Zmagovalna kombinacija…. Adventure Slovenia in Hiša Franko! Jap… večini se nam že cedijo sline. Valda… Adventure Slovenia zaj poznate ze fsi dost dobr… Hišo franko pa tut… edin če ste zdej pršli iz pizde matrne pa tm niste mel dostopa do interneta! 😉
Hiša Franko je znana delč naokol… ne sam v Kobaridu! 😉 in zdej so se nam s partnerji prdružl še na Lublanskem gradu. Noro!
Pa da vidmo kwa se ga je kuhal… jedl… pokušal…! 😉
Počasi kuhan goveji jezik, cežana hrušk in jabolk, pire korenine petersilja, majoneza iz pikantnih začimb in sladoled sladke gorganzole
File srne v omaki čokolade in žajblja, kipnik kruha in suhih jurčkov, gozdne borovnice kuhane na živem ognju 🙂
Tatar jelena… Majoneza iz hrena, solatka zelenga jabolka in koromaca, gosja jetra in kaplja balzamicnega jabolka
Zeliščno cvetlični vrtiček, omaka iz prazenih lešnikov, zelišča iz Aninega vrta…
Naravni figov sladoled in cream brulie
Cream brulie… od kje naj bi izvirala sladica se ne ve čist dobr… bodo pa tile naši kraji, pa Italija… mogoče še Španija;) Gre za karamelo sladico… k se ji ponavad doda al vanilijo… al pa limono, pomaranče… čokolado, kavo, rožmarin… ma n stvari lah dodate! 😉
Najs… hmmm kwa pa spit zravn?
Kmetija Mlečnik, Vipavska dolina… Chardonnay, Letnik 2002
Slavček, Vipavska dolina… Merlot, suho, Letnik 2005
Kmetija Blažič, Goriška Brda, Sauvignonasse 2010, suho kakovostno vino.. No shit
Pa o Blažičih še besedco… Kmetija se nahaja tm nek u Brdih 😉 Povdark dajejo na avtohtone sort iz teh krajev… Največ pridelujejo Rebule in Tokaja.
Potrebujete še kaj? 😉
Je bilo hudo? toliko sladkosti na enem mestu! Bravo, kdor je bil udeležen. Že samo pitje kavice in okušanje njihovih drobnih sladic (postreženo v vrtu), je doživetje zase.
;o)
a se teji malo zajebavajo??!!
Marjetka, blo je hudo… res, Hiša Franko je k božiček… vsak grižljaj je nor…
Uršula, kaj je fora tvoje izjave?
Ste zasledili, da je Ana Roš, Frankova kuhavnica, prejela zavidljiv naslov v ZDA? Eno njeno jed so izbrali celo za jed prireditve. Na tej prireditvi so kuhali sami močni čifi in naša Ana je bila glavna. čestitke. Hiša Franko je zakon, to je ziher. Ne ozirajo se preveč, delajo svoje. :o)
Če vas zanima kako se tudi nosi ime Slovenije po svetu:
http://www.finedininglovers.com/contents/articles/le-grand-fooding-new-york-exquisite-corpse.aspx
Marjetka, hvala za tole in ja Hiša Franko je zakon…Čestitke Ani in Valterju za ta uspeh. Preden je šla v ZDA, smo imeli pri njej novinarje iz ZDA in so bli čist navdušeni nad njo…