19. november 2010 (l.1808 se je v Kranju rodil slovenski časnikar, politik, zdravnik in živinozdravnik Janez Bleiweis)


No dle smo se u kategoriji Alkoholno fuknli na vina… In dle da vam predstavmo Bričov Cabernet Sauvignon.
Posestvo Brič je doli čist ob meji s hrvaško… ob Dragonji. Tm je vasica z istim imenom Brič. Mudelčki predelujejo vina kot so Cabernet Sauvignon, Merlot, Refošk, Chardonnay, Malvazija, Sivi Pinot in Rumeni Muškat. Mmmm neki za mojo drago. Uuuu pa še Sladki Muškat. 😉

Hmmm valda… čim mi folk reče primorsko vino pomislm na Teran pa Refošk. Jebi ga tko je… in če je primorsko nj bo rdeče. Cabernet Sauvignon to je. Hmmm poleg Cardonnaya je to ena najbl gorejnih in razpasenih sort na svetu.

Cabernet Sauvignon od Briča 13% alk
vino
Hmmm… ma… Sj bi biu. 😛
Drugač pa tale vrsta vina je zlo primerna za barrikiranje in staranje. Ajde pa to ne pomen, da ga loh fsak kekec duma stara… Puste to strokovnjakom. Pustmo. Mi ga pijmo takšnga k je! 😉 Pa pazte tole… tale vin zlo dobr sede s suhim mesom, divjačinam pa kaki govedini. Mmmm h divjačini bi mi kr dobr šlo! 😉

Zdej za optimalno serviranje vam Bričovi pravjo da je to temperatura od 16-18, za ostale Cabernet Sauvignon pa nj bi blo tm od 13-15 stopinj.

Pol pa še ena stvarca k se mi je pojavla na mailu…. peroksid@hotmail.com (mail za fse pizdarije k se tičejo futrovnika… 🙂 )
No… vabilo, ki so mi ga poslali? 😉
vino

Hmmm še ena zanimiva s strani Bričovih:
Vino Cabernet Sauvignon letni 2002 je bilo nagrajeno na fseh možnih pizdarijah… in po večini prejel Zlate medalje. Sliš se dobr!

Po pameti… pa na zdravje! 😉