Ma rakija… tm tm k šnops. Popularna predvsem na balkanu, italiji in franciji. Normalna naj bi mela 40% ;), domača pa tm okol 50-60%.
Večkrat k je žgana več alkota ma… zato so ponavad domače močnejše. Prej vas prizadanejo 🙂 oz. nas.
Rakija iz leta 1986 – 66% – Klekovaca (klekovača)
Folk jo kuha iz fsega živga, najbl običajno pa je iz sliv. Valda. Hmmm še ena zanimiva iz vikipedije, da boste vedl kako u tujini rečt rakiji:
Albanija: raki
Bosna: rakija (dhoooo)
Bolgarija: ракия (pa preber tole če morš)
Hrvaška: rakija
Češka: pálenka
Grčija: tsivnia al neki tko
Madžarska: pálinka
Makedonija: ракија
Črna gora: rakija
Romunija: palinca
Srbija: rakija… dhooo
Slovaška: pálenka
Slovenija: žganje ha ha ha mi bomo rekli šnops 🙂 šnopc
Sudan: Araqi
Syria: Arak
Turčija: raki
Pa na zdravje! 😉
Ob rakiji se pa jaz samo kremžim. Dol pa sploh ne gre.
boljš, da ne gre dol, ker včasih gre potem spet nazaj gor ; X
Šnops, žganje, žganica je popularen in uporabljan povsod po svetu. Balkan, Italija, Francija niso nič posebnega. Ne prenesejo pa ga Kitajci in Japonci in Arabci ga ne smejo piti.
Jah, dobra mekana je vedno dobrodošla:)