Malica 2917 (l.1898 se je rodil Louis Adamič, slovensko-ameriški pisatelj, prevajalec)


Nisn še končal s Tarosom in še vedno smo v kopalnici. Ko ti Taros prenavlja stanovanje, zajebe vse kar se le da. Zdej sem povedal, da so ploščice položili, kot pijanci, da se do ventila za vodo ne pride in da ne znajo priklopit pralnega stroja, naslednja cvetka je ventilator.

Učas sva mela v kopalnici ventilator in ker sva ugotovila, da v bajti to ne dela in da si ventiliramo samo s sosedom, mia njemu v kuhno on nama iz kuhne v kopalnico. Najs res. No in to sva jim naročila, da zaprejo, zamašijo… oni so to naredil kot le Taros zmore, prekrili so s ploščico, ker pomeni, da sedaj sosedova kuhna prihaja čez vse vtičnice. Res najs! Verjetno sva to tut doplačala, pa niti veva ne.

Naslednja je bla zahrbtna, naročila sva ogledalo z lučjo in panelom, tako da ogreva kopalnico. Ogledalo je od dobavitelja prišlo in nekaj časa je bilo v fletu, ko so ga prenavljali potem so ga montirali v kopalnico in med montažo se je slišal KABUM in kreganja. Mizar je bil prisoten in nama je povedal… oni nič. Ko sva jih povprašala, kje je ogledalo, so se naredil neumne in da morjo prevert. Čez par dni se je ogledalo pojavlo in bilo “zmontirano”. Panel ni delal, valda, popravt ga niso znali… sva ga menjala pr dobavitelju. Jap to je Taros in dle smo končal v kopalnici. Mislm, da je bil bojler edina stvar, k je v fletu nisva menjala, pa sva ga pol tut, ker je bil ves popraskan (z vsem ostalim je letel na kasovni odpad in pol so ga tam iskal in vrnli na steno).

Pica da te kap, Lublančani že vejo o čem pišem. Gre za pico picerije Julči in je ogromna… gre za pico za cca 10 do 15 ljudi.

Ampak, ker je ta klasik lahko premajhen obstaja še Pica da te kap Quattro, ki ima 1,5metra premera! Glede na debelino testa je pica okusna in valda primerna za službene pizdarije.

Pametna za dns: Lajf je prekratk, da bi jedl slabo hrano… razn če je ta zastonj!

Malica 2916 (l.1979 se je rodila Leena Peisa)

Leena Peisa iz skupine Lordi. Igra klaviature. Dns ma rojstn dan še Sašo Lepojič, Sašo fse naj! Ajde dost čestitk… Djmo še mal o prenovi fleta s Tarosom, ki ga nobenemu ne priporočam. Začnimo s kopalnico. Keramičar je polagal ploščice in ker koti v kopalnici niso v vinklu, njihov izraz… ker so “strokovnjaki”, lah bi reku, da kot ni v pravem kotu… skratka, dva kota nista 90 stopinjska, kar pomeni da gre ena stena malce postrani. Torej na enmu koncu je kopalnica široka 2 metra 50, na drugem 2metra 52 in posledično bodo šle ploščice postrani po tleh… in zakaj ne bi šle po sredini kopalnice postrani? Zakaj ne bi na tuš kabini tega opazili? Pri Tarosu vam to omogočijo in na konc rečejo, saj lahko date tepih pa se ne bo vidlo! Naslednja v kopalnici, ne pridem do ventila… oz. verjetno z veliko jebo mogoče bi, oni pravijo, da sj tega tko al tko ne rabiš oz. zelo redko! Yuhu!

Na konc pa še tole… v kopalnici sem po selitvi opazoval, da je kdaj pa kdaj voda po tleh… mogoče se ne znamo tuširat, pa nese kam… al neki sem si mislil, na konc sem ugotovil, da teče voda iz stene, ko peremo s pralnim strojem. Pralni stroj je bila edina stvar, ki sva jo obdržala. Edina. No ugotovim, da teče voda, ko stroj izpira… odgovor Tarosa je bil, da je stroj star… da cev pušča. Niti pogledat niso pršli. Tako, da sem rešil s klicem drugega vodovodarja, ki je v soboto prišel seveda to pogledat in pač ugotovil, da niso dali silikonskega tesnilnega traka na spoje… Fino. Skratka, amatersko. Pa s kopalnico še nisem končal 😉

Ker imava mali flet, 50 kvadratov, sva dala narediti notraji načrt celotnega fleta arhitekti oz. skupini, k sva jo vidla na Ambientih. Navdušena nad idejami…. in bilo je res top, ampak Taros ni bil ravno zadovoln. Prvo so naju teral, da naj kupujeva vse pr Maviju. Hmmm ok, so nama dali popust oz. nisva rabla plačat davka, ker sva vzela preko Tarosa, ampak haklc je bil, da sva mogla dat še 1x izrisat kopalnico in to še 1x plačat, tej dečvi v Maviju. Mavi vam drugače tega ne računa, če vzamete material pri njih, ampak Taros nama je naredil tako slabo vest, da kok se oni mečejo na zobe in da je sam 200€, da sva to seveda plačala… ker kva je 200€ pr 50k, k sva dala za prenovo… Tolko o kopalnici, naslednič bomo kako rekli o klimi 😉

Tajska. Z Janezom sva spet na Tajskem.

Na sliki je ulična stojnica, kjer prodajajo meso krokodila. Obešen je velik odrt krokodil, ki se pripravlja na žaru, na mizi pa so krokodilje glave kot dekoracija. Poleg tega so na listih bananinega drevesa razstavljeni surovi krokodilji ražnjiči na ledu.

Krokodilje meso je priljubljena specialiteta na Tajskih stojnicah.

Kuhana riževa kepa in omaka s kozicami, papriko, čebulo in ananasom. Omaka je rdečkasta, verjetno sladko-kisla ali pekoča, jed pa je posuta z začimbami in na konc še…

Morski sadeži (kozice), sveža zelenjava (paradižnik, čebula, korenje, ananas, mlada čebula) in sladko-kisla omaka. Prilogo iz naribanega zelja in korenja ter solatnim listom.

Pametna za dns: Prej sem mislil, da sem neodločen… zdaj nisem več prepričan.” Thx copilot! 😉

Malica 2915 (l.1796 Napoléon Bonaparte se poroči z Joséphine de Beauharnais)

69 dan v letu.

Lah bi počas napisal, neki o Tarosu, podjetu, ki je renoviralo naš flet, ampak so prevelki amaterji in bi blo preveč kletvic. Tut sovražnikom jih ne bi priporočal. Naslednič kej o tem, zato da se še kdo ne naserje.

Janez je potval z družbo po Tajskem in mi je poslal neki slikc (16). Hvala Janez! Dle, ker ni neki komentarjev napisal, bom probal sam. Tole so noodli “dej mi petko” , šala na stran. Pomoje gre za Kuay teow Rua. To je neka rezančeva župa, s temno mesno juho (ponavad swinske/goveje krvi za bogatejši okus). Dodajo pa valda pol še različne vrste mesa in drobobine.

V to različico ni stopu prasec ali kravica, ampak kokodajs. Za dodaten okus, je pa zadi čili omaka. Mmm. Zravn je pa še bazilika, kalčki fižola (mungo), zelen fižil ali pa špinača. Te sestavine se ponavadi doda v juho pred zaužitjem, tako da ostane sveže.

Si predstavlate, da bi pr nas h goveji župi na konc dodal še korenček? 😉

Pametna za dns v angleščini… ker pač tajska hrana: I do not mean to be shellfish but I want all the shrimp rolls to myself.

Malica 2914 (l.1973 se je rodil Dejan Bodiroga)

Ker froci rastejo jim morš kdaj pa kdaj kupt tut nove šuhe in če že leta špila basket, nj bodo pač te šuhe košarkaše… zdej pa kam to it kupt, da lahko probaš pa da majo neko izbiro. Tmala si jih je našla… in smo šli v Intersport v supernovi. Sokolovo oko jih vid… cifra 42, kar valda ni njena, zato sem pogumno našel prodajalca… mu reku dobr dan, ali imate tole cifro 37? On me zignorira in se zadere, kdo je na ekipnih športih? In to je to. To je od njega blo fse. Dejansko se je prodajalc v Intersportu res potrudu. Dal je fse od sebe, da je zaupil… kurac to bi tut jes lah naredu.

Pride pol druga prodajalka na ekipne športe, pogleda supergo k jo mam v roku in reče, ne to je to… manjše nimamo. Tamala iz ozadja zabrunda, da v spletni aplikaciji pa piše, da zaloga je na Rudniku. Prodajalka zavije z očmi in gre v skladišče. Najde superge, k valda Izi niso ble prov, pa da ne bi mučl prodajalke smo se ji zahvalili in šli naprej v Grosbasket. Štacuna k ne razočara… tm smo dobil ene od Steva Curryja. Dobr prodajalc… dobra izkušna, ampak kurac k gre štacuna v kurac. Kje bomo pa zdej kupval šuhe?

No in gremo z bizarno hrano naprej. Zajtrk. Moj. Pašteta pa čebula, pa paradižnik so nekje standardi… k jih pač normalno ješ. Sede mi pa tut pašteta z jagodami.

Pametna za dns: Če se zmotš v kaki objavi ni panike… sj nuben nau opazu. A ne Nina?

Pa da ne pozabim… Gomač je mel rojstn dan, ampak v resnic je pršlo do tiskarske napake in bi blo prov Gombač. CCC