Malca 2686 (l. 1800 se je rodil France Prešeren)


Klapavice. Dagnje.

Simpl za prpravt na buzero… uno belo, torej brez paradajza. Ajde pa recmo prvo neki o školjki. Večino školjk k jih kupmo svežih so žive. Lupine so zaprte. Če ma lupino odprto jo fuknemo stran. Enak nardiš s poškodovanimi školkami.

Ok, k smo to nardil… jih očistmo. Cool je če kupte očiščene školke, ampak fseeno jih je treba spucat… Torej nogo odstranimo s potegom ob stiku lupine. Fseeno v kero smer. Lupine podrgnemo z žičnato gobico, tko da odstranmo kake pizdarije na njih… ne pa spet preveč, da ne poškoduješ lupine. Dhooo.

Kuhamo jih v prevelki posodi in med kuhanjem jih ne mešamo. Stresemo samo posodo. Med mešanjem s kuhlo al neki, loh iz školk potegnemo meso ven…

Kwa nucamo… belo vino (cool je če je suho), česn, petršilj, olivca… eni dajo notr še drobtine, mi jih nismo…za recmo kilo školjk rabš cca 2dc vina, ostalo valda po okusu. Aje vina je lah tut mal manj 🙂 Česna pa petršilja je tm cca 6 strokov česna pa šop petršilja.

Segreješ olje, dodaš česn za trenutek al dva. Pol sledi česn in vino. K vino zavre dodaš školke. Zravn daš petršilj. Školke kuhaš 10min na čim višji temperaturi. Posodo valda parkrat pretreseš. Dobr zvok, a ne? 😉

Wuuuu zdej smo mel poplavo doma… mala že tretjič polila čaj! 🙂 Tretjič dns! Kje smo ostal… aaa pr zvoku. Najs.

Školke fliknemo na krožnik z buzero (omako). Zravn damo še kak kruh in to je to. Mmmm kruh pomakat v buzeri… mmm.

c360_2016-11-19-16-09-39-711

20161119_155527

Dobr tek narod.

Misel dneva: Dysania… to so težave, ko se zjutri ne morš spravt iz postle. Zdej vese!