Vsak ima svoj okus, to je dejstvo. Medtem ko je nekomu določena jed prava poslastica, lahko drugemu vzbuja gnus. V tej novi kategoriji na futrovnik.si se bom ali pa bomo posvetili prav takim jedem – tistim, ki so na meji bizarnega in deviantnega.
Bizarno – vzbuja pozornost zaradi posebnosti; nenavaden, čuden
Deviacija – odmik od normalnega ali pravega, odklon. (hvala Ferbar)
Zakaj Bizarno ali Deviantno? Ko govorimo o hrani, se pogosto osredotočamo na priljubljene in znane jedi. Vendar je svet kulinarike veliko širši in pestrejši. Obstajajo jedi, ki so del vsakdanjega življenja nekoga, medtem ko so v drugim povsem neznane ali celo odbijajoče. S to kategorijo želim raziskati te edinstvene okuse in pristope ter odkriti, kaj se skriva za njimi.
Prva jed je od Roka, oz. njegovih prijateljev. Koruzni kosmiči s toplim mlekom, poli salamo in olivnim oljem. Jup kr prav ste prebral. Jed je valda zajtrk.

Zdej morm rečt, da zajtr te more dvignt in tak vas bo. Lah vas tut požene na skret… pa ne srat, lahko samo pač zlijete vse skup v WC.

Meni osebno je poli full sedla v mleko in kosmiče in zadeva mi je bla top, dokler ni pršu tut olivc. Tle se je moj okus mal zgubu, ampak sn se vseeno trudu. Trudu pa vseeno ena peta žlica ni več našla poti v usta ampak sem našu pot to WCja. No go. Rok, sorry…
Vsaka jed ima svojo zgodbo, ki jo želim deliti z vami. Če imate tudi vi kakšno zanimivo jed, ki bi jo želeli deliti mi pošljite recep, slikco ali pač neki da bom vedu kako to prpravt in potem tudi sporbat. Vse skup lahko obestite na peroksid@hotmail.com ali pač na kako družbeno omrežje kjer me najdete! Radi bi slišali vaše zgodbe in izkušnje z “bizarno ali deviantno” hrano.
Pametna za dns: Kava me niti ni tolk dvignila k tale olivc v mleku.