9.januar 2012 – malca 2290 (l. 1642 je umrl italijanski fizik, astronom in matematik Galileo Galilei)


Marjetka mi je poslala sadež bogov. Mmmm. Jes jih mam zlo rad. Govoril bomo o kakiju. Ne vem, al ga maš rad, al pa ne… drugega tle ni 😉
Kaki pomeni sadež. Raste na drevesu podobni k jabolko… in jeseni-pozimi je prov zanimivo vidt kako listje ze odpade, na drevesu je pa še polno kakijev!;)

futrovnik

Jes kaki jem kr tko… z roko brez fsega. Pač mam velka usta! 🙂 Drugač pa loh ga jete z žlicami 😉 Eni jim dodajo smetano, skuto… al jih pa upurabjo v sadni solati.
Cool paše tut h sirom in ribam!
Če kakiji še niso čist zreli so ponavad trši (ajde odvisn je tut od sorte). No če jih hočete obržati dlje jih morte hrant v temnih in hladnih prostorih, če pa želite da prej dozorijo jim dodajte jabolko! 😉

Kaki fsebuje full cukra in zato vela za energijsko bombo! No poleg cukra je tle u igri še vitamin a,c, bakr in kalij.

Če bote jedl kaki ki še ne bo čisto zrel, k je še tak trpek, vam bo to pomagal prot paradontozi in krvavečih dlesnih. Mislm takrat fsebuje še full fluora!

Hmmm kwa je meni še + pr kakiju… ni ga potrebno škropit!!! Jap mudel je zlo zlo odporen na fse mogoče napadalce… tko da… mi ga bomo spomladi sadili! 😛

2 thoughts on “9.januar 2012 – malca 2290 (l. 1642 je umrl italijanski fizik, astronom in matematik Galileo Galilei)

  1. Lepo, pridemo pomagati? Da bomo lahko potem prišli pogledati kako zori?
    Nezrel kaki je tako hudo hud, da jih običajno srečneži, ki so zagrizli v nezreli kaki, nikoli več ne probajo.Tak, da ni pomoči za paradontozo ( :o) )
    Ja, na sliki so kakiji slovenske istre. Dobila sva dostavljene, vsak večer sva pospravila vsak svojega in hitro so pošli.

  2. Hmmm Marjetka lahko. Tut gledat lahko prideš potem ko bodo zoreli… he he he he

    Poznam familijo, k ne zdrzijo kakiji tolk cajta, pa skor fseeno kok jih je 🙂

Comments are closed.