24.avgust 2011 – malca 2114 (l.1991 je Ukrajina postala neodvisna republika)


Ukrajina je največja europska država. Sestavlena je iz 24 pokrajin, 1 avtonomne pokrajine, pa dveh mestnih občini. Glavno mesto je Kijev z neki več kot 2.6 miljona folka. Drugač u Ukrajini živi samo 46 mil. folka. Beseda ukrajina pomen mejno območje… in Ukrajina je to bla, neka meja med Europo in Rusijo. Valda je Ukrajina še zdej pod hudim uplivom Rusije… in vse vam bo povedal to. Uradni jezik je ukrajinščina, za potrebe poslovanja oz. v poslovnem svetu pa se praviloma upurabla ruščino.
Drugač pa valda… k slišmo besedo Ukrajina takoj povežemo s Černobilom 🙁 Bedno, ampak je res… Zanimiv je še tole. Ukrajina je s svojo osamosvojitvijo podedovala tut 1300 jederskih konic.
Pa še neki znanin Ukrajincev… valda Andrej Shevchenko pa brata Klitschko, Liliya Podkopayava, Sergey Bubka, Anna Bessonova, Yana Klochkova, Ruslana, Milla Jovovich, Olga Kurylenko, prababica Sylvestra Stallona… ;), starši Dustin Hoffmana, pa recmo stari starši Stevena Spielberga.
Dost.

No tele slikce so že mau stare… Z Ivanom 😉 in mojo drago… pa valda fsemi ostalimi smo šli v Gostišče Majolka. To je tm… pr… Videm pr Ptuju. Če vam to kaj pove 🙂
Skratka… z Janjo sma se bl sam sladkala, ker sma bla na žalost že sita 🙁

futrovnik

futrovnik

Pa mislm, da majulina pica, k pa tut ni zgledala švoh!
futrovnik

Natakarji so bli zlo prjazni… lokal poln… tko da mislm, da to dost pove! 😉

1 thought on “24.avgust 2011 – malca 2114 (l.1991 je Ukrajina postala neodvisna republika)

Comments are closed.