Malica 2872 (l.2004 Slovenija ratificira pristopno pogodbo k Evropski uniji)


Bojler.

Ponavadi si oblačila nastavim v kopalnico, gor na pralni stroj. Tako da ne hodim kje po stanovanju in v jutranjih urah budim ženo, froce al pa psa. To nočmo. No in tko me tam čakajo mokre cunje. Hmmm mokre? Večer pred tem sem obešal perilo in možno, da je blo tolk mokro, mi prešine čez možgan. Hitr zbudim fse in najdem nove cune. Suhe. Usedem se v predsobi, da se še obujem in pičim v delovne zmage, pa slišm tm iz kolanice klop. Neki kapla?

Klop.

Pogledam, pipa zaprta. Nč ne kapla… gotov mam prisluhe. Klop.

Na pralnem stroju vidim par kaplic. Fak. Vidim iz bojlerja neki kapla. Valda nau 80l vode kr padl vn? Ali bo?? Hmmm kaj če bo kira od mojih punc kaj tam mutila in jo strese? Ubije? Hmmm ne valda, da nau…

Pičim na šiht in že na poti najdem “soseda”, ki popravla te zadeve. bojler.si mi bo pomagal. Pokličem Srečka mal mu kr rečem, da je bojler starejši k 10let, da verjetn bol, da kupm novga pa unga zmontiramo. On ne… popravilo te pride pol bojlerja. Hmmm ok. Valda. Dražji 80l bojlerji so okol 250€. Pride Srečko z novo Teslo in že se počutim tut jes k teslo. V eni torbici računalnik, v drugim grelc in ovojnica… pa valda orodje. Razmontira bojler in reče, da bi dle nardila račun. 420€ menjava obojnice in grelca. No ja pa čiščenje bojlerja, a ne, to ne smem pozabit. Jaz pridno plačam, on pridno sestavi bojler.

Vprašam ga še, če bo čik, kavo, kaj drugega spil? Valda ne morm človeka po takmu hitrm fuku kr pustit.

Hobotnca. Dle sem jedu hobotnco v Vino&Ribe in v Via boni.

V V&R dobite poleg hobotnice, še župco. Tole vas pride 7,9€. Kosi krompirja so bli mogoče prevelki, ampak zadeva okusna za nek “štant”.

V via boni zgleda res malce drugače. Lovke hobotnice so okusne in njami. Za malco je, za kosilo ne. Cena 23€.

Pametna za dns: Predn skočte, preverte o globini vode oz. predn menjate grelc, preverte če vas nov bojler res ne pride ceneje.

1 thought on “Malica 2872 (l.2004 Slovenija ratificira pristopno pogodbo k Evropski uniji)

  1. 42 evrov misl’š. Vsaj mene je lani pr’šlo 40.
    No, najprej je blo 25 evrov, k je mojstr reku, da bo čiščenje boljerja zadostovalo. Pa ni, k je takoj, k se je voda mal zagrela, in mojstr je že odšel, začel puščat.
    Ampak se je majstr vrnil nazaj in le zamenjal grelec, da je bilo v redu. In mi zaradi ‘sitnosti’ dal nižjo ceno 40. Vse skup sm mu pol dal 50 €… da se bo še enkrat vrnu, če bo treba, haha.
    (Bojda je Via bona zaprta. Začasno?)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja