz.

Poskočni zajec ima 6% naklon. Dobr ohlajen je tak močn kavast pir. Kupil si ga ne bi.

Redko kdaj spijem kakega lagerja ki je mim in ta Zvit lisjak je mim. Kisel in nikakor ne potegne.

Dobro da je v tem sklopu bil Zot, ki tole objavo kar dvigne 🙂

Pametna za konc je od Zota: Ne le uživati ​​v življenju, ampak v njem intenzivno uživati. Tako vsakodnevni življenjski trenutki kot nori trenutki. Življenja ne jemlji preveč resno. Ponoreti! Uživajmo skupaj. Nazdravimo temu!

Malica 2873 (l.1864 je bila ustanovljena Slovenska matica)

Slovenska matica (SM) ima tradicijo že več k 150 let nepretrganega kulturnega in znanstvenega dela, kar je za tovrstna združenja redkost tudi v evropskem okviru. Jup… nj traja!

Fašnk je! Pust je! Ok, za presotali del Slovenije še ne… pr nas pa je že in to je un cajt, k iz taščine kuhne zadišijo najbolši krofi.

Krof je pecivo iz kvašenega testa, hitr pečeno v olju. Ta peka je kr umetnost, da ti rata tale krofovski rob. Krofi brez polnila so bobi, če pa full fališ obliko lahko dobiš pa flancate. Itak da ne, uno je druga umetnost, je pa testo enako.

Pametna za dns: Na Trojanah prodajo od 2k do 5k krofov dnevno (ob pustu še več!)

Jup to je pa kr.