Malca 2619 (l.1999 je na super G-ju za svetovni pokal v kanadskem Lake Louisu senzacionalno zmagala Mojca Suhadolc)


Koline smo mel.

To pomen, da sn tut v soboto ustal ob pol osmih (kot da drugac ne bi – hvala Iza). No skratka ob pol osmih sn pičil s tastovim bratom, prjatlom in mesarjom do tastovga tasta. Sliš se zajeban. Skratka šlo so do Janjinga dedka, ki doma goji z domačo hrano prasce. Pujsek je padel v roku minutke. Zrezali smo mu vrat in spustili kri. Kri ulovili in zmešali z malo soli… ter jo dali na stran za krvavice. Pujska smo stehtali – 200kil! Zgledal ni tak… ampak ajde, mel je 200kil. Dali smo ga v avto in se odpeljali domov, ter tam v rekordnem času naredili fse… klobase, krvavice, kašnce oz. bele krvavice jim tut rečejo, razkosal meso, nardil ocvirke, zaseko prpravl… pridni smo bli.

Umes smo spil tut kakega, ampak očitno kakega premalo saj smo se fsi več ali manj prehladili. Iz kolin spet! nimam nobene slike futra. Ne jetrc, ne klobas, ne nič… Naslednič bom bolj pridn. Oblubm. Oblubm da bo Janja nardila kako slikco futra, za zdaj pa bo moral bit Krjavl ok.

Krjavl oz. vaški posebnež  je ena gostilna v Ivančni gorici. Top hrana in domača dobra postrežba. Z malo sma si naročila dunajca, Janja pa purančka v naravni omaki. Všeč mi je, da iz kuhne pr njih vedno slišiš, kako ti sveže prpravlajo dunajce… meh. Blo je cool, blo je preveč.

2014-11-17 16.54.30 2014-11-17 16.54.34

Cene:

Meni dunajski zrezek 4,5€

Puranji dunajski zrezek 7€

Puranji zrezek žar 7€

Ocvrt krompir 2,5€

Jabolčni sok 2dc 1,4€

Union 0,5l 2,3€

Carlsberg 0,25l 1,7€

Pametna za dns: Brbončice se ti obnovijo na 14 dni.