Malca 2617 (l.2012 je širša Slovenija v Mariboru prvič jasneje slišala protestno parolo Gotof je!)


Dve leti je, zgodilo pa se je…

Ehhh. Ta vikend smo bli spet pr moji tašči in tastu. S tastom sma se v soboto mal odločla da boma martinovala, pa še mal so naju prisil v to. No če pomislm, mia se niti nisma odločla, da boma martinovala. Mehhh… skratka soseda sta se zvečer pojavla na vratih. Pršla sta na špricer. Ker štajerc pride na en špricer?! Samo lažniv štajerc. No tast ju je prjazn povabu u klet in tu smo testiral sod za sodom. 8 njih. vino letos res ni Vino, kot je blo lani (z namenom velk V in mali v). Na žalost oz. na srečo je bil tretji in osmi sod še od lani, tako da smo si umes popravlal okus…

Ehhh letos je res preveč dežja.

No pol nas je pa stari ata (tko mu fsi pravjo)… pač je star pa še ata je, js mu bom reku Ivan povabu na kosilo. Ena, dve, tri, štiri generacije skup na kosilu je vedno zanimiv… pršli smo v Gostišče Majolka. Plac, ki se je razvil iz gostilne v prenočišča, dnevni bar, turistično agencijo, avtopralnico in bog ve kwa še… No tja smo šli jest.

Zlo prjazn natakar nas je pelu do mize, ki je bla top za nas. Dva dvoletna divjaka sta mela dost prostora, da divjata in jeta ter ne motita ostalih gostov. No po generacijah smo si naročil tut za jest… mala dva nek krožnik Miki Miške al neki takega (piščančji medeljoni s pomfrijem in presenečenje). Hm presenečenje je bla verjetno lizika?! No skratka mala ga je kr zmazala, mali niti ne tolk… verjetn je bil zaspan. Mi malce starejši smo si naročil nadevano svinsko ribico s suhimi slivami s temno omako terana, sirov štrukel in julien zelenjavo (hvala gostilna išče šefa). Solato ti prnesejo pač tako k je… Juha prej sledica pol. Stareji so si naročil nadevano račje stegno, rolado zabelejnih mlincov, sladko rdeče zelje v vlečenem testu.

Pa lepo po vrsti.

Za predjed smo dobili račjo pašteto z želejem iz brusnic. top šit zadeva! Iza je prvič u lajfu jedla pašteto in je pomazala krožnik.

2014-11-09 13.32.17

Juhi sta bili na izbiro, goveja al gobova. Čeprov nisn ljubitel gob, mi gobova juha kdaj zadiši. Ta mi ni sam zadišala še teknla mi je! Dobra je bla.

2014-11-09 13.45.07

Vem da je bla tut goveja dobra, ker je tmala zmazala dva krožnika pa pol!

Nadaljevali smo z glavno jedjo. Štruklčka sta bla bl tko, ampak teranova omaka z nadevano svinsko ribco je pa zmagala! Res noro dobr!

2014-11-09 14.13.48

Sladica pa kostanjeva gibanica. Kostanji svaka vam čast in kuharju k jo je prpravu.

2014-11-09 14.52.21

K sn pojedu še tole sn skor poču. Natakarji prjazni, cena full prijazna, hrana super noro dobra! Pridemo še!

Cene: Moj meni je bil 9€ (predjed, juha, glavna jed in sladica!) kar je đabe

Pametna za dns: Povprečen moški v lajfu obrije, do 7 metrov dlak. Novembra manj.